Alma Vetlényi - REcollection

2019 tavasz/nyár

2019. április 13. - persica

Vetlényi Alma 2019 tavasz/nyári kollekcióját személyes gyermekkori emlékei inspirálták a 90-es évekből. Saját gyermekkori ruháinak forma- és színvilágát dolgozta fel és értelmezte újra dekonstruktív módon. A szabásvonalakban és sziluettekben fellelhető a gyermeki játékosság / fodrok, kivágások, kapucni formájában/, miközben szerepük új értelmet nyer. A fodrok már nem díszítő, hanem funkcionális szerepet kapnak. A kivágások egy-egy testrészt finoman kiemelnek, melyek szimbolikus jelentést is hordoznak. Az emlékek hiányos részeit jelképezik. 

A három imidzs darabon kézi hímzések találhatóak, melyek a tervező gyermekkori naplójából kiragadott mondatok. Ezek a mondatok újra és újra aktuálissá válnak, ahogy a divat egyes korszakai szintúgy. A hímzések a ruhák belső oldalán találhatóak, ezzel szimbolizálva az ember belső, személyes értékeit, melyeket csak akkor ismerhetünk meg, ha közelebb kerülünk egymáshoz. Az ilyen megismerések adják az alapját a fenntartható kapcsolatoknak.

Az új kollekciónak központi gondolatát a színek, a színek harmóniája együtthatása, egyenrangúsága adja. A ruhák színe kapcsán pedig egy fontos és aktuális kérdésre: a rasszizmusa és az ellene való fellépésre is ráirányítja a figyelmet. Az üzenet kapcsán pedig egy kampányt is indított, a Rasszizmus Elleni Világnapon melynek már nemzetközi visszhangjai is lett azóta. 

A kollekció a természetes nőisesség híveit kívánja megszólítani. Azokat a nőket, akik a tudatos életmódjukat és a fenntartható értékeket öltözködésükön keresztül is szeretnék kifejezni és képviselni. 

A fenntartható és etikus divat hazai képviselőjeként a ruhadarabok fontos részét képezi a természetes anyaghasználat /ez esetben hernyóselyem és pamut/, valamint a szabászati hulladékgazdálkodás elvein alapuló kivitelezési folyamat. 

Showroom: 1016, Bp. Mészáros utca 2. Bejelentkezés telefonon illetve e-mailen. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr2114762560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.