Így előzd meg a síbaleseteket!

2019. január 08. - persica

A téli sportoknak – síelésnek, snowboardozásnak – egyre többen hódolnak hazánkban is. Fontos tudni, hogyan csökkenthetjük minimálisra a balesetek kockázatát! 

Elérkezett a síelés, snowboardozás főszezonja. Annak érdekében, hogy élményekkel feltöltődve, épen és egészségesen térjünk haza, ismernünk kell a közkedvelt téli sportok veszélyeit is, valamint azt, hogyan előzhetjük meg a baleseteket. A Tátrában 2017-ben összesen 2445 esetben hívták balesethez a Hegyi Mentőszolgálatot. Ez közel 10 %-os emelkedést jelent a megelőző évhez képest.

A biztonságos síelés 6 pontja

Mindössze néhány szabályt követve a balesetek jelentős része megelőzhető lenne:

A sport nélküli életmód, fizikai kondíció hiánya sérülékenyebbé teszi az izmokat és a csontokat így egy kisebb esés is húzódással járhat. A síelés előtt javasolt az előkészítő "száraz" felkészülés, kondíciófejlesztés, nyúlékonyság-, rugalmasságfejlesztés.

Soha ne lépjünk a pályára bemelegítés nélkül: a téli sportok során sokszorosára nő az izmok oxigén igénye. A szervezetnek időre van szüksége, amíg az izmok hajszálerei kitágulnak.

Fokozatosan terheljük a szervezetünket, ne akarjunk rögtön az első napon nyitástól zárásig síelni/snowboardozni.

Tudásunknak megfelelő pályát és a pályaviszonyoknak megfelelő sebességet válasszunk!

A balesetek gyakori okozója a kialvatlanság és figyelmetlenség. Ha hosszúra nyúlt az előző éjszaka, nagyobb figyelemmel, lassúbb tempóban ereszkedjünk!

A kifogástalan felszerelés kulcsfontosságú: megfelelő sícipő, gondozott, megélezett síléc és a szakszerűen beállított kötés.

Maradj egyensúlyban!

Az elkerülhető balesetek nagy része a "rosszul kivitelezett esésekből" adódik. Ha nem sikerül megfelelően tompítani az esést, leggyakrabban zúzódások keletkeznek a végtagokon.  Gyakori a térd rándulása, súlyosabb esetben az ízületi csontvégek eredeti helyükről el is mozdulnak, és kóros állapotban rögzülnek, ez a ficam. Az esések következtében gyakoriak a törések, és szalag szakadások is.

A sérülések nagyrészt esés következtében alakulnak ki, melynek oka legtöbbször az egyensúly elvesztése.

„Az egyensúlyunk megtartásában a gerinc melletti gerincmerevítő „core” izmok játszanak nagyon fontos szerepet. Ezeknek nem csak az ereje, hanem a megfelelő beidegzése is szükséges ahhoz, hogy megfelelő időben megtartsák, vagy visszanyerjék a test egyensúlyát. Tizedmásodpercnyi késlekedés a hétköznapi életben nem érzékelhető, de itt a test túl tud lendülni a súlypontján, és már nehezen vagy egyáltalán nem tudja visszanyerni az egyensúlyát.

Ehhez hozzájárul az is, hogy a kötőszövetek folyadéktartama, rugalmassága is a használatuktól nő, így a merev kötőszövet sem tud rugalmasan segíteni az egyensúly visszanyerésében.” – magyarázza Molnár Ágnes, a SmileyMed vezető fizioterapeutája, aki az egyensúlyvesztésből adódó balesetek elkerülésére a következőket tanácsolja:

Készítsük fel izmainkat, ízületeinket megfelelően a téli sportokra „száraz” edzéssel, amely

A gerincmerevítő core izmokat aktiválja.

Automatikussá teszi a bekapcsolódásukat.

Ha izmaink stabil felszínen már működnek, akkor instabil felületen is működteti őket.

A törzs izmok mellé láberősítő gyakorlatokat is bevezet.

Hengereli, nyújtja a térdhajlító csoportot, így jobban dolgozik a combizom.

Erősíti mindhárom farizmot, hogy a medence megtartását segítse

Mindezt a síelés mozgássorába építi így azonnal használható tudást ad!

A szakértővel végzett sí előkészítő edzés költsége a síút árának csupán 5-10%-a. Ne sajnáljuk a ráfordítást, hiszen egy rosszul sikerült esést, az azt követő műtétet és rehabilitációt nem éri meg megkockáztatni!

Élénk színek és sportos vonalak: itt a Springfield legújabb kollekciója

Bár még csak most léptünk be a hűvös januárba, hamarosan megérkezik a Springfield 2019-es tavaszi kollekciója. A legújabb szezonban a spanyol márka az élénk színeket és a sportosabb jegyeket helyezi a férfidivat középpontjába, míg a női terén az elegánsabb vonulat lesz hangsúlyos - a márka védjegyeként ismert, kényelmes kialakításban.

NŐI: 

Idén tavasszal a Springfield igazán színes, nőies kollekcióval rukkol elő, a piros, a zöld és a föld árnyalataival a fókuszban. 

Az úgynevezett „ranch” stílus lesz a szezon egyik fő irányvonala, szegecsekkel díszített farmerekkel és bőr kiegészítőkkel; illetve az aszimmetrikus vagy lazább szabású ruhák vertikális gombolású darabokkal párosítva. 

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megtalálhatóak a zöld tónusú, mintás darabok, és a márka ikonikus tengerész irányzata. A legújabb trendek között megérkeznek a matrózcsíkos felsők fehér, piros és kék színekben; illetve sportos, narancssárga darabok a hajós hangulatot idéző üzenetetekkel. 

A kínálatban természetesen megtalálhatjuk az elegánsabb opciókat is: a Springfield irodai viseletként a kétrészes, pamut kosztümöket ajánlja. A szetteket az élénk színek keverése teszi még különlegesebbé, piros és rózsaszín, illetve kék és zöld párosításokkal – ez utóbbi függőleges csíkokozású kivitelezésben. 

A hétköznapi megjelenéshez kényelmes lábbeli is szükséges: épp ezért a márka legelső alkalommal mutat be sportos, női edzőcipőket, amelyek tökéletes kellékei az igazi tavaszi szettnek. 

FÉRFI: 

Városias stílus és elegáns vonalak: ezek lesznek a Springfield új, tavaszi férfi kollekciójának a középpontjában.

Kétségtelenül a divatmárka egyik legszínesebb összeállítása az idei: főleg a piros, kék és zöld árnyalatok a paletta alapjai, amelyeket sárga és narancssárga színek, illetve vízszintes csíkozású minták díszítenek. 

A sportos irányzat kulcsfontosságú ebben a szezonban, kezdve a csíkos pamut darabokkal, a széles nyakú kapucnis pulóvereken és széldzsekiken át, a fehér tornacipőkig. A farmer anyagú ruhadarabok, például az ekrü vagy indigó tónusú dzsekik pedig a nagyvárosi hangulatot idézik. 

A kollekció letisztultabb stílusú darabjai egyszerű, de mégis elegáns hatást keltenek. A zöld és a kék újdonságok tökéletes választások a munkahelyre: az 5 zsebes chino és a bi-stretch szabású nadrágok, bő ingek, illetve hosszú ujjú pólók széles választéka megtalálható a Springfield kínálatában. 

Emellett egy új, merészebb kollekció is érkezik barna és rózsaszín árnyalatokkal, szélesebb szabású farmerokkal, virágos ingekkel és a csíkos, kötött darabokkal a bohém, urbánus stílus jegyében. 

Hamarosan megérkezik a Women’secret tavaszi kollekciója

Élénk színek, botanikus elemek és csipke – vidám, mégis kifinomult jegyekkel hamarosan megérkezik az üzletekbe a Women’secret legújabb, 2019-es tavaszi kollekciója. A szezon elengedhetetlen részeként a legromantikusabb Valentin-napi darabokat is megtalálhatjuk, merész tüll részletekkel és hímzett virágokkal. 

A Women’secret tavaszi kollekcióját az évszakra jellemző felszabadultság érzete inspirálta. A legújabb, izgalmas színvilágú darabokat a botanikus jegyek és geometrikus mintázatú csipke teszi még különlegesebbé. 

A színpompás trendek megidézik a szezon vitalitását: a márkánál többek között megtalálhatjuk a rózsaszín, zöld, vörös és a különböző kék árnyalatú fehérneműket. Az izgalmas tónusú darabok finom nőiességet csempésznek a kollekcióba, a kényelmes kialakítás pedig a szabadság érzetet támogatja. 

Hagyományos vagy brazil?

Ebben a szezonban a klasszikus és pántos brazil alsók lesznek a legdivatosabbak. A spanyol divatmárka ezeket a darabokat úgy alakította ki, hogy kényelmesen és szexinek érezzük magunkat benne akár minden nap 

Hamarosan itt a Valentin nap, így az év legromantikusabb szettjei is megérkeznek. 

A Women’secret legújabb Valentin-napi kollekciójában hímzett virágokkal díszíti a fehérneműit, illetve áttetsző részletekkel kombinálja a szofisztikált, elegáns hatás elérése érdekében. 

A különleges naphoz a legszenvedélyesebb színek illenek, így érzéki cseresznye vörös és ellenállhatatlan fekete fazonokkal is találkozhatunk a kínálatban. Emellett ebben az évben újdonságként a tüllt is beleépített a márka a legtöbb darabjába, ezzel érzékien merész sugallatot adva.

Rendkívül sikeres évet zárt a Ford Magyarországon.

Immár kilencedik alkalommal megszerezve a piaci elsőséget.

A Ford immár kilencedik alkalommal, 2009 óta vezeti az eladott új gépjárművek hazai összesített listáját. A személyautók és haszongépjárművek összesített piacán 20047 gépjármű forgalomba helyezésével, 12,1% piacrészesedéssel 2018-ban ismét a Ford szerezte meg a piaci elsőséget.

A 2018-as esztendőben az új személy- és kishaszongépjármű eladások közel 17% százalékkal növekedtek Magyarországon, és túlszárnyalták a 166 ezres össz. darabszámot*.

A kiváló iparági eredményekhez a Ford modelljei kimagasló mértékben járultak hozzá.  A Ford 2018-ban 23,6 százalékos eladásnövekedésével húzta fel a piac eredményeit. A márka vezeti az összesített eladásokat összesen 20047 eladott személy- és haszongépjárművel. 

A személyautó szegmensben a Ford megőrizve második helyét 13653 darabbal 10 százalékra tudta növelni piaci részesedését a szegmensben köszönhetően annak, hogy 2018 az új modellbevezetések éve volt a Fordnál, hiszen 10 új vagy teljesen megújult modellt mutattak be Magyarországon. Februárban megérkezett az Ecosport teljesen megújult változata, mely megtriplázva előző éves regisztrációit 1255 darabbal végzett Magyarország legnagyobb, a piac 32 százalékát kitevő SUV szegmens előkelő 10. helyén, mely szegmensben a közepes Kuga és nagy méretű Edge modellekkel kiegészülve a Ford 4417 darabbal 8,65 százalékot tudhat magáénak.

2018 tartogatott meglepetéseket Fiesta fronton is, megérkezett a Fiesta crossover Active és a csúcsmodell Fiesta ST is. 2018 a Mustang is megújult, májusban érkezett az amerikai ikon legújabb változata, december végén pedig gazdára találtak az első limitált kiadású Mustang Bullitt modellek is, amely a híres The Bullitt ( San Franciscoi zsaru) című film 50. évfordulója tiszteletére készült. A Mustang továbbra is magabiztos fölénnyel, 110 darabos regisztrációval vezeti az itthoni sportautó kategóriát.

A második félév legnagyobb sztárja a vadonatúj Focus lett, mely június óta elérhető a magyar Ford márkakereskedésekben. A 4 különböző felszereltségi változatban és 5 ajtós és kombi kivitelben is elérhető Focusból, mely idén az Év Autója választás legjobbjai között is ott szerepel, 3575 darab talált gazdára tavaly.

A Ford a kishaszonjármű kategóriában 6102 eladott kishaszongépjárművel lett piacvezető, amely szegmensben 26,85 százalékos piacrészesedést könyvelhetett el, tehát ismét elmondható, hogy tavaly minden 4. újonnan forgalomba helyezett haszonjármű Ford volt.

Külön említésre méltó a pick-up szegmens, amelyet egyértelműen a Ford Ranger ural közel 45,55%-os piaci részesedéssel, 2248 darabos értékesítéssel.

2181 darab Ford Transit és 745 megújult Transit Custom eladásával a Ford vezeti az ún. kishaszonjármű (Small CV) szegmenset is, valamint modellfrissítésen esik át szinte a teljes Ford haszonjármű paletta. Megérkezett Magyarországra a megújult Connect és Courier teher-, és személyszállító változata is. 

Szamosi Viktor, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója évértékelőjén elmondta, hogy „A hazai sikereinket elsősorban annak köszönhetjük, hogy a Ford nemcsak néhány szegmensben kínál jó ár-érték arányú, a legmodernebb technológiával felszerelt kiemelkedő minőségű modelleket. A gépjármű szegmensek talán legszélesebb spektrumát fedjük le, és szinte minden kategóriában az elsők között szerepelnek modelljeink. A Ford már nemcsak a hagyományosan erős a Transit-kategóriában kimagasló, de vezetjük a pick-upok és a sportautók eladási listáját is. Sőt, az új Focus 2018-as év bevezetésével a flotta vásárlóink igényeit is egy új, magasabb minőségi szinten tudjuk kielégíteni."

A Ford saját finanszírozója, a Ford Credit továbbra is maga finanszírozza a márkakereskedők járműbeszerzéseit, emellett pedig pénzügyi szolgáltatásokat kínál a vásárlók számára, beleértve a használt gépkocsik finanszírozását és a biztosításokat is. 2018 további növekedést eredményezett a finanszírozott autóvásárlások terén, főleg a magánvásárlói piacon. Ez Ford Credit esetében azt jelenti, hogy az összes újautó értékesítés több, mint 20 százalékánál vettek igénybe az ügyfelek Ford Credit finanszírozási konstrukciót.

A Ford idén is folytatta hosszú távú társadalmi célú programjait a jelenlegi és jövőbeli vásárlóinak mind tökéletesebb kiszolgálása érdekében. Az 2017-ben elindított országos Ford Karrierprogram keretében, - mely az autószerelő szakma presztízsét hivatott visszaállítani, és a jól képzett, és motivált szerelő utánpótlást biztosítani – országszerte 10 autószerelő szakmunkásképző intézménnyel működik együtt. A program keretében a Ford tavaly 6 középiskolának adományozott oktatási célra szánt Ford modelleket, mellyel a Ford Karrierprogramban résztvevő szakiskolákat támogatja. Az iskoláknak átadott Fordokon gyakorolva a legmodernebb technológiák szerelését sajátíthatják el a tanulók. A modellek olyan újdonságokkal felszerelve érkeznek, mint az új automata váltó, tolatókamerák és parkolóradarok, holttérfigyelő rendszer, sávtartó automatika, táblafelismerő és navigációs rendszer vagy a start-stop rendszer. 

Ugyancsak 2017-ben indult Magyarországon a Ford világszerte nagy sikerű, fiatalokat célzó Ford Driving Skills for Life programja, melynek keretében tavaly az első év sikere után újabb 328 friss jogosítvánnyal rendelkező fiatalt tanítottak a Ford vezetésbiztonsági szakemberei a biztonságos vezetésre, és a vezetés közben adódó vészhelyzetek elkerülésére. A program idén szintén folytatódik újabb fiatalokat tanítva a sokszor életmentő ismeretekre. 

A Ford a 2019-es évre is tartogat meglepetéseket. A személyautó piacra május körül érkezik majd a Mustangból már ismert 2.3 Ecoboost motor 280 lóerős változatával szerelt Focus ST 5 ajtós és kombi kivitelben. Idén érkezik a megújult Mondeo, mely hibrid változata Kombi kivitelben is elérhető lesz. A legnagyobb dobást azonban az év végére tartogatja majd a Ford, amikor is SUV családjába érkezik számos megújult, vagy éppen Európában most először bemutatkozó modell, köztük a vadonatúj Kuga, és az eddig csak a tengerentúlon kapható Explorer legújabb változata is. És az újdonságoknak ezzel még koránt sincs vége, hisz idén várható a Craiovában készülő újabb B platformos kis SUV, sőt az 2019 végén bemutatkozó teljesen elektromos új Ford SUV is, melyhez az ihletet a legendás Mustang adta. 

A haszongépjármű piacon ugyancsak izgalmas év várható a Fordnál, hisz érkezik a megújuló Ranger mellett a különleges, tereprallyra termett Ranger Raptor is. A városi áru- és személyszállításban pedig az megújuló Tranzit modellek és az ősszel érkező, környezetbarát Transit Custom PHEV segít, mely 1.0 Ecoboost motorja mellett hálózatról tölthető akkumulátora akár 50 km tisztán elektromos használatot is lehetővé tesz majd. 

*A Datahouse újautó-eladási adatai szerint (személy-, kishaszon, nagyhaszon és busz) 

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 200.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot. 

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 68.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.

A Lush Valentin-napi kollekciója

2019-ben Tele friss gyümölccsel és szeretettel

Filozófiánk középpontjában a friss összetevők állnak. Ahogy egy egészséges szervezetnek szüksége van a fáról frissen szedett almára, úgy a bőröd is igényli a friss, kézzel készült kozmetikumokat. Legújabb Valentin-napi kollekciónkat a szerelem gyümölcsei és az emojik ihlették - mert van, hogy szavakkal nem tudjuk kifejezni, amit érzünk.

A kollekció 85%-a csomagolásmentes, de a maradék 15% is elérhető pucér változatban. Idén te döntheted el, hogy teljesen lemeztelenedsz-e!

A Valentin-napi kollekció 2019. január 4-től elérhető online és az üzletekben. 

American Cream - Pucér tusfürdő

Az édes eperlé és a friss narancslé csodás keveréke a klasszikus amerikai filmek legendás tejturmixait idézi. Énekeld a Grease legnagyobb slágereit a zuhany alatt! A reggeli fáradtságot egykettőre elmossák a vanília krémes habjai. A lágy karragénkivonat és a fűszeres tárkony mélyen hidratálja a bőröd, de vigyázz: könnyű reménytelen szerelembe esni ezzel az érzéssel!

American Cream - Tusfürdő

Az édes eperlé és a friss narancslé csodás keveréke a klasszikus amerikai filmek legendás tejturmixait idézi. Énekeld a Grease legnagyobb slágereit a zuhany alatt! A reggeli fáradtságot egykettőre elmossák a vanília krémes habjai. A lágy karragénkivonat és a fűszeres tárkony mélyen hidratálja a bőröd, de vigyázz: könnyű reménytelen szerelembe esni ezzel az érzéssel! 

American Pie - Szilárd testkondicionáló

Mert a bőröd megérdemel egy epres-vaníliás desszertet. Ahogy kinyitod, elönt a benzoé és a narancsforrázat ellenállhatatlan illata. A fair trade sheavaj és a pompás murumuruvaj nyugtatja a bőröd, a friss eperforrázat és vaníliaabszolút illata pedig sokáig elkísér. Vidd magaddal a kádba vagy a zuhany alá és masszírozd a nedves bőrödbe. Használat után öblítsd le, törölközz meg és élvezd a ragyogó, lágy bőrt csodáját!

American Pie - Testkondicionáló

Mert a bőröd megérdemel egy epres-vaníliás desszertet. Ahogy kinyitod, elönt a benzoé és a narancsforrázat ellenállhatatlan illata. A fair trade sheavaj és a pompás murumuruvaj nyugtatja a bőröd, a friss eperforrázat és vaníliaabszolút illata pedig sokáig elkísér. Vidd magaddal a kádba vagy a zuhany alá és masszírozd a nedves bőrödbe. Használat után öblítsd le, törölközz meg és élvezd a ragyogó, lágy bőrt csodáját! 

Avocado Wash - Pucér tusfürdő

Az avokádónak számos jótékony hatását ismerjük, tápláló és tele van pompás olajokkal. Ez az öntartósító pucér tusfürdő friss bio avokádóból és avokádóolajból készült. Nyugtatja és táplálja a bőröd, míg a csodásan édes, jól ismert illat megtölti a fürdőszobát. A mámorító tömjén, a bergamott és a bio avokádóolaj gondoskodik róla, hogy mindennap úgy érezd, péntek van. 

Avocado Wash - Tusfürdő

Az avokádónak számos jótékony hatását ismerjük, tápláló és tele van pompás olajokkal. Ez az öntartósító pucér tusfürdő friss bio avokádóból és avokádóolajból készült. Nyugtatja és táplálja a bőröd, míg a csodásan édes, jól ismert illat megtölti a fürdőszobát. A mámorító tömjén, a bergamott és a bio avokádóolaj gondoskodik róla, hogy mindennap úgy érezd, péntek van. 

Avocado Wash - Tusfürdő

Az avokádónak számos jótékony hatását ismerjük, tápláló és tele van pompás olajokkal. Ez az öntartósító pucér tusfürdő friss bio avokádóból és avokádóolajból készült. Nyugtatja és táplálja a bőröd, míg a csodásan édes, jól ismert illat megtölti a fürdőszobát. A mámorító tömjén, a bergamott és a bio avokádóolaj gondoskodik róla, hogy mindennap úgy érezd, péntek van. 

Peachy - Bath Bomb

Ez a szemtelen barack tökéletes ajándék a legédesebb ismerősödnek. A lágy fürdőbomba lassan pezseg el, lédús grépfrút- és davanahabot hagyva maga után; burkolózz rózsaszín hullámokba. Ha rózsás a kedved, ez a legédesebb desszert.  

Big Banana - Masszázstömb

Nem a méret a lényeg, hanem az, mihez kezdesz vele. Vedd le a ruhád (vagy valaki másét) és masszírozd be ezt a krémes tömböt. Minél forróbb, annál jobb: a hidratáló kakaóvaj és sheavaj a tested melegének hatására olvad el. A fűszeres szegfűszegolaj és a frissítő brazil narancsolaj hosszan tartó energiát biztosít.  

Strawberry Whip - Szappan

Érzed? A friss epernek, a muskátlinak és a jázminnak köszönhetően a tavasz illata máris elönti a fürdőszobát. Minden egyes használatkor érezheted a hidratáló kókuszolaj, a selymes tofu és a fair trade bio kakaóvaj hatását. 

Love Token - Többször használatos habfürdő

Számos csodás módon mutathatod ki a szereteted, de biztosan az arany az egyik legjobb választás! Mondj köszönetet ezzel a ragyogó, aranyló habfürdővel. Ha a csap alá tartod, a fenyő és a szegfűszeg illatát árasztó hab lepi el a kádat. Melegítsd fel a fürdővizet és a választottad szívét a frissen sült karácsonyi sütik és a gyömbér illatával - mintha a barátságosan ropogó kandalló mellett ülnél. Ezt a pompás érmét ráadásul többször is használhatod.  

Open Your Heart - Habfürdő

Szeretnél meglepni valakit? Ez a habfürdős kulcs a választottad szívéhez: a fűszeres kardamom és a melengető szantálfa stimulálja az érzékeket. Az aranyló csillámportól ragyog a bőr, a murumuruvaj és a kakaóvaj pedig csábítóan lágyít - ráadásul két részből áll, hogy egyszerre ketten is használhassátok. Használata pofonegyszerű: nyisd meg a csapot, tartsd alá a habfürdőt és élvezd a habhegyeket a kádban. Ellenállhatatlan...

mark. Tattoo termékcsalád

Menő, tetovált hatású smink

Bemutatkoznak az új mark. Tattoo sminkek, amelyek intenzív, tartós, precíz, tetovált hatást biztosítanak szemöldökünknek és ajkaiknak.

mark. Brow Tattoo szemöldökformázó különleges, tripla ágú applikátorának köszönhetően ritka és egyenletlen szemöldökünkön telt, sűrű és egyedi microblade tetovált hatást érhetünk el gyorsan és fájdalommentesen. Annak érdekében, hogy a hatás minél természetesebb legyen, hajszínünknek megfelelően választhatunk a három árnyalat közül, a szőkétől egészen a sötét barnáig.

mark. Lip Tatto 2 az 1-ben rúzs- és szájkontúrceruza gondoskodik ajkaink szépségéről és kiemeléséről, segítségével félelmetesen precíz kontúr mellett tartós és vibráló színekbe öltöztethetjük ajkainkat. Először, az ultravékony ecsettel rajzoljuk meg és hangsúlyozzuk ajkaink formáját, majd az intenzív rúzsceruzával fessük ki. Könnyű és súlytalan formulájának köszönhetően nem szárít és építhető fedést biztosít.

Megérkezett a LUSH vegán rúzskollekciója

40 árnyalat
- brokkoli- és görögdinnyemagból
- újrahasznosított csomagolásban és csomagolás nélküli változatban is kapható
- vegán


Megjelent a #LushMakeup 40 árnyalatot tartalmazó vegán rúzskollekciója, tele nude, greige (szürkésbézs) és vörös újdonságokkal. Az online exkluzív termékcsoportban minden bőrtípusra megtalálod a megfelelő rúzst. 

Minden árnyalatból létezik egy újrahasznosított csomagolásban kapható változat és egy pucér, csomagolásmentes utántöltő is. Az újrahasznosított csomagolás polipropilénből készül és a Lush fekete tégelyeivel együtt újrahasznosítható. 

A pucér utántöltők alsó részét a könnyebb kezelhetőség érdekében lefejthető viasz borítja. Úgy terveztük őket, hogy pont beleférjenek egy hagyományos rúzs kiürült csomagolásába - ha eltávolítod a viaszt, már be is helyezheted az utántöltőt.  a könnyebb kezelhetőség érdekében. Így csökkented a műanyagszennyezést és hozzájárulsz a bolygó életben maradásához. 

A vegán, kegyetlenségmentes rúzsok tele vannak pompás összetevőkkel, mint a görögdinnyemag-olaj és a brokkolimagolaj, a kandelillaviasznak és napraforgóviasznak köszönhetően pedig hosszan tartó hatást biztosítanak.

Ismét a felvidéken ...

... egy kastélyra szóló kaland :)

Ismét a felvidékre kirándultunk, most barátostul mentünk Dél-Szlovákia egyik legnagyobb városába Losoncba. 2 napos feltöltődés itt, a még részben hó fedte dombokkal, hegyekkel övezett utunk alatt is igazi „csajos” kikapcsolódás volt.

Budapesttől 2, 5 órás autó útra számíthat az erre utazó, ami kényelmesen megtehető. Jómagam imádok Várakba, Kastélyokba, letűnt korok emlékei közt sétálni, nézelődni, így nem volt kérdés, hogy a mesébe illő Gácsi Várkastélyt is megtekintjük. 

A kastélyba vezető út is felér egy leány regénnyel, káprázatos, a kilátás az angol park felől, egyenesen Pazar a környező tájakra. Sajnos sötétedés előtt értünk ide, így nem sokáig élvezhettük az elénk terülő látványt. De amig részesei voltunk, az mesébe illő. Természetesen ha nem szálló vendégként jársz itt, akkor is meg lehet tekinteni a Kastély bizonyos helyiségeit. A Kávézóját kifejezetten ajánlom, a korhű berendezés, a finom kávé, az isteni sütemények mennyei gasztronómiai élményt nyújtanak. A kápolnába, a szivar szobába és bálterembe is érdemes körbe nézni. 

Halic (Gács) után visszatértünk Losonc belvárosába, még tettünk egy kis esti sétát, majd a friss levegőtől és a kirándulástól elfáradva bekuckóztunk a szállásunkba. Családosoknak kifejezetten ajánlom az ilyen 2 napos kirándulásokat, a gyermekek felejthetetlen élménnyel gazdagodhatnak, velünk együtt. 

Röviden a Kastélyról:

A Gácsi-vár 1612-ből származik, Gács községében található. Elhelyezkedését tekintve magányos erdős dombon fekszik. A vár panorámája valóságos mesekép, a kastély ablakából 15 környező falu, valamint megfelelő látási viszonyok között, a Magas-Tátra néhány csúcsának lenyűgöző képe tárul a látogató szeme elé. A kastély erdős parkja 13 hektáron terül el, található benne mesterséges tó is.

A Gácsi vár az irodalomban a 12. századból őriz emlékeket. Gács várát Mátyás foglalta vissza, majd Losonczi István birtoka lett a 16.sz. első felében, utána pedig a Forgách családhoz tartozott. A legtöbb károsodást a világháborúk során szenvedte el. Az 1950-es években, magtárként használták Gács lakosai, ezután kezdődött meg a vár felújítása, mely 1963-64-ig tartott. 

A Losonctól hét kilométerre lévő község impozáns, hat saroktornyos kastélya 2009-től két ütemben szépült meg. A felújítást követően júliustól szállodaként üzemel az egykor a Forgách-család birtokában lévő kastély.

Forgách Zsigmond 1612-ben építtette fel a kastélyt, mely a második világháború végéig volt a család birtokában. A hét évig tartó rekonstrukció során értékes fali festmények kerültek elő. A kora reneszánsz freskókon a magyar uralkodók alakjai köszönnek vissza. Mint Vladimír Plekanec, a szlovák állami televíziónak elmondta: „Forgách Zsigmond rendelte meg a freskókat, melyeken a magyar történelem hétszáz évének királyai láthatóak. A falfestményeket uralkodók galériájaként is értelmezhetjük I. Szent Istvántól II. Habsburg Ferdinándig. 

Losonc az Ipolymenti régió keleti részének, valamint a történelmi Nógrád régiónak központja. Ez a járási székhely kereskedőutak kereszteződésén jött létre, és a város a mai napig élénk kereskedelmi életet él. Ennek szimbóluma az Arany utcácska, amely exkluzív és vonzó üzleteiről ismert. 

A város dominánsa, amely a látogatók részéről a legkeresettebb és legcsodáltabb, a Kubínyi tér (Kubínyiho námestie), amely a város történelmi magját alkotja – napjainkban műemlékövezet. Ide tartozik a római katolikus templom, az evangélikus és református templom, az öreg városháza és a Redut. Aki a Nógrád régió történelme iránt érdeklődik, az semmiképpen ne hagyja ki a Nógrádi Múzeumot, amely a kerámiára és az üvegdíszekre specializálódik. A képzőművészet szerelmesei számára érdekes lehet a Nógrádi Galéria, amely a város egyik legrégebbi épületében székel. 

A trianoni békeszerződésig Nógrád vármegye Losonci járásának székhelye volt.

Fotó: saját (PR)

Köszönet az STA Travelnek! www.statravel.hu

Messze a legjobb!

Infó: felvidek.hu

(Szponzorált tartalom)

Táskamustra: 4 táska tipp nőknek

Te is szeretsz őszinte mosolyt csalni a szeretteid arcára? Egy minőségi bőrtáskával biztos a siker, hiszen melyik nő nem örül egy időtálló kiegészítőnek? A STUDIO JULIANNIE legújabb darabjaival megmutatjuk, melyik táska lehet a legjobb ajándék a barátnődnek, édesanyádnak, vagy épp saját magadnak!

MINDIG ÚTON 

Elfoglalt, a fél életét a táskájában hordja, de sosem talál benne semmit. Fontos neki a sikkes megjelenés és a praktikum is. Beugrott már valaki? Akkor a burgundi TOTE BAG az igazi Neki: gyönyörű, és rengeteg hely van benne, de a zsebek, illetve a belső kistáska miatt gyerekjáték rendben tartani. 

RAGYOGÓ 

Aki szereti a csillogást, mindig ragyog, és nem bánja, ha a figyelem ráirányul, az egész biztosan a rozéarany MINI BAG-et választaná. Tökéletes elegáns ruhákhoz, a karácsonyi vagy szilveszteri partira, de egy hétköznapi szettet is feldob! 

A STÍLUSIKON 

Stílusos nő, aki játszi könnyedséggel keveri az elegáns és a lazább darabokat az öltözékében. A méregzöld SHOPPER az arany középút, ami a legkülönbözőbb összeállításokban is megállja a helyét! A hozzátartozó hosszú pánt miatt nemcsak kézben, hanem vállon, vagy keresztben is hordható. 

ÖRÖKMOZGÓ 

Egy anyukát lepnénk meg, akinek mindkét kezére szükség van a gyerkőc mellett, vagy épp egy örökmozgó nőt, aki utálja, ha a ruhái korlátozzák? A HÁTIZSÁK a jó választás! De vigyázat, ez nem egy unalmas darab, hiszen a marhabőr ezúttal metálkék színt kapott. Aki szereti az egyedi kiegészítőket, az garantáltan odalesz érte!

MAX FACTOR

FEDEZD FEL A KIEMELKEDŐEN DÚS SZEMPILLÁK TITKÁT A MAX FACTOR ÚJ, VOLUME INFUSION SZEMPILLASPIRÁLJÁVAL!

Alkosd meg kiemelkedően dús, gyönyörű és egészséges szempilláidat az új Max Factor Volume Infusion szempillaspirállal! Különleges hibrid formulájának köszönhetően dús, hosszú, erős és ápolt szempillákat varázsolhatsz magadnak.

A Volume Infusion szempillaspirál formulája keratint és biotint tartalmaz, dúsító keféje pedig maximális hatást biztosít, így Tiéd lehet a magával ragadó tekintet, amelyre mindig is vágytál.

A Volume Infusion szempillaspirál bevezetésével a Max Factor ismét olyan magas teljesítményű terméket alkotott meg, mely egészséges, dús szempillákat teremt és ragyogóan emeli ki a tekintetet.

HANGSÚLYOZÁS ÉS KIEMELÉS EGY NAPI RUTINNAL, AMELY TÖKÉLETESEN BEILLESZTHETŐ A MINDENNAPJAIDBA KOHL KAJAL AUTOMATA SZEMCERUZA

Az új Max Factor Kohl Kajal automata szemceruza erőfeszítések nélkül elérhető intenzitást biztosít. Krémesen lágy formulájának köszönhetően könnyű alkalmazni, tartós, intenzív eredményt nyújt - könnyedén siklik a szempillák tővonalában.

ALKALMAZÁSI TIPP: Indítsd a vonalat a szem belső sarkától és húzd végig a szempillák tővonalában!

https://www.maxfactor.com/uk/

WELCOME TO PARADISE!

Megérkezett a THOMAS SABO színpompás 2019. tavasz-nyári kollekciója

Nyárias, ragyogó kövek, virágmotívumok és kulturális jelképek kavalkádja: a THOMAS SABO 2019. tavasz-nyári Sterling Silver kollekciója kivételes színválasztékkal, bájos részletekkel és modern talizmánokkal lepi meg a divatrajongókat. A kreatív dizájn innovatív és hagyományos gyártási technológiákkal ötvözve extravagáns, magas minőségű ékszerekben testesül meg.

A női ékszerek könnyedsége a Paradicsom színeivel és modern, grafikus formavilágával bohém összképet alkot. Az akár 130, kézzel elhelyezett kővel díszített szitakötő medálok, a papagáj tollazatát idéző, hidegzománccal dekorált gyűrű, vagy a szinte minden ékszeren jelen lévő, irizáló gyöngyház berakás tökéletesen fejezi ki a THOMAS SABO márkára jellemző életörömöt és kifinomult stílust.

Az amerikai őslakosok tradicionális művészete által ihletett hüllő, sas, skorpió, Nap és álomcsapda talizmánok összemossák a misztikum és a szerencsehozó charmok közti határokat. A gondosan tervezett és gyártott medálok, valamint a pecsétgyűrűk határozott vonalai és vibráló színei az amerikai vadnyugat szimbólumait keltik életre.

A nyári outfitek kedvenc kiegészítői lesznek a horgony, az iránytű és a „LOVE, FAITH, HOPE” gravírozások, melyek finom ékszereken megjelenve vizuálisan és szimbolikusan is a szerelem, a hit és a remény megtestesítői.

A 925-ös sterling ezüst hűvös eleganciája a THOMAS SABO brand esszenciája. A márka öröksége által inspirált kifinomult ékszerek – a cseppalakú, hosszú fülbevalók, karkötők, nyakláncok és gyűrűk – modern vonalvezetésükkel hódítják meg a klasszikus ékszerek kedvelőit.

Az új THOMAS SABO Sterling Silver Collection 2019 januárjától érhető el a THOMAS SABO üzletekben és shop-in-shopokban, valamint a thomassabo.com webshopban és partnereinknél.

50. évfordulót ünnepelt a hazánkban palackozott Coca-Cola

Különleges díszpalackokkal és személyes írásokkal emlékezett meg a Coca-Cola Magyarország és a vállalat által felkért kortárs hazai szerzők az elmúlt fél évszázadról.

