Kézműves amerikai fánkkal és milkshake-kel hódít a főváros új helye, a Cream
2022. március 30. írta: persica

Kézműves amerikai fánkkal és milkshake-kel hódít a főváros új helye, a Cream

Bárhol is élünk a Földön, szinte biztosan megtaláljuk valamilyen, az adott régióra és kultúrára jellemző formáját a világ egyik legkedveltebb édességének, a fánknak. A fánkkultúra Magyarországon is virágzik - különösen most a farsangi időszak környékén -, mindazonáltal az eredeti amerikai fánk eddig hiányzott a hazai üzletek repertoárjából. Mostantól azonban ez az űr sem marad betöltetlenül, hiszen megnyílt a Cream Donuts and Shakes, a főváros első kézműves amerikai fánkozója.

“A Cream fánkjai igazi egyéniségek, nincs két ugyanolyan! Hiszen minden Cream Donut kézzel készült, egyedi darab - imádnivaló és pont olyan különleges, mint amilyen Te vagy” - ezzel a mondattal találkozhatnak azok, akik elviteles dobozba kérik az újonnan nyílt Cream Donuts and Shakes fánkjait a főváros első amerikai kézműves fánkozójában.

Több mint 1 évig fejlesztették a receptet

A Cream Donuts and Shakes megnyitása előtt az eredeti amerikai recept továbbfejlesztésével 14 hónapig kísérletezték ki, hogy a lehető legtökéletesebb fánkot kínálhassák az Astorián megnyílt üzlet vendégeinek. Ennek a kísérletezésnek részét képezték a különböző íztesztek, de az is, hogy milyen minőségű és hőmérsékletű tisztított vízzel dolgozzanak, mennyi ideig kelesszék, és hogyan kezeljék sütés előtt a tésztát. Az eredmény pedig magáért beszél, a minden nap frissen készített kézműves fánkok könnyedek, levegősek és isteni finomak, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva.

Friss kézműves fánkok a hét minden napján

De miben is más az amerikai fánk és mitől olyan különleges a Cream fánkkínálata?

A Creamben minden fánkot kézzel készítenek, ami a design-ra is igaz, hiszen még azokat a fánkokat is kézzel mintázzák az üzlet cukrászai, amelyek valamilyen 3D-s figurával egészülnek ki. Gépeket nem használnak az díszítés egyetlen fázisában sem, arra azonban nagy hangsúlyt fektetnek, hogy a sütés tökéletes körülmények között történjen. Azoknak, akik a Cream-ben vásárolnak, el kell felejteni a klasszikus lekváros fánkot, hiszen itt a színes mázak csodáival, speciális feltétekkel és népszerű hozzávalókkal ízesítik a széleskörű kínálatot.

Tematikus hónapok a rendszeres megújulás jegyében

Az alapszortimentben 25 különböző ízesítésű fánkot kínálnak, van köztük kinder tojásos, oreós, karamelles, és még sorolhatnánk. Ezen felül pedig minden hónapban újabb meglepetéssel készülnek a Creamben. Alex Hemingway, az újonnan nyílt hely amerikai származású tulajdonosa elmondta, hogy egész évben tematikus hónapok várják majd a vendégeket, és bár minden meglepetést nem szeretnének előre ellőni, annyit elárult, hogy a Toy Story, a Super Mario, a Minyonok és a Star Wars is visszaköszön majd idén a fánklapról.

Creamshake az új milkshake

A Cream Donuts and Shakes - ahogyan a neve is jelzi - nemcsak a fánkok, de a shake-ek terén is szeretne újat mutatni a magyar vásárlóknak. A különleges helyben készített kézművesfagylalt alapú ún. creamshake-eket azoknak az édesszájú vendégeknek ajánlják, akik nem riadnak meg az emeletes óriás shake-ektől sem. A kínálatban 5 féle creamshake közül lehet majd választani, a repertoárt pedig időről időre frissítik a vendégek visszajelzései és igényei alapján. A meglepetés pedig biztosan nem marad el, ha valaki a creamshake-ek mellett teszi le a voksát, hiszen az emeletes shake-et szó szerint kell érteni: a krémes fagylalt alapú finomságokat a gumicukortól az Oreo darabokon át rengeteg feltéttel kínálják, a tetejéről nem maradhat el a tejszínhab, a csúcsot pedig minden esetben egy (vagy több) fánk koronázza meg. Persze ha valaki sós finomságra vágyik, az sem marad éhes a Creamben, számukra az amerikai bagelkínálat lesz a befutó az új helyen.

Mostantól mindenkit személyesen vár a Cream, a házhoz szállítást azonban senki se keresse, hiszen a tulajdonos célja, hogy a fánkozás igazi élményt adjon, ehhez pedig úgy véli, hogy elengedhetetlen a személyes kontaktus.    

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr517793083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása