Gondoskodni együtt jó
2021. június 20. írta: persica

Gondoskodni együtt jó

Négy héten át, a Zewa „Gondoskodni együtt jó” címmel, a családi feladatmegosztás fontosságát kiemelő kampányt indít a Blum szakértői támogatásával. A mese erejével, dramatikus feldolgozással, letölthető feladatszervezővel és videóval teszik még kézzelfoghatóbbá ezt a mindannyiunkat érintő, fontos témát a szülők és a gyerekek számára.

A Zewa számára kiemelten fontos az egyenlőbb esélyek otthoni jó példákon keresztül történő megteremtése, melyet évek óta egyre mélyülő kampányokkal tesz széles körben láthatóvá. A családi feladatmegosztás és a mögötte rejlő értékek, mint a bizalom, a szabályok, a szabadság és a kihívások, a Blum személyiségfejlesztő óvodapedagógiai program küldetésének is részei. Ez a négyes fogat adja az identitás fejlődéséhez és megerősödéséhez szükséges megtartó erőt. Segít abban, hogy minden gyermek megtalálja saját helyét és útját ebben a változékony világban. A Blum program a gyermekek személyisége, önkifejezési módjai sokféleségét, képességeik különböző fejlettségi, érettségi szintjének elfogadását, az idegtudományi ismeretek, az összművészetek és a szabad játék, valamint az inkluzív és közösségi szemlélet óvodapedagógiai programba való beépítésével, a gyermeket körülvevő család bevonásával támogatja. 

Forgách Réka, a Zewa brand managere elmondta, a Zewa kérdőíves kutatásából kiderült, a házimunka 69 százalékát nők végzik Magyarországon. „Hiszünk benne, hogy ezen az arányon lehet változtatni, átírhatóak ezek a minták, és el lehet jutni oda, hogy igazi csapatmunkává váljanak az otthoni feladatok. Ezért a gyerekeken keresztül ösztönözzük arra a családokat, hogy játékosan fedezzék fel a közös munkamegosztás pozitív oldalát.”  Bácskai Márta, a Blum program alapítója szerint a Zewa „Gondoskodni együtt jó” kampánya a gyermekeknek kihívásokat és szabályokat teremt, egyúttal építi önbizalmukat a beléjük vetett bizalom által. Bizalom abban, hogy a gyermek képes elvégezni az adott feladatot.”

A kampányhoz készült mesét Balázsy Panna népszerű gyerekkönyvszerző írta, aki elmondta, hogy azért hívták a mese erejét segítségül, mert „a mese támpontot ad, és azt sugallja, hogy minden rendbe hozható és jóvá tehető, csakúgy, mint az életben is”. A meséhez kapcsolódó dramatikus feldolgozásokat Patonay Anita színész, drámatanár alkotásában láthatjuk a Blum program Facebook oldalán. Anita a „gyerekek képzelőerejének, fantáziájának fejlesztését” emelte ki, hiszen az általa bemutatott feldolgozások alapján csak a képzelet szabhat határt a további kihívásoknak.

#GondoskodniEgyüttJó

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr816599458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása