Országossá bővül az Etesd az Eszed iskolai kihívás
2022. október 21. írta: persica

Országossá bővül az Etesd az Eszed iskolai kihívás

 

A tavalyi sikeres próba után idén októberben országossá bővült a Nestlé Hungária és az Okos Doboz több hetes közös egészségnevelési oktatóprogramja. A tanulók mellett az iskolákat és a pedagógusokat is értékes nyereményekkel díjazzák, ha sikeresen elsajátítják az egészséges életmód alapjait a több héten át tartó program alatt. A programba bármely általános iskola jelentkezhet az ország minden tájáról.

Az előző tanévben öt település általános iskoláiban indította el kísérleti jelleggel Etesd az Eszed elnevezésű egészségnevelési oktatóprogramját a Nestlé Hungária és az Okos Doboz. A program az előző tanévben mintegy 1200 diákot ért el, akik több, mint 93 ezer feladatot oldottak meg. A program új tartalmakkal bővült, így idén összesen 53 animáció, 181 grafikai feladat és 10 különleges videó várja a tanulókat. A Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért programhoz kapcsolódó kezdeményezés lényege, hogy a gyerekek online aktivitásokon keresztül játékos módon sajátíthassák el az egészséges és fenntartható életmódhoz kapcsolódó ismereteket.

A több héten át zajló kihívás során a résztvevő diákok és pedagógusok egyaránt hozzáférést kapnak az újonnan kifejlesztett digitális oktatási tartalmakhoz, valamint külön módszertani útmutató készült a tanároknak, mely segíti a munkájukat. A díjazásos online versenyeken a tanulók játékos módon animációk megtekintésével és feladatok megoldásával sajátíthatják el a kiegyensúlyozott táplálkozással, egészséges életvitellel kapcsolatos ismereteket.

A programhoz különleges videósorozatot is készített a Nestlé Hungária, melyben kifejezetten a 10-14 éveseket célozzák meg. A digitális játékok világát idéző filmekben különböző pályák mentén elevenednek meg a víz- és cukorfogyasztásról, az étkezési zavarokról, valamint a többi oktatási területről szóló üzenetek.

„A diákok ismeretekhez jutnak az egészséges testösszetétel, a táplálkozásfüggő betegségek, a diéták és étrendi irányzatok, a fenntartható táplálkozás kérdéseiben, de az oktatóanyagban szó van a tudatos vásárlás alapjairól, az élelmiszercímkéken található információkról és azok megfelelő értelmezéséről” – ismertette a részleteket Sárga Diána, a Nestlé dietetikusa. Jóllehet a témakörök azonosak az alsósoknak és a felsősöknek is, az ismereteket életkoruknak és tudásszintjüknek megfelelően kapják meg a diákok.

„Az Okos Doboz már évek óta készít játékos feladatokat a diákoknak a Nemzeti Alaptantervhez, azaz az iskolai tananyaghoz kapcsolódóan, de régóta szerettünk volna egy az egészséges életmóddal foglalkozó csomagot is készíteni. Ehhez találtunk partnerre a Nestlével, és alakítottuk ki ezt a tantárgy és tananyag független digitális oktatási csomagunkat, és a hozzá kapcsolódó módszertant” – mondta Szűcs Dóra, az Okos Doboz ügyvezető igazgatója.

A kihívásról további részletek elérhetők ezen a linken:

 https://www.okosdoboz.hu/etesd-az-eszed  

A Nestlé Hungáriáról: A világ legnagyobb, több mint 150 éves élelmiszeripari vállalata 189 országban van jelen világszerte. A svájci vállalat Magyarországon három gyárában (Szerencsen, Diósgyőrön és Bükön), illetve budapesti központjában összesen több mint 2400 embert foglalkoztat, akik a jobb életminőség és az egészségesebb jövő megteremtéséért dolgoznak nap, mint nap.  

A Nestlé globális erőforrásainak felhasználásával és a helyi tapasztalataira építve segíti a regeneratív élelmezési rendszerek kialakulását, a természeti erőforrások védelmét, megújítását és helyreállítását, valamint a közösségek megerősödését és felelősségteljes működését. Elkötelezte magát aziránt, hogy 2050-re nettó nullára csökkenti az üvegházhatású gázkibocsátást a teljes értékláncán, a mezőgazdasági nyersanyagok megtermelésétől a fogyasztóig.

A Nestlé több mint 30 éve van jelen Magyarországon, jelenleg a legnagyobb svájci befektető és munkáltató hazánkban. 2021 őszén bejelentett büki beruházásával immár 185 milliárd forintot meghaladó értékben fektet be itthon és továbbra is hosszú távú hazai jelenléttel tervez.  

A szerencsi gyár a Nestlé közép-európai regionális kávé- és kakaóitalpor-gyártó és -töltő üzeme, ahol évente közel 40 ezer tonna kávé- és kakaópor készül, amelyet 30 országba szállítanak ki.  

Az idén 60 éves diósgyőri gyár a Nestlé egyetlen, kizárólag üreges figurák gyártására specializálódott üzeme a világon, ahonnan a termékeket több mint 20 országba exportálja a vállalat.  

A cégcsoport állateledel-gyártásának kelet-közép-európai központja, a büki PURINA® gyár 2018-ban ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját. Termékei a világ több mint 50 országába jutnak el Bükről.  

A Nestlé Hungária beszállítóinak többsége magyar vállalkozás, amelyek évente összesen 54 milliárd forint értékben adnak el termékeket és szolgáltatásokat a Nestlé globális hálózatának. A Nestlé Hungária Magyarországon forgalmazott márkái: Purina, Nestlé Beba, Maggi, Nesquik, Nescafé, Nescafé DolceGusto, Ricoré, Nespresso, Starbucks at Home, Boci, Balaton, AfterEight, Smarties, KitKat, L’Atelier, Nestlé reggelizőpelyhek és GardenGourmet. A vállalat Magyarországon ásványvizeket nem értékesít, a Nestlé Aquarel márkával ellátott ásványvizeket egy független cég gyártja és fogalmazza.  

A Nestlé Health Science üzletág speciális tápanyagigényekre épített táplálásterápiás megoldásokkal segíti az érintett csoportokat, míg a Nestlé Professional magas minőségű gasztronómiai és italmegoldásokat kínál a HoReCa szektor és közintézmények számára.  

Az Okos Doboz a közoktatás leglátogatottabb ingyenes online edukációs portálja. Az oldalon fellelhető több mint 15.000 Nemzeti alaptantervhez (NAT-hoz) illeszkedő, egyedi grafikával készült interaktív feladat, 35 kognitív és szociális képességet fejlesztő játék, közel 210 grafikus animáció, Digitális Egészségkönyv és még sok más tematikus tartalom - például a Társas kapcsolatok fejlesztő program, Külhoni régiók, kulturális aloldal - ma már az ország szinte minden általános iskolájában a digitális oktatási eszköztár részét képezi. Sikerét a gyerekekhez illeszkedő struktúrájának és stílusának köszönheti. Az oldal napi látogatószáma 5-10 ezer között van, melyet regisztrálva 120 ezer diák és 36 ezer pedagógus használ.  A digitális oktatás során csúcsidőben napi 120 ezer diák és tanár használta az oldalt Az Okos Doboz jelenlegi változata 2016 szeptemberében indult, azóta a diákok 50 millió feladatot oldottak meg. Az Okos Doboz munkatársai a meglévő eszköztárára építve több óvodai és iskolai, illetve a felnőtt lakosságot célzó egészségnevelési programot valósítottak meg az Etesd az Eszed program 2021-es indulása előtt is.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr5617959594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása