LEGO® City rendőr hívja fel a figyelmet a gyermekek biztonságos átkelésére a zebrán
2017. április 14. írta: persica

LEGO® City rendőr hívja fel a figyelmet a gyermekek biztonságos átkelésére a zebrán

A tavasz és az igazi szép idő megérkezésével egyre több kisdiák veszi elő a kerékpárját, egyre több időt töltenek a játszótereken és a parkokban, és jól esik a séta az iskolába menet és hazafelé is. Akárcsak ősszel iskolakezdéskor, úgy most a jó idő beköszöntével is érdemes megbeszélni a kisebbekkel a balesetmentes közlekedés szabályait, illetve célszerű a közlekedési ismereteiket bővíteni. Egy XII. kerületi általános iskolánál a Hegyvidék Rendészet munkatársai mellett egy LEGO® City rendőr segített, hogy felhívja a figyelmet a téma fontosságára és aktualitására.

A XII. kerületi Kós Károly Általános Iskola előtti gyalogátkelőhelyen segítette a kisiskolások biztonságos átkelését egy LEGO City rendőr. A reggeli, iskola előtti csúcsidőszakban a LEGO City rendőr amellett, hogy mosolyt varázsolt a kisdiákok, valamint az elhaladó autósok arcára, jelenlétével felhívta a figyelmet arra, hogy a tél, a kora délutáni sötét, a csúszós útviszonyok elmúltával, a jó idő beköszöntével is nagyon oda kell figyelni a közlekedési szabályok betartására balesetek elkerülése érdekében. Mivel ez fokozottan érvényes az iskolák környékén, így nem is volt kérdés, hogy az akcióra egy általános iskola környékén kerüljön sor.

A LEGO Magyarország együttműködött a Hegyvidéki Önkormányzattal a kezdeményezés kapcsán.

 „2009 tavaszán a Hegyvidéki Önkormányzat önállóan indított társadalmi célú kampányt a kerületben található gyalogos-átkelőhelyek biztonságának növelése érdekében. Hasonlóan a LEGO City rendőr aktivitáshoz, a ZebraFest elnevezésű akció,  elsődleges célkitűzése az volt, hogy az autósok sokkal jobban figyeljenek a gyalogosokra, lassítsanak a zebrák előtt. Ehhez többek között figyelemfelkeltő eszközként az önkormányzat gyerekek által kifestett műanyag zebrákat helyezett el a forgalmas, elsősorban az iskolákhoz közeli gyalogátkelőhelyek mellett. A komplex kommunikációs kampányt követő mérések szerint a közbiztonságról kialakított jó vélemény majdnem 50%-kal nőtt a kerületben, és közel 30%-kal csökkent azoknak az eseteknek a száma, amikor egy autós a gyalogos elsőbbsége ellenére áthajt a zebrán. Mivel a kerületben számos iskola és óvoda található, a Hegyvidéki Önkormányzat számára kiemelten fontos ügy a közlekedésbiztonság, és elkötelezett a téma iránt, ezért minden esetben szívesen állunk olyan programok, figyelemfelkeltő akciók mellé, mint most a LEGO Magyarország Kft. kezdeményezése.” – mondta el Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr4012426237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása