Ünnepi kávéreceptek
2022. december 09. írta: persica

Ünnepi kávéreceptek

ORIGINAL ÉS VERTUO kávékapszulákkal

A Nespresso és a világhírű cukrász- és csokoládémester, Pierre Hermé szakértelméből született közös Limited Edition kávékollekciójával indul a karácsonyi időszak. Az exkluzív kávék és édességek kifinomult ízei különleges kóstolási élményeket és a kényeztetés felhőtlen örömét ígérik. Az együttműködésnek hála az Original és Vertuo kapszulacsalád is bővült egy Kolumbiából származó single origin feketekávéval (Infiniment Espresso és Double Espresso), valamint egy mogyorós (Infiniment Gourmand) és egy málnás ízű (Infiniment Fruité) változattal, amelyekből könnyedén ellenállhatatlan ünnepi kávékülönlegességeket készíthetünk.  

ORIGINAL RECEPTEK 

Crème brûlée ihletésű espresso macchiato

Hozzávalók 1 adaghoz:

100 ml 1,5%-os tejből készített tejhab (kb. 30 ml)

40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Espresso kávé

3 g barna cukor

lime-héj

friss bazsalikomlevél 

Elkészítés:

1. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy Aeroccino 4 tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet, és nyomjuk meg a Start gombot. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.

2. Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Espresso kávét egy kávéscsészébe, majd kanalazzunk forró tejhabot a tetejére.

3. Szórjuk rá a barna cukrot, majd egy szakácsfáklyával karamellizáljuk, hogy elérjük a crème brûlée jelleget.

4. Szórjunk rá egy kevés lime-héjat, majd díszítsük bazsalikomlevéllel. 

Pierre Hermé tippje: Bazsalikom helyett mentával is kipróbálhatjuk. 

Pirított törökmogyorós latte macchiato 

Hozzávalók 1 adaghoz:

100 ml 1,5%-os tej

10 ml agavészirup

40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávé

10 g pirított törökmogyoró 

Elkészítés

1. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy Aeroccino 4 tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet, és nyomjuk meg a Start gombot. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.

2. Tegyük az agavészirupot egy kávéscsésze aljába. Öntsük rá a tejhabot, majd készítsünk a hab tetejére egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávét.

3. Szórjuk meg a tetejét durvára vágott pirított törökmogyoróval. 

Pierre Hermé tippje: A mogyorót célszerű 160 °C-os sütőben megpirítani. 

Málnás-rózsás pezsgőkoktél

Hozzávalók 1 adaghoz:

40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávé

1 db 30 g-os jégkocka

10 ml rózsaszirup

120 ml tradicionális eljárással készült (francia) pezsgő

3 szem málna

1 bio rózsaszirom 

Elkészítés:

1. Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávét, és tegyük a jégkockával együtt a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy shakerbe.

2. Ha Barista receptkészítőt használunk, zárjuk le a fedelét, és válasszuk ki az „Iced Nitro” variációt, majd nyomjuk meg a Start gombot. Ha shakert használunk, erősen rázzuk fel.

3. Öntsük a rózsaszirupot és a pezsgő felét egy pezsgőkoktélos pohárba. Óvatosan keverjük össze, és öntsünk hozzá a maradék pezsgőt is. Finoman keverjük fel, majd öntsük rá a gépből vagy a shakerből a kávét.

4. Díszítsük pálcikára tűzött friss málnával és ehető rózsaszirommal. 

Málnás-rózsás kávémocktail

Hozzávalók 1 adaghoz:

40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávé

5 db 30 g-os jégkocka

10 ml rózsaszirup

90 ml szénsavas ásványvíz

3 szem málna

1 bio rózsaszirom 

Elkészítés:

1. Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávét, és tegyük a jégkockával együtt a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy shakerbe.

2. Ha Barista receptkészítőt használunk, zárjuk le a fedelét, és válasszuk ki az „Iced Nitro” variációt, majd nyomjuk meg a Start gombot. Ha shakert használunk, erősen rázzuk fel.

3. Tegyünk 4 jégkockát egy pohárba, adjuk hozzá a rózsaszirupot, és öntsük fel a szénsavas vízzel. Óvatosan keverjük fel.

4. Öntsük rá a gépből vagy a shakerből a kávét. Díszítsük pálcikára tűzött málnával és ehető rózsaszirommal. 

VERTUO RECEPTEK 

Crème brûlée ihletésű dupla espresso macchiato

Hozzávalók 1 adaghoz:

100 ml 1,5%-os tejből készített tejhab (kb. 40 ml)

80 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Double Espresso kávé

3 g barna cukor

lime-héj

friss bazsalikomlevél 

Elkészítés:

1. Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy Aeroccino 4 tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet, és nyomjuk meg a Start gombot. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.

2. Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Double Espresso kávét egy kávéscsészébe, majd kanalazzunk forró tejhabot a tetejére.

3. Szórjuk rá a barna cukrot, majd egy szakácsfáklyával karamellizáljuk, hogy elérjük a Crème brûlée jelleget.

4. Szórjunk rá egy kevés lime-héjat, majd díszítsük bazsalikomlevéllel. 

Pierre Hermé tippje: Bazsalikom helyett mentával is kipróbálhatjuk. 

Pirított törökmogyorós latte macchiato

Hozzávalók 1 adaghoz:

200 ml 1,5%-os tej

20 ml agavészirup

230 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávé

10 g pirított törökmogyoró 

Elkészítés

1. Habosítsuk fel a 200 ml 1,5%-os tejet Nespresso Barista receptkészítő „Cappuccino” funkcióján vagy Aeroccino 4 tejhabosítóval. (Vegyük figyelembe, hogy a Nespresso Barista receptkészítő max. űrtartalma 150 ml, az tejhabosítóé pedig 120 ml.)

2. Tegyük az agávészirupot egy nagy kávéscsésze aljába. Öntsük rá az összes felhabosított tejet, majd készítsünk a hab tetejére egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávét.

3. Szórjuk meg a tetejét durvára vágott pirított törökmogyoróval. 

Pierre Hermé tippje: A mogyorót célszerű 160 °C-os sütőben megpirítani. 

Málnás-rózsás kávémocktail

Hozzávalók 1 adaghoz:

7 db 30 g-os jégkocka

20 ml rózsaszirup

80 ml szénsavas ásványvíz

230 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávé

6 szem málna

1 bio rózsaszirom 

Elkészítés:

1. Tegyünk 7 jégkockát egy nagy pohárba, adjuk hozzá a rózsaszirupot, és öntsük fel a szénsavas vízzel. Óvatosan keverjük fel.

2. Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávét, és öntsük a pohárba.

3. Díszítsük pálcikára tűzött málnával és rózsaszirommal.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr917998710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása