A fiatalos kinézet titka: bőrvédelem az UV-sugarak és a kék fény hatásai ellen
2020. június 22. írta: persica

A fiatalos kinézet titka: bőrvédelem az UV-sugarak és a kék fény hatásai ellen

Mi az, ami leginkább felelős a bőr idő előtti öregedésének, ráncokat és pigmentfoltokat okoz, és még fáradtan is nézünk ki tőle? A nap. Nagyszerű szolga, de szörnyű úr. Szerencsére itt van nekünk a NIVEA SUN Q10 Anti-Age & Anti-Pigments Napozó Arckrém FF50, amely nem csak remekül ápol, hanem véd is, aminek köszönhetően a bőröd mindig szép, fiatal és csillogásmentes lesz.

Állandó védelem

Ha nem is vesszük észre, arcbőrünk sokkal inkább ki van téve a napsugárzásnak, mint más testrészeink. Minden nap: akár borús az idő, akár forróság van, akár a városban vagyunk, akár a kertben, akár valahol a hegyekben. Arcunk érzékeny bőrét (majdnem egyedüliként) nem védi év közben semmilyen öltözék, pedig a szerkezete nagyban eltér bőrfelületünk többi részétől: arcbőrünk felső rétege, az ún. epidermisz sokkal vékonyabb és érzékenyebb, mint a testünk többi részén, ezért különleges védelemre van szüksége. Hajlamos a gyorsabb öregedésre, pigmentfoltok jelennek meg rajta, jobban zsírosodik. A testre való napvédő krémek nem a legideálisabbak, ha az arc védelméről van szó – nem ápolnak kellően, zsírosak és sokszor ragadós és foltos marad a bőrünk tőlük. A kutatások szerint a fogyasztók 62%-a testre való napozóterméket használ az arcára is, de ez nem egészen helyes.

Okos megoldás a bőrnek

A NIVEA SUN Q10 Anti-Age & Anti-Pigments Napozó Arckrém FF50 kivételes, könnyű ápoló textúrája nem terheli a bőrt. Az Ultra Spectrum Protection formula védelmet nyújt a különböző sugárzásoktól. Ideális a mindennapos használathoz, hiszen egész nap érnek a sugarak bennünket – akár munkába megyünk, akár bevásárolni, akár sétálni, ha sportolunk, vagy ha az étterem teraszán ülünk is. A fényvédő arckrémet úgy fejlesztettük ki, hogy könnyen kombinálhatók a szokásos napi bőrápolókkal vagy a sminkkel – tehát rendkívül könnyű megoldás a napsugarak elleni védekezésre minden időben.

Egyéb sugárzás – védelem a kék fény ellen

A NIVEA azonban nem csak az UVA- és az UVB-védelemre figyel. Kutatások bebizonyították, hogy a kék fény is – amely szintén része a napsugárzásnak – káros lehet és okozhat idő előtti bőröregedést. A megújult NIVEA SUN Q10 Anti-Age & Anti-Pigments Napozó Arckrém FF50 ezért kék fény elleni védelmet is tartalmaz. A napsugárzás spektrumában a HEV fény (High-Energy Visible Light) közvetlenül az UVA és az UVB sugarak mellett található és kéken, sőt, lilán világít, ezért hívjuk „kék fénynek“. Erős energiájú látható fényről van szó, amely mindenfelé megtalálható. A már említett napsugárzáson kívül a mesterségesen létrehozott fényben – például a számítógép, az okostelefonok, a tabletek vagy a televíziók képernyőjének fényében is. Egy hét intenzív sugárzás a telefon kijelzőjéről ugyanolyan káros, mint egy percnyi napsütés egy európai nagyvárosban.

Milyen hatással van ránk a kék fény?

Azon kívül, hogy álmatlanságot okozhat, bizonyos esetekben még a szemet is károsíthatja, növeli a szabadgyökök termelődését a bőrben, ezzel gyorsítja a bőr öregedését és a ráncok természetes kialakulását. Mélyebbre hatol a bőrben, mint az UVA és az UVB sugarak, növeli a bőr hiperpigmentációját. Ez az oka annak, hogy a megújult napvédő arckrémnek ez a fajta védelem is a része lett.

Q10 Anti-Age & Anti-Pigments Napozó Arckrém FF50, NIVEA SUN, 50 ml, 2649 Ft

Könnyed, hidratáló összetétele fiatalító Q10 koenzimmel védi a bőrt és harcol a napfény okozta finom ráncok és pigmentfoltok ellen. Az UVA/UVB-szűrők azonnali védelmet nyújtanak a bőrnek a leégés, az idő előtti öregedés és a kék fény káros hatásai ellen. A természetes antioxidánsok segítenek védeni a bőrt a napsütés káros hatásaival szemben. Szemkörnyékre is felvihető – szemgyógyászatilag tesztelt és jóváhagyott. Mindennapos használatra alkalmas.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr3215907900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása