A LEGO Csoport és Mark Ronson arra ösztönzik a gyerekeket, hogy építsék újra a világot

2019. szeptember 20. - persica

A LEGO Csoport és Mark Ronson zenész útjára indították az Építsd Újra a Világot kampányt, amellyel céljuk, hogy a következő generációk kreativitását fejlesszék.

A billundi LEGO House-ban több mint 100 gyerek találkozott Markkal és más inspiráló személyekkel – többek között a 19 éves David Aguilarral, aki több karprotézist épített már magának LEGO elemekből –, hogy felfedezzék a kreativitásban rejlő végtelen lehetőséget. Képzelőerejüket különböző workshopok segítségével aktiválták, ahol az őket körülvevő világot kellett újraépíteniük.

„Karrierem során mindig briliáns, kreatív emberekkel dolgozom együtt, hogy lássuk, hová juthatunk el pusztán a fantáziánk erejével. Az Építsd Újra a Világot kezdeményezés egy kiváló alkalom arra, hogy az alkotók következő generációját inspiráljuk, akik aztán majd a saját elképzeléseik szerint alakítják a jövőt attól kezdve, hogy hogyan élünk, egészen odáig, hogy milyen zenét hallgatunk” – magyarázta Mark Ronson.

A LEGO Csoport hisz abban, hogy minden gyerek alapvetően fantasztikus kreatív problémamegoldási készségekkel rendelkezik, ahhoz viszont, hogy ezt továbbfejlesszük, most kell cselekednünk, hisz a jövőnk függ tőle.

Ma a kreativitást inspirálni sokkal kritikusabb és sürgetőbb, mint valaha. A Világgazdasági Fórum Az állások jövője című tanulmányában az első három legfontosabb készség közé sorolja a kreatív problémamegoldást, amelyre 2020 után szükség lesz a munkaerőpiacon. A képzeletalapú játék segíti a gyerekeket az újítás, a problémamegoldás és a kritikus gondolkodás elsajátításában életük során.

Mark Ronsonhoz más kreatív területek képviselői is csatlakoztak, hogy megvitassák, folyamatosan változó világunkban miért játszik a korábbinál fontosabb szerepet a sikerben a kreativitás fejlesztése.

Julia Goldin, a LEGO Csoport marketingigazgatója elmondta: „Az Építsd Újra a Világot teljes egészében arról szól, hogy amellett, hogy a gyerekek természetes kreativitását ünnepeljük, megtudjuk, hová juthatunk képzeletünk erejével. Világszerte arra szeretnénk bátorítani a gyerekeket, hogy tartsák meg és fejlesszék ezeket a készségeket ahogy felnőnek. Ezzel a kampánnyal arra szeretnénk inspirálni az embereket, hogy engedjék szabadon kreativitásukat és teremtsék meg a végtelen lehetőségek világát.”

Közben szeptember 17-én a brit dizájner és feltaláló Dominic Wilcox vezetésével egy sor Építsd Újra workshop valósult meg. Két kreatív társával együtt kihívás elé állította a gyerekeket, hogy képzeljenek újra ikonikus mérföldköveket, találjanak fel új eszközöket, és oldjanak meg hétköznapi problémákat – s mindezt LEGO kockák segítségével. Más LEGO szakértők is segítettek a gyerekeknek életre kelteni fantasztikus ötleteiket.

„Ki tudja, hogy mi fog létrejönni a mai nap eredményeként… egy ház forró levegővel töltött ballontetővel? Egy autó hosszú lábakkal, hogy át tudja ugrani a forgalmat? Senki sem látja úgy a világot, mint a gyerekek, szóval nagyon kíváncsian vártuk, mivel kápráztatnak el bennünket” – mondta Dominic Wilcox.

A világ minden tájáról részt vehetnek gyerekek a kezdeményezésben, ha megosztják alkotásaikat a LEGO Life applikáció segítségével vagy ellátogatnak a www.lego.com/rebuild-the-world-challenge oldalra.

A LEGO játékrendszer régóta a kreativitás kifejezésének és a kreatív problémamegoldásnak a színtere. A gyerekek nemcsak elképzelik, hogy mit építsenek, hanem építhetnek és újraépíthetnek. Kísérletezhetnek. Elbukhatnak. Megszeghetik a szabályokat. Elbukhatnak és újra próbálkozhatnak… Ez az emberi kreativitás körforgása, és a LEGO System lényege a játék során.

„De most még ennél is messzebbre megyünk. Az Építsd Újra a Világot program segítségével arra szeretnénk inspirálni a gyerekeket, hogy engedjék szabadon a kreativitásukat, csatlakozzanak az Építsd Újra a Világot kihíváshoz, és valóban építsék meg a végtelen lehetőségek világát” – hangzott el az eseményen. További információ a programmal kapcsolatban az alábbi linken érhető el: www.lego.com/rebuild-the-world

A kampányról

Az Építsd Újra a Világot egy teljesen integrált globális kampány, amely számos csatornán, köztük TV-ben, digitális felületeken, mozikban és közterületen is meg fog jelenni. A LEGO Csoport emellett világszerte egy sor magas színvonalú nyilvános eseményt is fog szervezni, ahová meghívja a gyerekeket és felnőtteket, hogy építsenek és újraépítsenek a LEGO kockák segítségével, és ezáltal egy kicsit jobbá tegyék a világot. Ilyen esemény lesz többek között a berlini East Side Gallery mellett kihelyezett óriási LEGO kocákból épített szív befejezése.

A kampányt a LEGO Csoport belső ügynöksége készítette a BETC Parisszel közösen, és a filmet a többszörösen díjnyertes Traktor kollektíva rendezte. A film egy örömteli kalandról szól, amely egy okos nyúl, illetve egy szerencsétlen vadász közötti hajszát követ végig, és közben egy olyan világ bontakozik ki, amelyet a LEGO kockákkal történő játék során tudunk teremteni. Minden karakter egy létező vagy egy korábbi LEGO kockákból épített állat vagy jármű, szóval a fejek 360 fokos körben mozognak, a mindennapi tárgyak túlméretezettek és egy csónak – egy pálmafától kapott kicsi segítségnek köszönhetően – hirtelen tud repülni.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr915137462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.