Coca-Cola x Highlights of Hungary: Nagy Lépéssel a fenntartható közösségekért

2019. február 08. - persica

55 történetet mutatott be a Highlights of Hungary idei listája, melyet a kezdeményezésben közreműködő kurátorok választhattak ki a független, inspiráló és példaértékű, valamint értékteremtő kezdeményezések kiemelése jegyében. A Coca-Cola Magyarország „Fenntartható közösségek” különdíjasa közösségépítő, sokszínű, esélyteremtő fókusza miatt a Nagy Lépés Futárszolgálat lett. A különdíjazott a vállalattól egy évre elegendő frissítőt, egész évre megrendeléseket, valamint annak közösségimédiás csatornáin keresztül kommunikációs támogatást is kap.

Társadalmi vállalkozásként működik a Nagy Lépés Futárszolgálat, melynek célja, hogy autizmussal élő, de munkavállalásra kész emberek számára teremtsen olyan munkahelyet, ahol tevékeny, teljes, önálló életet élhetnek. Az akadályoztatott személyek gyalog és tömegközlekedéssel szállítanak csomagokat fővárosunkban és belföldön egyaránt, így nem terhelik tovább sem a városi utakat, sem a levegőt. Rugalmasan működik a szervezet; igény szerint azonnali és aznapi kézbesítéseket is vállalnak.

„Mi a Highlights of Hungary-n olyan esélyteremtő kezdeményezést szerettünk volna kitüntetni, amely kiemelten fókuszál a társadalmi fenntarthatóságra, a sokszínűségre, és arra, hogy jobbá tegye a világot. Nagy örömmel adtuk át a Coca-Cola Magyarország »Fenntartható Közösségek« különdíját a Nagy Lépés Futárszolgálatnak, hiszen működésük alappillérei pontosan ugyanazok a szempontok, mint amelyek mellett vállalatunk is elkötelezte magát.” – mondta Szűcs Judit, a Coca-Cola Magyarország Kft. vállalati kapcsolatokért és kommunikációért felelős vezetője.

 „Fenntartható közösségek” különdíját a Highlights of Hungary 2019. február 6-ai díjátadóján adta át a Coca-Cola Magyarország. A különdíj mellett a Nagy Lépés munkatársai számára egy évre elegendő frissítőről gondoskodik a vállalat.  A futárszolgálat kollégái azt is kiválaszthatják, hogy a cég 94 különböző terméke és 201 különböző kiszerelése, 18 féle méretben kapható terméke közül mit szeretnének. Emellett a a díjátadót követően a 2019-es év folyamán a Coca-Cola Magyarország Kft. partnerei csomagküldéseikhez a Nagy Lépés Futárszolgálat szolgáltatásait fogják igénybe venni. A vállalat továbbá a teljes körű felkarolás jegyében saját kommunikációs csatornáin is hírét viszi a társadalmi vállalkozásnak.

„Nagyon fontosnak tartjuk a Highlights of Hungary kezdeményezését, hiszen kiváló lehetőség arra, hogy megismerhessék az emberek a leginnovatívabb hazai projekteket. Büszkék vagyunk arra, hogy e közösség tagjai lehetünk. Már a díjra való jelölésnek is volt pozitív hozadéka, hiszen azóta még több pozitív visszajelzés érkezik hozzánk azzal a futárszolgáltatással kapcsolatban, amit 2017-ben elindítottunk. Nem számítottunk a különdíjra! Nagyon hálásak vagyunk a Coca-Cola felajánlásáért, ami autista futárjainkat egész évre elég innivalóval látja el! Az üdítőitaloknak köszönhetően futárjaink még nagyobb kedvvel szállítják majd a csomagokat házhoz. Izgatottan várjuk a leendő, Coca-Cola-val közös együttműködésünket, ahol a vállalat küldeményeinek hatékony célba juttatásában segédkezünk majd.  Ez inspirálni fog minket arra is, hogy Budapesten kívüli futárszolgáltatást is nyújtsunk és ilyen módon fejlődjünk, hiszen ez kiemelt célunk a közeljövőre nézve.” – mesélte a díj átvétele után Scholtz Krisztina, a Nagy Lépés Futárszolgálat társalapítója, szakmai koordinátora.

A Highlights of Hungary az első és egyetlen olyan magyar kreatív kezdeményezés, amelynek kurátorként bevont csapattagjai szakmai alapokon, ám kategóriák nélkül egy platformon mutatják be a hazai sikereket. A kreatív ipar különböző területeit képviselő szakemberei a kreativitást, közösségi gondolkodásmódot, tudatosságot tevékenységükbe leginspirálóbban beépítő projekteket kutatják, ennek alapján minden évben kijelölik az aktuális esztendő számukra legizgalmasabb projektjeit. A 10 felkért kurátoron kívül a Highlights of Hungary alapítók is jelöltek sikertörténeteket, a tavalyi év összesen listázott 55 történetére a nagyközönség szavazhatta meg, hogy melyik 10 jelölés érdemelje ki idén a Highlights of Hungary top 10 helye egyikét. Így a 2018 kiemeltjei lettek a különdíjasok mellett az Add Tovább, a Ligeti Bolt, Arany-Michels Tímea, a Kockacsoki, Köbli Norbert, a Mathias Corvinus Collegium, az MFÖEK, a Sztalker Csoport, a BP Underground Hip Hop Film, és a Poket zsebkönyv projektek.

A Coca-Cola Company-ról

A Coca-Cola Company (NYSE: KO) teljes üdítőitalportfóliót gyártó vállalat, amely több mint 500 szénsavas és szénsavmentes márkát forgalmaz a világ több mint 200 országában. A vállalat Coca-Cola márkáin kívül portfóliónkba tartozik a világ legértékesebb üdítőitalmárkáinak jelentős része, mint az AdeZ növényi alapú italok, az Ayataka zöld tea, a Costa kávé, a Dasani vizek, a Del Valle dzsúszok és gyümölcsitalok, a Fanta, a Georgia kávé, a Gold Peak teák és kávék, az Honest Tea, az innocent smoothie-k és dzsúszok, a Minute Maid/Cappy dzsúszok, a Powerade sportitalok, a Simply gyümölcslevek, a smartwater, a Sprite, a vitaminwater, valamint a ZICO kókuszvíz. Folyamatosan alakítjuk portfóliónkat, csökkentjük termékeink cukortartalmát, és innovatív termékeket vezetünk be a piacra. Jelentős erőfeszítéseket teszünk emellett ökológiai lábnyomunk csökkentése érdekében azáltal, hogy visszapótoljuk az italgyártás során felhasznált vizet és népszerűsítjük az újrahasznosítást. Palackozó partnereinkkel közösen a Coca-Cola rendszerében több mint 700,000 embert foglalkoztatunk, így világszerte gazdasági lehetőségeket biztosítunk a helyi közösségeknek. További információért látogassa meg a Coca-Cola Journey-t a www.coca-colacompany.com  oldalon, kövessen minket a Twitteren, az Instagramon, a Facebookon és a LinkedInen.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr3214615942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.