Chloé ikonikus illata 10. születésnapját ünnepli
2017. szeptember 27. írta: persica

Chloé ikonikus illata 10. születésnapját ünnepli

Absolu de Parfum – az új limitált illat

ELSŐ FEJEZET: EGY IKON TÍZ ÉVE! TÍZ ÉVVEL EZELŐTT... MEGSZÜLETETT EGY IKON

Mi lenne, ha egy illat megtudná ragadni a Chloé szellemiségét; könnyed, kifinomult stílusát; a nőiesség természetes, könnyed mivoltát? 2008-ban megszületett az Eau de Parfum Chloé. Az első illat fő összetevője a francia parfümkészítés örök nőies alkotóeleme, a rózsa, mely új megvilágításba kerül, felfedezésre vár.A Chloé ikonikus illata - ez a különleges rózsa - folyamatosan új oldalát mutatja meg minden egyes új, elbűvölő változatában.

Most a világhírű divatház legikonikusabb, legismertebb illata tizedik évfordulóját ünnepli, amely az illatok világában fogalommá vált. Az elegancia és a frissesség keveréke. A Chloé-stílus esszenciája.

A CHLOÉ RÓZSAKERT. Egy illat története

Chloé Eau de Parfum, 2008

A legelső Chloé rózsát 2008-ban mutatták be. Egy meglepő, spontán rózsa, amely a Chloé nő szabadságát és szabadszelleműségét testesíti meg, nem is beszélve belső eleganciájáról. Ez a különleges rózsa azért annyira más, mert természetes illatának új oldalait minden összetevő - mellyel elegyítették - csak tovább hangsúlyozza. Bazsarózsa, licsi és frézia hangsúlyozza zöld frissességét és gyümölcsös oldalát. A fehér pézsma kiemeli bársonyos, púderes jellegét. Az ámbra hosszan tartó illata felfedi édes, fás árnyalatát. A Chloé rózsa egyszerre egy és megszámlálhatatlan is. Ez a mesés kaleidoszkopikus képeket idéző virág teszi egyedülállóvá ezt az elbűvölő, időtlen illatot. A parfüm megjelenésekor azonnal klasszikussá vált. 

LEau de Chloé, 2012

A függetlenség kinyilatkoztatása. Csakúgy, mint a boldogan felszabadult Chloé nő, a LEau de Chloé szabadon és korlátok nélkül értelmezi újra a rózsát, légies jegyek örvényének szívébe ültetve azt. Finom rózsavíz keveredik a citrus akkorddal harmonizálva, amely hűs, mint a jeges limonádé, miközben az oxigénnel lágyan keveredő frissítő jegyek mutatkoznak meg. Egy csipetnyi pacsuli adja az illat struktúráját, amely olyan, mint a tökéletesre szabott ruha eleganciája. Az első illatból árad a tapintás érzete, mely úgy simogat, mint egy nyári napon az egymáson átlapolt sifonruha rétegei a bőrön.

Roses de Chloé, 2013

Semmi sem idézi fel jobban az illatot, mint az, ha magunk elé képzeljük a lágyan ránk hulló rózsaszirmok áradatát. Tömény romantika. Egy kevés bergamottal életre keltve, a damaszkuszi rózsa felfedi legüdébb vonásait, melyek első virágzásának illatát idézik. Harmonikusan keveredik a magnólia akkorddal, így alkotnak modern virágos csokrot. Ámbra és fehér pézsma kerekítik ki és teszik tartóssá az illatot. Az illat kulcsszava a gyengédség.

Chloé Eau de Toilette, 2015

Az Eau de Toilette e verziójának meghatározó jegye a fehér rózsa. Az illat a magnólia és a bergamott közti harmóniával nyit. Ez a ragyogó, üde páros fénybe borítja az illat szívjegyét adó puha, friss fehér rózsát és gyapotvirágot. Pézsma és gardénia adják az illat selymes – sőt érzéki – hátterét. Az illat oly lágy, mint ahogyan a hajnali napsugár végig simogat egy fehér rózsát. 

Chloé Fleur de Parfum, 2016

A Chloé Fleur de Parfum megalkotása mögött az a gondolat húzódik meg, hogy a virágok megmutathassák kvintesszenciájukat, szívüket-lelküket. A rózsa szívét izgalmas vörös bogyós gyümölcsök teszik élénken hangsúlyossá, de a verbéna (vasfű virág) szíve is megjelenik friss, sugárzó zöld jegyeivel, és ott van még a cseresznyevirág is, krémes, mandulával csilingelő jellege, amely testet ad az illatnak. Az elegancia és érzékiség ötvözete: a bőrre simuló hamisítatlan költészet. 

