Sosem volt még ilyen könnyű egészségesen étkezni: Magyarországra érkezett a FrissBox
2021. november 22. írta: persica

Sosem volt még ilyen könnyű egészségesen étkezni: Magyarországra érkezett a FrissBox

Tízből három magyar jobban odafigyel az egészséges táplálkozásra a járvány kezdete óta. Az elhatározásuktól azonban könnyen eltántorodnak, amikor szembesülnek az alapanyag-beszerzés és a főzés időigényességével. Ez a szükséglet hívta életre a FrissBox ételfutár céget, amely több mint 3000 receptjével és nyolc különböző menüsorával az egészségtudatos, fogyni vágyó vagy speciális étrendet követő fogyasztókat célozza.

A Nébih idei reprezentatív kutatása szerint a csökkent fizikai aktivitás és a sok ülőmunka következtében a pandémia első és második hulláma között majdnem kétszer annyian híztak, mint ahányan fogytak. De ezzel párhuzamosan egészségtudatosabbak is lettünk: tíz válaszadóból három egészségesebben igyekszik táplálkozni, és elkezdett figyelni a kalóriabevitelére.

Az egészséges életmódot támogatja a FrissBox egyedülálló koncepciója, melynek nyolcféle menüsorát hétről hétre úgy állítják össze a dietetikusok, hogy valamennyi speciális táplálkozási igényt kiszolgáljanak. Az OptimBox, VeganBox, Veggie-Fish Box, VeggieBox, Dairy-Free Box, Pork-Free Box, SportBox és Keto variációk tetszés szerint kombinálhatók akár egy héten belül is, ráadásul a fogyasztók 1000-3000 kalória között több verzióban is megrendelhetik a napi FrissBox dobozukat.

A FrissBox felmérése szerint saját fogyasztóinak 86%-a nem sportol rendszeresen, és szeretnék a táplálkozásukon keresztül mérsékelni a kalóriabevitelüket. Ugyanakkor nem akarnak lemondani a bőséges, tápláló és ízében gazdag ételekről sem. A FrissBox koncepcióját éveken át tökéletesítették a séfek és a dietetikus szakértők, hogy a fogyasztók valóban friss és egészséges eljárással készült, de mégis ízletes menüt kaphassanak nap mint nap. Ezáltal úgy fogyhatnak és válhatnak egészségesebbé, hogy nem kell extra erőfeszítést tenniük ennek érdekében.

“A kiegyensúlyozott étkezés rendkívül fontos, de mindennapi feladataik mellett kevesen tudnak odafigyelni a rendszerességre. A FrissBox leveszi ezt a terhet a vállukról és több mint 3000 receptből álló menüsorával változatosságot visz a táplálkozásunkba, miközben figyelembe veszi az életmódunknak megfelelő kalóriaigényt is. A recepteket párolással vagy sütőben, olajban sütés nélkül készítik el, így kerülve el a felesleges kalóriabevitelt” - emelte ki Wolher Veronika, táplálkozási szakértő.

A rugalmas rendelésnek köszönhetően egy napra vagy bizonyos napokra, de akár három hónapra előre is megrendelhetők az ételek. A napi menü 3 főfogást és 2 harapnivalót tartalmaz, melyek természetesen igazodnak a napi kalóriabevitelhez.

“A friss alapanyagok és egészséges elkészítés mellett fontos az ízletesség, hogy roppanós, színes és látványos legyen az étel, amit elfogyasztunk. A FrissBox menüsorokban egyszerre érvényesülnek ezek a szempontok, miközben egyedi igényeink is kielégülnek. Kínálatuk mind az életvitel, mind az élvezeti érték szempontjából rendkívül változatos: a vegán életmódot folytatók ugyanúgy megtalálják a számukra ideális fogásokat, mint a ketogén diétát folytatók” - mondta Sass Dani, séf.

A FrissBox dobozokat 100%-ban biológiailag lebomló csomagolásban szállítják ki a futárok hétfőtől pénteking reggelente (a vasárnapi menüt is szombat reggel szállítják). A maximális kényelem érdekében akár több kiszállítási címet is megadhatunk a rendszerben. A fogyasztók lemondhatnak egy-egy napot előfizetésükből, ha éppen nem tartózkodnak Budapesten, és tetszés szerint megváltoztathatják a kiszállítás időpontját, valamint a csomagolás típusát is.

 

A FrissBox azzal a céllal alakult, hogy egy új alternatívát nyújtson a rendszeres táplálkozás igényére. A napi 5 ételt biztosító menük egyszerre segítik az egészséges és ízletes módon történő étkezést, valamint lehetővé teszik az egyéni szükségletek betartását, legyen szó fogyásról, testsúly gyarapodásról, vagy akár a családdal való több idő eltöltéséről. A napi menüket táplálkozási szakember tervezi a fogyáshoz vagy a testsúly fenntartásához szükséges kalóriabevitelnek megfelelően, a séf pedig a gondos számításokat párosítja az ízletesség igényével. A koncepciót a magyar piacra 2021 nyarán vezetik be FrissBox néven.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr3016762108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása