Az Egyszülős Központon keresztül 2550 egyszülős gyerek és szülő nyári kikapcsolódása valósult meg az idén
2021. augusztus 31. írta: persica

Az Egyszülős Központon keresztül 2550 egyszülős gyerek és szülő nyári kikapcsolódása valósult meg az idén

Idén júniustól szeptemberig napközis táborokban, családi nyaralásokon, valamint ottalvós Erzsébet-táborokban és Családi Erzsébet-táborokban 2550 egyszülős gyerek és felnőtt vehetett részt. A támogatói felajánlásoknak köszönhetően a budapesti családok mellett így a vidéki egyszülős családoknak is felejthetetlen nyarat tudtunk biztosítani. 

Összesen 200 gyerek vett részt az Egyszülős Központban tartott nyári táborainkban, melyek jelképes összegének – heti 1500 forint - köszönhetően olyanok is el tudtak jönni, akik a piaci áron kínált táborokat nem engedhetik meg maguknak. A 4 héten keresztül tartó táborok egy része a Családbarát Magyarország együttműködésével, másik része saját forrásból valósulhatott meg. Az egyhetes nyári kalandok alatt a gyerekek rengeteg időt töltöttek a szabad levegőn, felfedezték Budapest játszótereit, ahol közösségépítő játékokkal teltek a napok. A táborok résztvevői az élményekben gazdag, minőségi foglalkozások mellett meglátogatták az Országházat és voltak az Állatkertben is.

Ezen a nyáron is lehetősége nyílt olyan egyszülős családoknak nyaralni, akik már évek óta vagy még soha nem tudtak elutazni pihenni. A családi nyaralásokat az ország bármely részén élő egyszülősök igénybe tudták venni. A Mészáros Csoport felajánlásának köszönhetően az egyszülős családok Gyulán, Balatonfüreden és Révfülöpön tölthettek el 7 napot. A nyaralások utolsó turnusa 13 család részvételével a hétvégén zárul le Gyulán, melyekért családonként 1000 forintot fizettek a résztvevők az Egyszülős Központnak.

A Baráthegyi majorságban olyan egyszülős családok részére szerveztünk nyaralást, akik sérült gyereket nevelnek.

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány által szervezett Erzsébet-táborokban 100 vidéken élő egyszülős gyerek tölthetett el 6 napot a Balaton partján. A teljeskörűen megújult „Zánkai Erzsébet-tábor” modern környezetben, felújított szállásépületekkel, tágas terekkel várta nyáron 6 családi hétvégén keresztül a kikapcsolódni vágyó közel 900 egyszülős gyermeket és szülőt.

A Balaton déli partján magánszemélyek felajánlása 20 egyszülős család számára tette lehetővé az egyhetes vízparti kikapcsolódást.

A budapesti Egyszülős Központ 2018. májusában nyílt, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő. Az elmúlt több mint három évben a központ több mint 70-féle szolgáltatásával több mint 19000 egyszülős családot ért el. Magyarországon ma több mint félmillió gyereket egyetlen szülő nevel, az egyszülős családok száma kb. 300 000. 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr8216676074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása