A Ford Magyarország támogatásával idén első alkalommal rendezték meg itthon a rangos nemzetközi Best Young Driver versenyt
2022. szeptember 06. írta: persica

A Ford Magyarország támogatásával idén első alkalommal rendezték meg itthon a rangos nemzetközi Best Young Driver versenyt

A Best Young Driver versenyt legelőször a szlovén klub (AMZS) rendezte meg országos szinten 2017-ben, majd őt gyorsan követte az bolgár (UAB) és a lengyel (PZM) klub 2018-ban a saját országos versenyeikkel. Az első nemzetközi döntő 2019-ben került megrendezésre az FIA közreműködésével Szlovéniában az országos versenyek győztetéseinek részvételével „International Best Young Driver Contest” néven. Azóta minden évben megrendezésre került a nemzetközi verseny.

A Magyar Autóklub idén először csatlakozott a kezdeményezéshez.

A verseny két szakaszból áll. Először az autóklubok szervezik meg országos megmérettetésüket, amely egy online tesztből és a személyes gyakorlati döntőből áll. Idén az Autóklub felhívására az online tesztet 1543-an töltötték ki sikeresen, közülük a legjobb 10 női és 10 férfi versenyző került a gyakorlati döntőbe. 

A verseny gyakorlati döntőjét 2022. augusztus 27-én rendezték a Magyar Autóklub Közlekedésbiztonsági és Oktatási Parkjában.

A döntőben a fiatal sofőrök az elektromos autózásra való felkészülés jegyében egy Ford Mustang Mach-E volánja mögött olyan gyakorlati feladat során mutatták be tudásukat, mint a szlalom előre- és hátramenetben lesötétített hátsó szélvédővel, de szlalomoztak az autó tetején elhelyezett tartóban lévő labdával, csakúgy, mint a vezetéstechnikai pályán csúszós útfelületen is. 

A Magyar Autóklub kollégái építettek egy szűk garázst is, ahol meg kellett fordulni, majd kihajtva egy célpontra kormányozni az autót, A versenyzőknek manuális váltós autókon, Ford Puma modellek kormánya mögött kellett helytállni a rántópadon is, aminek hatására az autó hátulja megcsúszik és innen kellett visszahozni azt, de nem maradhatott ki egy kerékcsere, és egy hólánc felszerelése sem. 

A gyakorlati döntőn a legjobb egyéni teljesítményt nyújtó hölgy és úr Mészáros Lili és Rédly Barnabás kvalifikálta magát a nemzetközi versenyre.

A nemzetközi verseny 2022. október 8-9-én kerül megrendezésre Madridban, ahol a Magyar Autóklubot, így Magyarországot is, ők ketten fogják képviselni.

“Mellbevágó statisztikák bizonyítják, hogy a 18-26 éves korosztály körében Európa szerte vezető halálok a közlekedési baleset. Ez a korosztály akár háromszor akkora eséllyel veszíti életét a közutakon, mint a nagyobb vezetési rutinnal rendelkező idősebb generáció tagjai*. Ezért is támogatjuk a nagy sikerű Ford Driving Skills for Life CSR-programunk mellett idén a Magyar Autóklub Best Young Driver programját is. A Ford DSFL vezetéstechnikai tréningjein a vezetés közben adódó vészhelyzetekre próbáljuk felkészíteni a fiatalokat, hiszen a jogosítvány megszerzése csak egy dolog, a járművezetői rutin elsajátítása viszont hosszútávú folyamat.

Ebben segít a Magyar Autóklub Best Young Driver versenysorozata is, ahol a versenyzők nem csak elméleti, hanem gyakorlati tudásukról is számot adhattak. Érdekes, kreatív és mindenekelőtt hatékony programnak lehettek részesei a hétvégén a döntősök, gratulálunk a győzteseknek, akiket szeretettel várunk a döntő előtt az idei DSFL gyakorlati tréninünkre" - mondta Györke Orsolya, a Ford Driving Skills for Life magyarországi menedzsere.

A világ 43 országában sikeresen működő Ford Driving Skills for Life elnevezésű ingyenes tréning sorozatot immár 6. alkalommal rendezik meg idén Budapesten. A Ford DSFL-hétvégén a fiatalok az autókezelési ismeretek mellett megtanulják az olyan közlekedési veszélyek kezelését, mint például a vészfékezés akadálykikerüléssel, a jégen megcsúszó, alul kormányzott jármű kezelése, illetve a zavaró tényezők felismerését és kiküszöbölését is.

A Ford társadalmi szerepvállalási programjának célja, hogy segítse a 18-26 év közötti friss jogosítvánnyal rendelkező fiatalokat a vezetési gyakorlat megszerzésében, hogy elkerülhessék az autóbaleseteket. Ebben az évben is 300 fiatalt várnak a szervezők október első hétvégéjén.

A Magyar Autóklub, a Ford Magyarország és a verseny közreműködő partnerei remélik, hogy a Best Young Driver versenyben minél több magyar fiatal vesz majd részt, hiszen a közutak biztonsága mindannyiunk érdeke és a rutin megszerzése, illetve megtartása életeket menthet.

A Ford Driving Skills For Life Program

A Ford Driving Skills for Life programot 2003-ban az USA-ban, az amerikai közlekedési hatósággal együttműködve indította el a Ford Fund, a Ford Motor Company Alapítványa. 2021-ig a Ford Fund a több, mint 60 millió dollárt fektetett be a Ford Driving Skills for Life program működtetésébe, és ma már a világ 43 országban tartanak sikeres tréningeket, összesen több mint 1 250 000 fiatal számára biztosítva az ingyenes gyakorlati képzést. 2013-as európai bevezetése óta - 22 millió dolláros befektetéssel - kontinensünkön is több mint 45000 friss jogosítvánnyal rendelkező fiatal vett részt a képzéseken. Hazánkban a program 2017-es indulása óta már majd 2000 fiatal vett részt a fél napos tréningeken, és lett gazdagabb sok hasznos tapasztalattal.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr7917925245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása