Bámulatos LEGO® installáció, amely lehetővé tette, hogy több mint 430 gyerek segítségével „újraépítsék a világot”
2020. október 08. írta: persica

Bámulatos LEGO® installáció, amely lehetővé tette, hogy több mint 430 gyerek segítségével „újraépítsék a világot”

A gyerekek karantén idején megépített LEGO alkotásait egy 4 méter átmérőjű földgömbbé alakították

A világ történései egy időre lelassultak a karantén alatt, ez azonban nem szabott gátat a gyerekek kreativitásának. Ezt a végtelen képzelőerőt és gyermeki zsenialitást a LEGO Csoport most egy lenyűgöző, 4 méter átmérőjű földgömb installációval ünnepli, amely a dániai Billund városában, a LEGO House-ban tekinthető meg.

A több mint 350 000 LEGO® kockából és különféle elemből álló glóbuszt - amelyet a világ minden tájáról beérkező művek a remény és a pozitív gondolkodás vidám szimbólumává tettek – 2700 órán át építették. Az installáció létrehozásával a LEGO Csoport lehetőséget teremtett arra, hogy a gyerekek szemén keresztül láthassuk a világot.

Az alkotásokat öt kategóriába sorolták: természet, járművek, képzeletbeli teremtmények, tárgyak és helyszínek. A művek között megtalálható:

Remény farm – fenntarthatóan működő farm terményekkel, patakkal és egy soha el nem tűnő, pozitivitást sugárzó szivárvánnyal.

Mobil kukorica árus – egy kis vitamin mindig jól jöhet. Ez a mozgó zöldséges azonnali répa és kukorica kiszállítást biztosít a gyerekek számára.

Varázslatos Bagolyegyszarvú – egy rejtélyes, kék szarvú lény… Ki tudja, miféle mágikus erővel bír?

Álom lombkórház – vidámságot visz az ott ápolt gyerekek életébe. A fa legfelső ágán még egy fánkbár is helyet kapott.

Még nem késő, hogy Te is bekapcsolódj a családoddal, és elküldd saját alkotásotokat a LEGO glóbusz digitális verziójához a lego.com/rebuild-the-world weboldalon keresztül. Az oldalon arra is lehetőség van, hogy egyes alkotások történetével közelebbről is megismerkedjetek, és vicces részleteket tudjatok meg a gyerekek kreatív gondolkodásáról.

A LEGO Csoport legutóbbi felmérése alapján a gyerekek több időt szeretnének együtt játszani a családjukkal[1]. A megkérdezett szülők pedig arra a következtetésre jutottak, hogy a közös játék a világjárvány idején kulcsszerepet töltött be nem csak a gyerekek lekötésében, de az egész család szórakoztatásában[2]. 94%-uk szerint a közös játék egyaránt segíti a gyerekek kreativitásának, valamint stressztűrő képességének fejlődését, amelyek meghatározóak ahhoz, hogy a jövőben sikeresek legyenek[3].

Julia Goldin, a LEGO Csoport marketingvezetője szerint „a LEGO játékrendszer mindig is a játékos önkifejezés eszköze volt, ami előhívja a gyerekek végtelen kreativitását és folyamatos építésre, szétszedésre és újraépítésre inspirálja őket. Elmondhatatlanul örülünk annak, hogy milyen pozitív hatással van a LEGO építés nem csupán a gyerekek kreativitására, de a családok jóllétére is. Reméljük, hogy a karantén ideje alatt megépített alkotások másokat is ugyanúgy megihletnek, mint minket.”

Libor Udržal, a LEGO modellépítő specialistája – aki részt vett a földgömb installáció megépítésében – elmondta, hogy számára ez a projekt azért volt különleges, mert igazán jól megragadta a LEGO játék varázsának lényegét: „Inspiráló volt megalkotni a gyerekek műalkotásait és olvasni a különféle gondolatmeneteikről az építményeikkel kapcsolatban. 20 éve dolgozom modellépítőként, és még mindig tudok újat tanulni, hiszen a gyerekek kreativitása határtalan.”

Az installáció november 6-áig tekinthető meg a billundi LEGO House-ban.

2020-as globális tanulmány a LEGO játékélményről:

A LEGO Csoport globális tanulmánya a játékélményről, amely a 2018-as LEGO Play Well Report megállapításain alapul. A tanulmány bemutatja, hogy a szülők, illetve a gyerekek szerint mik a közös családi játék előnyei, a gyerekek játékpreferenciáit, a jövő szempontjából fontos készségeket és a játékon keresztüli tanulás fontosságát. A jelentés összes megállapításait - hacsak nem másképp van feltüntetve - összesen 18 117 szülő és 12 591 5-12 éves gyerek bevonásával gyűjtötték össze egy 20 perces online kvantitatív felmérés keretében, amelyet 18 piacon végeztek (Ausztrália és Új-Zéland, Brazília, Kanada, Kína, Dánia, Franciaország, Németország, Hong Kong, Mexikó, Románia, Oroszország, Dél-Afrika, Dél-Korea, Spanyolország, Tajvan, Egyesült Királyság, Ukrajna és Amerikai Egyesült Államok) 2020 májusa és júniusa között.

[1][1] 95%-a a gyerekeknek többet szeretne játszani a családjukkal - a LEGO Play Well 2020 tanulmány szerint.

[2][2] 91%-a a szülőknek úgy gondolja, hogy a játék fontos szerepet tölt be a családi szórakozásban - a LEGO Play Well 2020 tanulmány szerint.

[3][3] 40%-a a szülőknek úgy gondolja, hogy stressztűrő képesség fejlesztése meghatározó ahhoz, hogy a gyermekek a jövőben sikeresek legyenek - a LEGO Play Well 2020 tanulmány szerint.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr1616232644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása