Rázd fel a karácsonyi bulit a VAN GRAAF-fal!

2019. december 09. - persica

A VAN GRAAF-ot idén igazán átjárja az ünnepi hangulat: nemcsak a közelgő karácsonyra és szilveszterre készülünk, hanem a 10. születésnapunkra is! Ünnepelni pedig együtt a legjobb, így hoztunk 4 tippet a közelgő buliszezonra!

Ünnepelj bőrben!

2019 kedvencei a bőr és bőrhatású anyagok. Bátran viseljünk karácsonykor is bőrnadrágot akár egy csillámló felsővel, és klasszikus szabású alkalmi ruhánkat is feldobhatja egy rafinált bőr részlet.

Határtalan csillogás

Mindent szabad ami csillámlik és ragyog! Akár tetőtől-talpig szeretnénk tündökölni, akár csak egy kis extra fényt adnánk outfitünknek, a VAN GRAAF kollekciójában mindent megtalálunk!

Melegen és stílusosan

A kabát ünnepi szettünk fontos része: lehet hab a tortán, de akár könnyen el is ronthatja gondosan megkomponált szerelésünket. Válasszunk hosszabb fazont, így nem lóg ki a ruhánk alja és melegen tart minket a fagyos éjszakában!

Kiegészítjük egymást

Ha már megvan a kiszemelt összeállítás, térjünk ki a részletekre is! Egy fekete clutch bag arany részletekkel sikkes ünnepi kiegészítő lehet, amit az újévben is  bátran használhatunk!

Vörös és fekete – Ünnepi színpáros a VAN GRAAF-tól

Vörös és fekete – szuper párost alkotnak együtt az ünnepekre!

A fekete hűvös eleganciájának melegséget ad egy jól megválasztott vörös darab, így tökéletes összhatást nyújtva az ünnepi szettünknek.

A klasszikus kis feketénkhez vegyünk fel egy tűzpiros kabátot, vagy éppen a fekete kabátunkhoz választhatunk piros kiegészítőket; a hatás egyszerre lesz letisztult és alkalmi.

Sőt, viseljünk pirosat a ruhánk alatt is egy ízléses fehérnemű formájában! 

Izgalmas készülődést kívánunk, további ünnepi ötletekért várunk a VAN GRAAF-ban! 

Batman történeteit eleveníti meg a Converse új kapszulakollekciója

Képregénycipővel tiszteleg a márka a szuperhős születésnapján

80 éves lett Batman! A nem mindennapi mérföldkő előtt a Converse a Warner Bros. filmstúdióval és a DC Comics képregénykiadóval együttműködve egy közös kapszulakollekcióval tiszteleg. A modellek egytől-egyig a szuperhős legendás történeteit keltik életre az ikonikussá vált DC grafikával. 

Az 1950-es, 60-as és 70-es években népszerűvé vált pop-art stílust ötvözve a Converse X Batman kollekcióban a már jól ismert Chuck Taylor All Star modellekről köszön vissza a szuperhős történeteit ábrázoló grafika, mint egyfajta modern óda az ikonikus cipőnek, amely a sneakerkultúra felvirágzásának időszakát ünnepli. 

A Converse sajátos stílusjegyeit is megjelenítő kollekció a DC ikonikus Batman grafikái előtt tiszteleg. A cipőket díszítő izgalmas részletek, mint például a nyelv részén található egyedi Batman logó, vagy a 80. évfordulóra tervezett tematikus talpbetét pedig a felfedezés élményét is garantálják a szuperhős rajongóinak. 

A Converse x Batman kollekció már elérhető az üzletekben.  

A LEGO Csoport 1 millió LEGO® szettet adományoz rászoruló gyerekeknek

A Build to Give kampány keretében a LEGO Csoport tavaly több mint 500 000 LEGO® szettet ajándékozott gyerekeknek világszerte. Az idei ünnepi időszakban a vállalat szeretné megduplázni ezt az adományt, és arra kéri az építőket, hogy segítsenek elérni az 1 millió LEGO szettet megcélzó álomhatárt, hogy mosolyt csaljanak a rászoruló gyerekek arcára.

A LEGO® Build to Give kampány során a LEGO Csoport 1 millió LEGO készletet ad olyan gyerekeknek, akik az ünnepeket nehéz és kiszolgáltatott helyzetben töltik. Arra bátorít a LEGO Csoport minden korosztályt, hogy vegyenek részt az ünnepi LEGO díszépítésben. Minden megépített dísz után, amit bevisznek a LEGO üzletek valamelyikébe vagy megosztanak online, a LEGO Csoport egy szettet ajándékoz a kórházakban, gyermekotthonokban és hátrányos helyzetű közösségekben lévő gyerekeknek.

A Build to Give kampányhoz kapcsolódó eseményeket november és december során szervezik. A jó ügy támogatásához bárki csatlakozhat, aki hozzá szeretne járulni az ünnepi hangulat terjesztéséhez. Erre a célra a LEGO rajongók egyaránt használhatják az üzletekben található vagy az otthoni kockáikat. A feladat egyszerű: egy mókás, csinos vagy éppen hóbortos LEGO karácsonyfadísz építése, amit vagy az üzletekben kell bemutatni vagy egy fotó készítése után megosztani a közösségi média felületek egyikén a #BuildToGive hashtag kíséretében, például a LEGO Life platformon.

„Az, hogy idén is meg tudjuk ismételni a tavalyi adományozási programunkat, sőt, hogy terveink szerint meg is duplázzuk azt, olyan eredmény, amire mind nagyon büszkék vagyunk. Melegséggel tölt el minket a világ minden táján résztvevő LEGO építők lelkesedése, akik szép és mókás díszeket építenek a nehéz körülmények között élő gyerekek megsegítésére” – mondta Kathrine Kirk Muff, a LEGO Csoport Társadalmi Felelősségvállalásért felelős alelnöke.

A LEGO szetteket azokban az országokban adományozzák majd, ahol aktív a kampány, illetve ahol a LEGO Csoportnak üzleti központja vagy gyára található.

Magyarországon a LEGO Helyi Közösségi Szerepvállalás program szervezésében, az Amigos a gyerekekért Alapítvány és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével jut el több mint 10 000 LEGO játék rászoruló gyerekekhez.

További részletek a helyi jótékonysági partnerekről az alábbi linken érhetők el: LEGO.com/BuildToGive.

A Build to Give számos különböző csatornán aktív december 8-ig:

Minden hivatalos LEGO üzletben, kivéve a New York-i Rockefeller Centerben található üzletet

LEGO által tanúsított üzletekben és viszonteladóknál

Az emberek akár saját otthonukban is csatlakozhatnak a kampányhoz, ha LEGO kockáikból építenek és az arról készített fotót a #BuildToGive hashtaggel megosztják közösségi média csatornáikon vagy a LEGO Life felületén, így azok is hozzáadódnak a közös mennyiséghez

a LEGO munkatársakat bevonó aktivitásokon, ahol a kollégákat arra biztatjuk, hogy építsék meg saját díszeiket, majd osszák meg a többiekkel az eseményen, valamint online is

További aktivitásokat szervezünk több országban a Helyi Közösségi Szerepvállalás programunk keretében

A LEGO Csoportról

A LEGO Csoport küldetése, hogy a játék erejével inspirálja és fejlessze a holnap építőit. A LEGO kockákon alapuló LEGO játékrendszer lehetővé teszi a gyerekek és a rajongók számára, hogy bármit megépíthessenek és újraépíthessenek, amit csak elképzelnek.

A LEGO Csoportot 1932-ben Ole Kirk Kristiansen alapította a dániai Billundban, és a neve a dán Leg GOdt szavakból áll, amelyek jelentése “Játssz jól”.

LEGO Csoport még ma is egy magántulajdonban álló családi vállalat, amelynek székhelye a dániai Billundban található. Azonban termékeit világszerte több mint 140 országban értékesítik. További információért látogasson el a www.LEGO.com oldalra.

LEGO Egy kis nosztalgiázás és tisztelgés a márka öröksége előtt

A minifigura 5:1 méretarányú, fa változatával indít az új LEGO® Originals™ sorozat

Első, 1978-as megjelenését követően a minifigura korunk egyik legnagyobb popkulturális ikonjává vált, ami folyamatosan megújul – ezúttal mutatós, 5:1 méretarányúra nagyított másával tiszteleg öröksége előtt. 

A LEGO® Originals Fa Minifigura 853967 piacra dobásával a LEGO Csoport és a Room Copenhagen dizájn szakemberei egy olyan új termékvonalat vezetnek be, amellyel azoknak szeretnének kedvezni, akik nem vetnek meg egy kis LEGO nosztalgiát és játékos belsőépítészetet. A terméket november 1-jén mutatták be a londoni Covent Gardenben található különleges LEGO Originals Pop up Üzletben és Galériában, ahol a rajongóknak lehetőségük volt azelőtt beszerezniük a limitált kiadású modellt, mielőtt az november 8-ától szélesebb körben elérhetővé válik. 

Az 1932-ben, Ole Kirk Kristiansen ácsmester által alapított LEGO vállalat első játékai fából és kézzel készültek. Ole szaktudása és a részletekre kiterjedő figyelme biztosította a termékek magas minőségét, de amikor a második világháború utóhatásaként a fakészletek szűkössé váltak, műanyag játékokkal bővítette termelését, a többi pedig már történelem… 

1950-ben Ole Kirk Kristiansen azt mondta: „Mindig elkötelezett voltam amellett, hogy a legszebb és legtartósabb tárgyakat készítsem el, és csakúgy, mint a többi ács, én is abban hiszek, hogy a legjobb reklám az, ha a termék eladja magát. Célunk, hogy igazán jó, jól összerakott és finoman kidolgozott munkákat gyártsunk, és biztosítsuk, hogy a LEGO termékek mindig kitűnjenek kivételes minőségükkel.” 

Tisztelegve a magas minőségű, kézzel készített fajátékokat gyártó múltunk előtt, ez a prémium modell az Erdőgazdálkodási Tanács által hitelesített tölgyből készült kézzel, és pont olyan mozgatható, sárga műanyag kezek csatlakoznak hozzá, mint amilyen a mai minifiguráknak van. A modell 20 cm magas, 11 cm széles és 9 cm mély. Az utolsó LEGO termék, amiben a fát és a műanyagot kombinálták, az a 60 évvel ezelőtti 1130 Bedford tűzoltóautó volt 1959-ben. 

A klasszikus LEGO minifigura 5:1 méretarányúra felnagyított változata egy prémium ajándékdobozban érkezik, amelyben található még egy 28 oldalas, a minifigura történetét és az új fa modell fejlesztésének részleteit tartalmazó kiskönyv is. Emellett a csomagban van még néhány inspirációként szolgáló példa arról, hogy a LEGO dizájnerek hogyan szabták személyre saját példányukat, valamint néhány ötlet arra vonatkozóan, milyen kiegészítőket lehet építeni a dobozban található LEGO elemekből. 

1978-as bevezetése óta több mint 8 000 féle különböző minifigura jelent meg, nem is említve azt a számtalan változatot, amit a gyerekek maguk építettek. Ez az új kiadás sem kivétel. A tulajdonosait arra biztatják, hogy engedjék szabadon kreativitásukat és egyedi módokon dekorálják a minifigurájukat, majd büszkén állítsák ki otthon, az irodában vagy akár a közösségi média felületein a #LEGOOriginals hashtag kíséretében. 

„Kiváltságnak érezzük, hogy együttműködhettünk a LEGO Csoporttal és hozzájárulhattunk egy új dizájner klasszisokat felvonultató sorozat világpremierjéhez” – mondta Jacob Eberhard, a Room Copenhagen ügyvezető igazgatója. „Izgalmas utazás volt visszatérni a vállalat gyökereihez és segíteni néhány eredeti LEGO játék új, kreatív módon történő visszahozatalát.” 

LEGO® VIP*

A LEGO csoport hűségprogramjához való csatlakozás ingyenes, megkötések és korlátok nélkül lehetséges, a tagok a LEGO üzletekben vagy a LEGO.com oldalon történő vásárlásaik után, a LEGO rajongás közösségi médiában való megosztásával, értékelések írásával és egyéb aktivitásokkal pontokat gyűjthetnek. A tagok ezeket a pontokat jutalmakra válthatják be, amik kedvezményekre, különleges ajándékokra, LEGOLAND® jegyekre, nyereményjátékokon való részvételre, exkluzív élményekre és még sok más dologra használhatók fel. A VIP tagok ezen felül exkluzív, csak számukra elérhető előnyökhöz is jutnak, ilyen például az új LEGO szettekhez való korai hozzáférés, az éves VIP Hétvége ünnep és a Dupla Pont promóciók. 

A LEGO Csoportról

A LEGO Csoport küldetése, hogy a játék erejével inspirálja és fejlessze a holnap építőit. A LEGO kockákon alapuló LEGO játékrendszer lehetővé teszi a gyerekek és a rajongók számára, hogy bármit megépíthessenek és újraépíthessenek, amit csak elképzelnek. 

A LEGO Csoportot 1932-ben Ole Kirk Kristiansen alapította a dániai Billundban, és a neve a dán Leg GOdt szavakból áll, amelyek jelentése “Játssz jól”. 

LEGO Csoport még ma is egy magántulajdonban álló családi vállalat, amelynek székhelye a dániai Billundban található. Azonban termékeit világszerte több mint 140 országban értékesítik. További információért látogasson el a www.LEGO.com oldalra.

Kezedben a varázslat a LEGO® Disney Jégvarázs 2-vel

A Disney Jégvarázsból ismert népszerű karakterek most LEGO formában térnek vissza, ezúttal a hamarosan a mozikba érkező Jégvarázs 2 vadonatúj mesebeli világát megelevenítve.

A már jól ismert szereplőkkel, Annával, Elsával, Kristoffal, Olaffal és Svennel ismét kezdetét veszik a LEGO® Disney Jégvarázs 2 bűbájos kalandjai. Engedd szabadon a fantáziád, építs és fedezd fel az új film magával ragadó világát.

A LEGO Disney Jégvarázs 2 alkotásra inspirál, miközben elmerülhetsz a saját Disney Jégvarázs kalandjaidban. Ismerd meg Arendelle faluját, építsd meg és fedezd fel az elvarázsolt lombházat, majd kirándulj az erdő mentén a folyón, a különleges kajakban evezve. Bármerre is fordulsz, mindig új és izgalmas helyen találod magad.

A LEGO Disney Jégvarázs 2 hat aprólékosan kidolgozott termékkel jelentkezik, amelyek mind a közelgő filmhez kapcsolódnak. A szettek inspiráló részletei fantáziadús játékra hívnak és kreativitásra ösztönöznek. A határtalan építési lehetőségeknek köszönhetően a Disney Jégvarázs rajongói most elmerülhetnek a szerepjátékban és felépíthetik filmbéli kedvenc helyszíneiket vagy akár teljesen új kalandokat is kitalálhatnak.

A kis kalandorok teljesen megfeledkeznek majd a külvilágról, miközben felfedezik az Elvarázsolt lombházat és az azt körülvevő mágikus erdőt… vagy mikor Annával és Olaffal együtt dacolnak a folyóval, de közben ügyelve arra is, nehogy felébresszék az ott alvó földi óriást.

A háromszintes Arendelle kastély tökéletes helyszínt nyújt a nagy felfedezésekhez, mielőtt a dokknál következő kalandos útjára indul az evezős hajó. Elsának és Svennek pedig egy kis segítségre van szüksége a kocsi felpakolásában, amikor izgalmas kalandra indulnak, hogy megvédjék Arendelle-t.

A LEGO Disney Jégvarázs 2 készletek gyerekek és szülők számára egyaránt kiváló lehetőséget biztosítanak, hogy együtt újra átéljék kedvenc jeleneteiket a meséből. A szetteket kifejezetten szórakozásra és készségfejlesztésre tervezték, miközben arra ösztönzik a gyermekeket, hogy engedjék el a képzeletüket és önbizalmat nyerjenek az ismerős Disney környezetben.

Kezdődhet a varázslat!

A LEGO Csoportról

A LEGO Csoport küldetése, hogy a játék erejével inspirálja és fejlessze a holnap építőit. A LEGO kockákon alapuló LEGO játékrendszer lehetővé teszi a gyerekek és a rajongók számára, hogy bármit megépíthessenek és újraépíthessenek, amit csak elképzelnek.

A LEGO Csoportot 1932-ben Ole Kirk Kristiansen alapította a dániai Billundban, és a neve a dán Leg GOdt szavakból áll, amelyek jelentése “Játssz jól”.

LEGO Csoport még ma is egy magántulajdonban álló családi vállalat, amelynek székhelye a dániai Billundban található. Azonban termékeit világszerte több mint 140 országban értékesítik. További információért látogasson el a www.LEGO.com oldalra.

Több mint 400 egészségügyi szakember vett részt az idei Mellünk Egészségéért Programon

Pécsen, Szegeden és Győrben rendezték meg idén 420 védőnő és egészségügyi szakember részvételével az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány és az AVON által elindított Mellünk Egészségéért Programsorozatot. A továbbképzés célja, hogy a résztvevők a frissen szerzett tudást átadják több ezer fiatal lánynak és nőnek, ezzel felhívva a figyelmüket a mellrák veszélyeire, kezelési lehetőségeire és az emlő önvizsgálat fontosságára. Ezen túl a vállalat a konferenciák alkalmával összesen 3 millió forint értékben adott át 85 mulázsbabát a 19 megyében dolgozó védőnőnek, illetve bemutatták a részvevőknek az AVON megbízásából készített új önvizsgálati kisfilmet, amely a 30 évvel ezelőtti verzió helyébe lép. 

A harmadik alkalommal elindított Mellünk Egészségéért Program célja, hogy kihasználva a védőnők és egészségügyi szakemberek kapcsolatrendszerét, felhívja a nők és lányok figyelmét az emlőrákra. Az egész napos ingyenes továbbképzésen a résztvevők megismerhették a lehetséges betegutakat az onkológiában, megtudhatták, miért van fontos szerepe az emlő önvizsgálatnak a mellrák felismerésében, vagy azt, hogy hogyan lehet segíteni emlődaganatos társuknak. Az elméleti tudásátadás mellett a gyakorlat is középpontba került: az AVON közel 3 millió forint értékben adott át 85 mulázsbabát 19 megye vezető védőnőinek és képviselőinek. A mulázsbabákkal a védőnők jobban szemléltetni tudják az emlő önvizsgálat lépéseit, valamint azt, hogy mire kell ügyelni a tapintásos vizsgálat során.

„Idén első alkalommal csak vidéki helyszínekre vittük el a programokat, hogy az ott élő védőnőkhöz és egészségügyi szakemberekhez is eljuthassunk. Hatalmas öröm volt számunkra, hogy a továbbképzések után rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. A jövőben kerekasztal-beszélgetések segítségével konkrét eseteket is tervezünk feldolgozni, hogy a résztvevők még többet tudjanak meg az emlőrákról, és hasznos tanácsokat oszthassanak meg egymással egy-egy eset kapcsán” – nyilatkozta a Mellünk Egészségéért Programról Dr. Drajkó Veronika, az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány elnöke.

„Hiszünk abban, hogy összefogással és a tudás átadásával tehetünk azért, hogy ne kelljen évente több mint 2000 nőt elveszítenünk ebben a betegségben. Kiváló megerősítés számunkra, hogy a támogatásunkkal elindított program már harmadik éve népszerű a védőnők és az egészségügyi szakemberek körében. A programsorozat mellett idén lehetőségünk volt mulázsbabákat vásárolni a védőnők számára. Ebben az évben egy régóta tervezett projektünk is megvalósult, készítettünk egy új emlő önvizsgálati filmet, ami érthetően és félelemkeltés nélkül foglalja össze a legfontosabb információkat a mellrákról. Ilyen film utoljára 30 éve készült, mára érthető módon elavulttá vált. A kisfilmünknek már most nagyon pozitív a visszhangja és reméljük a jövőben sok védőnő és egészségügyi szakember munkáját segíti majd” – tette hozzá Kósa Anita, az AVON Magyarország kommunikációs vezetője.

A Mellünk Egészségéért Programról további információ és a továbbképzés jövő évi időpontjai az alábbi honlapon érthetők el: www.mellunkegeszsegeert.hu.

Az új edukációs kisfilm az emlőrákról pedig itt tekinthető meg: https://tinyurl.hu/UpxL/.

Kihirdették a Bonduelle rajzpályázatának győzteseit

Idén is nagy sikernek örvendett a Bonduelle óvodásokat és általános iskolásokat megszólító "A család kedvenc zöldségei" temájú rajzversenye, melynek díjátadó ünnepségére a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ dísztermében került sor. 

Közel félezer pályamű érkezett be három hét alatt a Bonduelle rajzpályázatára a három résztvevő helyszínről: Nyírszőlősről, Békéscsabáról és Nagykőrösről. Legaktívabbnak az alsó osztályosok bizonyultak, akik 278 alkotást küldtek be az otthoni zöldségfogyasztás és egészséges étkezés témájában. A művészekből és rajztanárokból álló zsűri a téma kreatív megközelítése és a vizuális kivitelezés részletei alapján hozta meg a döntését. Korcsoportonként 3 díjazottat választottak ki, emellett mindhárom városból elnyerhette valaki a „Rákóczi Feri kedvence” Különdíjat is.  A jelentkezőket nemcsak a helyezések motiválták: a legjobb pályázatok egy teljes hétig megtekinthetők a Nagykőrösi Kulturális Központban, az első helyezettek pedig januárban óriásplakátokra is kikerülnek a három városban.

„A Bonduelle kiemelt célja, hogy világreferenciává váljon a zöldségfeldolgozás területén, és egészséges élelmiszereket tegyen a fogyasztók asztalára, így segítve azok jólétét. Környezetünk és vállalatunk fenntartható jövőjét a lokális kezdeményezésekkel szeretnénk biztosítani. A VeGego “kapcsolat a várossal” programunk 2014-ben indult el Magyarországon, nagy lelkesedéssel és óriási célokkal, melyben fantasztikus és hatalmas sikereket értünk el.” – mondta el Gautier Mulliez, a Bonduelle magyarországi operatív igazgatója.

 A rajzpályázat is a városokkal történő kapcsolatok erősítését hivatott szolgálni; emellett pedig kiemelt célja volt, hogy a vitaminokban és rostban gazdag zöldségek fogyasztására ösztönözzék a legkisebbeket is, hiszen az egészségtudatos táplálkozás alapjait már gyermekkorban érdemes elsajátítani. Az októberben végzett reprezentatív Bonduelle-kutatás szerint drasztikusan kevés zöldséget fogyasztunk Magyarországon – a napi szintű fogyasztás mindössze a lakosság 30%-ára jellemző -, miközben az Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége szerint étkezésünk felét kellene kitennie a zöldségeknek és gyümölcsöknek. 

„Színesen kell táplálkozni és szenvedélyesen kell élni” – Steiner Kristóf szerint a vegánság

Az AdeZ növényi italcsalád Steiner Kristófot kérdezte a vegán életmód kihívásairól és előnyeiről

Flexiteriánus, peszkateriánus, pollotariánus, lakto-ovovegetáriánus, ovovegetáriánus, laktovegetáriánus, vegán, és még más diéták erősödő trendje; itthon és világszerte is egyre többen követnek az emberek valamilyen speciális étrendet. Van, aki allergia, intolerancia, egészségügyi okok miatt hagy ki bizonyos alapanyagokat az étrendjéből, és van, aki elvi, etikai megfontolásból kerül egyes összetevőket. Az AdeZ növényi alapú italmárka az egyik legismertebb magyar vegánt, Steiner Kristófot kérdezte a csak növényi alapú táplálkozásról, mit gondol a vegán életmódról és hogyan éli meg ezt a mindennapokban.

Steiner Kristóf több mint tíz éve vegán. „Nálam a növényi étrend 100%-ban az állatokról szól – arról, hogy ne használjunk és használjunk ki senkit és semmit, akiért és amiért felelősséggel tartozunk.” – mesélte, majd hozzátette, milyen hatása lett étrendjének a szervezetére, amióta nem eszik állati eredetű ételeket: „Energikusabb és aktívabb lettem, és az állandó hízás-fogyás ördögi kör, amelyben éveken át megragadtam, végre véget ért. A növényi étrend segített rendbe rakni az életemet megkeserítő étkezési zavarokat is, azzal, hogy az étel, az étkezés új értelmet nyert: már nemcsak rólam, az állatok jogairól is szólt.”

Sokan azért félnek visszafogni a hús- tej- vagy tojásfogyasztásukat, mert félnek, hogy mással nem tudják pótolni az így kihagyott tápanyagokat. Kristóf hisz abban, hogy „ha hüvelyeseket, olajos magvakat, leveles zöldeket, gyökérzöldségeket, bogyós terméseket megfelelő arányban, rendszeresen és színesen fogyasztunk, ha nem eszünk mértéktelenül, nem éheztetjük magunkat, igyekszünk stresszmentesíteni magunkat, szenvedélyes életet élünk, és gondoskodunk magunkról és a világról, nincs szükség grammonként összeállított tápanyagtáblázatra.”

Abban a felelős diétázók, és a szakértők is egyetértenek, hogy bármilyen speciális étrendet választunk is, nagyon fontos konzultálnunk a megfelelő szakemberrel és közösen kialakítanunk a számunkra helyes étrendet. De ha már ismerjük testünk igényeit és dietetikusunk szerint is beviszünk minden fontos tápanyagot, akkor is felmerülhet valamilyen régről megszokott és megszeretett, hagyományos típusú étel iránti hiányérzet.  Steiner Kristóf saját tapasztalatai szerint semmilyen ételről nem kell lemondanunk, ha esetleg a szokásostól eltérő összetevőkkel kellene helyettesítenünk benne valamit. A gasztroguru úgy véli, minden helyettesíthető mindennel: akár sajtos, akár húsos, akár tojásos jellegű ételre vágyunk, az érzékszerveinknek a megszokott íz és textúra hiányzik. Így ő főzés közben milligrammra lebontott összetevők helyett az ízvilágra és állagra koncentrál.

Most, hogy közelednek az évvégi közös étkezések, érdemes a vendéglátóknak előre tisztáznia, a meghívottjaik követnek-e valamilyen diétát, illetve van-e bármilyen ételérzékenységük. Az már egyéni döntés, hogy végül többféle étellel várják a vendégeket, amely közt mindenki talál a maga számára megfelelőt, vagy a többi vendég is igazodik a diétás étrendhez az alkalomra, esetleg maga a speciális étrendet tartó személy készüljön-e a találkozóra saját ételeivel.  

„Egy karnistának nem derogál növényi alapú ételeket készíteni, hiszen nem ütközik az ideológiájába, míg fordítva ez nem igaz: egy vegán számára egyszerűen nem etikus állati alapanyagokat használni. Ha a barátaimmal együtt vacsorázunk, ők ezt maximálisan megértik és tiszteletben tartják, és szeretettel kísérleteznek a kedvemért.” – osztotta meg véleményét és tapasztalatait Steiner Kristóf, aki számára kifejezetten tabunak számítanak az állati eredetű alapanyagok a saját konyhájában, még akkor is, ha másnak készítene ételt: „Ha kérnének, se főznék soha állati összetevőkből. Emiatt sok menő tévés főzős műsor felkérésére mondtam már nemet, jelezve, hogy nem készítek, főzök, sütök húst, tejterméket vagy tojást” – tette hozzá a vegán újságíró, blogger, műsorvezető.

Aki bármilyen okból szeretne kevesebb állati tápanyagot bevinni, már számos más alapanyagból választhat. A növényi italok, például az AdeZ, természetesen laktóz-, glutén- és tejfehérjementesek. A 100 százalékban növényi alapú, hozzáadott cukor nélkül készülő AdeZ italok jó alternatívát jelentenek az étrend színesítésére. Az AdeZ termékcsalád tagjai közt találunk mandula- vagy kókusz- vagy rizs- vagy szójaitalt tartalmazó, 800 milliliteres növényi italokat, illetve 250 milliliteres kiszerelésű mangót és maracuját tartalmazó mandulaitalt hozzáadott E-vitaminnal, kókuszitalt gyümölcslevekkel, édesítőszerrel és B-vitaminokkal és zabitalt eperrel, banánnal, édesítőszerrel és magnéziummal.

MEGÉRKEZETT A LEGO® TECHNIC™ TOP GEAR RALLYAUTÓ

A LEGO és a Top Gear első közös járgánya az LA Auto Show-n mutatkozott be

A LEGO Csoport bemutatta a legelső, a BBC Studios-zal közösen megálmodott LEGO® Technic™ Top Gear szettet. Az új, applikációval irányítható LEGO Technic Top Gear Rallyautó egy hamisítatlan GT rallyautó, ami 2019. december 26-tól érhető el, és 9 éven felüli rajongóknak ajánlott.

A LEGO Technic dizájnerek összefogtak a BBC Top Gear csapatával, és együtt tervezték meg a jármű testét és a hozzátartozó matricákat, hogy egy különösen valósághű és gyors versenyautót alkossanak, amit szívesen megépítenek otthon a rajongók.

A modellt a LEGO Technic CONTROL+ applikációval lehet távolról irányítani, aminek olyan funkciói vannak, mint a kormányzás, a multi-touch irányítás és a sebességmérő, továbbá különböző kihívások és jutalmak érhetők el, hogy még izgalmasabb és lebilincselőbb legyen a játékélmény. A rallyautót egy nagy motor, egy XL-es motor és egy Bluetooth vezérlésű okosközpont teszi teljessé. 

„Izgalmas volt együttműködni a LEGO Technic csapatával, ez a projekt egy nagyon természetes kapcsolódási pont a Top Gear márka számára. A LEGO Technic Top Gear Rallyautó a LEGO és a BBC Studios csapat többhónapos kemény munkájának az eredménye, és már alig várjuk, hogy hamarosan a polcokon is viszontláthassuk” – mondta Jason Easy, a BBC Studios licenszekkel foglalkozó igazgatója.

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy végre bemutathatjuk az applikációval irányítható LEGO Technic Top Gear Rallyautót. Ez a modell kihívásokkal teli építési élményt kínál a 9+-os korosztály számára, akik szeretik a valósághű játékot és érdeklődnek a dolgok működése iránt. A CONTROL+ applikáció a különböző játékmódokkal és változatos kihívásokkal kiterjesztett játékélményt nyújt” – tette hozzá Niels Henrik Horsted, a LEGO Technic marketingigazgatója. 

Érdekességek:

LEGO Technic Top Gear applikációval irányítható rallyautó.

Legelső LEGO Technic szett, amelyet a BBC Studios-zal közösen terveztek. 463 LEGO darabból áll

A modell 1 nagy motort, 1 XL motort és 1 Bluetooth okosközpontot tartalmaz

Távirányítás a LEGO Technic CONTROL+ applikációval

A termék 2019. december 26-tól érhető el világszerte

LEGO Technic CONTROL+ funkciók:

Vezetés előre és hátra, és kormányzás a CONTROL+ applikációval

Multi-touch vezérlés

Sebességmérő

Kihívások és jutalmak

Inspiráló bemutató videók

A LEGO TECHNIC CONTROL+ applikáció letölthető az App Store-ból vagy a Google Playből

A LEGO Csoportról

A LEGO Csoport küldetése, hogy a játék erejével inspirálja és fejlessze a holnap építőit. A LEGO kockákon alapuló LEGO játékrendszer lehetővé teszi a gyerekek és a rajongók számára, hogy bármit megépíthessenek és újraépíthessenek, amit csak elképzelnek.

A LEGO Csoportot 1932-ben Ole Kirk Kristiansen alapította a dániai Billundban, és a neve a dán Leg GOdt szavakból áll, amelyek jelentése “Játssz jól”.

LEGO Csoport még ma is egy magántulajdonban álló családi vállalat, amelynek székhelye a dániai Billundban található. Azonban termékeit világszerte több mint 140 országban értékesítik. További információért látogasson el a www.LEGO.com oldalra.

A Top Gearről

A Top Gear a világ legnagyobb és legrégebben futó autós szórakoztató műsora, amely 42 éves múltjával, körülbelül 350 milliós nézőközöségével több mint 200 területen egyben a világ egyik legnézettebb tényszerű TV-műsora. A legújabb Top Gear sorozat Andrew 'Freddie' Flintoff, Paddy McGuinness és Chris Harris szereplésével messze az elmúlt évek legjobban teljesítő sorozata, ezáltal a BBC TWO eddigi legnagyobb show-ja 2019-ben. 

A Top Gear márka a fogyasztói termékek területén is bizonyított: a világ legnagyobb havi autómagazinja, valamint DVD-i, könyvei és játékai mellett a Top Gear weboldal havonta 4,5 millió egyedi felhasználót vonz. A Top Gear közösségi médiaplatformjai között szerepelnek a YouTube profiljai 2,2 milliárd videómegtekintéssel és 6,7 millió előfizetővel, a globális Facebook oldala 21 millió rajongóval, a Twitter 2 millió követővel és az Instagram 3,5 millióval, amely a leggyorsabban növekvő közösségi média profilja. 

A BBC Studiosról

A globális tartalomszolgáltató társaság, a BBC Studios, a BBC Group kereskedelmi leányvállalata, amelynek középpontjában a brit kreativitás áll. A BBC Worldwide és a BBC Studios egyesülésével 2018 áprilisában alakult szervezet magában foglalja a tartalomfinanszírozást, a fejlesztést, a gyártást, az értékesítést, a márkázott szolgáltatásokat és az egyéb kiszolgáló egységeket. A BBC Studios díjnyertes brit programjai nemzetközileg elismertek és a műfajok és specialitások széles skáláján mozognak. Világszerte 22 piacon vannak irodái, köztük hét gyártási bázissal az Egyesült Királyságban, valamint további gyártási bázisokkal és partnerségekkel a világ további kilenc országában. A cég, amely évente 2500 óra tartalmat készít, a brit kreativitás hírnöke világszerte, és az Egyesült Királyság független szektorának elkötelezett partnere. A BBC Studios árbevétele 1,4 milliárd font, ebből évente körülbelül 200 millió font visszaszáll a BBC Csoporthoz, ezáltal kiegészítve a BBC licencdíját és javítva a brit közönség számára szánt programokat.

bbcstudios.com

twitter.com/bbcstudios

 

Aloe varázs

Láthatóan ragyogóbb bőr – természetesen

Ha bőrünket természetes hatóanyagokban gazdag és tartósítószerektől mentes termékekkel tápláljuk, életre kelthetjük a benne rejlő szépséget és vitalitást. Az Ensana szállodaláncnál egy különleges márka bevezetésével a természetes szépségre helyezik a hangsúlyt.

Pharmos Natur Green Luxury szépség kezelések

A különleges, 100%-ban természetes alapanyagokat felhasználó márka már kipróbálható a margitszigeti, valamint a hévízi Ensana Thermál hotelekben. Az egyedi masszázstechnikával végzett Pharmos Natur Green Luxury kezelések kivételes gondoskodást nyújtanak az arc-, a nyak és a dekoltázs bőrének. Azonnali hatásként elsimulnak a ráncok, a bőr feltöltődik, bársonyosan sima lesz, a hajszálerek láthatósága csökken. Hosszú távon is érezhető a kezelések előnyös hatása, ugyanis a kötőszövet megerősödik, a bőr ragyogó és fiatalos megjelenést kap.

Minden növény egy univerzumot hordoz magában

A PHARMOS NATUR termékek titka egy olyan növény, amit már az ókorban is nagyra tartottak. Páratlan tulajdonságait mutatja számos elnevezése is: mennyei vessző, csodanövény, az élet növénye. A legtöbben azonban aloe vera néven ismerik ezt az univerzális pozsgást. Karrierje irigylésre méltó és töretlen évszázadok óta. Hogy miért? Mert kivonata széleskörűen használható a kozmetikai iparban és az alternatív gyógyászatban egyaránt.

A víz helyett az aloe vera jelenti a termékek alapját

A kezelésekhez Ecuadorból és Yucatánból származó egyedülálló aloe verát használnak. A növények számos aktív hatóanyagot tartalmaznak, amelyek kiválóan beépülnek a bőr mélyebb rétegébe is. Míg a kozmetikai termékekben található víz csak a bőrfelszínt éri el, addig az aloe vera gél - viszkozitásának és konzisztenciájának köszönhetően - tökéletesen felszívódik a bőrben, értékes hatóanyagai pedig mélyen áthatják és hidratálják a bőrt. A PHARMOS NATUR által holisztikusan előállított növényi formula olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek hasonlóak a testben található sejtfolyadékhoz.

Arc- és testkezelések

A PHARMOS NATUR arc- és teljestest-kezelései a vegetodinamikus méregtelenítés elvén alapulnak. A görcsös állapotok megszüntetésével felszabadulnak a test szunnyadó energiái, így gyorsabban regenerálódhat a szervezet. Minden kezelés középpontjában az aloe vera növény leveleiből kivont hatóanyag alkalmazása áll. Sejtregeneráló és immunerősítő tulajdonsága révén azonnal feltölti a bőr legmélyén található nedvességraktárakat, a sejtek ezáltal telítődnek.

A kezelést lassú, óvatos mozdulatokkal végzik felhasználva az életenergia természetes áramlását. Már az első alkalom után érezni és látni a bőrön a kezelés intenzitását és hatását. A szakemberek által végzett kezelés tökéletesen alkalmazkodik a vendégek egyéni igényeihez, ez garantálja a teljes ellazulást, így a feszültség és stressz megszűnik.

www.ensanahotels.hu

Karácsonyra a legszebb illatokat

Karácsonykor sokan ajándékoznak szívesen egy-egy szeretettel kiválasztott parfümöt, és a finom illat előkelő helyen szerepel sok ember kívánságlistáján. Mert az illat-ajándék különleges luxussal kényezteti a megajándékozott személyt, és gyengéd üzenetet is hordoz: valaki elgondolkodott azon, hogy milyen illatárnyalatok emelik ki a legjobban a parfüm jövendőbeli viselőjének személyiségét, és ezen kívül talán nagyon is jól ismeri az illatpreferenciáit. Mindazok számára, akik az ünnepi pillanatokhoz illő, kifejezően szép illatot keresnek, íme néhány tipp:

s.Oliver # Y O U R M O M E N T 

A női és a férfi illat megragadja az élet által tartogatott apró, de nagyon is különleges boldogság-pillanatokat. 

Betty Barclay B O H E M I A N  R O M A N C E

Boho stílusú nőies illat, amely gyengéden virágos illatárnyalatokkal hízelgi körül a romantikus nőt.

4711 F L O R A L  C O L L E C T I O N

A rózsa, a jázmin és az orgona illatárnyalataival a 4711 most három olyan kompozícióval bővíti a klasszikus 4711 Eredeti Kölnivíz portfólióját, amelyek nemcsak a régi rajongókat fogják lenyűgözni. 

Tabac Original C R A F T S M A N

Dinamikus, eleven férfiillat igazi férfiak számára - a 60-as évek óta félreérthetetlen férfiasságot sugárzó, közkedvelt klasszikus Tabac Original üde alternatívája. 

Az illat olyan, mint az ölelés, mint egy szó, vagy egy nagyon személyes ékszer - így ajándékként jelképesen mindig tartalmaz érzelmi többletet, egy ölelést, és így lesz a viselőjének nagyon személyes kísérője. 
 
Ráadásul az illat általában mindkét felet megérinti az apró boldogságpillanatokkal: az ünnep napján éppúgy, mint később, amikor viselik. Az ajándékok különösen Karácsonykor örömet hoznak a szívekbe és tündöklést az arcokra, és még tovább mélyítik a kapcsolatot a barátok, illetve a családtagok között. Az illatpermet felvitelekor mindig újraéljük ezt a pillanatot, felidézi, és megőrzi emlékezetünkben az embertársunkhoz fűződő kapcsolatot. 
Alexandra Kalle parfümőr, a Mäurer & Wirtz illatszakértője 

A bemutatott illatok kiválasztott drogériákban, áruházakban, szakkereskedésekben, valamint online kaphatók. 

Karácsonyi fuvallatok...

Érzed már a Karácsony illatát?

Fedezd fel ünnepi testpermeteinket

Goldern Pear, Yog Nog vagy Celebrate - egyszerűen nem bírunk betelni ezekkel a csodás illatokkal. Jó hírünk van: mostantól mindhárom illatkompozíció elérhető testpermet formájában, hogy tetőtől talpig Karácsonyba öltöztethesd magad.

Golden Pear Testpermet

Az érett, ropogós gyümölcs illatának a szantálfa ad lelket; ne hagyd ki ezt a csillámlóan körtés testpermetet. A pezsgő és a friss gyümölcs aromája a fűszeres kardamom, pézsma és mimóza varázslatával találkozik. Figyeld közelről, ahogy az első körtés jegyek a tested melegének hatására egy mélyebb, sötétebb, ínycsiklandóbb illattá állnak össze a bőrödön. Beleharapsz?

Yog Nog Body Spray 

Ha igazi ínyenc vagy, próbáld ki ezt a krémes, sütis, vajkaramellás parfümöt. A szegfűszegolaj, az otthon melege és a karácsonyi torta cukormázának édes roppanása egy üvegcsében. A füstösen édes zsarátnok és a pompás ylang ylang feledhetetlen illatától nem tudsz majd szabadulni.

Celebrate Body Spray 

Bonts pezsgőt, itt az ideje ünnepelni! A Buck's Fizz illatát öröklő testpermetben a ragyogó narancsolaj keveredik a lime bizsergető zamatával és egy csepp lélekmelegítő konyakolajjal. Frissítő koktél. 

Így készítsünk saját Wabi Kusa mikrokertet!

A karácsonyi időszak közeledtével egyre inkább előtérbe kerülnek a különleges, kézzel készített ajándékok és dekorációk. Divatos és egyedi ötlet lehet a házi készítésű japán mikrokert, a Wabi Kusa megvalósítása. A kaizen szemlélet alapján inspirált Asahi Super Dry most öt lépésben bemutatja, hogyan hozhatunk létre egyszerűen és gyorsan egy saját üvegedénybe rendezett, folyamatosan változó díszkertet.

Mi is az a Wabi Kusa?

A kaizen szemlélet a japán kultúrának meghatározó eleme, a célja tökéletességre való folyamatos törekvés. A látásmód szerint az élet minden területén állandóan lehet fejleszteni egy tevékenységet és annak eredményét is. Az Asahi Super Dry-hoz hasonlóan a Wabi Kusa is ezen elveken alapul: az üvegedénybe épített japán kiskertek egyszerre képviselik a folytonosságot és az eleganciát, emellett a személyiségünk szerint alakíthatjuk, díszíthetjük.

Hogyan álljunk neki?

Elsőként keressünk egy magasabb falú üvegedényt, amely otthont ad majd a növényinstallációnknak. Törekedjünk arra, hogy széles bejárata legyen, így könnyedén hozzáférhessünk majd a kész mikro kertünkhöz. Az Urban Jungle Budapest szerint a Wabi Kusához érdemes vegyesen mocsári és félterráriumi növényeket választanunk, ez utóbbi a kezdők számára is könnyebben kezelhetőek.

Hogyan ültessünk?

Az ültetéshez elengedhetetlen a jól kiválasztott, nedves, agyagos ültetőközeg. Az Green Aqua akvarista szakértője szerint bizonyos növényfajtáknál attól függően, hogy víz alatt vagy szárazföldön tartjuk, különféle levélformák jelenhetnek meg – ezzel bátran kísérletezhetünk a még különlegesebb Wabi Kusa létrehozása érdekében. A szárazföldi, mocsári növényeknek nagy a páraigényük, így folyamatosan spriccelni kell rá a vizet az ültetés közben is. A kertünket természetes alapanyagokkal is díszíthetjük, például apró kövekkel vagy uszadékfával – a lényeg, hogy ízlésünknek megfelelő és lakóhelyünkhöz illő, természetes kompozíciót kapjunk végeredményül.

Hol tároljuk?

Az üvegedényekbe rakott növények biztos tárolását segítheti és személyre szabhatja egy elegáns tartóállvány. A Hello Wood letisztult, finoman megmunkált fa keretet javasol, amely egyszerű, szofisztikált vonalvezetésével kiemeli a Wabi Kusa növények természetes és elegáns szépségét – például a fenyő puha és egyszerűen megmunkálható anyából könnyen elkészíthetjük a vázat. Viszont a felületvédelemről mindenképpen érdemes a befejezés előtt gondoskodnunk, így nem kell a karbantartással foglalkoznunk a későbbiekben. 

Hogyan tartsuk életben?

Szerencsére ezek a különleges mikro kertek nem igényelnek magas szintű növénygondozási ismereteket. A Wabi Kusák fenntartásához fontos, hogy a növények gyökerei állandóan vízben álljanak, ezért gondoskodni kell a rendszeres vízellátásról. A nevelés szempontjából elengedhetetlen a rendszeres fény, ezért világítsuk meg lámpával napi 10-12 órán keresztül. Ezt követően már csak a lehullott leveleket kell eltávolítani, illetve időszakosan visszanyírni, formázni.

Kedvet kaptál a saját mikrokert elkészítéséhez? Az Asahi Super Dry videójában most megtekintheted a Wabi Kusa elkészítésének lépéseit. Ha pedig kész a remekmű, töltsd fel az Instagramra a #Wabikusa és #Asahi tagekkel, így másokat is inspirálhatsz.

 

Kényelmesen karácsonykor

Már csak pár hét van hátra az év utolsó, eseménydús időszakáig: rengeteg programra készülhetünk az adventi hetektől kezdve, a karácsonyon és szilveszteren át, egészen a dolgozói vacsorák, illetve barátai találkozók sorozatáig.

Az idei utolsó mozgalmas hetekre a Springfield kényelmes, de mégis ünnepi öltözéket kínál, amelyekkel a mindennapokba is beillesztjük a karácsony hangulatát.

NŐI

Idén télen a bohém irányzat által inspirált, szofisztikált, nőies darabok kerülnek előtérbe, amelyeknél a könnyed anyagok a télies jegyekkel alkotnak tökéletes harmóniát. A ruhák és blúzok fő árnyalatai a kék és a fukszia, kasmír mintával, valamint lurex anyaggal díszítve. A szetteket a türkiz kiegészítők és kötött darabok teszik teljessé, amik visszaadják az igazi téli hangulatot.

A kabátok és dzsekik tekintetében a sötét tónusok – mint a fekete, szürke vagy barna – lesznek az ünnepi szezon alapjai, szövet, teddy és bélelt motorosdzseki fazonokban.

A bohó összeállításokat az olyan gesztenyebarna kiegészítők teszik teljessé, mint az övek, kalapok vagy szegecselt részletekkel díszített táskák. Emellett a fekete bokacsizmák kényelmes, mégis stílusos kinézetet biztosítanak.

FÉRFI

A Springfield legújabb kollekciójában olyan télies és könnyen rétegezhető darabokat mutat be, amelyek letisztult és kényelmes viseletet nyújtanak a karácsonyi alkalmakra.

Az idei szezon kulcselemei az ekrü és gesztenyebarna garbók, illetve a szürke alapú, sárga és piros geometrikus mintás pulóverek bélelt nyakú dzsekikkel viselve. A kabátok különböző verziókban, kordbársony, farmer és bőrhatású anyagokban elérhetőek az üzletekben. Továbbá, a KEEP IT WARM! kollekció különböző színű parkái azoknak készültek, akik szeretik az egyszerre elegáns és meleg viseletet. A fekete vagy tengerészkék színű, sötét futócipők emelik a megjelenést, és tökéletesek az ünnepi eseményekre.

Good Girl nélkül nincs Karácsony :)

Az illat megrögzött szerelmeseinek a márka most egy ultra menő exkluzív kiadással kedveskedik, hogy mindig, mindenhol velünk lehessen.

A nagy sikerű illatot egy álomszép elegáns arany mini tokba rejtették, mely kényelmesen elfér a női táskák mélyén. A parfüm toll kétszeresen is utántölthető a 3x20ml-es kiszerelésnek köszönhetően.

Carolina Herrera Good Girl Eau de Parfum 3x20ml (60ml)

Fekete és fehér… sötét és világos… jó kislány, rossz kislány. A Carolina Herrera New York bemutatja a GOOD GIRL-t, egy érzéki, megigéző illatot, amelyet a modern nő lelkében kavargó és modern életünkben tapasztalható csodálatos ellentmondás és mindig jelenlévő kettősség ihletett. A GOOD GIRL a nő spontaneitását, bonyolultságát és erejét ünnepli rabul ejtő illatával, amely megtestesíti látszólag ellentmondásos személyiségét, önmagában elragadóan egyszerű, mégis függőséget okoz. A GOOD GIRL tükrözi a Herrera Divatház könnyed eleganciáját.

Fő összetevői: jázmin, tubarózsa, mandula, kávé, tonkabab, kakaó.

#goodtobebad

MOST exkluzív, utazó kiszerelésben is elérhető, ami 3 db 20 ml-es illatot tartalmaz.

Az egyedi kiadás kizárólag a Douglas parfümériákban érhető el!

Kényeztető meglepetés az arcbőrnek karácsonyra

Fedezd fel az Eucerin új külsőben hódító ünnepi összeállításait

A szeretet ünnepe előtt te is gyakran érzed úgy, hogy csak fogy az idő és egyre kevesebb az ötlet, ha ajándékokról van szó? Az Eucerin idén sem hagyja, hogy ez az időszak megterhelő legyen, hiszen ikonikus termékei megújult ünnepi csomagolásban várják, hogy a szeretteid karácsonyfája alá kerülhessenek és elvarázsolják őket. A Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő, a Hyaluron-Filler + Volume-Lift Bőrfeszesítő, a Hyaluron-Filler + Elasticity Bőrtömörséget regeneráló és a Q10 Active érzékeny bőrre készült arcápoló készítmények csomagjai novembertől megtalálhatóak a polcokon.

A megfelelő arcápoló termékek kiválasztása rendkívül fontos, különösen a csípős téli hidegben. Legyen szó száraz vagy érzékeny bőrről, esetleg zavaró ráncokról, az Eucerin exkluzív neszesszereibe bújtatott összeállításaival megtalálhatod a megfelelően gyengéd terméket és hatékony segítséget nyújthatsz a szeretteidnek. Családtagok, barátok, ismerősök? Találd meg könnyedén a hozzájuk illő ajándékot kor és bőrtípus alapján a személyre szabott csomagok kínálatából.

A krémek fő hatóanyagai a hialuronsav, mely szemmel láthatóan kisimítja a ráncokat, megköti a nedvességet a bőrben, valamint a szaponin, ami a hialuronsav termelődésének fokozásáért felelős a bőrben. Rendszeres használat mellett jelentősen csökkenthető a homlok, száj és az orr környéki ráncok mélysége, hiszen a krémek hatásosan töltik fel belülről még a legmélyebb ráncokat is, a bőrtolerabilitásuk pedig szintén kiváló. A hialuronsav két különböző formája ismert: a hosszú és a rövidláncú. Míg a hosszúláncú a bőr felső rétegében fejti ki hatását és párnázza ki azt, a rövidláncú a bőr mélyebb rétegébe is képes behatolni, mivel 40-szer kisebb a hosszúláncúnál. A Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő termékekben a hialuronsav mindkét formáját kombinálják, ezáltal még hatékonyabb eredményt biztosítanak. Parabenmentes termékek, a nappali arckrém pedig 15-ös fényvédőt is tartalmaz. Az első ráncok kialakulásától ajánlott használni, melyek általában 25 éves kortól jelennek meg apró barázdák, majd később ráncok formájában. 

A ránctalanító CC krém innováció az arcápolási termékek között. A termékekben található hialuronsav szemmel láthatóan kisimítja a ráncokat, megköti a nedvességet a bőrben. A hialuronsav két különböző formája ismert: a hosszú és a rövidláncú. Míg a hosszúláncú a bőr felső rétegében fejti ki hatását és párnázza ki azt, a rövidláncú a bőr mélyebb rétegébe is képes behatolni, mivel 40-szer kisebb a hosszúláncúnál. A Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő termékekben a hialuronsav mindkét formáját kombinálják, ezáltal még hatékonyabb eredményt biztosítanak. A színezett nappali CC krém színpigmentjeinek köszönhetően egységesebb, ragyogóbb arcbőrt eredményezhet, kiváló sminkalap. Parabenmentes termékek, melyek 15-ös fényvédő faktort tartalmaznak. Az első ráncok kialakulásától ajánlott használni, melyek általában 25 éves kortól jelennek meg apró barázdák, majd később ráncok formájában.

A krémek egyszerre hatnak az arckontúr megereszkedését okozó számos tényezőre, illetve azokra a rétegekre, ahol a rugalmasságvesztés jelentkezik. Három aktív hatóanyagának kombinációja hatására az arcbőr érezhetően feszesebbé válik. A magnolol a bőr feszességét javító sejtek számát növeli, az oligo-peptidek erősítik a kollagénhálózatot és segítik a kollagén megújulását, a hialuronsav pedig intenzíven hidratálja a bőrt és segít a ráncok csökkentésében. Paraben- és színezőanyagmentes krémek 15-ös fényvédő faktorral. 40 év körüli hölgyeknek ajánljuk.

Eucerin® Q10 ACTIVE Ránctalanító nappali arckrém száraz bőrre és éjszakai arckrém 25% kedvezménnyel

Az érzékeny, száraz arcbőrre kifejlesztett termékek energetizálják a bőrt, hogy megóvják azt idő előtti öregedéstől. A Q10 koenzim tartalma hosszan tartó ránctalanító hatást biztosít, erősíti a sejteket, helyreállítja a hatékonyabb sejtregenerációhoz szükséges energiaszintet, s így a finom barázdák és a ráncok mélysége csökken. Nem tartalmaznak alkoholt, mesterséges színező- vagy illatanyagot, továbbá parabenmentesek, ezáltal jó bőrtoleranciát biztosítanak. 35 éves kortól, az érzékeny arcbőr ránctalanítására ajánljuk.

A krémek elsődleges hatóanyagai a hialuronsav, mely szemmel láthatóan kisimítja a ráncokat, megköti a nedvességet a bőrben, emellett az arctiin, amely felgyorsítja a kollagén megújulását a hámsejtekben, valamint a silymarin, amely pedig védi a kollagént és az elasztint a lebomlástól. A hialuronsav két különböző formája ismert: a hosszú és a rövidláncú. Míg a hosszúláncú a bőr felső rétegében fejti ki hatását és párnázza ki azt, a rövidláncú a bőr mélyebb rétegébe is képes behatolni, mivel 40-szer kisebb a hosszúláncúnál. Az Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity Bőrtömörséget regeneráló termékekben a hialuronsav mindkét formáját kombinálják, ezáltal még hatékonyabb eredményt biztosítanak. A nappali arckrém 15-ös fényvédőt tartalmaz. Ugyanez a fényvédő faktor elmondható a szemránc krémről is. UVA-szűrővel rendelkező termékről beszélünk, ami meggátolja, hogy a káros sugarak elmélyítsék és gyorsítsák a ráncok kialakulását. A szemránc krém kontaktlencse viselése mellett is probléma nélkül alkalmazható. Érett bőrre, 45 év körüli hölgyeknek ajánljuk.

Ismerd meg a fogyás élettanát: az inzulinérzékenység javítható

November a cukorbetegség hónapja: tudj meg többet az elhízás és a vércukorszint kapcsolatáról

Napjaink egyik legtöbbeket érintő népbetegsége az inzulinrezisztencia (IR), mely a cukorbetegség előszobája és amiről elsőre az ugrik be sokaknak, hogy nehezebbé, vagy akár teljesen lehetetlenné válik mellette a fogyás. Ezt az állapotra jellemző magas inzulinszint okozza. A sejtek alacsonyabb inzulinérzékenysége, az anyagcserefolyamatok sérülése az egészségtelen étrend mellett az egészségesnek hitt, de valójában destruktív csodadiéták folyománya is lehet. És nem csak a zsírpárnák miatt komoly és kezelendő; hosszútávon 2-es típusú cukorbetegséggé is alakulhat. A jó hír, hogy megfelelő étrenddel és életmóddal sejtjeink inzulinérzékenysége javítható, a károsodott anyagcsere helyretehető.

Milyen az egészséges anyagcsere-állapot?

Minden étkezés megemeli a vércukorszintet, amire a hasnyálmirigy inzulintermeléssel reagál. Az inzulin viszi a vérben lévő cukrot, más néven glükózt a sejtekbe, hogy azok energia gyanánt használják fel. A megmaradt glükóz zsír formájában elraktározódik – megfelelő inzulinérzékenységű sejtek és egészséges életmód mellett nem lesz belőle túl sok. Ha azonban a sejtek inzulinérzékenysége csökken, az megbillenti a helyes anyagcserét.

Mitől csökkenhet a sejtek inzulinérzékenysége?

Mint a legtöbb rendellenességnek, ennek is lehetnek örökletes okai, ám az egészségtelen életmód nagyban növeli az anyagcserezavarok és az inzulinrezisztencia kialakulásának esélyét. A rendszertelen, illetve túl gyakori evés, csakúgy, mint a túlságosan nagy adagok a finomított szénhidrátok fogyasztása mind újabb és újabb glükózlöketet, ezzel inzulincsúcsot jelentenek, amelyek hatására a sejtek egyre nehezebben reagálnak az inzulinra - csökken az inzulinérzékenységük. Ennek az eredménye, hogy az inzulinszint magas marad, a szervezet elkezd raktározni: a magas inzulin köti a zsírt. "Nemcsak az egészségtelen ételek, hanem akár a veszélyes, nem szakmai alapokon nyugvó divatdiéták is okozhatják az anyagcsere károsodását" – hívja fel a figyelmet Dr. Farkas Kitti orvos, aki szerint kifejezetten a csodadiéták tehetnek arról, hogy az inzulinrezisztencia mára elterjedt betegség lett.

Hogyan étkezz a megfelelő inzulinérzékenységért?

Amellett, hogy nehézkessé vagy lehetetlenné válik a zsírpárnák ledolgozása, a kezdődő és már kialakult inzulinrezisztencia leggyakoribb tünetei közé tartozik a hirtelen rád törő fáradtság, enerváltság és álmosság, remegés, izzadás, szédülés vagy akár ájulás is. Ennek az oka, hogy az inzulinrezisztencia miatt a sejtek nagyon nehezen tudják csak felhasználni a vérben lévő cukrot. Ezt meg kell „gyógyítani”.

Evés, mozgás, pihenés

A sokat emlegetett napi ötszöri-hatszori étkezés elterjedt módszer, azonban Dr. Farkas Kitti szerint egyáltalán nem jó ötlet az inzulinháztartás szempontjából. "Az öt étkezéssel az a probléma, hogy pusztán a tünetet próbálja enyhíteni. A gyakori etetés csökkenti az éhségérzetet és kiigazítja a vércukrot, de magát a kiváltó okot, azaz a magas inzulinszintet, nem kezeli. Ha ugyanis napi ötször vagy még többször étkezünk, akkor állandóan magasan tartjuk a vércukorszintünket, a hasnyálmirigyünk pedig folyamatosan fogja termelni az inzulint, amíg ki nem merül” – fogalmaz Dr. Farkas Kitti orvos, aki azt is kiemeli, hogy szénhidrátbevitelünket igazítsuk a napszaki vércukoringadozáshoz is, és ebédünk legyen a legtartalmasabb. Emellett az orvos a természetes alapanyagok fontosságát hangsúlyozza. A manapság szintén felkapott és a fogyókúrázók körében is nagyon terjedő csodadiéták kapcsán arra is int: ne higgyünk a feldolgozott, fogyasztószernek kikiáltott, csomagolt műételekben.

A rendszeres testmozgás szintén elengedhetetlen. A sport nemcsak a zsírégetés fokozása és az izmok növelése miatt fontos, hanem azért is, mert maga az intenzív testmozgás javítja a sejtek inzulinérzékenységét. A destruktív stressz szintjének mielőbbi csökkentése és a pihentető, minőségi alvás szintén kikerülhetetlen összetevője az egészséges, IR-mentes anyagcserének. "Ha pedig kifejezetten foglalkoztat bennünket a fogyás kérdése is, akkor ne feledjük, hogy mindenekelőtt nem csupán fogyókúrában, hanem életmódváltásban kell gondolkodni, nulladik lépésként pedig – ahogy Dr. Farkas Kitti fogalmaz – el kell tüntetni a korábbi, sikertelen fogyókúrák hatásait. Így lehet elkezdeni rendbe tenni az anyagcserét. A sejtek inzulinérzékenységének javításával be tud indulni a zsírfelhasználás is, újra tudunk majd fogyni."

 

Én-idő a szépségünkért

Az indián nyár számtalan kellemes pillanatot tartogat számunkra minden évben. Beköszöntével ismét rend és rendszer érkezik az életünkbe. Hirtelen feladatok árasztanak el bennünket, azonban ezek sűrűjén át mégis kiszámíthatóbbá válnak a mindennapok. A szépségápolásban is kedvező változásokat hozhatnak az ősz eleji hétköznapok. Ha kialakul egy mindennapi rutin, átláthatóvá válik az is, mikor tudunk egy kis én-időt találni magunknak. És miért is ne lehetne ez az én-idő a szépségünké?

Indián nyár: szépség és fiatalság megőrzése
Az indián nyár a nap utolsó meleg sugaraival az elmúlásra figyelmeztet. Nem véletlen, hogy a népi szóbeszéd vénasszonyok nyarának hívja ezt a periódust. A természet érettebb szépségét tárja ilyenkor elénk. A szépségápolásban ez különösen motiváló pillanat, mely az értékeink megőrzésére sarkall. A szépségünk és fiatalságunk megtartására irányítja a figyelmünket, és megmutatja azt is, hogy a nyárnak különböző korszakai egyformán szépek lehetnek. Sőt! A szépség nyelvén ez annyit tesz: törődj magaddal, fordulj érettebb szépséged felé. Mindebben segítségedre lesz a természet. Nem csak mint múzsa, hanem mint értékes szépítő kivonatok végtelen tárháza is.   

BIOLA indián nyár szépségtippek

A természet a múzsánk! Segítünk, hogy a fiatalságot, a szépséget támogató, tudatos ápolás a mindennapjaid rutinjává válhasson. Indián nyár szépségmegőrzés 5 pontban.

Mint minden évszakváltásnál, a szakember felkeresése legyen az első lépés. A nyári bőrünket ért károk számba vétele és felszámolása.

Lovagold meg a változás hullámait. A bőröd is megújulásra vágyik. Alkalmazz a bőrtípusodnak megfelelő peelinget. Használd hetente 1-2 alkalommal kúraszerűen, 4 héten át. (vanília-bambusz bőrmegújító peeling)

A bőröd a nyári kalandok után tápanyagra, vitaminokra vágyik. Extra táplálást nyújthatsz tápláló olajokkal, fiatalító szérumokkal. Használd rendszeresen. (bio chia&argán age defence arcápoló olaj)

A nappali és éjszakai ápolásban is válts táplálóbb krémekre. Az ősz három kulcsszava a hidratálás, a táplálás, és a feszesítés. Add meg a bőrödnek amire szomjazik. (bio immortelle&goji tápláló éjszakai arckrém)

Kitartás és rendszeresség. A napi bőrápolásra szánj több időt. Ha van lehetőséged, kényeztesd bőröd szaunázással, arcmasszázzsal. Ha hűvösebb, szelesebb időjárás köszönt be, akkor bőrtápláló olajokkal kényeztesd és óvd a bőröd megújult szépségét.

Légy négyszer szebb, négy hét alatt!

Miben rejlik a szérumok titka?

Az ősz csupaszín, csupaillat, csupaszépség napjai egyet jelentenek az elmúlással. Mégis olyan ez az évszak, mint egy gyönyörű hölgy. Már nem fiatal, de napról-napra bölcsebb. Nem hamvas, inkább szelíd és ragyogóan színes. Nem büszke, sokkal inkább kedves. És mindig mosolygó arcát fordítja felénk. Mi lehet a titka természetes szépségének és magabiztos kisugárzásának? Egy ilyen hölgyet nem lehet utánozni, mert ami körbelengi, az épp a személyes varázsa. Az üzeni ezzel a világnak: „légy önmagad legszebb kiadása”.

A természet szépségszalonja
Bőkezű szépségszalon felé veszi az irányt, aki a természethez fordul szépségért. Az ősz megérleli az apró magokat, gyümölcsöket, melyek vitaminokkal, olajokkal, antioxidáns kivonatokkal kényeztetik a szépségre áhítókat. A természet elixírje, amit ilyenkor kínál, nem csak a szépség, de a fiatalság titkait is rejti. Olyan kisugárzásra és szépségre tehetünk szert általa, ami segít kihozni belőlünk a legszebb énünket.

Ez az időszak a szépségkúrák ideális pillanata
Az ősz a felkészülés időszaka is a télre, a nehezebb kihívásokra. Az ápoló, tápláló fény és vitaminok hiányára. Bőrünk nyitottan várja, hogy magába szívja a napérlelte esszenciákat, és kisimultan, feltöltődve csillogtassa természetes szépségét.

Szérumkúra négy lépése
1. A meleg hónapok hagyatékát radírozzuk le bőrünkről. Szabaduljunk meg az elhalt hámsejtektől, és serkentsük a bőrmegújulást. Erős peeling esetén még gondoskodjunk a fényvédelemről. Használjuk kúraszerűen a bőrradírt hetente 1-2 alkalommal.

2. Válasszuk ki a bőrtípusunkhoz illeszkedő szérumot vagy elixírt és használjuk naponta kétszer. Reggel a nappali krém, szemkörnyékápoló krém alá, majd este az éjszakai krém alá is.

3. A szérum szépségkúra ideje alatt a legérzékenyebb területek, az arc-, nyak-, dekoltázs bőre legyen figyelmünk középpontjában.

4. A kúrát 30 éves kor felett 4-6 héten át folytassuk. Építsük fel ezt az időszakot tudatosan. Kérhetjük kozmetikus segítségét is, hogy biológiailag értékes és megfelelően tápláló anyagot válasszon ki nekünk!

Legjobb szépítő szérumok

Bio perilla-rózsa rejuvenáló szérum
Bioaktív hatóanyagok tárháza, amely antioxidánsokat tartalmazó perilla, aszparágusz, rozmaring gyógynövények kivonataival készül. Vitaminokkal támogatja a bőrregenerációt, az  aktív bőrstruktúra felépítő folyamatokat. A „tündérek kertjéből” nyert tiszta hatóanyagokat a középkorú, vízhiányos és vitalitását vesztett bőr tonizálására, feszesítésére ajánljuk.

Bio goji&alaria time control szérum
Hidratáló, vitalizáló és tápláló szépítő szérum. Az anti-ageing hatóanyagairól ismert növényi kivonatokkal, hyaluronsavval, valamint magnézium sóval a kisimultabb szemkörnyéki bőrállapotért. A bőrt antioxidáns hatóanyagokkal tölti fel. A mimikai ráncok első jeleinek feltöltését és kisimítását is szolgálja!

Orchidea bőrtápláló szépítő szérum
A tartós stressznek, fényártalmaknak kitett, érett bőr rejuvenálását támogató hatóanyag koncentrátum. A vörösáfonya és orchidea stem cells-ek teljes tápanyagérték antioxidánsokkal töltik fel a vízhiányos bőrt, hogy kisimult lehessen. Fiatalos, feszes, vitális bőrérzet kialakulását segítő multivitamin komplexet, hyaluronsavat tartalmaz.