Az MWC-n mutatkoznak be az LG legújabb K szériás okostelefonjai
2018. március 14. írta: persica

Az MWC-n mutatkoznak be az LG legújabb K szériás okostelefonjai

Az új készülékek kitöltik az űrt a pénztárcabarát közép- és prémium kategóriák között

Az LG Electronics (LG) a 2018-as MWC-n mutatja be legújabb, középkategóriás K8 és K10 okostelefonjait. Az új modellek olyan prémium tulajdonságokkal rendelkeznek, melyek jellemzően a felsőkategóriás készülékekben találhatók meg. Mindkét új telefon értékesítése világszerte a főbb piacokon, így Európában, Ázsiában, Latin-Amerikában és a Közel-Keleten indul el. 

Fejlett kamerákra jellemző számtalan funkciójával – mint például a gyors autófókusszal és a kedvezőtlen fényviszonyok melletti fotózást lehetővé tevő zajcsökkentéssel – az új K széria továbbra is kivételes áron kínál kiemelkedő mobilokat a vásárlóknak. A K8 és a K10 is továbbviszi a fényes kavicsra emlékeztető megjelenést, amely meghatározó jellemzője a K szériának. E formavilágot a 2.5D Arc Glass dizájn, azaz a készülék elejét borító, finoman hajlított üveg teszi teljessé, mellyel a készülék modern, kompakt és időtálló megjelenést kap. Mindkét telefon három különleges színben kapható: Aurora Black (hajnal fekete), Moroccan Blue (marokkói kék) és Terra Gold (Föld arany). 

Az LG K10 elegáns kialakítása és fémből készült kerete önmagában is prémium hatást kelt, a készülék ráadásul olyan felsőkategóriás funkciókat kínál, melyek alapvetően nem jellemzőek erre az árszintre. A K10 13MP-es hátlapi kamerájával az LG G6 fejlett technológiáját kapta meg, az előlapon pedig egy olyan nagyfelbontású, 8MP-es kamera található, amely a szelfik készítésekor segíti az úgynevezett bokeh hatás elérését, vagyis mikor a mélységélességen kívüli fénypontok (például a lombokon átszűrődő napfény vagy a távoli lámpák fénye) homályos, elmosott peremű körök formájában jelennek meg a fotón. A K10 kamerájának fázisérzékelő autofókusza (Phase Detection Auto Focus, PDAF) 23 százalékkal gyorsabb, mint a hagyományos autofókusz, így a fotómániások egy fontos pillanatot sem fognak elszalasztani. Az új, intelligens hátlapi gomb (Smart Rear Key) nemcsak feloldja a telefont az ujjlenyomat leolvasásával, de rögtön készenlétbe is helyezi a Quick Shutter, azaz gyors fotózási és a Quick Capture, azaz gyors képernyőkép-rögzítési funkciókat.

A LG 2018-as K8 az elődmodellhez képest még fejlettebb kamerás funkciókkal érkezik, hiszen a gyenge fényviszonyokra kifejlesztett megoldásaival elődjénél is világosabb és tisztább képeket készít. Az elődmodellben is megtalálható, közkedvelt funkciók – például az emberi arc felismerésekor rögtön exponáló Auto Shot, a kézjelzésre reagáló Gesture Shot, a képernyőt előlapi szelfivakuként használó Flash for Selfie és a fotók azonnali megosztását lehetővé tévő Quick Share – mind helyet kaptak az új K8-as okostelefonban.

A K8 és K10 készülékek új zajszűrési funkcióival gyenge fényviszonyok mellett is tiszta képeket készíthetünk. Mindez a HDR-támogatással kiegészülve élesebb, kontrasztosabb és fényesebb képeket eredményez. 

A családi és baráti csoportképek készítése minden korábbinál könnyebb az úgynevezett Timer Helper funkcióval, amellyel többé nincs szükség az önkioldós exponálásig hátralévő másodpercek számolgatására. A K8 és K10 telefonok a vakut használva vizuálisan segítenek a visszaszámlálásban, hogy a baráti kör vagy a család minden tagja időben és megfelelően el tudjon helyezkedni a kamera előtt. 

A K széria egy másik új kamerafunkciója a Flash Jump Shot, amellyel három másodpercenként készíthetünk egymás után maximum 20 képet, melyeket egymás mögé rendezve egy könnyen megosztható, vicces GIF-et hozhatunk létre. A Flash Jump Shot funkció mindkét új készülékben elérhető, és az előlapi és a hátlapi kamerákkal egyaránt használható. 

“Az LG 2018-as, K szériás telefonjai azon vásárlóink számára nyújtanak valódi értéket, akik az életstílusuknak és szükségleteiknek leginkább megfelelő készüléket keresik” – mondta Ha Jeung-uk, az LG Electronics mobilkommunikációs divíziójának alelnöke és üzletágvezetője. “Biztosak vagyunk abban, hogy okostelefonos kameratechnológiánkkal és egyéb kényelmi funkciókkal ellátott új készülékeink még ezen a gyorsan változó piacon is elnyerik majd vásárlóink tetszését.”

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr7013738094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása