A LEGO® NINJAGO®
2021. január 15. írta: persica

A LEGO® NINJAGO®

10. ÉVFORDULÓJÁT KÜLÖNLEGES SZETTEKKEL ÉS STÍLUSOS EGYÜTTMŰKÖDÉSSEL ÜNNEPLIK

A LEGO Csoport exkluzív szettekkel, izgalmas együttműködéssel, valamint egy nosztalgikus visszaemlékezéssel tiszteleg a LEGO® NINJAGO® világ tizedik évfordulója alkalmából.

A LEGO Csoport az elmúlt tíz év népszerű NINJAGO játékaira emlékezik, amelyek ma is gyerekek és tinédzserek tömegeit inspirálják arra, hogy szuper jeleneteket építsenek meg és éljenek át, miközben továbbfejlesztik nindzsaképességeiket is. A LEGO NINJAGO Wu mester bátor nindzsáinak - Kainak, Jaynek, Cole-nak, Zane-nek, Nyanak és Lloydnak – a történetét mutatja be, akik a gonosz Lord Garmadon ellen harcolnak, hogy megvédjék Ninjago városát.

2011-es indulásától kezdve a LEGO NINJAGO rengeteg, a világ különböző pontjain élő gyerek életét változtatta meg.

Sok fiatal a LEGO NINJAGO-val és a LEGO NINJAGO®: A Spinjitzu mesterei tévésorozat hőseivel nőtt fel, akik értékes tanulságokra hívták fel figyelmüket, miközben igazi nindzsaként vették fel a harcot a gonosz erőkkel szemben.

Érdekességek a LEGO NINJAGO témáról:

2009 őszén Tommy Andreasen, a LEGO NINJAGO csapatának egyik alkotója különböző elemi erővel rendelkező nindzsákról készített vázlatot. A csapatnak az az ötlete támadt, hogy a nindzsákat pörgettyűkre helyezzék, amit minifigurákkal is el lehet játszani.

A „NINJAGO” elnevezés a „ninja” (nindzsa) és a „go” (akció) szó összekapcsolásával jött létre. Az utóbbi tagot a LEGO utolsó két betűjéből választották ki.

Ninjago városának saját nindzsanyelve van, az ún. Ninjargon, amelyet a kínai képírás ihletett.

A Ninjago tévésorozat jelenleg a Cartoon Network legrégebben futó sorozata.

A pörgettyűket arra tervezték, hogy élőben is bemutathassák a tévésorozatban látott nindzsák Spinjitzu képességeit, így a gyerekek saját maguk alkothatják és figyelhetik meg az akciókat.

Egy olyan világban, ahol sok gyerek és fiatal felnőtt bizonytalannak érzi magát, és meg szeretne felelni az elvárásoknak, a NINJAGO megmutatja a rajongóknak, hogyan sajátítsák el a nindzsaképességeket, hogy igazi nindzsákká válhassanak a való életben is, miközben olyan értékekre tanítja őket mint a befogadás, a barátság, az önbizalom, és hogy hűek maradjanak önmagukhoz. A NINJAGO mindig is pozitív hatással volt a rajongókra, hogy a történeteken, a tanulságokon, valamint az építési- és játékélményeken keresztül eligazodjanak a fiatal felnőtté váláshoz vezető út kihívásaiban. Wu mester szerint: „Előbb vagy utóbb eljő a felnőtté válás ideje. Fontos azonban, hogy ne feledkezzünk meg gyerekkorunk tanulságairól sem, hiszen a gyermekkor életünk egyik legmegfelelőbb időszaka arra, hogy megedződjünk.”

Michael Svane Knap, a LEGO Csoport vezető tervezője – aki 2013 óta dolgozik a LEGO NINJAGO termékvonal fejlesztésén – kiemelte: „Elképesztően jó érzés azt látni, hogy mivé fejlődtek ezek a készletek, és hogy a gyerekek immár tíz éve lelhetik örömüket bennük. Sokan, akik a LEGO NINJAGO-val nőttek fel, hálásak voltak nekünk azért, hogy a készletek segítségével életre szóló készségeket sajátíthattak el. Véleményem szerint ez a legjobb a LEGO NINJAGO-ban. A gyerekek a barátságról, magabiztosságról és sok minden másról tanulhatnak… És persze arról is, hogy a nindzsák menők.”

A pilot epizódok, a 13 tévésorozat-évad, valamint számos rövidfilm mellett, a franchise különféle LEGO szettekkel, merchandise termékekkel, több videó-, valamint okostelefonokra is letölthető játékkal, filmmel, magazinokkal, színezőkkel, képregényalbumokkal és gyerekkönyvekkel, LEGOLAND-i hotelszobákkal és vidámparkkal bővítette tárházát.

Tommy Andreasen, a LEGO Csoport programfejlesztési osztályának vezetője – aki a kezdetektől segíti a LEGO NINJAGO termékvonallal és tévésorozattal kapcsolatos munkálatokat - elmondta: „A NINJAGO eredetileg 2012-ben, a második évaddal ért volna véget.” A sorozat, illetve a készletek sikeressége azonban a mai napig meghatározó. „Mindezt a rajongóknak köszönhetjük, hiszen elköteleződésük még tíz év után is kitart.”

Különleges készletek a LEGO NINJAGO 10. évfordulójára:

A 10. évfordulót a LEGO Csoport 11 különleges „Örökség” szettel ünnepli 2021 során. Ráadásul hat „Örökség” készlet limitált kiadású, gyűjthető aranynindzsa-minifigurával fog kiegészülni. Február 1-jétől pedig egy exkluzív, háromszintes LEGO NINJAGO Városi Lombház szett szerezhető be, amely a NINJAGO tízéves múltja előtt tiszteleg. A készlet a tévésorozat legemlékezetesebb pillanatait mutatja be, és Wu mester arany minifigurája is megtalálható benne.

Ezenfelül a LEGO Csoport ruházati márkákkal is együttműködik, hogy az évforduló apropójából exkluzív darabokkal bővítse ki merchandise termékeit. Az első a LEGO NINJAGO és a HYPE. kollaborációja. A kollekció - amelyet a 2020-ban megjelenő LEGO NINJAGO sorozat futurista és színes városa, a Prime Empire ihletett - 2021. január 15-től lesz elérhető. Hamarosan pedig további izgalmas együttműködések várhatók más ruházati márkákkal.

A www.LEGO.hu/ninjago10anniversary weboldalon megtalálható a LEGO NINJAGO története, és további lenyűgöző tartalmak – művészi alkotások, LEGO építmények és játéktémájú fotók – amelyeket a rajongók készítettek. A LEGO House részletes kiállítása pedig szintén a tíz éves NINJAGO rajongótábort ünnepli majd.

Az évforduló alkalmából kiadott szettek:

A 10. évforduló alkalmából a LEGO Csoport összesen 23 LEGO NINJAGO szettet mutat be.

• 11 „Örökség” készlet jelenik meg 2021-ben, ebből 8 már január 1-jén megjelent (4 ikonikus „Örökség” készlet és 4 „Örökség” Hősi harci készlet), 1 exkluzív „Örökség” készlet február 1-jén jelenik meg: a háromszintes LEGO NINJAGO Városi Lombház igazi tisztelgés a NINJAGO elmúlt évtizede előtt. Az utolsó 2 készlet pedig júniusban jelenik meg. Sőt, a tévésorozathoz kapcsolódó 4 készlet márciusban, további 5 készlet pedig júniusban válik elérhetővé. Emellett lesz még 3 LEGO NINJAGO szett a 4+ korosztály számára márciusban és júniusban.

• A 11 „Örökség” készlet közül 7 szett amiatt is különleges, mert limitált kiadásban, gyűjthető arany minifigurával is megjelenik, amely a 6 hős nindzsa egyikét vagy Wu mestert ábrázolja.

A kezdetekről

2009 őszén, egy pénteki késő este elkészült egy rajz, ami valami nagy dolog kezdetét jelentette. Tommy Andreasen vázlata különböző, elemi erőkkel rendelkező nindzsákat ábrázolt, és a csapatnak az az ötlete támadt, hogy a nindzsát helyezzék pörgettyűre, amivel lehetővé válik egyfajta aktív játék a minifigurával.

A rajzon szerepelt egy vízi ninja, amely végül 2015-ben érkezett a nindzsa csapathoz, amikor Nya lett a víz mestere. A vázlaton szerepel a „Spinjago” szó, amely az első ötlet volt a névre, amely aztán továbbfejlődött a „Spinjitzu” szóba - a „spin” és a „ninjitzu” szavak kombinációjaként.

A „NINJAGO” név a „NINJA” és a „GO” kombinációja volt, amelyet a LEGO Csoport neve inspirált. Úgy is gondoltak rá, mint egyfajta csatakiáltásra.

TV sorozat:

2021-ben ünneplik a NINJAGO televíziós sorozat 10 éves évfordulóját, amelyet már az első pilot epizód óta, 2011-től gyártanak. Eredetileg a NINJAGO témának a 2012-es 2. évad után kellett volna véget érnie, a készletek pedig 2013-ban jöttek volna ki utoljára. A folyamatos siker miatt mind a műsor, mind a készletek folytatása mellett döntöttek. Ez a mérföldkő a műsor folyamatos népszerűségét jelzi. 2021-ben elindul a 14. évad, amely a nemrég elhunyt Kirby Morrow szinkronszínész előtt tiszteleg, aki hosszú évekig kölcsönözte hangját Cole-nak.

A NINJAGO-ban nincs főszereplő, hanem a csapatról szól. Viszont a kezdetektől fogva minden évadban más karakter áll a középpontban, ami segít a gyerekeknek abban, hogy többet megtudjanak az egyes karakterekről. A 2021-es történet középpontjában Nya és az ő elemi ereje áll.

Videójátékok:

A nindzsa karakterek sokféle videojátékban és telefonos játékban megjelennek, beleértve a LEGO Battles: NINJAGO (2011), LEGO NINJAGO: Nindroids (2014), LEGO NINJAGO: Shadow of Ronin (2015), LEGO Dimensions (2015), A LEGO Worlds (2017), a LEGO NINJAGO filmvideó (2017), a LEGO Brawls (2019) és a LEGO Legacy: Heroes Unboxed (2020).

A LEGO Csoportról

A LEGO Csoport küldetése, hogy a játék erejével inspirálja és fejlessze a holnap építőit. A LEGO kockákon alapuló LEGO játékrendszer lehetővé teszi a gyerekek és a rajongók számára, hogy bármit megépíthessenek és újraépíthessenek, amit csak elképzelnek.

A LEGO Csoportot 1932-ben Ole Kirk Kristiansen alapította a dániai Billundban, és a neve a dán Leg GOdt szavakból áll, amelyek jelentése “Játssz jól”.  A LEGO Csoport még ma is egy magántulajdonban álló családi vállalat, amelynek székhelye a dániai Billundban található. Azonban termékeit világszerte több mint 140 országban értékesítik. További információért látogasson el a www.LEGO.com oldalra.

A LEGO Csoport 2008-ben hozta létre magyarországi gyártó leányvállalatát, a LEGO Manufacturing Kft.-t Nyíregyházán, ahol jelenleg mintegy 2500 dolgozóval állít elő LEGO és DUPLO játékokat. 2014-ben adták át az új, több mint 120 000 m2-es gyárkomplexumot, amelyet azóta folyamatosan fejlesztenek, és ahol többek között LEGO DUPLO, LEGO Classic és LEGO Friends késztermékek készülnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr6016390690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása