Az Avon csatlakozott a Humane Society International #BeCrueltyFree kampányához

A kozmetikumok állatokon való tesztelése ellen küzd!

2019. május 21. - persica

Az AVON világszerte kiáll a kozmetikai állatkísérletek betiltása mellett, ennek eredményeképpen bejelentette, hogy csatlakozik a Humane Society International #BeCrueltyFree kezdeményezéséhez. A kampány célja, hogy jogalkotási reformokon keresztül elérje azt, hogy 2023-ra az összes nagyobb kozmetikai piacon betiltsák a kozmetikumok állatokon való tesztelését.

Az AVON az első olyan nagy kozmetikai vállalat, amely már közel 30 éve arra törekszik, hogy véget vessen az állatkísérleteknek. Ebből adódóan több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a termékbiztonsági értékelés állatmentes módszereinek fejlesztésében. A vállalat számos érdekképviseleti- és civil szervezettel működik együtt világszerte annak érdekében, hogy együttes erővel gyorsítsák fel az állatkísérlet-mentes módszerek alkalmazását. Ennek a törekvésnek a következő mérföldköve, hogy a vállalat elkötelezte magát a #BeCrueltyFree kezdeményezés támogatása mellett, annak érdekében, hogy a kulcsfontosságú piacokon – elsősorban Latin-Amerikában és Délkelet-Ázsiában – a kormányzati szabályozások megváltoztatása által globális tilalmat érjenek el.

Az AVON emellett bejelentette azt is, hogy hamarosan partnerségre lép a nemrégiben indított Non-Animal Cosmetic Safety Assessment Collaboration elnevezésű szervezettel, a NACSA-val is. A NACSA célja, hogy állatkísérlet-mentes termékbiztonsági gyakorlatok ismertetése révén vállalatok és kormányzatok egészségügyi szervezetei számára modern, állatok bevonását nem igénylő alternatív módszereket mutasson be és meggyorsítsa azok érvénybe léptetését. Ez a kezdeményezés különösen Kínában létfontosságú, ahol mai napig törvényi előírás, hogy bizonyos termékek esetében kötelező az állatkísérletek elvégzése. A Humane Society International (HSI) kezdeményezése és így a kozmetikai óriások folyamatosan növekvő hálózatához való csatlakozása révén, az AVON hisz abban, hogy a közös összefogásnak köszönhetően a kozmetikai állatkísérletek korszaka gyorsabban lezárul. 

„Az Avon immár 30 éve dolgozik azon, hogy véget vessen az állatokon végzett kísérleteknek, azonban iparági szinten még mindig nagyon sok a teendő a témában. Büszke vagyok arra, hogy mi is hozzájárulunk a változások véghezviteléhez és hiszek abban, hogy közösen még erősebbek lehetünk. Bízunk abban, hogy a HSI-vel és a többi elkötelezett partnerrel való együttműködés révén felgyorsítjuk az állatkísérletek alternatív megközelítéseire való áttérést, és a közeljövőben elérjük a globális tilalmat” - mondta Louise Scott, az AVON tudományos főtisztviselője.

Az AVON, a HSI kampány támogatásának részeként továbbra is aktívan együttműködik a globális partnerekkel annak érdekében, hogy felgyorsítsa az állatkísérletek betiltását. A HSI-vel létrejött többéves együttműködés jegyében az AVON kiáll azon erőteljes jogszabályok mellett, amelyek a legfőbb kozmetikai piacokon megtiltják a kozmetikai állatkísérleteket, illetve hogy a többi vezető márkával karöltve növelje a vállalatok és a döntéshozó szervek hajlandóságát arra vonatkozóan, hogy a kozmetikumok biztonsági szabványai ne állati kísérleteken alapuljanak.

 „Hatalmas öröm számunkra, hogy az AVON-t is üdvözölhetjük a #BeCrueltyFree kampánycsaládunkban. Az AVON társulása új lendületet adhat a kozmetikai kegyetlenségek megszüntetésére irányuló erőfeszítéseinknek, hiszen közismert márkaként nagy hatással lehet a többi kozmetikai vállalatra, illetve közvetlen értékesítési modelljéből adódóan a fogyasztókra egyaránt. Ezáltal, a többi, társadalmilag tudatos kozmetikai márkát is arra bátorítjuk, hogy csatlakozzanak a Humane Society International-hez és támogassák a jogalkotási változások előmozdítását, hogy eljöhessen az új, etikus kozmetikumok kora” – mondta a partnerség kapcsán a HSI kutatási és toxikológiai alelnöke, Troy Seidle.

 

 

Az AVON-ról

Az Avon több, mint 130 éve áll a nők mellett: innovatív, minőségi szépségápolási termékeket kínálva nők által, nőknek. Világszerte több millió független Tanácsadó értékesíti kapcsolatrendszerén keresztül az olyan ikonikus márkákat, mint például az Avon Color vagy az ANEW, ezáltal építve saját szépségápolási vállalkozását teljes- vagy részmunkaidőben. Az Avon támogatja a nők önmegvalósítását, vállalkozói szellemét és jólétét. Világszerte több, mint 1 milliárd dollárt adományozott a nőket érintő társadalmi és egészségügyi problémák megoldásának támogatására. Tudj meg többet az Avon-ról és termékeiről a www.avonworldwide.com vagy az avon.hu honlapokon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr2714841762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.