EGY DIVATOS ÜVEG

Időtlen dizájn és a kecsesség hangsúlyozása: az emblematikus üveg, amely az első Chloé Eau de Parfum megjelenésekor került bemutatásra, a divatház stílusát testesíti meg. Modernségével csábít. A szögletes kocka formát ovális kupak és romantikus barázdák lágyítják, melyek a Fortuny pliszét idézik, és amelyek olyan jellemzőek a Chloé stílusra. Az üveg tetejét egy ezüst fémfelület díszíti, melyet – egyedülálló módon - egy kézműves tervezett. Az üveg nyaka köré egy pasztell árnyalatú félselyem szövet masni fonódik, amely harmonizál minden illat színárnyalatával. A szalag különleges szövési technikával készül: mindössze 24 méter előállítása is egy órába telik. Minden masnit kézzel kötnek meg, így adva kifinomult érintést ehhez a neoklasszicista üveghez.

A CHLOÉ NŐIESSÉG KÉPEKBEN

Anja Rubik, Clémence Poésy, Chloë Sevigny, Camille Rowe-Pourcheresse, Suvi Koponen, Dree HemingwayEzek a nők mind megtestesítették a nőiesség Chloé szerinti értelmezését; egy természetesen ízléses parfüm igazi kecsességét. E pillanatokat pedig olyan nagynevű fotósok örökítették meg, mint Inez & Vinoodh és Camilla Akrans. Mert a Chloé szelleme egy attitűd. Ezek a múzsák fejezték ki ezt a különleges szellemiséget az évek során: természetesség, bátorság, érzékiség és pimaszság. Mindegyiküknek megvan a maga szépsége: tagadhatatlan és mindig egyedi. Mindegyiküknek megvan a saját attitűdje, mindegyikükre jellemző a kliséktől való megszabadulás. Anja Rubik, Chloë Sevigny és Clémence Poésy együttesen jelenítették meg a Chloé nő sokoldalúságát az első Eau de Parfum megjelenésekor. Ők voltak a Chloé portré galériájának első múzsái; fotóik fekete-fehérben készültek az Inez & Vinoodh stúdió hagyományos stílusában. A róluk készült fotósorozat spontán módon fedi fel szépségüket és személyiségüket. Lefegyverzően természetes pillanatokat örökítettek meg modern stílusban. 

MÁSODIK FEJEZET: LIMITÁLT KIADÁSOK. CHLOÉ ABSOLU DE PARFUM

A termékkínálat tizedik évfordulóját egy példa nélküli változat ünnepli: Absolu de Parfum.Ellenállhatatlan esszencia, amely még intenzívebbé teszi a Chloé ikonikus illatát. Ezt az új illatot, az eredeti illat megalkotója, Michael Almairac komponálta. Gazdag, fás, virágos textúrájú illata nem csak az Eau de Parfum Chloé felismerhető parfümje: ez egy sokkal kifinomultabb változat. A damaszkuszi rózsa intenzitása és mélysége, mely már az eredeti illatban is jelen volt, itt most sokkal erőteljesebb, és a Grasse-ból származó százlevelű rózsával keveredik. Míg a vanília teljesen körüllengi kerek, bársonyos árnyalatait, egy csipetnyi pacsuli adja a karakterét. A Chloé ikonikus illat még rabul ejtőbb, mint valaha. Az Absolu de Parfum világos borostyán színű, melyet egy új árnyalatban készített felső fém borítással ellátott üveg ölel át. Első alkalommal, a hagyományosan ezüst színű fém hűvös aranyszínű árnyalatot kapott, mint amire már némi patina rakódott. A bézs félselyem szövet szalag tükrözi a parfüm színárnyalatát a kivételesen arany szállal átszőtt korlátozott számú kiadás kedvéért. 

HARMADIK FEJEZET: AZ ÚJ KAMPÁNY. CHLOÉ VAGYOK

A tízedik évforduló alkalmából, az amerikai színésznő, Haley Benett vált a Chloé parfüm múzsájává. Az ő bája, üdesége és életkedve csodásan testesíti meg a Chloé ideált. A kampányfilmben - amelyet Stéphanie Di Gusto rendezett - Haley Benett a saját útjáért és sorsáért felelős Chloé nőt jeleníti meg. Egyedül egy sivatagi úton, egy vintage kabrió volánjánál ülve, bátran a szélre bízza önmagát. Akkor is, ha az úticél is ismeretlen. Akkor is, ha a váratlant kell megtapasztalnia. Kalandja mégis nagyon ígéretes. A Chloé nő független szellemiségének kulcsa, hogy egyetlen utat kövessen: a sajátját. A fotós Lachlan Bailey egy spontán fekete-fehér képpel örökítette meg az új Chloé nő személyiségét: Haley Bennett teljesen smink nélkül, szélfútta hajjal. Természetes és kétségtelenül szabad. 

Az új illat 2017. októberétől kapható a Müller üzleteiben, novembertől pedig a Douglas és a Marionnaud üzleteiben és a kiemelt magán parfümériákban is.    

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr6812901478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása