Babaszobából a világpiacra uniós támogatással
2019. október 29. írta: persica

Babaszobából a világpiacra uniós támogatással

A Faktum Bútor az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletével közös sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy az uniós támogatások eredményeként 35 %-kal bővült az exportértékesítése. A sajtóeseményen az is elhangzott, hogy a magyar GDP legalább 20%-kal magasabb, mint az EU-tagság nélkül lenne.

A Faktum Bútor alapítója, Vas Árpád saját kisfia babaszobájában rakta le vállalkozása alapjait. A cég az elmúlt 25 évben rengeteg munkával, innovatív termékfejlesztéssel, hatékony marketinggel és az EU többszöri, az eszközbővítésre, a munkakörnyezet modernizálására, piacbővítésre nyújtott pénzügyi támogatásával növekszik tovább. 25 évvel megalakulásuk után a Faktum Bútor már 70 munkavállalót foglalkoztat és meghatározó szereplővé nőtte ki magát a gyermekbútor gyártásban, miközben Európa-szerte új piacokra is belépett.

Az Európai Unió kapacitásbővítő beruházásaival 2006-óta 160 millió forintnál is többel támogatta a vállalkozást, mely részeként új eszközök beszerzését is finanszírozta, például CNC fúrót, tiplizőt és sorozatfúró célgépeket, ezzel modernizálva a gépparkot és infrastruktúrát. A fejlesztéseknek köszönhetően nem csupán a hazai bútorpiacon vált meghatározó szereplővé a Faktum Bútor, hanem folyamatosan bővülő kínálatával külföldi piacokon is megjelent már, köztük 12 európai országban.

„Az EU egységes belső piacához való csatlakozás minden tagállam esetében növelte a jólétet. Ez a pozitív hatás azon országok esetében a legerősebb, amelyek gazdasága relatív kicsi és kevésbé fejlett. Magyarország a legnagyobb nyertesek között van. Ezt tovább növelik az uniós pénzügyi támogatások. Mértékadó becslések szerint összességében, beleértve az uniós támogatások hatását is, a magyar GDP, azaz a Magyarországon keletkező jövedelem legalább 20%-kal magasabb, mint az EU-tagság nélkül lenne. Az uniós támogatások egyik prioritása a kis- és középvállalati szektor fejlesztése. Ezt indokolja, hogy a kkv-k az európai gazdaság gerincét alkotják: a vállalatok 99%-a kkv és ezek a cégek adják a magánszektorban foglalkoztatottak kétharmadát.” – mondta el Moskovits Ákos, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének sajtóreferense.

„Egy vállalkozás esetében nagyon fontos a folyamatos innováció, a technológiai újítások. Az Európai Unió támogatásával modernizálhattuk gépparkunkat, új termékeket vezethettünk be és a nemzetközi piacokon is megjelenhettünk általuk. Az uniós támogatások segítésével exportértékesítésünk 35 %-kal nőtt. Tervünk, hogy a nem túl távoli jövőben egy okos babaágyat is piacra dobhassunk. Az ágynak természetesen nem az lesz a szerepe, hogy a szülőt helyettesítse, hanem az, hogy a szülőnek segítsen abban, hogy gyermekét biztonságban tudhassa: az ágy észlelni fogja, ha pelenkát kell cserélni, figyelni fogja a baba szívritmusát, légzését is.” – árulta el Vas Árpád, a Faktum Bútor Kft. alapító-ügyvezetője. „A koncepció, amelyet egészségügyi és IT szakemberek bevonásával alakítunk ki, szinte végleges, a prototípus elkészítését követően pedig hosszú és alapos tesztidőszak következik, mielőtt a termék a közönség számára hozzáférhetővé válik.” – tette hozzá.

Az #InvestEU-ról

Új ötletek megvalósításának támogatása, testre szabott finanszírozás és programok az élet minden szakaszában, intelligens hitelezés további beruházások elindítására, célzott finanszírozás a modernizálás, fejlesztés és összekapcsolás előteremtéséhez... Számos finanszírozási és befektetési tevékenysége révén az Európai Unió célja a gazdaság élénkítése, a növekedés ösztönzése, munkahelyteremtés és a magánszektorból származó tőke vonzása az uniós polgárok jobb jövőjének megteremtése érdekében. Az uniós beruházások célja, hogy mindennapi életünkben jelentős javulást eredményezzenek, és hogy a jövő kihívásaival is foglalkozzanak: a jobb oktatás, a korszerűsített egészségügyi ellátás, a megújuló energia, az új közlekedési infrastruktúra, a fejlett technológia csupán néhány példa erre. Az Európai Bizottság Kommunikációs Főigazgatósága által 2017 februárjában elindított InvestEU nyilvános tájékoztató kampány célja, hogy láthatóvá tegye azokat a kézzelfogható eredményeket, melyeket az Európai Unió befektetési tevékenységei gyakorolnak valódi projektekre és emberekre. Az Ön közelében lévő uniós beruházások előnyeinek felfedezéséhez látogasson el az https://europa.eu/investeu/home_hu weboldalra.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr4815270676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása