A Helly Hansen a profik számára tervezett új ruházati kollekciójával színesíti az idei telet
2018. december 03. írta: persica

A Helly Hansen a profik számára tervezett új ruházati kollekciójával színesíti az idei telet

Akár a hegyekbe vagy az óceánhoz készülünk, akár városi környezetben mozgolódunk, a norvég Helly Hansen technikai ruházati márka lehetővé teszi számunkra, hogy úgy válasszunk felszerelést, akár egy profi. A 2018 őszi/téli Ski, Midlayer, Mountain, Base Layer és Urban kollekció darabjai mind hivatásos síelők és hegyi szakemberek meglátásai és visszajelzései alapján készültek, a lehető legjobb technológiai megoldások biztosítása érdekében kutató-mentő egyégekkel és olimpiai sícsapatokkal együttműködve. Az idei szezon ruhadarabjai funkcionálisak és számos hasznos tulajdonsággal rendelkeznek,  hogy a világ legzordabb körülményeinek is ellenálljanak. A tervezésnél ezen túl szintén fontos szempont volt, hogy kifinomult és sokoldalú, stílusos öltözetek szülessenek, amely már több mint 140 éve a Helly Hansen védjegye.

Az idei téli időszakban is az innovációt és az örökséget tekinthetjük a Helly Hansen két központi elemének. A vállalat 1877-ben mutatta be először az általa fejlesztett, úttörőnek számító, rugalmas vízhatlan anyagot, majd az 1960-as években az első állati szőrből készült középréteget, a gyapjú előfutárát. Az 1970-es években piacra dobta az első Lifa® technikai aláöltözőket, míg a 2000-es években a H2Flow™ hőmérséklet-szabályozó rendszerrel hívta fel magára a figyelmet. Az innovációk sorát folytatva, a 2018 őszi/téli kollekció korszakalkotó újdonsága egy szabadalmazott, szintetikus bélés, a LIFALOFT™ szigetelési technológia. A PrimaLoft®-tal együttműködésben fejlesztve, a LIFALOFT™ valójában a Lifa® egyedi szigetelő szerkezetének és a PrimaLoft® széleskörű szintetikus szigetelő-képességének az ötvözete. Lényegében sokkal könnyebb a hagyományos poliészter szigetelő alternatívákhoz képest, mégis melegebb hatást biztosít a szerkezetét alkotó Lifa® szálaknak köszönhetően.

A LIFALOFT™ egyike a számtalan újdonságnak, amelyek ebben a szezonban finoman beépülnek a Helly Hansen termékekbe. Az innovációk közé tartozik továbbá a hideg idő esetén az okostelefonok akkumulátorának élettartamát meghosszabbító LifePocket™ technológia, a softshell kabátok peremén elhelyezett, az időjárásnak teljes mértékben ellenálló szélfogó, a vízálló pamutvelúr-szövet, a három az egyben Component Insulation Systems (CIS), valamint számos más professzionális minőségű technológiai megoldás.

LIFALOFT™

Az idei szezon külön kiemelendő újdonsága a férfi és női változatban egyaránt kapható LIFALOFT Hybrid Insulator kabát, amely megfelelő rugalmasságot és légáteresztést biztosító softshell anyagból készült. A szabadalmazott szigetelő technológia – amely könnyebb súlyt, kisebb tömeget, de egyúttal nagyobb melegséget biztosít – lehetővé teszi, hogy a kabátot sokoldalúan, többféle tevékenység végzése közben viselhessük hidegebb éghajlati körülmények között, legyen szó síelésről, vagy bármilyen más magas intenzitású sport űzéséről. 

Ski

A síelés áll a Helly Hansen 2018-as kollekciójának középpontjában. A leghasznosabb tulajdonságokkal ellátott kabátokat és nadrágokat világszerte több mint 55.000 hegyi szakember ihlette, akik napi szinten viselik ezeket a ruhadarabokat munkájuk során. A Helly Hansen termékeket egyaránt jellemzi a magas minőség, a stílusos külső, a védelem és funkcionalitás – ez mind fontos tényezője a világ egyik leggyorsabban növekvő símárkájának.

Ullr: A férfiak számára tervezett Elevation Shell 2.0 kabát és a női W Maroi Shell kabát kifejezetten olyan síelők részére készült, akik a vadon szabadságára vágynak. Mindkét újdonságot 3D hálós szerkezetű, kivehető CIS bélelt mellénnyel szerelték fel, amely biztosítja a megfelelő légmozgást és szellőztetést akkor is, ha éppen hótalpas túrára indulunk a vadonban. Az Ullr™ kollekció részeként a férfi Garibaldi kabát és a női W Powderqueen 2.0 kabát a hegyvidéki terepen is megnyerő külsőt kölcsönöz számunkra. A selymes jacquardszövet terepmintás kabát négy irányban rugalmas Helly Tech® szövetből készült, és olyan, a piacon egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a magas láthatóságú elemekkel felszerelt kapucni perem, illetve a H2Flow™ hőmérséklet-szabályozó rendszer. Nem szabad megfeledkeznünk a fiatal síelők egyre növekvő táboráról sem, ezért az új JR Skyhigh kabát a felnőtt Ullr kabátok mintájára jött létre, hasonló dizájnnal és technikai megoldásokkal. A Helly Tech® Performance anyag és szerkezet, a Life Pocket™, a RECCO védelmi rögzítő technológia, valamint a PrimaLoft® bélés mind abban nyújtanak segítséget a fiatal síelők számára, hogy minél tovább a pályán maradhassanak. 

HOD: Az új HOD kollekció a skandináv mitológiában megjelenő tél isten után kapta nevét. A határokat feszegeti azzal, hogy a motoros kultúra, illetve a futurisztikus trend által ihletett stílust ötvözi, miközben a teljesítményt – mint prioritást – ugyanúgy szem előtt tartja. A férfiak számára tervezett Slingshot kabát a kabátujjaknál és a vállrésznél steppelt PrimaLoft® béléssel rendelkezik, ezzel a négy irányban rugalmas Helly Tech® kabátnak olyan egyedi külsőt kölcsönözve, amelyet eddig még nem láttunk a havon. Ami a kényelmet és a melegséget illeti, a női W Paradise Heat kabát alkalmazkodik a síelők saját igényeihez, hiszen a kulcscsonthoz – ahol az erek a felszínhez legközelebb találhatóak – illeszkedő, egyedi Novaheat® technológia közvetlenül a vért melegíti ultrafinom fűtőszálain keresztül.

Midlayer

A férfi és női Scout Profleece kabát egy olyan középrétegű ruhadarab, amely slick face poliészter gyapjúból készült, azonban pillanatok alatt vízálló külső réteggé alakítható. A minimalista stílusú, kapucnis, kettő az egyben kabát peremén rejtett szélfogó is helyet kapott, így tökéletes választásnak bizonyul kiszámíthatatlan időjárási körülmények között is.  Kicsit visszalépve az időben, a férfiak számára tervezett Juell Pile kabát ultrapuha high loft gyapjúból készült, amely azokra az eredeti, nehéz, állati szőrből előállított anyagokra emlékeztet, amelyet Helly Hansen a mesteremberek számára fejlesztett 1961-ben. A softshell felhajtás, valamint az oldalsó panelek csökkentik a kabát tömegét és segítik a megfelelő légáteresztést, miközben megtartják az eredeti gyapjú alakját.  

Mountain

A női és férfi változatban egyaránt elérhető Verglas 3-Layer kabátot viselve bármire képesek lehetünk. Az év bármely időszakában hordható könnyű külső réteg kitűnő választás lehet kiránduláshoz, hegymászáshoz és kalandozáshoz akár esős, jeges és havas körülmények között is. A termék a francia „Verglas” szóról kapta nevét, amely a megfagyott harmat vékony rétegét jelenti, illetve a sziklák tetején lévő jégtakarót. A Helly Tech® technológiával felszerelt könnyű réteget csomagokkal, hámmal és sisakkal együtt is kényelmesen viselhetjük, és garantáltan nem a szekrényünk hátuljában fog rejtőzni hosszú évekig.  

Base Layer

A Lifa® Merino valójában egy kettő az egyben aláöltöző, amely a bőrrel érintkező könnyű Lifa® szálakat, illetve a meleg, 100% merinói gyapjút ötvözi. Kimondottan praktikus ruhadarab, hiszen a Lifa® szövet hatékonyan elvezeti a nedvességet a bőrtől, miközben a gyapjú kivételes melegséget biztosít. A férfi és női változatban egyaránt kapható Lifa Merino ½ Zip szárazon és melegen tart bármilyen őszi és téli időjárási körülmény között, miközben hosszú elülső cipzárjával biztosítja a megfelelő szellőzést is. A női W HH Merino Mid Graphic LS amellett, hogy gondoskodik arról, hogy egész nap szárazon maradjunk és ne fázzunk, divatos, jacquardszövet kötött elemekkel is kiegészíti megjelenésünket. A HH Lifa Merino Seamless ½ Zip aláöltöző viszketésmentes anyaga, illetve a testen és karon lévő varrás nélküli szerkezete maximális mozgékonyságot és kényelmet biztosít. 

Urban

A Helly Hansen gondoskodik arról, hogy ruhadarabjait business vagy casual öltözetként hétköznapokon is viselhessük, így a hivatásos síelők és hegyi szakemberek számára tervezett egyedi technológiai megoldásokat és anyagokat letisztult, progresszív dizájnnal egészíti ki. A 365-in-1 kabát technológiai szempontból annyira felszerelt, hogy akár az Everesten is viselhetjük, miközben jellegében a városi környezethez illik. A különálló ruhadarabok hatékonyan és kényelmesen rétegződnek egymás fölé, miközben a beazonosítható forrásból származó Allied toll, a PrimaLoft® bélés, a H2Flow hőmérséklet-szabályozó rendszer, valamint a Helly Tech® mind hozzájárulnak ahhoz, hogy bármilyen környezethez alkalmazkodni tudjunk és megfelelően védve legyünk, miközben ezt az anorákot viseljük. 

Az üzletemberek és üzletasszonyok a hideg téli körülmények között kifejezetten értékelni fogják a Helsinki 3-in-1 kabát és a W Helsinki 3-in-1 esőkabát letisztult dizájnját. Mindkét kabát a legmagasabb szintű védelmet biztosítja viselője számára, többek között a Helly Tech® vízállóképességnek, a levehető PrimaLoft® alátétnek, a sima, technikai külső szöveteknek, az összecsukható fényvisszaverőknek és a levehető kapucninak köszönhetően.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr4914417140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása