GALÁPAGOS SANTA CRUZ - AZ ÉV KÁVÉKÜLÖNLEGESSÉGE A NESPRESSO SZAKÉRTŐITŐL
2018. május 17. írta: persica

GALÁPAGOS SANTA CRUZ - AZ ÉV KÁVÉKÜLÖNLEGESSÉGE A NESPRESSO SZAKÉRTŐITŐL

Páratlan termőhelyről érkezik a Nespresso Explorations sorozatának legújabb kávéja

Az ember néha a legváratlanabb helyeken bukkan rá a legbámulatosabb dolgokra. Amikor a Nespresso kávészakértőinek alkalma nyílt megkóstolnia egy olyan különleges kávét, ami az alacsonyan fekvő, kétmillió éves vulkáni magmából kiemelkedő galápagosi Santa Cruzon termett, azonnal tudták, hogy az év kávékülönlegességét találták meg: a Nespresso Explorations sorozatának legújabb tagját, a Galapagos Santa Cruz kávét.

A Nespresso Explorations 3 Limited Edition kávéjának köszönhetően újra bárkiből kávé-gourmet válhat, hiszen a kávészakértők ismét egy nem mindennapi termőhelyre találtak, és annak legjobb kincseit hozták el a fogyasztóknak. A galápagosi Santa Cruz-sziget speciális mikroklímája megdönti a kávétermesztés alaptételét, mely szerint minél magasabban terem egy kávé, annál jobb minőségű. Ez a sziget alacsony tengerszint feletti magasságon is olyan különös koktélt kever napfényből, esőből és eltérő hőmérsékletű tengeráramlatokból, amitől a kávészemek lassabban érnek, ennek köszönhetően cukortartalmuk magasabb, ízük pedig különlegesen koncentrált lesz.

A Galápagos-szigetek több mint 80%-a természetvédelmi terület, a növény- és állatvilágát mindentől óvják és a legnagyobb tisztelettel kezelik. Nagyon kevés helyen lehet kávét termeszteni, így az itt termett kávé igazi ritkaságnak számít. A Galápagos Santa Cruz a világ egyik legegzotikusabb szigetéről származik, amely kétmillió éves vulkáni magmából emelkedett ki.

Az élővilág sokszínűsége mellett a mikroklíma teszi igazán különleges hellyé Galápagost: a hideg, nedves óceáni szél és az áramlatok hűvösebb klímát eredményeznek, mint ami az Egyenlítőn megszokott. A szigetek perzselő napot kapnak, miközben a Humboldt-áramlat a szigetek felé tereli hűs tengeri szellőt, ezért mégsem éri őket intenzív hő. Így az éghajlat hasonló az 1200-1300 méter tengerszint feletti magasságon megszokott klímához.

A Nespresso Explorations legújabb, Galápagos Santa Cruz kávéja a Santa Cruz-sziget 6 farmjáról, nagyon szelíd lejtőkről származik. A gondosan válogatott Arabica kávészemeket kézzel szüretelik, nedves hántolással dolgozzák fel, mechanikus szárítókban szárítják és közepes hőfokú, osztott pörköléssel pörkölik. Mindezek végeredménye egy kerek, testes espresso, kakaóra emlékeztető, emellett édes gabonás ízjegyekkel, amelyek legalább olyan kivételesek, mint a termőhely maga.  Cappuccinoként elkészítve a pörkölt jegyek mellett praliné és kekszes ízjegyek jelennek meg a kávéban. A csomagolást ez alkalommal tradicionális ecuadori népviselet mintái inspirálták.

Az Explorations május 14-től világszerte csak néhány napig lesz kapható a Nespresso Boutique-okban, illetve megrendelhető online a www.nespresso.com oldalon és a Nespresso Club ingyenesen hívható 06 80 2582 80-as számán.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr4213966516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása