A Magyar Vöröskereszt 10. alkalommal rendezett véradást a felsőoktatási intézményekben
2016. július 15. írta: persica

A Magyar Vöröskereszt 10. alkalommal rendezett véradást a felsőoktatási intézményekben

A véradók versenyét, Pécs és Nyíregyháza nyerte.

Véget ért a Magyar Vöröskereszt 10. Felsőoktatási Véradóversenye, amely ezúttal rendhagyó, filmes kampánnyal népszerűsítette a véradást a fiatalok körében. Az elmúlt öt tanévben már több mint 66 ezren adtak vért a legnagyobb hazai karitatív szervezet kezdeményezésére.

A 2015/16-os tanévben már tizedik alkalommal rendezte meg a Magyar Vöröskereszt az Országos Felsőoktatási Véradóversenyt, amelyben 36 intézmény vett részt. 266 véradóeseményen összesen 11 370-en jelentek meg, közülük 2 891 hallgató új véradóként.

Három kategóriában zajlott a verseny, a 10 ezer feletti hallgatószámú intézmények közül a Pécsi Tudományegyetem, az 1000 és 10 ezer közöttiben a Nyíregyházi Egyetem, az 1000 fő alatti nappalis hallgatóval rendelkező iskolák között pedig a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola szerezte meg az első helyet.

A jubileumi OFV-t egy nagyszabású kreatív reklámkampány kísérte, amely a filmes tematikára épített. A „Mások életében te vagy a főhős, adj vért!” szlogennel szólította véradásra az egyetemistákat és főiskolákat a Magyar Vöröskereszt. A fiatalok körében kedvelt filmes műfajokra hajazó reklámfilmekben ismert hazai színészek, Trokán Nóra, Inotay Ákos, Szabó Erika, Patkós Márton, Klem Viktor és Béli Ádám is önként vállaltak szereplést, hogy ezzel is népszerűsítsék az önkéntes segítségnek ezt a nemes formáját. A kampány során a véradók között értékes nyereményeket sorsoltak ki, többek között kerékpárokat, egyedi tervezésű kerékpáros táskákat és 3x2 napijegyet az EFOTT fesztiválra. A verseny ünnepélyes eredményhirdetése ma este lesz az EFOTT-on, ahol a fesztiválozóknak ma és holnap még van lehetőségük vért adni a Magyar Vöröskereszt véradókamionjában.

A verseny fő támogatója a Telenor Magyarország Zrt. és a Diákhitel Központ Zrt., médiapartnere pedig a Petőfi Rádió volt.

Az Országos Felsőoktatási Véradóverseny keretében 2010 óta már 66 932-en jelentkeztek véradásra az egyetemeken és főiskolákon. Ezzel több, mint 200 ezer kezelésre szoruló emberen segítettek a diákok.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr768892184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása