Szenvedélyből művészet!

A LEGO Csoport visszahozza a pop-art stílust a felnőtt építők életébe

2020. július 07. - persica

Az új LEGO® Art készletek Marvel, Star Wars karakterekkel és világsztárokkal úgy segítenek kikapcsolódni a felnőtt építőknek, hogy közben megalkothatják saját mesterművüket

A LEGO Csoport és népszerű együttműködő partnerei új lapot nyitnak a kreatív önkifejezés számára. A popkultúra rajongói négy különböző LEGO® Art készlet segítségével művészetté formálhatják szenvedélyüket.

Warhol, Marilyn Monroe, The Beatles rajongói vagy az ikonikus Marvel és Star Wars™ univerzumának kedvelői saját kezűleg épített LEGO® Art portréjukkal tiszteleghetnek idoljaik előtt, amelyet aztán otthonukban, az irodában vagy bárhol máshol kiállíthatnak.

A LEGO® Art készletek új kreatív élménnyel segítenek a felnőtteknek kikapcsolódni és feltöltődni, miközben a fekete vásznat (ebben az esetben kis összekapcsolt alaplapokat) LEGO lapocskákkal díszítik. Minden szett több változatban is megépíthető, hogy a popkultúra kedvelői saját személyiségjegyeiket is belecsempészhessék LEGO Art alkotásukba. A művek azután is könnyedén átépíthetőek, hogy kihelyezték őket a szobában. A négy készlet mindegyikéhez tartozik egy exkluzív aláírással ellátott lapocska – amely nem hiányozhat az igazi műalkotások mellől – illetve egy új akasztós elem is, amellyel könnyen felakasztható és áthelyezhető a mű.

A LEGO Csoport legújabb felmérése alapján a felnőttek 73%-a folyamatosan keresi az új kikapcsolódási lehetőségeket. Minden LEGO Art modell egy kapcsolódó hanganyaggal kapható, amelyek a tökéletes építőtársak lesznek. A Vasember és a Star Wars alkotóinak anekdotái, illetve Andy Warholhoz és a The Beatles-höz közel állók történetei segítik a felnőtteket az egyes dizájnok mögötti inspirációk megértésében, valamint a zene, a művészet és a film iránti szeretetük elmélyítésében.

A LEGO® Marvel Studios Vasember készlet 2020. augusztus 1-jétől kizárólag a LEGO.hu weboldalon, illetve a LEGO Store boltok polcain lesz elérhető, míg a többi három készlet ugyanettől a naptól egyéb üzletekben is kapható lesz.

LEGO® Andy Warhol’s Marilyn Monroe

A pop-art rajongói most megalkothatják Andy Warhol 1967-ben készült híres élénk rózsaszín műalkotását Marilyn Monroe-ról, amelyet a LEGO lapok segítségével akár háromféle színben is újratervezhetnek. A művészet és dizájntervezés iránt érdeklődők saját stílusuk alapján készíthetik el műalkotásaikat, miközben még többet tudhatnak meg Warhol életéről azoktól, akik a legközelebb álltak hozzá.

LEGO® The Beatles – A zenerajongók Beatles-őrületük bizonyítékát csempészhetik be otthonukba John Lennon, Sir Paul McCartney, George Harrison vagy Sir Ringo Starr LEGO portréjával. A négy egyedülálló portré összegyűjtésével a zenekar újra összeállhat. Építés közben a rajongók a The Beatles slágereit, valamint a róluk szóló történeteket hallgathatják.

LEGO® Marvel Studios Vasember – A szuperhősrajongók maguk dönthetik el, hogy a 3 az 1-ben szett hőseit milyen kiegészítőkkel ruházzák fel: MARK III, a HULKBUSTER MARK I vagy a MARK LXXXV páncéllal. Miután meghozták ezt a nehéz döntést, klassz részleteket tudhatnak meg a szettről, illetve a filmzene mellett különféle történeteket hallgathatnak meg a Marvel szakértőktől. Azok a rajongók, akik Tony Stark helyébe kívánnak lépni, kombinálhatják a három készletet, és elkészíthetik a végső Vasember-műalkotást.

LEGO® Star Wars™ A Sith™-ek – Üdvözöld a messzi-messzi galaxis gonoszait ezzel a 3 az 1-ben portrékészlettel! Válogass Darth Vader™, Darth Maul™ vagy Kylo Ren™ portréi közül, vagy emeld magasabb szintre műalkotásodat a három szett kombinálásával, és alkosd meg Darth Vader™ felülmúlhatatlan fali önarcképét! A filmzene és a Star Wars™ alkotók történeteinek hallgatása közben az erő mindvégig az építőkkel lesz.

Louise Elizabeth Bontoft, a LEGO Csoport szenior dizájntervezője a következőket nyilatkozta az új készletekkel kapcsolatban: „A felnőttek munka után kikapcsolódásra vágynak, ezért úgy gondoltuk, a legjobb mód erre az, ha szabadidejükben kedvenc szenvedélyüknek hódolhatnak. A színes választéknak köszönhetően úgy véljük, arra ösztönözhetjük a film-, zene- és művészetrajongókat, hogy elmerüljenek - és az idoljaikhoz kapcsolódva - két kezükkel alkossanak. A készleteknek köszönhetően a felnőttek új lenyűgöző fali dísztárgyakat készíthetnek, amelyeken keresztül saját személyiségüket is kifejezhetik.”

Az új, kiállítható portrékészletek már a második kétdimenziós, sima lapocskákon alapuló kreatív koncepció, amit a LEGO Csoport idén bejelentett - a LEGO® DOTS után. Utóbbi a gyermekek önkifejezését segíti a kézműveskedésre épülő szettek segítségével.

Andy Warhol Alapítvány a vizuális művészetért

A 20. század kiemelkedő amerikai művésze, Andy Warhol arra bíztatta a világot, hogy másképp szemlélje a művészetet. Az 1987-ben Warhol kívánságára létrejött Andy Warhol Alapítvány az Egyesült Államok vezető kortárs művészet alapítói közé tartozik. Az alapítvány több mint 200 000 000 amerikai dollárt halmozott fel, amellyel a kortárs vizuális művészetet támogatják. Arra törekszenek, hogy fenntartsák és kiemeljék az alapító munkásságának relevanciáját, továbbá biztosítsák, hogy Warhol találékonysága és nyitottsága továbbra is meghatározó legyen, hiszen ezek a tényezők nagy hatást gyakorolnak a jövő generációjára is. Az alapítvány bevételének egy része szabadalmaztatott projektekből származik. Még több információért látogassanak el a www.warholfoundation.org weboldalra.

Az Apple Corps Ltd.-ről bővebben

Az Apple Corps Ltd.-t 1968-ban alapította a The Beatles, hogy felügyelje az együttes kreatív és üzleti érdekeltségeit. A The Beatles teljes szellemi tulajdonához kapcsolódó összes jog felett a londoni cég rendelkezik, amely magában foglalja a filmfelvételekhez tartozó, fellépői és könyvkiadási jogokat is.

A LEGO Csoportról

A LEGO Csoport küldetése, hogy a játék erejével inspirálja és fejlessze a holnap építőit. A LEGO kockákon alapuló LEGO játékrendszer lehetővé teszi a gyerekek és a rajongók számára, hogy bármit megépíthessenek és újraépíthessenek, amit csak elképzelnek.

A LEGO Csoportot 1932-ben Ole Kirk Kristiansen alapította a dániai Billundban, és a neve a dán Leg GOdt szavakból áll, amelyek jelentése “Játssz jól”.  A LEGO Csoport még ma is egy magántulajdonban álló családi vállalat, amelynek székhelye a dániai Billundban található. Azonban termékeit világszerte több mint 140 országban értékesítik. További információért látogasson el a www.LEGO.com oldalra.

A LEGO Csoport 2008-ben hozta létre magyarországi gyártó leányvállalatát, a LEGO Manufacturing Kft.-t Nyíregyházán, ahol jelenleg mintegy 2500 dolgozóval állít elő LEGO és DUPLO játékokat. 2014-ben adták át az új, több mint 120 000 m2-es gyárkomplexumot, amelyet azóta folyamatosan fejlesztenek, és ahol többek között LEGO DUPLO, LEGO Classic és LEGO Friends késztermékek készülnek.

*A kutatást 2020-ban a LEGO csoport világszerte 18 435 felnőtt bevonásával végezte.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr9415987110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.