A magyar piacra lép a PRIODY
2017. szeptember 22. írta: persica

A magyar piacra lép a PRIODY

Természetesség magas koncentrációban!

A kozmetikai piac lüktet, sorra jönnek az innovációk, a komplex hatás mellett pedig a természetesség a döntő. Az Egyesült Államok, Svájc és további négy ország után a magyar piacra lép a PRIODY: a parabén-, ftalát-, mesterséges színezék- és illatanyagmentes kozmetikumokban az összetevők a lehető legmagasabb koncentrációban vannak jelen, és a legérzékenyebb bőrtípusok, bőrproblémák kezelésére is alkalmasak.

A kozmetikumok számának jelentős bővülése tagadhatatlan, csak a tavalyi év során 77 milliárd euró értékben adtak el különféle termékeket az európai piacon. Az innováció megállíthatatlan… Egy felmérés szerint a kozmetikai ipar olyannyira innovatív, hogy az európai kutatási és fejlesztési kiadások összesen 1,27 milliárd eurót tesznek ki. Az Egyesült Államok bőrápolási piaca pedig még ennél is nagyobb, 2018-ra közel 11 milliárd dollárt jósolnak. A tengerentúlon a természetes és biotermékek a legnépszerűbbek, és óriási szeletet hasítanak a „tortából” az öregedésgátló készítmények is. Érdekesség, hogy az Európai Unióba benyújtott szabadalmak nagy része is a kozmetikai iparhoz tartozik, már 2009-ben 10%-ot tett ki az aránya. Ilyen újításnak számított például a vízálló szempillaspirál és naptej, az önbarnító termékek, vagy azok a hajápoló termékek, amiket különböző hajszínekhez fejlesztettek ki. Szintén ebben az évben dobták piacra azokat a krémeket is, melyek egy korábban nem ismert formulát tartalmaznak. Arra jöttek rá ugyanis, hogy az emberi szívben található adenozin nevű kémiai összetevő segít megőrizni a bőr rugalmasságát. Tavaly már egy új plazma technológiát dolgoztak ki, amelynek segítségével speciális szérumokat, vitaminokat, őssejteket vagy aktív növényi kivonatokat tudnak eljuttatni a bőr mélyebb rétegeibe.

Egyre népszerűbbek a természetes összetevőkből készített termékek

A fecskenyálból, méhméregből vagy lózsírból készített arcmaszkok és krémek hallatán már meg sem lepődünk. Mivel az ápolt megjelenés, a fiatalos külső a legtöbb nő számára különös fontossággal bír, ezért sokan az aktuális kozmetikai divatok után mennek, és nem ellenőrzik a termékek összetevőit, azok tudományos eredetét. A bizarr összetevők azonban lassan leáldozóban vannak, helyettük a csupa természetes összetevőkből készített termékek népszerűek. Ezek között sem egyszerű eligazodni. Ebben segít az Egyesült Államok, Svájc, Szlovákia, Csehország, Németország és Ausztria után a magyar piacra lépő PRIODY. A nemzetközi gyártó parabén-, SLS-, mesterséges színezék-, tartósítószer- és illatanyagmentes kozmetikumokat kínál, amelyek így a legérzékenyebb bőrtípusok vagy bőrproblémák kezelésére is alkalmasak.

„A PRIODY-nál fontosnak tartjuk, hogy csak természetes összetevőket használjunk, hiszen a minőség és hatékonyság a két legfőbb tényező a termékek összetevőinek kiválasztásánál. A magyar piacon különlegesnek számítanak a bőrfehérítő termékeink is, amelyek egyszerre táplálnak és hidratálnak, miközben homogenizálják a bőr tónusát is, ezáltal csökkentve az öregedéssel járó foltokat. És mindezt 100 százalékban természetes összetevőkből, állatkísérletek nélkül” – mondja Szepesiné Dege Adrienn, a most piacra lépő márka kereskedelmi vezetője.

Ha ég, viszket, vagy túl száraz a bőrünk, akkor bizony majdnem mindig a rosszul megválasztott kozmetikum a bűnös. Mivel a nők 70-90 százaléka érzékeny bőrű, érdemes a megfelelő minőségű és összetételű terméket választani, és ezzel elkerülni az olyan kellemetlenségeket, amiket a rozecea, az ekcéma vagy gombás fertőzések okozhatnak. Emellett bőrfehérítő termékeket is kínálnak, melyek arbutinnal és kojisavval egyszerre táplálnak és hidratálnak, miközben homogenizálják a bőr tónusát, csökkentve ezzel az öregedéssel járó foltokat. Legújabb termékeikkel, a mandula- és argánolajat is tartalmazó kávés arcradírral, a kókuszolajat és tengeri kollagént tartalmazó testradírokkal teljeskörű kínálatot nyújtanak a bőrtisztításra is.

Jönnek az egyre meglepőbb innovációk

A vásárlóknak a természetesség mellett a komplex hatás is fontos. Gondoljunk csak a hidratáló rúzsokra, az arckrémekre melyek egyben alapozók is, vagy az arclemosóként, bőrradírként és arcpakolásként is használható tonikokra. A praktikusság mellett, az arc vagy bőrünk különböző összetétele is indokolttá teszi a többfunkciós termékek jelenlétét, így a jövő kozmetikai termékei már egyértelműen ebbe az irányba mutatnak.  

A még távolabbi jövőbe tekintve pedig úgy tűnik, a szépségápolás egyszerűbb lesz, mint valaha. Az úgynevezett okos dezodor „csodája” például abban áll, hogy önmagától adagolja majd a szükséges mennyiséget, gombnyomásra. Így ha kevésbé izzadunk, kevesebb dezodort használ az okos eszköz, megakadályozva a pazarlást. Az illatok terén is innováció várható, ugyanis nemsokára saját magunk állíthatjuk össze a nekünk tetsző illatkombinációkat. Mindehhez hat illatot és egy palackot kell választanunk, majd különböző esszenciákkal is olajokkal vegyítve, már meg is kaphatjuk a személyünkre szabott kombinációt. A sort pedig még folytathatnák…

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr4712887034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása