Több, mint 20 vadiúj LUSH testpermet

2020. január 15. - persica

A LUSH bemutatja a legnagyobb testpermet kollekcióját, mely online és az üzletekben is megvásárolható! 

December 24-én jelent meg több, mint 15 frissítő testpermetünk kizárólag online!  Ezek a #LushLabs újdonságok január 10-étől már üzleteinkben is elérhetőek, így bárki megkaparinthatja kedvenc illatát.

(A boltok készlete eltérhet.)

A kollekció darabjait a #LushCommunity inspirálta. A kiválasztott illatokat közösségi szavazatok és korábbi kérések alapján válogattuk. 

“Mindig szeretnénk kielégíteni a vásárlók igényeit, hallani arról, hogy mit is szeretnek igazán és mi kevésbé népszerű termék.  Így jön képbe a #LushLabs és a közösségi kedvencek. Időről időre megkérdezzük a nagyközönséget kedvenc illataikról és preferenciáikról, amiket rengeteg új módon próbálunk ki.

- Emma Dick, Lush Perfumist 

A teljes kollekcióban megtalálhatóak már ismert illatok: Dirty, Dads Garden, Rose Jam és Twilight, illetve 21 debütáló újdonság: Avocado Co-Wash, Calacas, Coco Loco, Comforter, Groovy Kind of Love, Honey I Washed The Kids, Jungle, Let The Good Times Roll, Roller, Sex Bomb, So White, Tramp, Big, Flying Fox, Guardians of the Forest, Plum Rain, Sakura, Think Pink, Yoga Bomb, Yuzu and Cocoa és Turmeric Latte

#LushLabs kedvenc:
 
Turmeric Latte… Minden egyes fújás a kedvenc kávézód legfinomabb illatait juttatja eszedbe. Burkolózz a benzoégyanta, a selymes vanília és az édes tonka fűszeres melegségébe, ha szívet melengető illatra vágysz.

Dirty… Az üdítő fodormenta, az erősítő szantálfa és a gyógynövény-illóolajok tutira megadják a kezdő lökést a naphoz. A fodormenta frissít és életre kelt, tisztítja az elmét és hűsíti a bőrt, míg a gyengéd levendula és szantálfa fás alapot ad az illatnak.

 

Létrejött a világ negyedik legnagyobb szépségipari vállalata

Lezárult a Natura &Co és az AVON összeolvadása, amely igazi mérföldkőnek számít mindkét vállalat életében.

Ezzel az egyesüléssel ugyanis megalakult a világ negyedik legnagyobb, teljes mértékben szépségiparral foglalkozó vállalata, olyan ikonikus márkákkal, mint a Natura, az AVON, a The Body Shop és az Aesop.

A Natura &Co családhoz való csatlakozás egy teljesen új fejezet kezdetét jelenti az AVON több mint 130 éves történelmében, amely megőrzi azt, ami nagyszerűvé teszi az AVON-t, emellett további fejlődési lehetőségeket és még izgalmasabb innovációkat tartogat a jövőre nézve.

Így tervezd meg a 2020-as éved

Beléptünk 2020-ba, tehát előttünk van egy új, lehetőségekkel teli év, amivel bármit kezdhetünk. Az év eleje a legjobb időszak arra, hogy kezünkbe vegyük az irányítást, és megtervezzük, mihez kezdjünk a következő 12 hónapban. Ehhez ad tanácsokat a cikkben Soós Dávid, a Lead yourself! mozgalom alapítója az élettorta segítségével.

Megtervezted már az idei éved? Bármennyire is elcsépelt, sokat hangoztatott téma a célok felállítása és a hozzájuk vezető út megtervezése, mégis elengedhetetlen. Cél és stratégia nélkül biztosan nem éred el azokat a dolgokat, amiket szeretnél, hiszen arra sem vetted a fáradtságot, hogy leülj, leírd és megtervezd a szükséges lépéseket... így azt sem tudod merre tartasz.

"A trénerek és coach-ok sokat hangoztatják, hogy mennyire fontos az évtervezés, de a hogyanról kevesebb szó esik. A legtöbben azt tanácsolják, hogy használjunk egy évtervező füzetet, de nekem sokkal jobban bevált az úgynevezett élettorta modell" - kezdte Soós Dávid, a Lead yourself! mozgalom alapítója.

Hogyan készül az élettorta?

Rajzoljunk egy nagy kört és azt osszuk fel 6-8 számunkra fontos életterületre. A tortaszeletek bármilyen címkét kaphatnak, a lényeg hogy az életünk hangsúlyos részei legyenek, például testi egészség, munka, kapcsolatok, szabadidő, énidő, fejlesztés, tanulás, értékteremtés. Ha megvagy a saját élettortád felrajzolásával, gondolj bele hogy az egyes területekkel hány százalékban vagy megelégedve. Kezdd el kiszínezni az egyes szeleteket abban a százalékban amit jól látsz, ezt követően pedig jól látható, hogy mennyire "kerek" az életed.

Ezt követően érdemes elgondolkodnunk, hogyan tudjuk megteremteni önmagunk számára azt az egyensúlyt, amelyben jól érezzük magunkat. Hogyan tudnánk száz százalékra fejleszteni az összes területet?

"Fontos, hogy lépésről-lépésre írd fel magadnak, hogy hogyan tudsz eljutni A-ból B-be minden egyes fejlesztendő életterületen, majd ennek megfelelően alakíts ki egy éves cselekvési tervet. Ha jól csináltad, ezután teljesebb képet kapsz az üzleti és magánéletedről, és izgatottan vágsz bele a 2020-as év új feladataiba" - tette hozzá Soós Dávid.

Videó linkje: https://www.facebook.com/lead8yourself/videos/2453177374947464/UzpfSTEwMDAwMDE1MDY4Mjk5MjozMTExOTEzMDAyMTU3MDI1/

Ezek lesznek a legkeresettebb szakmák 2020-ban

A munkaerőpiac folyamatos változása miatt nehéz előre megmondani, milyen szakmákra lesz leginkább kereslet a jövőben, de az általános munkaerő-piaci trendekből és a törvényi változásokból következtethetünk arra, mely szakmákra mutatkozik majd nagyobb igény 2020-ban.

Minden ember életében eljöhet az a pillanat, amikor gyorsan kell pályát módosítania, azonban a legtöbbeknek munka és család mellett nincs lehetőségük évekig koptatni az iskolapadot. Az OKJ-s képzések azonban lehetőséget biztosítanak arra, hogy rövid idő – felnőttképzésben akár néhány hónap – alatt keresett szakmát szerezzünk.

Az OKJ-s szakmai végzettséget jelenleg felnőttképző intézményekben is meg lehet szerezni, az iskolarendszerű képzéseknél rövidebb idő alatt.

A felnőttképzések nem ingyenesek, nem jár a jelentkezőknek diákigazolvány, de a szervező iskolák számos más előnyt nyújtanak a tanulóknak. Például többféle ütemezésben indulnak tanfolyamok, hogy munka mellett is be tudjanak járni a tanulók. Mivel ezek piaci alapon működő iskolák, így jobb körülmények közt, modernebb eszközökön sajátíthatják el a diákok a választott szakmát.

A TanfolyamOKJ.hu összegyűjtötte, milyen képzéseket érdemes választaniuk azoknak, akik rövid idő alatt megszerezhető, keresett szakmát szeretnének 2020-ban.

Informatikai képzések

Az informatikai képzések mindig az első helyen szerepelnek, ha a legkeresettebb szakmákról beszélünk. Nem is csoda, hiszen jelenleg is több ezer informatikus hiányzik a magyar munkaerőpiacról, és egyáltalán nem csak a diplomával rendelkező szakemberekre van kereslet.

Az informatika területén a gyakorlati tudás sokszor többet ér, mint a megszerzett papír. Éppen ezért, bár az informatikai képzések nagy része nem OKJ-s tanfolyam, a végzett tanulók csak tanúsítványt kapnak, mégis könnyen el tudnak helyezkedni a megszerzett tudással.

Például számos tanfolyam közül válogathatunk, melyen néhány hónap alatt elsajátíthatunk egy programozási nyelvet (Java, Python, C#). De a weboldalkészítés iránt érdeklődők is könnyen találhatnak rövid képzéseket, hiszen akár 3 hónap alatt elvégezhető egy webprogramozó tanfolyam, fél év alatt pedig egy webfejlesztő kurzus.

Ingatlanos képzések

2020-ban minden eddiginél keresettebb szakma lesz a társasházkezelő. Azoknál a kisebb társasházaknál, ahol a közös képviselői feladatokat eddig valamelyik lakó látta el, a törvénymódosítás értelmében új képviselőre lesz szükség, ugyanis a tisztség betöltését a jövőben szigorúan képesítéshez kötik.

A 4 hónapos társasházkezelő képzés során a résztvevők elsajátíthatják, hogyan kell különböző ingatlanok üzemeltetési, fenntartási, valamint felújítási folyamatait kezelni. Emellett a képzés kitér még a szervezési és ellenőrzési feladatokra, valamint az elszámolás- és a költségvetés-készítésre is.

A társasházkezelő OKJ tanfolyam mellett szintén jó választás lehet a rövid idő alatt megszerezhető szakmát keresőknek a 4 hónap alatt elvégezhető ingatlanközvetítő képzés.

A Duna House statisztikái alapján a szakmával 1 éven belül már 200-300 ezer forintos nettó bevétel érhető el, de a néhány éves tapasztalattal rendelkező ingatlanközvetítők magasan az átlagbérek fölött keresnek, jellemzően 400 és 600 ezer forint közötti fizetést visznek haza.

Pénzügyi képzések

A felnőttképzők kínálatában a legnépszerűbb tanfolyamok a rövid idő alatt elvégezhető pénzügyi képzések. Ilyen például a 4 hónap alatt elvégezhető bérügyintéző, illetve a társadalombiztosítási ügyintéző részszakképesítések, vagy a mindössze 4 nap alatt megszerezhető Pénztárkezelő és valutapénztáros tanfolyam.

A pénzügyi OKJ képzések a munkaerőpiacon is keresettek, az álláskereső portálokon rendszeresen hirdetnek meg bérszámfejtő, TB- és bérügyintéző, banki ügyintéző vagy valutapénztáros pozíciókat.

Gépkezelő tanfolyamok

Targoncavezető vagy Emelőgépkezelő képzések mindössze 1-2 hónap alatt elvégezhetőek, és OKJ-s végzettséggel az építőipar, a logisztika, a kereskedelem és a termelőipar területén is könnyen el lehet helyezkedni. A végzett szakemberek nem csak Magyarországon, hanem külföldön is rendkívül keresettek. Ráadásul ezekhez a tanfolyamokhoz érettségi sem kell, elég a nyolc általános.

Azonban nem sokáig van már lehetőség arra, hogy néhány hónap alatt piacképes végzettséget szerezzen valaki.

„Érdemes minél előbb jelentkezni a kiszemelt képzésekre, mert a hamarosan életbe lépő változások miatt jelentősen megnövekedett az igény a felnőttképzésben, rövidebb idő alatt elvégezhető OKJ-s tanfolyamok iránt. Emiatt az induló csoportok gyorsan betelnek.” – nyilatkozta Szabó Andrea, a TanfolyamOKJ.hu tanfolyamkereső oldal szerkesztője.

Az OKJ átalakításával kapcsolatos rendelet szerint a rövidebb és rugalmasabb ütemezésben induló tanfolyamokat kínáló felnőttképzők csak 2020. december 31-ig indíthatják a mostani feltételekkel a képzéseiket.

Új magyar könyvkiadó segít megbirkózni a 21. század kihívásaival

Hogyan kerüljük el szülőként a kiégést, vagy épp hogyan változtathatjuk meg a világot napi egy étkezéssel? Ehhez hasonló, mindennapos és egyre többeket foglalkoztató kérdésekben segítenek a Hórusz kiadó frissen megjelent könyvei. Az új kiadó legfőbb törekvése, hogy a ma embereit szólítsa meg: azokat, akik szeretnének válaszokat találni és új megoldásmodelleket kapni századunk válságaira, legyenek azok személyes vagy globális krízishelyzetek.

Hogyan legyél mintaanyából boldog anyuka?

Anyaként fáradnak, túlterheltnek érzed magad, és közben elhalasztod mindazt, amit saját magadért kéne megtenned? Úgy érzed, önmagadra már nem is fordítasz időt, és túlságosan is „anyuka” lettél? Akkor a háromgyermekes pszichológus és családterapeuta, Dr. Sheryl Ziegler könyve épp neked íródott.

A Kiégett anyák kézikönyve – Hogyan szerezd vissza az életedet és nevelj boldogabb gyerekeket? című könyv korunk egyik jellemző alakját szólítja meg: a túlhajszolt, munkában is maximumon pörgő, de közben családanyaszerepet is ellátó nőt, aki sokszor úgy érzi, szinte összeroppan a terhelés alatt. Ehhez hozzáadódnak még a gyerekekkel szembeni elvárások, legyen szó az iskolai teljesítményről, vagy akár csak arról, hogy a legjobb arcunkat mutathassuk be a Facebookon. Nem csoda, ha szinte belezavarodunk!

Dr. Ziegler többszörösen díjazott könyve épp ezekbe a tökéletességet hajszoló édesanyákba szeretne lelket önteni pozitív, hasznosítható gyakorlati tanácsokat nyújtó könyvvel, amely mentesíthet a „tökéletes anya” sokszor gyengítő gondolatától. Tele van az elmúlt húsz év terápiás tapasztalatából merített, vicces és nagyon valós történetekkel. Mély empátiával ad útmutatót, ami megóvhatja a kiégés okozta károktól akár az édesanyát, akár a mindezt legalább annyira elszenvedő férjet és gyerekeket.

Egy könyv, ami segít leszámolni a nők legnagyobb gyilkosával

Más jellegű, de nem kevésbé fontos női témát jár körül Dr. Kristi Funk műve, Az egészséges női mell kézikönyve – A mellrák prevenciója és túlélése hasznos gyakorlati tanácsokkal minden nő számára. A legtöbb nő hallani sem akar a mellrákról, pedig már az egészen fiatal, 25 és 59 év közötti nők körében is ölhet. És azt tudtad, hogy mellrákos esetek 90 százaléka kivédhető lehetne?

A mindennapi döntéseid segíthetnek elkerülni a betegséget. Vagy épp fordítva: egyre közelebb kerülsz a rák megjelenéséhez! Arról, hogy pontosan melyek ezek tényezők, és hogyan kerülhetnénk el őket, rengeteg tévhit kering a nők körében. Hogyan is lehetne kideríteni, egész pontosan mi az igazság? Dr. Kristi Funk műve ezt is segít egyszer és mindenkorra tisztázni.

„Az olyan mindennapi választások, mint az ételek, italok, testmozgás, testsúly, mérgező anyagok és a gondolatok hozzák létre a mellek sejtjeiben lévő környezetet, ami lehet egészséges, de akár rosszindulatú is”- foglalja össze a szerző, aki az Amerikai Egyesült Államok egyik leghíresebb mellrák specialistája.

Több ezer nőnek segített már, ő végezte Angelina Jolie és Sheryl Crow masztektómiáját is. Ebben a könyvben precízen összefoglalja, pontosan mivel és hogyan javíthatod a melleid egészségét, hogyan teheted a rákos megbetegedés kockázatát minimálissá, és milyen orvosi döntések és eljárások segíthetnek. Ez a könyv hatalmas segítség minden nő számára, hogy megelőzze vagy túlélje a mellrákot, vagy épp szeretteinek tudjon segítséget nyújtani, ha ezzel a kihívással találják szembe magukat.

Napi egy étkezés, amivel sokat tehetsz a bolygóért

Másról sem szólt az elmúlt év, mint a klímavédelem égetően sürgős ügyéről. A krízist már aligha lehetséges elleplezni: elég, ha a világszerte tomboló erdőtüzekre, árvizekre vagy földrengésekre gondolunk. Egyre többünkben fogalmazódik meg, hogy ez így nem mehet tovább. Hogy mindannyiunk felelőssége cselekedni, ha egy élhető, vagy egyáltalán lakható világot szeretnénk az utódainkra hagyni!

Ilyenkor mindig a következő kérdés, ami felmerül, hogy mit is tehetnénk meg a magunk szintjén? Hiszen kicsit vagyunk ahhoz, hogy befolyásoljunk egy globális folyamatot. Mégsem megoldás a tétlenség, és bőven van min változtatnunk – üzeni nekük Suzy Amis Cameron környezetvédelmi szakértő könyve, az OMD - Változtasd meg a világot napi 1 étkezéssel.

Ez a könyv mozgalom és felhívás is egyszerre, mégsem beszél rá semmilyen nagy kihívást igénylő erőfeszítésre. A benne ajánlott egyszerű, növényi alapú étkezési programmal nem csak a Föld helyzetén segíthetsz, de az egészségedre, sőt a derékbőségedre is ügyelsz általa. Ha ugyanis napi egy hús- vagy tejalapú étkezést növényi alapúra cserélsz le, azzal máris negyedével csökkented az étkezésed víz- és ökológiai lábnyomát. Ha teljesen növényi étkezésre állsz át, akkor pedig akár 60 százalékkal is! Ezzel az egyszerű, de jelentős módosítással csökkenthetjük a szívbetegség, rák és cukorbetegség kockázatát, lefogyhatunk, sőt, még a nemi életünket is javíthatjuk.

A mesterséf és étterem-tulajdonos, Jamie Oliver így vélekedik a könyvről:
„Nagyon lázba hoz az OMD-koncepció! Mindennek óriási ereje van, ami képes úgy ösztönözni a változások irányába, hogy egyszerre csak egy dolgot – egy étkezést – kell megváltoztatnunk. Az élelem mindennel kapcsolatban áll, ami létezik a bolygón: az egészségünkkel, a gazdasággal, a környezettel. Az apró változások óriási jelentőséggel bírhatnak – nem csak a mi, de a jövő generációk egészsége szempontjából is.”

Gergely Róbert mesemusicalt írt gyerekeknek a Föld megmentéséről

Olyan egyedülálló előadást álmodott meg négy magyar színész, amely napjaink legfontosabb kihívásának, a klímaváltozásnak a hatásaira világít rá a gyermekek számára is érthető nyelven. Gergely Róbert rendező szerint a bolygónk egyre több jelzést küld katasztrófák formájában arról, hogy beteg, és ezt a legkisebbeknek is meg kell érteniük. A Lángos és Palacsinta, avagy a Föld megmentése című mesemusical a fiatalokat a műsorba bevonva próbálja felhívni a figyelmet arra, hogy csak egy Föld létezik, amire vigyáznunk kell. Az idei első előadás január 25-én szombaton lesz a Premier Kultcaféban.

Amazóniai erdőtűz, Ausztrália lángokban, pusztító árvizek és rémisztő mértékben olvadó jéghegyek. Mindössze néhány példa arra, milyen az, amikor a klímaváltozás megmutatja az igazi arcát. Emberek százmilliói szembesülnek a globális felmelegedés hatásaival nap, mint nap, a bolygónk pedig folyamatosan próbál jelezni, hogy nagy a baj.

A probléma természetesen minket, magyarokat is érint, és ezzel a legifjabb korosztálynak is szembesülnie kell, hiszen övék a jövő, ők fognak tudni igazán változást elérni ebben. Éppen ezért négy magyar színész összeállt, hogy egy játékos mesemusical formájában felhívja a gyermekek figyelmét a Föld legnagyobb gondjára.

A Lángos és Palacsinta, avagy a Föld megmentése című előadás egyik főszereplője Ádám, aki rengeteget ül a számítógép előtt, de egyszer elromlik a készüléke és bejelentkezik rajta a bolygó, amely azt üzeni: beteg. A kisfiú ezért szuperhősök segítségét kéri, de Batman, Spiderman, Superman és Micimackó sem tud neki segíteni, így hát egyedül vág neki a nagy kalandnak.

Gergely Róbert rendező arról beszélt, a mesemusicalben Ádám útja során találkozik Évával, és közösen, a nézőket bevonva próbálják megoldani azokat a feladatokat, amikkel szembe kell nézniük.

„Az 50-60 perces előadásnak az a lényege, hogy a gyermekek figyelmét ráirányítsuk a klímaváltozás veszélyeire, és tippeket adunk, hogyan tudnak tenni ellene. A darab főszereplői többek közt fát ültetnek, szemetet szednek, ezzel is erősítve, hogy minden apró cselekedet számít a Földünk megmentésében” – magyarázta.

Jogos lehet a kérdés: de hogy jön ide a címben szereplő Lángos és Palacsinta?

„A történet azzal kezdődik, hogy az anyuka hiába készíti szeretettel gyermekének két kedvenc ételét, a lángost és a palacsintát, nem kér belőle, mert magával ragadta a virtuális világ. A Föld megmentése közben ugyanakkor a kisfiú mindent átértékel, és már nagyon vágyna rá, hogy újra megkínálja őt édesanyja a finomságokkal” – tette hozzá Gergely Róbert.

A mesemusical zeneszerzője Körmendi Richard, dalszövegírója Lénárt László, a sztorit pedig az ő segítségükkel írta Némedi-Varga Tímea.

Az előadást legközelebb 2020. január 25-én szombaton 11 órától láthatják az érdeklődők Budapest szívében, a Premier Kultcaféban. A helyszínről érdemes tudni, hogy ez a néhai Vörösmarty Mozi helyén kialakított közösségi tér, ahol fogyatékkal élő fiatalok dolgoznak. A Premier Kultcafé mellett éppen azért tették le voksukat a darab szerzői, mert az esélyegyenlőséget szívügyüknek tekintik.

Adni jó, együtt adni pedig még jobb

15 millió forintnyi segítség gyűlt össze a rászorulóknak a Coca-Cola kupakokkal

Néha talán kételkedünk abban, hogy létezik önzetlen támogatás - a Coca-Cola nemrég zárult kampánya azonban bizonyította, hogy számíthatunk egymásra, ha jó célról van szó. Tavaly év végén a cég arra kérte fogyasztóit, hogy az advent alatt vásárolt családi kiszerelésű Coca-Cola palackok kupakjaiban található kódokat töltsék fel, mert ezzel egy tál étellel vagy egyéb módon támogathatják a rászorulókat. Másfél hónap alatt közel 55 500 kódfeltöltés érkezett, és a Coca-Cola összesen 15 millió forint értékben juttat el adományt a Magyar Vöröskereszt által azokhoz, akinek nemcsak ételből, de talán örömből is kevesebb jut. Mindez megmutatta, hogy létre tud jönni az összefogás, érvényesülni tud a segítő szándék a jó ügyeknél.

A meleg ételek és ételcsomagok eljuttatásában, kiosztásában a Coca-Cola partnere a Magyar Vöröskereszt, a rászorulóknak tavaly év végén megszervezett vacsorákhoz a fogásokat pedig a Street Kitchen állította össze. De a legnagyobb szerep mégis a fogyasztóké volt, hisz csak velük együtt valósulhatott meg, hogy a tervezett maximális 15 millió forintnyi értékben jut támogatás a rászorulóknak. Ezt étel és egyéb adományok formájában a Coca-Cola és a humanitárius szervezet már 2019 végén elkezdte eljuttatni a nagycsaládosokhoz, az átmeneti otthonban élőkhöz, a hajléktalanokhoz. Az akciót emellett néhány ismert személyiség is segítette.

 „Teljesen új kalandba vágtunk bele: főztünk 1000 adag gulyáslevest” – mesélték Pamkutyáék, akik az ételkészítéshez béreltek óriásbográcsot, felkértek egy óriásfőzés-rekorder, profi szakácsot is, a Coca-Cola kölcsönfurgonjával a nagybani piacon az alapanyagokat, például 100 kilogramm krumplit megvásárolták, megfőzték és végül kihordták a gulyásleveseket. „A Magyar Vöröskereszt hat helyszínére vittük ki az 1000 adag ételt Budapesten, volt köztük hajléktalanszálló, nappali melegedő és bajba jutott családokat segítő intézmény is. Bár fárasztó volt, de nagyon megérte, akkora örömmel fogadta mindenki ezt a gulyáslevest, hogy teljesen meghatódtunk az egésztől és örülünk, hogy segíthettünk” – tette hozzá Pamkutya Márk és Norbi.

Viszkok Fruzsina is bekapcsolódott az ételosztásba a kampány keretében. „Százhalombattán és Budapesten egy átmeneti szállón és egy melegedőben osztottunk ki élelmiszer-adományokat, valamint vittünk ételeket családsegítő és gondozási központoknak is. Szívfacsaró volt ezeket az életkörülményeket látni. Viszont mindenki nagyon hálásan fogadott minket, és rögtön lelkesen mesélték is, mit fognak főzni az ételekből” – mondta el tapasztalatait, élményeit Viszkok Fruzsi.

A Coca-Cola #szerezzörömet kampányával a rászorulók karácsonyát tette, illetve az azt követő időszakot teszi könnyebbé, szebbé a fogyasztók bevonásával – ők a promócióban részt vevő, családi kiszerelésű Coca-Cola palackokban lelt kupakok feltöltésével járulhattak hozzá az akcióhoz tavaly november közepétől december 29-ig, minden ilyen kódfeltöltés egy tál ételt jelenthetett. Az így adakozók pedig „ajándékul” egy titkos receptet kaptak a Street Kitchen jóvoltából. Az ételek pedig tényleg nagy segítséget jelentettek – és jelentenek továbbra is – a nélkülözőknek.  A három recept pedig most már nem titkos, a keleti báránypörkölt, a tépett csirke cacciatore és a mézeskalácsos palacsinta receptje megtalálható a Street Kitchen oldalán; bárki elkészítheti, hogy szeretteit meglepje vele.

„Nagyon örülünk, hogy több mint 55 ezer fogyasztónk állt a jó ügy mellé. Biztosak voltunk benne, hogy számíthatunk rájuk, hogy közösen szerezzünk örömet a rászorulóknak. Természetesen remek együttműködő partnereink is voltak, így ennek az összefogásnak az eredménye egyfelől, hogy jelentős összeggel tudunk segíteni, másfelől hogy ez a támogatás azokhoz kerül, akiknek leginkább szüksége van rá – mondta Szűcs Judit, a Coca-Cola Magyarország kommunikációs vezetője.

A Coca-Cola #szerezzörömet kampánya nem csak karácsonykor, hanem az azt követő hónapokban is kitart – amikor hagyományosan csökken az adakozó kedv. „Ezzel a támogatással hosszabb ideig, és nagyobb volumenben tudunk segíteni országszerte” – tette hozzá Nagy Gábor, a Magyar Vöröskereszt főigazgató-helyettese.

Az akcióról készült videót ide kattintva lehet megnézni. 

A Coca-Cola Company-ról

A Coca-Cola Company (NYSE: KO) teljes üdítőitalportfóliót gyártó vállalat, amely több mint 500 szénsavas és szénsavmentes márkát forgalmaz a világ több mint 200 országában. A vállalat Coca-Cola márkáin kívül portfóliónkba tartozik a világ legértékesebb üdítőitalmárkáinak jelentős része, mint az AdeZ növényi alapú italok, az Ayataka zöld tea, a Dasani vizek, a Del Valle dzsúszok és gyümölcsitalok, a Fanta, a Georgia kávé, a Gold Peak teák és kávék, az Honest Tea, az innocent smoothie-k és dzsúszok, a Minute Maid/Cappy dzsúszok, a Powerade sportitalok, a Simply gyümölcslevek, a smartwater, a Sprite, a vitaminwater, valamint a ZICO kókuszvíz. Folyamatosan alakítjuk portfóliónkat, csökkentjük termékeink cukortartalmát, és innovatív termékeket vezetünk be a piacra. Jelentős erőfeszítéseket teszünk emellett ökológiai lábnyomunk csökkentése érdekében azáltal, hogy visszapótoljuk az italgyártás során felhasznált vizet és népszerűsítjük az újrahasznosítást. Palackozó partnereinkkel közösen a Coca-Cola rendszerében több mint 700,000 embert foglalkoztatunk, így világszerte gazdasági lehetőségeket biztosítunk a helyi közösségeknek. További információért látogassa meg a Coca-Cola Journey-t a www.coca-colacompany.com  oldalon, kövessen minket a Twitteren, az Instagramon, a Facebookon és a LinkedInen.

A Magyar Vöröskeresztről

Hazánk legnagyobb humanitárius szervezete 1881 óta tevékenykedik Magyarországon az irányadó hét alapelvének megfelelően. A szociális ellátás a szervezet egyik fő profiljának számít, melyre a téli időszakban kiemelt figyelem irányul. Évről évre számos megmozdulást szervezünk, hogy karácsonykor a nélkülöző családok is méltóképpen ünnepelhessenek, ezért örültünk a Coca Cola kezdeményezésének. A Magyar Vöröskeresztről további információ a hivatalos honlapunkon, olvasható, valamint megtalálhatóak vagyunk a Facebookon és az Instagramon.

Kihagyhatatlan téli programok Budapesten

Télen hajlamosabbak vagyunk begubózni, hisz odakint hideg van és korán sötétedik. De te ne hagyd, hogy a zordabb időjárás visszatartson a tartalmas programoktól! Szerencsére Budapest a hidegebb hónapokban is izgalmas téli programokat kínál. Az alábbiakban a legjobbakat gyűjtöttük össze.

Korcsolyázás a Bálna Budapest teraszán

Nem múlhat el tél korizás nélkül, úgyhogy csatold fel a korcsolyád és próbáld ki a Bálna Budapest 450 m2-es jégpályáját. A korcsolyapálya két nagy előnye, hogy egyrészt ingyenes, másrészt lenyűgöző panorámával rendelkezik. Ha nincs saját korid, bérlésre is van lehetőség! Budapest legnagyobb ingyenes jégpályája február végéig tart nyitva.

Trópusi kalandok a Tropicarium-ban

Ha legszívesebben egy egzotikus helyre szöknél meg a hideg tél elől, akkor a Tropicarium-ot neked találták ki. A trópusi esőerdők világába kalauzol ez a különleges, beltéri állatkert, ahol találkozhatsz többek között selyemmajmokkal, színpompás madarakkal, a trópusi esőben ázó aligátorokkal, sarkantyús teknősökkel és kaméleonokkal. De itt található Közép-Európa legnagyobb akváriuma is, melynek lélegzetelállító látványalagútjában a cápák és ráják a fejed felett úsznak el.

Szánkózás a Normafánál

A téli sportok kedvelőinek ajánljuk a szánkózást a Normafánál. Amint elkezdődött a havazás, a Normafától néhány perces sétával elérhető Anna-rét megtelik szánkózókkal. A domboldal nem túl meredek, és van egy vízszintes része is, ami segíti a lassulást, így biztonságosnak mondható. Mivel a környék a kirándulók körében is népszerű célpont, érdemes korán indulni, hogy még találj parkolóhelyet.

Látványos tánc-és mesemusical az ExperiDance-től

Minden korosztálynak nagyszerű élményt nyújt az ExperiDance legújabb szuperprodukciója, a Cinderella - Mese az elveszett cipellőről és a megtalált boldogságról. Az alkotók visszalépnek az eredeti történethez, melyet színpadi különlegességekkel és rendkívüli LED-es díszletelemekkel egészítenek ki. Az előadás során látványos táncbetétek, gyönyörű zenék és dalok garantálják a felhőtlen kikapcsolódást.

Csillagok háborúja kiállítás a Bálnában

Minden George Lucas rajongónak kötelező téli program a The Fans Strike Back – Csillagok háborúja kiállítás, ahol életre kel a legendás Star Wars univerzum és megtekinthetőek a „réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban” élő szereplők. A több mint 600 eredeti, kultikus tárgyból álló kiállítás 2020. január 19-ig látogatható.

Teázás a különösen hideg napokon

Egy bögre forró tea a leghidegebb napokon is felmelegít, így a téli időszakban érdemes kikacsintani a teakülönlegességek világába. Budapesten rengeteg hely van a különleges ízvariációk felfedezésére, több helyütt a Távol-Kelet ízvilágát is megkóstolhatod és a teák elkészítési módját is megtanulhatod. Kedvenc teázóink: 1000 Tea, Vörös Oroszlán Teaház, Podma Cafe, Flying Bird Teahouse.

UV Minigolf az INDOOR-ban

Ha felejthetetlen szórakozásra vágysz, vedd célba Budapest legkülönlegesebb beltéri minigolf pályáját, az INDOOR-t. Akár családi programot tervezel, akár a szerelmeddel érkezel, vagy a kollégáiddal ugrasz be egy munka utáni lazításra, a sötétben foszforeszkáló káprázatos falfestmények között egészen elképesztő 3D játékélményben lesz részetek. Tévedjetek el a varázslatos erdőben, borzongjatok a horrorszobában, majd lőjétek ki magatokat a világűrbe, miközben a három szobában felépített 18-lyukú pályán összemérhetitek minigolf tudásotokat. Tudtad, hogy itt még a golflabdád is világítani fog? Ha pedig megszomjaztok vagy megéheztek játék közben, az INDOOR kényelmes bárrészlege széles italkínálattal és ízletes harapnivalókkal vár benneteket.

A HUGO BEMUTATJA LIAM PAYNE-T

LEGÚJABB HUGO ILLAT ÉS EGYBEN HUGO MÁRKA NAGYKÖVETÉT

Énekes. Producer. Alkotó. Álmodozó. A HUGO bemutatja új arcát, Liam Payne-t, aki egy generáció példaképe. Liam megtestesíti a HUGO márka szellemiségét, és arra ösztönzi a mai fiatalokat, hogy ragadják meg és használják ki a lehetőségeket itt és most.

A HUGO illatcsaládhoz csatlakozva, Liam fontos üzenetet közvetít 20 millió Instagram követőnek és másoknak is: legyél a saját életednek a hőse – mert a MOST az egyetlen pillanat, ami a tiéd.

Kövesd a HUGO x LiamPayne kapszula kollekciót, ahol találkozhatsz az új HUGO Parfüm #MyTimeIsNow kampánnyal, valamint a 2020 januárjában bevezetésre kerülő, limitált HUGO NOW illattal.

“Mindig is szerettem a HUGO-t, mint márkát, és az, hogy a HUGO divat és Now illatok arca lehetek örömmel tölt el. A márka valóban képviseli azt, aki vagyok, és csodás volt egy ilyen kreatív csapattal együtt dolgozni.” – Liam Payne, HUGO nagykövet

#MyTimeIsNow

A HUGO NOW Eau de Toilette januártól kapható a Douglas, Müller és Marionnaud Parfümériákban.

Te is izgatottan várod az ESSENCE 2020-as újdonságait?

Jó hírünk van számodra: hiszen hamarosan a dm drogériákban is elérhető lesz a limitált kiadású glow my mind trendkiadás!

Csillogó, lélegzetelállító ragyogás - semmi sem teszi az arcot frissebbé és ragyogóbbá. A megfelelő helyen lévő lágy, természetes csillogás az arcot vonzóvá varázsolja.

Az essence "glow my mind!" limitált trendkiadás ragyogó megjelenést kölcsönöz az arcnak az év leghidegebb téli hónapjaiban is. A terendkiadás abszolút ragyogó termékeket és tökéletes beauty eszközöket biztosít.

AVON True aranyfényű szemkontúrceruza

Aranyozott vonalak

Az aranyból sosem elég, legyen szó sárgás, ezüstös, bronzos vagy épp rózsaszínes árnyalatokról, aranyozott csillogással mindig lehengerlővé varázsolhatjuk tekintetünket.

A népszerű Avon True szemkontúrceruzák 4 új ámulatba ejtő, aranyozott árnyalattal varázsolnak el bennünket az év első hónapjában. Tartós színek, hegyezést nem igénylő, könnyen használható kialakítás és ragyogó árnyalatok ötvözve az Avon legendás sminkceruzáival.

Az aranyfényű szemceruzákat a klasszikus színekkel variálva bármilyen alkalomra különleges sminket készíthetünk magunknak.

Minél jegesebb, annál jobb

A gleccserek friss illata és a jeges szellő üdítő ereje egy illatban.

Az Avon Musk Freeze kölni az igazi sportrajongó férfi illata, aki nem fél az akadályoktól és a megmérettetésektől. A jeges bazsalikom, az alpesi akkordok, borókabogyó, hegyi zsálya és friss tölgymoha különleges elegye borzongatóan üdítő illatélményt eredményez, amelyet a Hivernal illatjegy tesz még hűsítőbbé. A különleges Hivernal Technológiának köszönhetően a hófödte hegycsúcsok kristálytiszta levegőjének jeges frissessége tölti meg a Musk Freeze kölnit, amely igazán dinamikus és élénkítő illattal káprázat el.

AVON mark. Show Glow kollekció

Rivaldafényben a csillogás

Csempésszünk egy kis extra fényt a hideg időbe, ragyogjuk be a téli szürkeséget az Avon mark. Show Glow kollekciójával. A fényes és csillogó új sminktermékek csodás külsőt varázsolnak nekünk, rivaldafényben pompázhatunk velük. Merüljünk el a csillámok között, ragyogjuk be az újévet és legyünk elbűvölőek a téli komorságban is.

Az Avon mark. Show Glow highlighter púder ragyogó színeivel frissebbé és fiatalosabbá varázsolhatjuk orcánkat. Üde árnyalataival bőrünk élettel telinek hat, arcunk sugárzóan ragyogóvá válik. Ez a tégelybe zárt csoda két gyönyörű színváltozatban kápráztat el bennünket, amelyeknek senki sem tud majd ellenállni.

Orcánk után szemhéjunkat is csillogásba öltöztethetjük az Avon mark. Show Glow kétvégű szemfestékeivel. Bámulatosan csillogó formulák, intenzív és krémes színek alkotják az új, két színnel kápráztató szemfestékeket, amelyek egyik végükön applikátor, másik végükön ceruza formát öltve segítik szemsminkünk egyszerű felvitelét. A kontrasztos, de mégis csodásan harmonizáló színekkel igazán látványos szemsminket készíthetünk magunknak, beragyogva az egész éjszakát.

Az Avon mark. Show Glow kollekció Holochrom ajakfényei ajkaink csillogásáról is gondoskodnak. A holografikusan ragyogó ajakfényekkel pillanatok alatt a figyelem középpontjába kerülhetünk, fémesen tündöklő árnyalatokba burkolózva élvezhetjük az elismerő pillantásokat.

A kollekció egyik legkülönlegesebb darabja az Avon mark. Glitter Flix csillogó stift, amely tündéri ragyogást kölcsönöz bőrünknek. A gyöngyházfényű, mesésen krémes formula praktikusan használható stiftes kiszerelésben kápráztat el bennünket, amely könnyed felvitelt biztosít, akár szemhéjunkat díszítjük vele, akár orcánkon használjuk highlighterként.

Love is in the air ...

Fedezd fel a Lush 2020-as Valentin-napi kollekcióját!

Érzed már? Szerelem van a levegőben! Fedezd fel a Lush valentin-napi termékeit és szállj fel velünk a Szerelemvonatra. Vidd át a szerelmet a túlsó partra, ahol szappanok, tusfürdők és masszázstömbök várnak.

Love Locket. Csodabomba
Mindenki a fedélzetre! A bio édesnarancsolajjal és szicíliai citromolajjal teli fürdőbomba pompás hullámokat vet a Szerelemhajó alatt. 

Naked Attraction Masszázstömb
Ha lágy, érzéki illatú bőrre vágysz, simogasd végig magad a jázminnal és mimózával teli masszázstömbbel. Ketten is használhatjátok! 

Peachy Szappan
Egy szappan, amit imádni fogsz. Egy vadonatúj termék, tele őszibarackkal, grépfrúttal és davanával. Pimaszul édes habok! Ha nem hiszed, próbáld ki. 

Aubergine Szappan
Ha szereted a csillogó, vidám illatokat, ezt a szappant neked találták ki. Tele van gyümölcsös bergamottal, zamatos kubebaolajjal és édes tonkával. Hosszan tartó illata egész éjszaka elkísér. Ha rég nem húztál jobbra senkit, markold meg ezt a szappant és vágj bele.

Prince Charming tusfürdő. Pucér tusfürdő
Mi jobb egy mesebeli hercegnél? Egy pucér mesebeli herceg! Less be a fénylő páncél mögé és élvezd
a grépfrút és a szantálfa édes, lédús habjait. 

Unicorn Horn. Habfürdő
Egyetlen varázslénynek sem esett baja az elbűvölő levendulával, ylang ylanggal és nerolival teli habfürdő elkészítése közben.

Love Boat. Fürdőbomba
Mindenki a fedélzetre! A bio édesnarancsolajjal és szicíliai citromolajjal teli fürdőbomba pompás hullámokat vet a Szerelemhajó alatt. 

Szerelemmel töltve... 

Peachy. Ajándékdoboz
Kényeztesd kedvesed ezzel az kacér kettőssel. A színkavalkád és édes őszibarack illat garantáltan megdobbantja a szíveket!

Good Vibes. Ajándékdoboz
'80-as évek ihlette csomag bármilyen korosztálynak - mert sosem lehetsz túl idős a habokhoz és szivárványhoz! 

Unicorn. Fürdőbombatartó
Ez a maszkként újrahasznosítható tartó tökéletes 2 szuper fürdőbombának. Újrahasznosított anyagokból készült minden korosztálynak. 

Joy Ride. Fürdőbombatartó
Válassz két fürdőbombát és egy kis tusfürdőt és máris suhanhatsz a tökéletes ajándékkal szerelmedhez!

Dr. Sheryl Ziegler: Kiégett anyák kézikönyve

Hogyan szerezd vissza az életedet és nevelj boldogabb gyerekeket

Kedves anyuka! Fáradtnak érzed magad? Túlterheltnek? Folyamatosan elhalasztod azokat a dolgokat, amelyeket saját magadért kellene megtenned? Úgy érzed, hogy minden probléma és teher megéri, mert a gyermekeid boldogok? Túlságosan is „anyuka" vagy? Ha igennel válaszoltál ezekre a kérdésekre, akkor nem vagy egyedül.

Íme a legnagyszerűbb kézikönyv modern anyukáknak: gyakorlati és pozitív tanácsadó könyv a nők számára, amely mentesíthet a „tökéletes anya" gyengítő gondolatától, tele vicces és nagyon is valós történetekkel, amik megállíthatják a kiégési ciklust, és megvédhetjük gyermekeinket és férjünket a kiégés okozta károktól. A mai „modern" anyukák szeretnének mindent megadni csemetéiknek, hogy boldog gyermekkoruk legyen.

A mai „modern" anyukák igyekeznek tökéletes „Facebook" anyák lenni, életük minden „csodálatos" pillanatát megosztani a külvilággal, legyen az a város legjobb szülinapi bulija, a legszebb és legfinomabb vasárnapi ebéd, vagy a mindenben jeleskedő és szinte minden tanórán túli tevékenységben résztvevő gyerkőceik sikerei.

Ez a hajtóerő, bár nemes, de pusztító hatású is lehet, és stresszt, szorongást okozhat, ami „kiégett anyukákat" hoz létre. Dr. Sheryl Ziegler - pszichológus és családterapeuta - jól ismeri az anyukák stresszét és a bűntudat terhét, mert gyakran érzik úgy, hogy nem tesznek meg eleget a gyermekeik boldogságáért. Háromgyermekes anyaként Sheryl - mint sok történetének szereplője - felismerte és megérti, hogy a modern anyákat túlságosan kimeríti a kudarc elleni harc, az elszigeteltség, az önbizalomhiány, és ez már a családjukban is érezteti a hatását.

Dr. Sheryl Ziegler két évtizednyi - családokkal, anyukákkal és gyermekekkel végzett tanácsadásainak - tapasztalatait osztja meg ezzel a könyvvel. Ez a vény nélkül is használható program megtanítja a „kiégett anyukáknak", hogyan alakítsák újra az életüket, hogyan érezzék jól magukat a bőrükben, és hogyan segítsék gyermekeiket és családjukat - stressz és bűntudat kialakulása nélkül. Ebben az empatikus útmutatóban megismerjük ezt a „modern járványt", ami egyre vészesebben terjed azon anyukák körében, akik a gyermekeik boldogságát a sajátjuk elé helyezik. Bevált megoldásokat kínál ezen állapot enyhítésére, a házasságok megmentésére és a gyerekek boldogságának megőrzésére.

Dr. Sheryl Gonzalez Ziegler pszichoterapeuta, író, előadó, népszerű média-közreműködő, igazgatósági tag, Lány Cserkészcsapat vezető és a gyermekek támogatója. A Mommy Burnout - a 2018-as év egyik legnépszerűbb szülői könyvének - szerzője, valamint a Nemzetközi Latino Book Awards által odaítélt Legjobb Szülői / Családkönyv nyertese. Első generációs kubai amerikaiként Dr. Ziegler kora gyermekkortól kezdve New Yorkban egy kevert családban nevelkedett. Ez az egyedülálló élettapasztalat hihetetlen perspektívákat teremtett számára, melyet a munkájában is sokszor hasznosít.

https://www.horusz.hu/konyv_kiegett_anyak.php

Nők, akik a bántalmazottakat támogatják

Van megoldás: kisfilmek a családon belüli erőszakról

Iskolákban, otthonokban és közösségekben több erőszak zajlik, mint a háborús övezetekben, derül ki az AVON legújabb globális felméréséből. Mégsem veszik észre sokan, ha saját környezetükben is érintetté válik valaki, nem tudják, hogy pontosan mit is takar a családon belüli erőszak, és hogy milyen lehetőségei vannak a bántalmazottaknak. Az AVON és az Ökumenikus Segélyszervezet videós portrét készített a Krízisambulancián dolgozó két szakemberről, akik meglepő tényeket osztanak meg munkájukról, saját tapasztalataikról.

„Olyan szinten nagy számban fordulnak elő a bántalmazó kapcsolatok, hogy nagy valószínűséggel, ha bármelyikünk körbenézne az ismerősei, barátai viszonyai között, találkozna ilyennel” – mondta el az Ökumenikus Segélyszervezet által működtetett miskolci Krízisambulancia központ jogásza, dr. Kiss Éva. Az AVON legújabb kutatásából kiderült, hogy világszerte három nőből egy átél élete során valamilyen típusú bántalmazást. Hazánkban pedig becslések szerint minden ötödik nő érintett családon belüli erőszakban.

Mindenkinek joga van a félelemmentes és erőszakmentes élethez. Az AVON világszerte és Magyarországon is folyamatosan tesz azért, hogy minél kevesebb embert érintsen a téma. Az Ökumenikus Segélyszervezettel való együttműködésük épp azt a célt szolgálja, hogy minél több bántalmazott nő tisztában legyen azzal, hogy nincs egyedül és nem kell, hogy bántalmazott kapcsolatban éljen.   A most elkészített kisfilmekben szereplő bántalmazattokat segítő nők arra mutatnak rá, hogy mikor beszélhetünk bántalmazásról, a bántalmazásnak milyen fajtái vannak, és hogy az érintettek mit tehetnek, ha ki szeretnének lépni a bántalmazó kapcsolatból. Saját tapasztalataikra épített példákkal is illusztrálják, hogy milyen esetei lehetnek a bántalmazásnak a családon belül. A kisfilmekben szereplő miskolci Krízisambulancián egy év alatt 74 áldozat fordult meg és kapott segítséget, és még így is csak kevesen jutottak el közülük addig, hogy kilépjenek a bántalmazó kapcsolatból. Hogy mi áll ennek a hátterében és milyen eszközök állnak a szakemberek kezében, arról beszélnek bővebben a kisfilmekben a szakamberek: Sándor-Lenkei Aida és Dr. Kiss Éva.

„Félelmetes belegondolni, hogy mennyi nő él bántalmazó kapcsolatban. Fontos számunkra, hogy minél több érintetthez eljusson az üzenet, hogy van segítség, ezért is készítettük el a két kisfilmünket. Aki megnézi ezeket, felismerheti, hogy akár saját környezetében is lehet olyan nő, akit rendszeresen bántalmaznak, és megtudhatja, hogy milyen módon kaphatnak az érintettek segítséget. Az Ökumenikus Segélyszervezettel való együttműködésünk több mint anyagi támogatás. Tanácsadónőink és szépségnagyköveteink segítségével szépségnapokat szervezünk a Krízisambulanciákon, így segítve a bántalmazottaknak abban, hogy ismét visszanyerjék önbizalmukat és nőnek érezhessék magukat. Eddig három helyszínen tartottunk szépségnapot, mindenhonnan nagyon pozitív visszajelzések érkeztek a résztvevőktől” – nyilatkozta a téma kapcsán Kósa Anita, az AVON Magyarország szóvivője.

A családon belüli erőszakról szóló felvilágosító filmek az alábbi linkeken érhetők el:

https://youtu.be/iDMHJpIu30c

https://youtu.be/z-yYzHruf9o

Van kitől segítséget kérni és van kiút a bántalmazó kapcsolatból! A krízisambulanciák hiánypótló szolgáltatásai ingyenesek, előre egyeztetett időpontban és akár anonim módon is segítséget lehet kérni. A www.aszeretetnemart.hu oldalon honlapon megtalálható a személyes beszélgetésekre lehetőséget adó krízisambulanciák elérhetősége, valamint online is tanácsot lehet kérni az Ökumenikus Segélyszervezet jogász, pszichológus és szociális szakembereitől.

Új évi gardróbfrissítés pénztárcabarát módon

Új év, új lehetőségek, új fogadalmak. Kezdd 2020-at divatosabbnál divatosabb felsőkkel, farmerekkel, elegáns szövetkabátokkal és trendi sportruhákkal! Magyarország legnagyobb outlet központja segít a pénztárcabarát gardróbfrissítésben, és ötleteket is ad, mi az, amit mindenképpen érdemes még januárban beszerezni a hölgyeknek és uraknak.

Az új évet rengetegen fogadalmakkal és kihívásokkal indítják. Vannak, akik egész évben tartják magukat az ígéretükhöz, míg mások már a legelején elvesztik a motivációjukat. Az új évi fogadalmak sorában első helyen legtöbbször kinézettel, testsúllyal kapcsolatos ígéretek állnak. Mind a nők, mind a férfiak szeretnének elégedetten a tükörbe nézni és tetszeni maguknak, illetve a környezetüknek. Segítségképp a Premier Outlet összegyűjtötte 2020 legsikkesebb trendjeit, és egy bónusz ötletet is ad azoknak, akik idén fittebb életet tűztek ki célul maguknak.

Apró kövek és csillogás

Azoknak a hölgyeknek, akik igazán elegánsak és egyediek szeretnének lenni, apró kövekkel díszített ruhadarabokat javaslunk. A csillogó kövecskékkel vagy gyöngyökkel díszített farmerkabát vagy a zsebeinél, esetleg combrészén díszített farmer egész évben hódítani fog. Ha valaki ódzkodna a kövektől, az választhat fényes, esetleg csillogó szálakkal átszőtt ruhákat, amiknek nemcsak a partikon és az ünnepi eseményeken lesz helyük 2020-ban, hanem a hétköznapokban is! Akik megfogadták, hogy idén sokkal csinosabban fognak öltözködni, szerezzenek be egy-egy ilyen darabot, és csempésszenek egy kis eleganciát a szürke hétköznapokba!  

Bőr- és szövetkabátok

Rengeteg férfi is megfogadja újévkor, hogy jobban figyel a külsejére, fittségére. Ahogy a hölgyeknek kell, hogy legyen a szekrényében egy kis fekete ruha, úgy a férfiaknak mindenképp szükségük van egy elegáns téli szövetkabátra. Idén a rejtett gombos és a nagy gombokkal ellátott darabok egyaránt trendik lesznek. Ha kicsit lazább viseletre vágynának az urak vagy enyhül az idő, akkor egyértelműen bőrkabátot javaslunk. Ebből természetesen a fekete vagy sötétbarna színűt válasszák, hiszen egy klasszikus, prémium minőségű darabot jó pár évig boldogan viselhetnek majd.

Szatén

Ha egy szóval kellene jellemezni a 2020-as trendeket, akkor az az elegancia lenne. Az apró kövek, gyöngyök és a fémes csillogású ruhadarabok mellett idén a szatén anyag lesz az egyik legnagyobb visszatérő. Érdemes beszerezni egy lágy esésű, nőies szatén blúzt vagy blézert, amit egy egyszerű szabásvonalú szoknyával vagy bő, magasderekú nadrággal is lehet kombinálni. Vigyázat, a túl sok csillogás sem jó! Fontos odafigyelni arra, hogy egyszerre csak egy kirívó darab legyen a szettekben.

Plusz egy divattipp az edzéshez

Nemcsak a munkahelyre lehet összeválogatni a divatos outfiteket, hanem sportoláshoz is.  Akik igazán trendik szeretnének lenni, egymáshoz passzoló nadrágot és felsőt válasszanak. Vannak már előre összeállított szettek, de ha valaki saját maga szeretne variálni, mindenképp figyeljen a színekre. Férfiaknak a sötétkék, szürke, fekete és természetesen a fehér színek kombinációit javasoljuk. A hölgyek viszont bátran válasszanak egy-egy csillogó felsőt, amit szuperül variálhatnak egy egyszínű futónadrággal vagy melegítőalsóval is.

Ha te is megfogadtad, hogy idén elegánsabban fogsz öltözködni, de nem akarsz vagyonokat költeni, van megoldás! A Premier Outletben február végéig akár 70%-os kedvezménnyel válogathatsz többek között az Adidas, a Nike, a Puma, a Helly Hansen, a Heavy Tools, a Columbia, a Levi’s, az Amnesia, a Cinque, a Mango, a Converse, a Desigual, a New Balance, a Superdry, a Högl, a Benetton, a Triumph, a Samsonite, a Gant és a Karl Lagerfeld üzleteinkben.

A Premier Outletről

Magyarország legnagyobb outlet-központja 2004-ben nyitotta meg kapuit a Budapest közelében található Biatorbágyon. Az évente több, mint 2 millió hazai és külföldi vásárlót vonzó Premier Outlet nem zsúfolt bevásárlóközpontként, hanem exkluzív bevásárlófaluként épül fel: a közel 90 üzlet 22 900 m2-es alapterületen helyezkedik el. Az outlet-központban több száz prémium fashion, lifestyle és sportmárka kap helyet, amelyek az év minden napján állandó, 30-70%-os kedvezményeket kínálnak. A Premier Outlet ezen túl tágas üzlethelyiségekkel, nyitott passzázsokkal és frissítő, zöld környezettel várja a látogatókat, amelyek a kedvezmények mellett a legfőbb vonzerőt jelentik.

A 2019 tavaszán befejeződött fejlesztésekkel új korszak nyílt a kívül-belül újjászületett outlet-központ életében. Újabb luxusmárkák érkeztek, a tökéletes vásárlói élményt szem előtt tartva megújult a passzázs és a park, bővültek a pihenőhelyek, játszótér épült a legkisebbeknek, a főbejárat a buszmegállóval együtt a déli oldalra költözött, és az éttermi kínálat is hatalmas fejlődésen esett át. Immár az amerikai (Starbucks, Subway), az olasz (Vicino), a mexikói (Chimichanga), a magyar (Bodrogi Dupla Lecsó) és a francia (Le Petit Anna Bistro) gasztronómia ételei és italai közül lehet válogatni, vagy két üzlet között, egy kávét kortyolgatva megpihenni a négyévszakos, üvegtetővel fedett teraszon.

A Premier Outlet ad otthont továbbá az Aprópolisznak, a világ első Playmobil játszóvárosának, ahol a gyerekek életnagyságú Playmobil figurák között játszhatnak a tematikusan felépített világokban, miközben a szüleik az üzletek kedvezményei között válogatnak. Kiemelten fontos, hogy a Premier Outlet mindig egyre többet nyújtson a vásárlóinak. Ezért évente többször szervez ingyenes családi rendezvényeket és tematikus heteket, illetve jótékonysági és társadalmilag fontos ügyek mellett is kiáll, amire a látogatóit is buzdítja.

https://www.premieroutlet.hu/

Felkészülés és gyakorlás a téli vezetés kulcsa

Hogyan érdemes jeges utakon elindulni? Mit tegyünk, ha megcsúszik az autó?

Az OMV Hungária Wéber Gáborral és Bódi Bernadettel közösen kampányt indított a biztonságos közlekedés elősegítésére. Az autóversenyző és Forma 1-es szakkommentátor a Győri Audi ETO KC szélsőjével rövid videókban mutatja be, hogy a téli időszakban mire kell különösen figyelniük az autóvezetőknek, valamint hasznos tanácsokat adnak, hogyan lehet elkerülni a veszélyes helyzeteket.

Elengedhetetlen a téli gumi

„Még mielőtt egyetlen métert is megtennénk, az első és legfontosabb a megfelelő állapotú téli gumi. Vezessünk akármilyen autót, függetlenül attól, hogy mennyire vagyunk rutinosak, ha leesett a hó, az ónos eső vagy az összetömörödött hó miatt jég képződik, akkor téli abroncsok nélkül alig van esélyünk megúszni a vészhelyzeteket. Amennyiben ilyen időjárási körülmények között lejtőre vagy emelkedőre érünk, esetleg szükség lenne egy váratlan kitérésre, vészfékezésre, akkor nyári gumival még a legjobb vezetőknek is drámai módon romlanak az esélyeik” – mondta Wéber Gábor.

Mindig mi irányítsunk

Wéber Gábor kitért arra is, hogy ma már számos autót automata váltóval szerelnek fel, és az elektronikus vezetést segítő rendszerek sokasága áll a vezető szolgálatában, amelyek gyári programozásuknak köszönhetően sok segítséget nyújtanak a kritikusabb helyzetekben, ám így sem verhetjük át a fizika törvényeit. Épp ezért fokozott csúszásveszély esetén érdemes ugyanúgyolyan körültekintően vezetni, ahogy normál esetben tennénk, és az elektronika nyújtotta biztonsági tartalékot semmiképp sem túlbecsülni. Különösen igaz ez jégen, vagy letaposott havon, amikor pusztán a gázelvételtől is megcsúszhat az autó a motorfék hatására blokkoló kerekektől, ami szerencsétlenebb szituációban balesetet is okozhat. Ezt a hagyományos kéziváltók esetében a kuplung kinyomásával védhetjük ki, az automata váltót pedig végső esetben üresbe is húzhatjuk.

Határozottan, de finoman

A téli, csúszósabb időjárásban minden sofőr számára a leghasznosabb, ha kerüli a hirtelen mozdulatokat, gázadásokat, fékezéseket. A határozott, de finom cselekvésre azonban szükség van, illetve igyekezzünk úgy vezetni, hogy ha lehet, az autó egyensúlya ne változzon meg drámai mértékben egyik pillanatról a másikra. Elinduláskor például kipörgő kerekek esetében óvatosan vegyünk vissza a gázból, amíg érezzük a tapadás visszanyerését.

Folyamatos gyakorlás

Ha lehetőségünk van rá, akkor gyakoroljunk olyan elzárt területen, ahol saját és mások autóját sem veszélyeztetjük, s megtudhatjuk, miként reagál autónk mozdulatainkra.

„Sokat és alapvetően dinamikusan vezetek ugyan, de a Gáborral töltött vezetéstechnikai tréning alatt új technikákat ismerhettem meg. Ezeket pedig nem árt próbálgatni, hiszen ez is olyan, mint az edzés. Ha kihagyja az ember, berozsdásodnak a mozdulatok, s a megfelelő helyzetben nem jönnek elő a jó megoldások” – jegyezte meg Bódi Bernadett.

Az OMV-nek régóta fontos törekvése a biztonságos és magabiztos közlekedésre való felkészítés: ezért is indították a „Látni és látszani” kampányt az ORFK-OBB-vel közösen. A kezdeményezésben országszerte a vállalat 25 töltőállomása vett részt, ahol díjmentesen átvizsgálták a beérkezők autósok gépjárműveinek világító és fényjelző berendezéseit, valamint ellenőrizték a látásukat. A MaxxMotion kisfilmekkel a hálózat ezt az irányvonalat szeretné továbbvinni és erősíteni.

A kisfilmeket az OMV Hungária csatornáin lehet megtekinteni.

MAISKY

Müpa – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Temetik a vadászt. Nyulak vontatják a koporsót, őzike sírja tele a zsebkendőjét, komor vaddisznó mered maga elé. A kép sokszorosított változatát még szülőföldjén, a mai Csehország területén ismerhette meg Gustav Mahler. Ez inspirálta I. szimfóniájának azt a tételét, amely Európa-szerte közismert dalocskával kezdődik (János bácsi…), s olyan vulgárisnak ható taktusokkal folytatódik, amelyekhez hasonlókat manapság klezmerzenekaroktól hallhatunk. Az I. szimfónia negyedik tétele ez. Vagy inkább a harmadik. A premieren ugyanis a mű még öt tételből állt, utóbb a másodikat a zeneszerző jobbnak látta elhagyni. Budapesten volt a nevezetes ősbemutató. Mahler 1888 őszétől 1891 tavaszáig a Magyar Királyi Operát igazgatta, s kihasználta az alkalmat, itt vitte új művét közönség elé. Lett némi ribillió, a bizarr hangzásvilágot nehezen emésztette meg a nagyérdemű publikum, az egyik újság gonoszkodó karikatúrát is megjelentetett A Malér-szyfónia címmel. De maga az előadás baj nélkül lement, s Mahler elégedett volt a magyar zenészek teljesítményével.

A „budapesti” Mahler-szimfónia előtt Beethoven Hármasversenye hangzik fel, családi vállalkozásban. Mischa Maisky játssza a csellószólamot, Sascha a hegedűt és Lily a zongorát – amit Beethoven eredetileg Rudolf főhercegnek szánt, aki tisztes zongorista volt ugyan, de azért arisztokratikus ujjait végül mégsem fárasztotta az első nyilvános előadáson.

2020.január 16. 19.30

A program:

Ludwig van Beethoven C-dúr hármasverseny, op. 56

Gustav Mahler I. (D-dúr, „A titán”) szimfónia

Közreműködik:

Mischa Maisky cselló

Sascha Maisky hegedű

Lily Maisky zongora

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Hamar Zsolt karmester