A Helly Hansen PU anyagú esőkabátokkal ünnepeli norvég gyökereit
2019. május 05. írta: persica

A Helly Hansen PU anyagú esőkabátokkal ünnepeli norvég gyökereit

Az orkándzsekik kimondottan nagy népszerűségnek örvendtek az 1800-as, valamint az 1980-as évek végén. A Helly Hansen ezúttal a Moss anorákkal kelti életre a klasszikus pulóver fazont, amely 2019 tavaszán válik elérhetővé. A kabáttal a vállalat a norvégiai, mossi gyökerek előtt tiszteleg, ahol Helly Juell Hansen kapitány 1877-ben megalkotta az első, vízhatlan szövetet legénysége számára.  

A modern Moss anorák a Helly Hansen szabadalmazott, Helox névre keresztelt PU technológiájával készült. A tartós és rugalmas PU szövet kimondottan népszerű, a Helly Hansen munkaruházataiban is megjelenik. Az időtálló ruhadarabot hagyományosan egy jól megtervezett kapucni, valamint egy nagyméretű, elülső zseb díszíti, továbbá egy PU ápolókészlet is jár hozzá, hogy valóban egy örök darab lehessen. Az anorák egyike a Helly Hansen hagyományos, PU vízálló anyagából készült Moss sorozatának, amelybe többek között egy esőkabát, egy kabát, egy vízálló nadrág, valamint egy parka is beletartozik. 

A női Jeløy kabát a Helly Hansen első női ruhadarabjainak stílusát idézi az 1900-as évekből. A stílusos, PU szövetből készült esőkabáton hegesztett varratok és egy retro csatokkal díszített elülső rész található, továbbá egy PU ápolókészlet is jár hozzá. 

A Helly Hansenről

A Helly Hansen márkát 1877-ben, a norvégiai Moss-ban alapították, és azóta segíti azokat, akiknek munkájuk vagy kalandjaik során az elemekkel kell megküzdeniük. A ruházatokat a skandináv dizájnnak és a legszélsőségesebb időjárási viszontagságoknak megfelelően tervezték, hogy magabiztosságot nyújtsanak a profiknak, amikor munkájuk során szembeszállnak a természet erejével.

A vállalat készítette el az első vízhatlan anyagot a világon, 140 évvel ezelőtt, amelyet az 1960-as években az első Propile™ fleece középső réteg követett. Az 1970-es években bemutatta az első LIFA® Stay Dry technológiával készült technikai aláöltözetet, napjainkban pedig a díjnyertes H2Flow hőmérséklet-szabályozó technológiával rukkolt elő.

A Helly Hansen vezető a technikai vitorlásruhák és síöltözetek forgalmazásában, éppúgy, mint a prémium munkaruházat terén.  A márka síöltözeteit a világ kétszáznál is több síterepén dolgozó több mint 55 000 hivatásos szakember viseli, illetve válogatott versenyzők, olimpikonok, hegymászók és kifinomult ízlésű kirándulók kedvelt viselete is. A Helly Hansen felsőruházatai, aláöltözetei, sportruházati termékei és cipői jelenleg a világ több mint 40 országában kaphatók. Ha többet szeretne megtudni a Helly Hansen legújabb kollekcióiról, látogasson el a www.hellyhansen.com oldalra.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr4614809286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása