A láthatatlan szennyeződések többé nem léteznek
2021. január 28. írta: persica

A láthatatlan szennyeződések többé nem léteznek

Tudományos vlogger tesztelte az új Ariel AllIn1 mosókapszulák Purezyme technológiáját

A jól látható foltokat könnyen észrevesszük, de a ruhákon lévő szennyeződések 70%-a szemmel nem látható. Ezeket a bőrünkről lehámló hámsejtek, a faggyútermelés, az izzadtság okozzák, amelyeknek egy része az ágyneműn és a ruháinkon végzi. Az így képződött szennyeződés nem megfelelő tisztítás mellett egy idő után ragacsossá válik, felhalmozódhat, így még több szennyeződést vonz magához, ami a textil elsárgulásához vezet. Az Ariel által szabadalmaztatott egyedülálló Purezyme™ technológia eltávolítja még a láthatatlan foltokat és szennyeződéseket is, mosóerejével higiénikus és mély tisztaságot biztosít.

A Procter&Gamble legutóbbi hazai felmérése[1] alapján a fogyasztók több mint négyötöde (85%) tisztában van azzal, hogy lehetnek láthatatlan szennyeződések a ruhaneműn, és meglepően sokan (68%) vélik úgy, hogy ezek kellemetlen szagot okoznak, ugyanakkor azt sokan mégsem tudják, mi okozza ezeket a kellemetlen szennyeződéseket.

Ruháink szennyeződésének 30 százaléka külső környezettől származik, mint pl. a légszennyezés vagy ételfoltok, 70 százaléka viszont a testünk által termelt szennyeződés. Bőrünk az elhalt sejtektől folyamatos hámlással szabadul meg. Óránként legalább hatszázezer parányi hámdarabka hámlik le rólunk, ami évente mintegy 0,7 kilogramm súlyt tesz ki. Ez felelős a háztartásban felgyülemlő por nyolcvan százalékáért is. [2] Emellett egy ember átlagosan napi egy liter izzadságot és egyéb testnedvet termel. Ha nem távolítjuk el hatékonyan az ilyen szennyeződéseket mosás során, idővel felhalmozódnak, kellemetlen szagokat vagy a szövetek elszíneződését okozzák. A fehér ruhák hónalj körüli sárga foltjai tipikusan az ilyen jellegű – először még szabad szemmel nem látható –, testről származó szennyeződések felhalmozódásának eredményeként alakulnak ki.

A fogyasztói felmérés szerint a válaszadók jelentős része (84%) számára ezek a legnehezebben eltávolítható foltok, és a kérdőívet kitöltőknek a fele meg is válik a megsárgult hónaljú ruhaneműjétől.

„Hová tűntek a foltok a zoknimról?”

Az új Purezyme™ technológia mögötti tudomány hátterébe avat be minket Zsiros László Róbert, PhD, a Szertár projekt házigazdája, youtuber, podcaster, edutainer, legfrissebb oktatóvideójában:

https://www.youtube.com/watch?v=3LQnuBbPsHY

A Szertár – Belépő az ismeretlenbe, egy kísérletező műhely és közösség. Nem csak tudományos jelenségekkel kísérletezik, hanem azzal is, hogy milyen módszerekkel lehet a természettudományos, műszaki és matematikai világ bonyolult és nehezen érthető rendszeréből az érdekes vonatkozásokat kiszűrni és minél szélesebb közönség számára elérhetővé tenni. A tesztre felkért Zsiros László Róbert a videóban azt is bemutatja, hogy mi a fejlesztés alapja, hogyan tesztelték, és miben hoz újat a Purezyme™ technológia.

„A jól megtervezett, megfontolt, precíz néha monoton alapkutatások és a váratlan felfedezések együttes hatásai ugyanúgy részei a felfedezés folyamatának. Ha a brit kutatók nem morfondíroztak volna azon, hogy vajon hogyan választják le magukat a tengeri algák felszínén élő baktériumok…akkor most nem lenne tiszta zoknim.” – avat be minket Zsiros László Róbert a videójában.

Ariel Allin1 PODS Purezyme technológia = viszlát láthatatlan szennyeződések!

Az új Purezyme technológia a megfelelő időben szabadítja fel az Ariel Allin1 PODS kapszula összetevőit, a szövet mélyére hatol, és feloldja a ruhában maradt izzadtságot, hámsejteket vagy faggyút, így rendszeres használatával megelőzhető a láthatatlan szennyeződések felhalmozódása, és biztosítható a napjainkban egyre fontosabb higiénikus tisztaság. A kapszula mosóerejével higiénikus és mély tisztaságot biztosít.

• Az Allin1 formula azt jelenti, hogy egy kapszula elegendő az alapos tisztításához azáltal, hogy a kapszula összetevőit a mosási ciklus megfelelő idejében engedi ki.

• Szabadalmaztatott Purezyme™ technológia: a speciális enzimnek köszönhetően hatékonyan távolítja el a szennyező anyagok felhalmozódásából eredő láthatatlan szennyeződéseket.

• Jobb a környezet számára: Az Allin1 mosókapszulák 30 fokon is működnek, így pénzt és energiát takaríthatunk meg.

Gyermekektől távol tartandó! www.keepcapsfromkids.eu

Szeretnél többet megtudni a helyes és hatékony mosásról?

Látogass el a https://www.everydayme.hu/markak/ariel#tips oldalra!


[1]                      A Procter&Gamble magyarországi felmérése, 2020. augusztus, 600 fő

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr1716406782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása