Az Audi gyárai fokozatosan újraindulnak Európában

2020. április 19. - persica

Az Audi európai gyárai a hónap végén lassan visszatérnek a normál üzemükhöz

Peter Kössler, az Igazgatóság termelésért felelős tagja: „A hangsúlyt a biztonságos munkakörnyezetre helyezzük”

Peter Mosch, az Általános Üzemi Tanács elnöke: „Számos intézkedést hoznak a munkavállalók egészségének védelme érdekében”

Az Audi az elkövetkező hetekben fokozatosan megkezdi a gyártás újraindítását az európai gyárakban. Március közepén jelentette be a társaság, hogy ideiglenesen felfüggeszti a gyártást európai telephelyein. A döntés háttere az alkatrészellátás szűk keresztmetszetei és a kereslet visszaesése volt a korona-világjárvány miatt. Az Audi globális gyártóhálózatának várható szabályozott újraindítását, a beszállítókkal és a szolgáltatókkal, a Volkswagen Csoporttal közösen koordinálják. Az újraindítás fő eleme egy átfogó intézkedéscsomag, amely a munkavállalók biztonságára összpontosít. Ebben a tekintetben az Audi követi a Robert Koch Intézet irányelveit és az adott ország egészségügyi hatóságainak előírásait.

Miután az AUDI AG összes üzemében Európában leállították a gyártást, most az a lépés, hogy visszalépjünk a normalitás felé: „Az újraindítást közös európai eseményként fogjuk kezelni” - mondta Peter Kössler, az Igazgatóság termelésért felelős tagja. Ennek oka az, hogy az ellátási láncok, valamint a termelési és logisztikai folyamatok szorosan kapcsolódnak egymáshoz a Csoporton belül és a nemzetközi partnerekkel. Kössler folytatta: „A hangsúly a munkavállalókra koncentrál, mert biztonságos munkakörnyezetre van szükségük. Ezért az Audi szakértői csapata a szakosodott osztályokkal és Üzemi Tanácsokkal konzultálva adaptálta a folyamatokat az egészségvédelem céljából. Szeretnék köszönetet mondani az Audi minden alkalmazottjának és partnereinknek szerte a világon a rugalmasságért és a közös erőfeszítésekért az ilyen időkben.”

„A termelés leállítása utáni első szakaszba visszatérve a munkavállalók védelmére irányuló egészségügyi óvintézkedések a legfontosabb prioritások” - magyarázta Peter Mosch, az Üzemi Tanács elnöke. "Az újraindítást átfogó intézkedéscsomag kíséri, amely biztosítja a munkavállalók egészségének védelmét." Ez magában foglalja például egyértelmű szabályokat a távolságról és a higiéniáról, egy módosított váltási rendszert az érintkezés elkerülésére, valamint a száj- és orrvédelem használatának kötelezettségét olyan területeken, ahol 1,5 méteres távolság nem lehetséges. A vállalat fizikai akadályokat is létrehozott a kritikus munkahelyeken. Például az ajtó előszerelésekor két alkalmazott egyszerre dolgozik ugyanazon a szállítószekrényen, és közvetlenül állnak egymással szemben. Itt a munkavállalók maguk fejlesztettek ki egy átlátszó műanyag lemezt.

A termelési szekciók és csoportok vezetői, valamint a munkavédelem, az egészségügy, az ipari mérnöki munka és az Üzemi Tanács szakértői megvizsgálták az egyes munkahelyeket, elemezték azokat, és fejlesztési javaslatokat dolgoztak ki. Csak az összes érintett beleegyezésével lehet a munkahelyet „koronára késznek” nyilvánítani. A munkacsoport alaposan megvizsgálta a munkakörnyezetet: csoportos területeket, gyárkapukat, parkolóhelyeket és a gyáron belüli forgalmat, valamint vendéglátó egységeket és gyári éttermeket. Az Audi megfelelő megoldásokat fejlesztett ki minden területre. A munkavállalókat előzetesen írásban értesítik ezekről az intézkedésekről, és átfogó biztonsági utasításokat kapnak vezetőségüktől, a munka újrakezdése előtt, valamint rendszeres frissítést kapnak a belső online médiában és a telephelyen található számos információs ponton.

Az átfogó biztonsági óvintézkedések és a módosított munkaszabályok az irodai munkahelyeken is érvényesek. Például lehetőség van otthoni munkavégzésre a fertőzés kockázatának minimalizálása érdekében. Mindenekelőtt az újraindítás a termelés területén a munkavállalókat érinti.

Az Audi telephelyén a járműgyártás április végétől kezdve egy rögzített terv szerint fokozatosan növekszik. A győri motorgyártás ezen a héten már fokozatosan megindult. A németországi gyárak azon alkalmazottai számára, akik csak az újraindítás későbbi szakaszaiban tudják teljes mértékben folytatni munkájukat, addig a rövid munkaidőre vonatkozó szabályok továbbra is érvényesek lesznek.

Az AUDI Csoport a prémiumszegmens egyik legsikeresebb személygépkocsi- és motorkerékpár-gyártója az Audi, Ducati és Lamborghini márkáival. A világ több mint 100 piacán van jelen, s 13 ország összesen 18 helyszínén termel. Az AUDI AG százszázalékos tulajdonú leányvállalata többek között az Audi Sport GmbH (Neckarsulm/Németország), az Automobili Lamborghini S.p.A. (Sant’Agata Bolognese/Olaszország), valamint a Ducati Motor Holding S.p.A. (Bologna/Olaszország).

2019-ben az Audi Csoport összesen mintegy 1,845 millió Audi gépkocsiját szállította ki ügyfeleinek. A 2018-as év során az AUDI AG 59,2 milliárd euró forgalom mellett 4,7 milliárd euró működési eredményt ért el, s jelenleg világszerte mintegy 90 ezer főt foglalkoztat, közülük nagyjából 60 ezret Németországban. Az Audi új termékekre és a hosszútávon fenntartható technológiákra összpontosít, a jövő mobilitása szolgálatában.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr7915624318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.