Egyedi mintás, limitált példányszámban készített üvegpalackokkal, valamint hazánk népszerű kortárs íróival, költőivel készült a jeles alkalomra a Coca-Cola Magyarország: pont ötven évvel ezelőtt gördült le ugyanis az első, hazánkban palackozott Coca-Cola a kőbányai gyártósorról. A Magyar Likőripari Vállalat első palackja óta számos itallal és sok új termékcsaláddal is bővült a kínálat a fél évszázad során, s mára a Coca-Cola Magyarország 13 márkát és összesen 94 különböző terméket kínál fogyasztóinak. A félszázados évforduló apropójából Bornai Tibor, Cserna-Szabó András, Csukás István, Erdős Virág, Nyáry Krisztián és Parti Nagy Lajos is saját írással készült, alkotásaik már mind olvashatók a Coca-Cola Journey portálon

Így ünneplik a Coca-Cola ötven magyarországi évét hazánk írói és költői 

Bornai Tibor saját emlékeiről számolt be „A Coca-Cola és én” című írásában, Cserna-Szabó András a „Keleti kóláról” írt, felfedve alkotásában személyes élményeit is. Csukás István „Cola-dalt” költött, rímesítve művében az üdítő sokoldalúságát, Erdős Virág a „CC50” címet kapó versben mutatta be az üdítőital elmúlt 50 évét. Nyáry Krisztián regényes története „A kis magyar cola-háborútól a nemzetközi békeharcig” címmel érhető el az oldalon, Parti Nagy Lajos pedig „Emlékkóla” című írásában értelmezte számos megközelítésből, mi is az, és mit képvisel a  Coca-Cola. Mindegyik mű megtalálható a Coca-Cola Magyarország honlapján. 

Az alkotásokkal is megismerkedhetett a nagyközönség az ünnep részeként, valamint nyereményjátékban is részt vehettek a rajongók, hogy megkaphassák az egészen kis szériás üveg díszpalack egyikét. A Coca-Cola Facebook- és Instagram-oldalán is kisorsolták 25-25 palack szerencsés új tulajdonosát, rajtuk kívül még a vállalat partnerei, a márka nagykövetei és képviselői is kaphattak egy-egy 50. évfordulós ünnepi palackot. A nagy sikerre való tekintettel ráadás kört hirdet a Coca-Cola Magyarország a közösségimédia-csatornáin, így az utolsó sorsolás alkalmával 25 további palack találhat majd gazdára és kerülhet a nyertesek karácsonyfája alá. 

A Coca-Cola már történelem 

A méltán népszerű üdítővel hivatalosan 1967-ben találkozhattak először a fogyasztók, amikor bemutatta azt a Budapesti Nemzetközi Vásár (BNV). Az eseményen pillanatok alatt elkapkodtak minden egyes palack Coca-Colát, és a rajongóknak nem kellett sokat várniuk a kedvező bejelentésre, hiszen hamar ki is hirdette a Magyar Likőripari Vállalat, hogy a következő évben megkezdi az üdítőital palackozását. 1968-ban el is készült az első, hazánkban palackozott Coca-Cola, klasszikus kétdecis kontúrpalackban, mint a háború utáni Magyarország első hazánkban előállított amerikai terméke.

A legendás márka iránt annyira nagy lett a kereslet, hogy a Szeszipari Vállalatok Trösztje 1970-től már Szabadegyházán, Győrben, Kisvárdán és Miskolcon is palackozta az üdítőitalt. Rá tíz évre, a Coca-Cola Company palackozási szerződésének aláírásával a Békéscsabai Üdítőitalgyártó Vállalattal együtt már hat üzemben palackozták a szocialista iparvállalatok a szénsavas italt.
1988-ban bővült tovább a Coca-Cola Company hazai kínálata: a Fanta gyártása Szabadegyházán indult el. 3 évvel később a Sprite-ot is elkezdték Magyarországon is palackozni, akkor már egy ausztrál palackozó, a Coca-Cola Amatil és a Budapesti Likőripari Vállalat vegyesvállalata forgalmazásában állt a teljes termékportfólió. 1996-ra a Coca-Cola Amatil felépítette saját, a legmodernebb technikát felhasználó gyárát Dunaharasztiban. Mire megkezdődött az új évezred, több palackozó egyesült és létrejött a Coca-Cola Hellenic Bottling Company (HBC), mely jelenleg is a világ egyik legnagyobb italgyártó- és forgalmazó konglomerátuma. A dunaharaszti gyár és a hazai palackozás joga 2001 óta a HBC Magyarországé.

A 2002-es esztendő újabb mérföldkövet jelentett a vállalat számára: a Coca-Cola Magyarország ekkortól már nemcsak Dunaharasztiban, de a Zalaszentgróti Ásványvíz Palackozó Üzemben is palackozta a termékeket, és ugyanebben az évben a dunaharaszti gyár export-termelését is megkezdte. Tíz évvel később Dunaharasztiban átadták az ország egyik legnagyobb kapacitású üdítőital-gyártósorát, majd 2017-ben az ország legnagyobb, 6500 m2 alapterületű élelmiszeripari raktárát is.

Ma a Coca-Cola Magyarország már 13 márkát, 94 különböző terméket kínál 201 különböző kiszerelésben, 18 méretben. A vállalat üdítőital-portfóliójának közel fele cukor- és kalóriamentes, illetve alacsony cukortartalmú.

Advent Eisenstadtban…

Advent idején igyekszem a környező országok karácsonyi készülődéseit, vásárait is megtekinteni, tavaly Bécsbe látogattunk el Adventkor. Idén sem kerültük el Ausztriát, csak kissé délebre utaztunk pár napra, egy igazi kis ékszerdoboz városkába, Burgenland tartomány székhelyére, Kismartonba, mely Bécstől 60 km-re délkeletre, Soprontól 22 km-re északra, a Lajta-hegység déli lábánál a Vulka völgyében fekszik.

Ami kihagyhatatlan látnivaló, a gyönyörű Esterházy-kastély, mely 1388 és 1392 között épült vízivárnak, 1663 és 1672 közt kastéllyá építették ki, kerti szárnya 1794 és 1805 között épült át. Megtudtuk a látogatásunk során, hogy a kastélyba építették be a kontinens első felvonóját, amit Angliából hozott Eszterházy.

Az Esterházy család téli rezidenciája ez a kastély, a Fertődön álló kastély a család nyári rezidenciájául szolgál(t) hiszen a leszármazottak ma is ott élnek.

A kismartoni Esterházy-kastély, a híres történelmi család központi rezidenciája Burgenland legszebb barokk kastélya. A fényűzően berendezett pompás termekben valósággal megelevenedik a hercegi múlt és az Esterházyak udvari élete. A kastély még ma is a kulturális élet centrumának számít: az épület különböző rendezvények és társadalmi események pazar színhelye.

A kastély története röviden:

Az épület története a XIII – XIV. századra nyúlik vissza, a korábbi várkastélyt a Kanizsai család emeltette a XIV. század végén. Miután az 1600-as évek közepén az Esterházyak tulajdonába került a birtok, a késő gótikus várat Esterházy Pál 1663 és 1672 között, itáliai építészek tervei alapján barokk palotává alakíttatta, amely azután több mint 300 évig szolgált a hercegi család fő rezidenciájául.

Az épület sarkait rizalitok tagolják, s hangsúlyozzák a négytornyos elrendezést. A főhomlokzat középső és felső szintje között, négyzetes falfülkékben a középen lévő két Esterházy herceg mellett kétoldalt 16 magyar vezér mellszobra látható.

Az 1800-as évek elején Esterházy II. Miklós herceg a francia Charles Moreau építész tervei alapján restauráltatta, és klasszicista stílusban építtette át az épületet, ekkor kapta jellegzetes sárga színét is a kastély.

A II. világháború után a burgenlandi tartományi kormány a kastély fontosabb részeit bérbe vette. 2010-től az Esterházy Magánalapítvány kezeli a kastélyt.

Kastélypark:

A kastély mögötti közel 50 hektáros park területén négy tó, számos egzotikus fa és cserje található. A séta során érintjük a szépen felújított pálmaházat (Orangerie), az egyik tó mellett egy mesterségesen kiépített sziklás tájon, nagyon romantikus környezetben álló Leopoldina-templomot, amelyben a világhírű olasz szobrász, Canova alkotásának másolatát találjuk Esterházy Leopoldináról. Érdemes felmenni a kert legmagasabb pontján álló Mária-templomhoz, a glorietthez, melynek teraszáról szép kilátás nyílik a városra.

Adventi hangulat:

A belváros és a sétálóutcák a fenyő- és fahéjillatban, az apró mécsesek fényében és karácsonyi kivilágításban még szebbek és hangulatosabbak, mint más hétköznapokon. A kismartoni karácsonyi vásár tökéletes úti cél, ha a gyermekednek keresel ajándékot, hiszen itt különösen nagy a játékkínálat. A babáktól a plüssökön át a kézzel készített játékokig mindent megtalálsz, amire csak egy kisgyerek vágyhat. Ha pedig a karácsonyfádat öltöztetnéd új "ruhába", a legszebb csillogó díszek között válogathatsz. Persze nem advent az advent ünnepi programok nélkül! Eisenstadtban minden nap gospel- és gyermekkórusok adnak koncertet, és a Mikulás is felbukkanhat a puttonyában minden jóval, csokival és mogyoróval.

Érdemes megkóstolni a Forralt bort, a sült kolbászt és természetesen a helyi finomságokat a portékáikat kínáló, kóstoltató helyi termelőktől, akik szeretettel várják az ide érkezőket. És ha már mindenből kóstoltunk visszasétáltunk a szállásunkra, mely a belvároshoz közeli helyen volt, egy helyi Borászat csodás kis Panziójában, ahol welcome drink-ként, saját Rosé Borukkal vártak bennünket, és igazán pazar ételeket szolgáltak fel mind vacsorára mint reggelire. Elmondhatjuk, hogy megalapoztunk a karácsonyi étkezésekre :) De ha étkezés, akkor itt megemlítem, hogy az Esterhazy Kastély Cukrászdájában a Kardinális szelet minden képzeletet felül múlóan finom volt.....

Érdemes megismerni más népek kultúráját, ezáltal is gazdagodni, élményeket gyűjteni, és nem csak az Ünnepek idején. Kiránduljatok, utazzatok jövőre is belföldön és külföldön egyaránt. Ha tapasztalt segítség kell az utazásaitok szervezésben, vagy csak utas biztosítást kötnél, válassz megbízható utazási irodát.

Fotók: saját (PR)

Köszönet az STA Travelnek!  www.statravel.hu

Köszönet a Porsche Hungáriának a VW-ért!  www.porschehungaria.hu

Infó: www.austria.info

(Szponzorált tartalom)

Az erős nő allegóriája: Puma x Barbie

Inspiráció és az álmok megtestesítője, Barbie több, mint egy baba, ő egy globális ikon. Körülbelül 200 karrierrel a háta mögött bebizonyította, hogy a nők is lehetnek bármik, és most a sneaker tervezőt is felírhatja a listára.

Az 50 éves Suede modellt a kulturális és divat ikon Barbie egyenesen az álomházából tervezte újra. Mindenki szereti/szerette a babáit öltöztetni, és ez az új kollekció lehetővé teszi, hogy saját magát öltöztesse Barbie-nak.

A kollekció 2 Suede-t tartalmaz rózsaszín és fekete változatban. A színek, a masni, a Barbie logós részletek mind-mind nosztalgikus érzést keltenek bennünk, de ezek a darabok a modern Barbie szellemében születtek, ahol a baba nem csak azzal bizonyítja erejét, hogy az űrhajózáson keresztül az anya szerepig mindenhol megállja a helyét, már az alkatában sincsenek határok. Éppúgy, mint Barbie-val, a kollaboráció darabjaival is bárki tud azonosulni, és a limitált szériás baba azt sugallja, hogy mindkét cég felült az aktuális divat, szellemiség és kultúra hullámaira.

Itthon a Puma a BP Shoppal karöltve mutatta be december 12-én a kollekciót, akik divatban megfelelő szószólói a mai erős, karakteres nőnek. Nem meglepetés, hogy megtalálható náluk a kollekció, hiszen régóta arról híresek, hogy minden márkának a legkülönlegesebb, legmenőbb kollabjait az első sorban tolják.

A teljes kollekciót és a limitált babát pedig a puma.com-on is megtaláljátok.

ÜNNEPI KÉSZÜLŐDÉS AZ ARTDECO-NÁL

Az ARTDECO idei SHINE WITH THE GALAXY GLAM!

Glamour kollekciója a színek csillámló játékának és fényes ragyogásának segítségével hozza el nekünk a távoli galaxisok hangulatát. 

A hipnotizáló színek és lenyűgözően metálos árnyalatok különlegesen fényessé és ragyogóvá teszik megjelenésünket az ünnepi szezonban, miközben kiemelik a női nem elragadó báját.

A gazdag textúrák minden nőt galaktikus szépséggé alakítanak át. 

A kollekció vezérvonalát a „metallic orchid” elnevezésű, bíborlila szín kifejező árnyalata adja.

A limitált, parabén- és parfümmentes Galaxy Eye Powder szemhéjporok E-vitaminnal, multireflektív csillám részecskékkel és metálos színek kombinációjával biztosítják az intenzív csillogást a szemhéjakon.  A szemhéjpor selymesen krémes, por állagú textúrája könnyen eldolgozható és finoman fedő hatást nyújt.

A Calligraphy Dip Eyeliner szemhéjtus kialakítása felidézi a nőies vonalakat és a finom rostvégekkel segíti a precíz vonalak rajzolását. A tus emlékeztet a kalligráfia tollakra és tökéletes eszköz a művészi vonalak húzásához.

A limitált Crystal Mascara & Liner szempillaspirál és szemhéjtus átlátszó, gél textúrája apró csillámrészecskéket tartalmaz, innovatív applikátorával egyszerre használható szemhéjtusként és szempillaspirálként.

A Liquid Lip Pigments hosszantartó szájfény maximális pigmenttartalma és apró csillám- és gyöngy részecskéi visszaverik a fényt és irizáló ragyogást adnak. A hosszantartó folyékony rúzs jellemzői a maximális fedés, intenzív színeredmény, illetve az elképesztően csillogó és metálos finish. Beleolvad az ajkakba és hosszú ideig a helyén marad.

A Highlighter Powder Compact púder ‘glow time’ N°6 árnyalata finom ragyogást kölcsönöz az arcnak és highlighterként is használható. Az ultrafinom gyöngyrészecskék és finom színpigmentek tökéletes kombinációja visszaveri a fényt és természetes, üde külsőt kölcsönöz viselőjének.

Az új, limitált Fan Brush legyező ecset pedig egyaránt használható a precíz felvitelért és ultrakönnyű finishért. Egyszerre tartalmaz rövid és hosszú szintetikus sörtéket: a rövid sörték stabilitást nyújtanak, a hosszú szálak megkönnyítik a púderek felvitelét és a kontúrozást. Az ecset segítségével a felesleges port is könnyedén eltávolíthatjuk, például a szem alá került szemhéjpúdert. 

Japán szépségrituálé, barna alga, chinpi, reishi gomba és élesztő

Avagy minden, amit a Missionről tudni érdemes

Az AVON nemrégiben mutatta be legújabb luxus bőrápoló termékcsaládját, a Missiont, amely egyenesen Japánból érkezett hozzánk. A japán hölgyek szépségápolási rituáléjáról, illetve a prémium termékekben rejlő különleges és értékes összetevőkről az AVON szépségszakértőjét, Károlyfi Editet és Dr. Papp Ildikó igazgató főorvost, esztétikai bőrgyógyászt és kozmetológust kérdeztük.

A japán hölgyek hallatán a legtöbb embernek a fiatalos, ragyogó, üde arcbőr jut eszébe, amelyek mögött bizonyos szépségtitkok rejlenek. Egészen pontosan kettő: az egyik, hogy kizárólag kiváló minőségű összetevőkben gazdag kozmetikumokat használnak, illetve az, hogy egy különleges bőrápolási rituáléval rendelkeznek. Ez pedig nem csupán testi, hanem lelki rituálé is, hiszen amikor az arcunkkal foglalkozunk, akkor jelen vagyunk a pillanatban és csakis magunkra szánjuk azt az időt – vélekedik Károlyfi Edit szépségszakértő az új Mission család kapcsán.

Dr Papp Ildikó szerint az ilyen jellegű, többlépcsős szépségápolási rendszereknél minden egyes terméknek megvan a saját funkciója, amelyek  egymásra épülnek és így alkalmazva hozzák el a tökéletes hatást. Minden lépésnek jelentősége van,  vegyük például a tisztítást, amelyben már benne vannak azok a hatóanyagok, amelyek később a krémben is megjelennek, csak más koncentrációban. Ezek lényege, hogy az adott szinten megfelelően előkészítsék a bőrt azon hatóanyagok fogadására, amelyek a következő lépésnél jutnak be. Itt fontos kiemelni, hogy nem mindegy, milyen sorrendben használjuk ezeket a termékeket, hiszen azok szigorúan egymásra épülnek és így fejtik ki a megfelelő hatásukat.

A Mission Y család elsősorban a fiatalabbaknak, a harmincas éveikben járó hölgyeknek szól, illetve azoknak, akik kezdik észrevenni a bőröregedés első jeleit és szeretnék megőrizni az arcbőrük ragyogását, hidratáltságát és üdeségét. A négy tagból – egy habzó arctisztítóból, hidratáló lotionből, egy arcápoló tejből és egy éjszakai és nappali krémből - álló termékcsalád vezet minket végig a japán arcápolási rituálén, amely során a könnyebb textúráktól haladunk a gazdagabb, táplálóbb formulák felé. Ezek így fokozatosan készítik elő az arcbőrt és látják el a szükséges hatóanyagokkal, amelyet végül egy arckrém zár, láthatatlan védelmet nyújtva az arc bőrének.

A Mission Y család összetevőit tekintve a doktornő véleménye szerint az egyik legérdekesebb az élesztő, amelyhez kapcsolódóan van egy története is, amely a japán pékekhez fűződik. A kenyérsütéshez ugyanis köztudottan élesztő szükséges, így azt vették észre, hogy a japán pékeknek - akik a kenyeret gyúrják, és napi szinten érintkeznek vele - ránctalanná, valamint világosabbá és fehérebbé vált a kézfejük. Így jöttek rá, hogy az élesztő B vitamint, cinket és még számtalan más hasznos hatóanyagot tartalmaz, amelyek mind a bőr hidratáltságát, mind pedig a regenerálását segítik. Ugyanakkor gyulladás csökkentő hatása van, antioxidánsokat tartalmaz és ragyogóvá teszi a bőrt. A másik említésre méltó hatóanyag a bőrgyógyász szerint a silk protein, amelyet selyemből vonnak ki. Ennek köszönhetik a termékek a nagyon finom és bársonyos textúrájukat, tapintásukat, illetve ez varázsolja finommá és bársonyossá a bőrt. Ezeken kívül még egy harmadik igen értékes és egzotikus összetevőt találhatunk meg a termékcsaládban, méghozzá a reishi gombát. Ez egy kínai gomba, amelyet előszeretettel használnak kozmetikumokban, mivel igen hatékony mélyhidratáló és regeneráló, valamint bőrmegújító hatása van, illetve egyúttal csökkenti a gyulladást és az ödémát is. De miért is fontos ennyire a gyulladáscsökkentő hatás? A negatív gyökök, amelyek nap mint nap érik a bőrünket, mikro gyulladásokat okoznak, ezek nehezen észrevehetők, viszont annál inkább felgyorsítják a bőröregedési folyamatot. Így az, hogy gyulladáscsökkentő hatása van egy krémnek, kulcsfontosságú a szakértő véleménye szerint. 

A Mission Eclat termékcsalád az érettebb bőr igényeire lett kifejlesztve a 45+-os hölgyek számára. Ezt már az elnevezése is sejteti, hiszen az Eclat szó kirobbanó ragyogást jelent, ennek megfelelően pedig nagyon gazdag, luxus alkotóelemeket tartalmaz. Az AVON szépségszakértője ugyanakkor kiemeli azt is, hogy itt már öt termék van jelen a rituáléban, hiszen egy szem- és szájápoló krémmel egészül ki az egész család, ráadásul az arcápoló tej helyett megjelenik egy esszencia, amely gyakorlatilag egy szépségfolyadék. Itt is élvonalbeli kutatások állnak az egyes termékek mögött, amelyek szintén nagyon érdekes összetevőket tartalmaznak.

Dr Papp Ildikó ennél a termékcsaládnál először is külön kiemelné az Esszenciát, amely igen magas koncentrációban tartalmaz értékes hatóanyagokat. Ezek közül is első körben a barnaalgát említené meg, amely Omega 3 és 6 esszenciális zsírsavakban gazdag. Ez azért fontos, mert idővel a sejtek, amelyek a kollagén, valamint az elasztin termelésért felelősek, elkezdenek lustulni, sokkal lassabban és kevésbé termelik ezeket a kiváló és rugalmasító anyagokat. Itt jön a képbe a barna alga, amely azért felel, hogy a kollagén és az elasztin termelésért felelős enzimek működőképesek maradjanak, ugyanakkor gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatással is bír. A másik lényeges hatóanyag a chinpi, amely a mandarin héjából származó kivonat. Ez mind külsőleg, mind belsőleg jó hatással van bőrünkre, segíti a C-vitamin felszívódását, elősegíti az érfal erősödését, valamint csökkenti az ödémát is, amely azért nagyon fontos, mivel ebben a korban már a bőrünk sokkal jobban visszatartja a folyadékot, így növelve a duzzanatot is.

Ránctalanító krémek esetében sokszor felmerül az a kérdés, hogy mikor érdemes ezt elkezdeni, vagy hogy fiatalabbként lehet-e olyan termékeket használni, amelyek idősebbeknek vannak kifejlesztve. Tehát, amennyiben nem vagyunk allergiások az összetevőkre és elbírja a bőrünk, akár egy 30-as éveiben járó hölgy nyugodtan használhat 45+ -nak szánt termékeket, vagy már a 20-as évek elején ajánlott elkezdeni a 30-as korosztálynak szánt arcápolókat. Ezzel csak gazdagabb lehet a bőr, amely hosszabb távon biztosan megtérül. Arra viszont oda kell figyelnünk, hogy a bőrtípusunknak megfelelő termékeket válasszunk.

A két korosztálynak szánt termékcsaládokon kívül végül érdemes néhány szót ejteni a kiegészítő szén-dioxidos arcmaszkról.  Ez gyakorlatilag egy mélytisztító, méregtelenítő, hámlasztó pakolás, tasakos kiszerelésben, amelyet a Carbo-terápia ihletett, és amelyet esztétikai kezeléseknél is használnak. Ez azt jelenti, hogy egy tű segítségével juttatják bőrünk alá az értékes hatóanyagokat, akár a szem alatti karikák esetében, amely így nagyon szépen regenerálja a bőrt. Ezt a folyamatot imitálja valójában ez a maszk, amelyben a szén-dioxidot tízszeres koncentrációval visszük fel a bőr felületére. Mindemellett hialauronsavat és méhpempőt tartalmaz, amelyben rengeteg vitamin található. Az arcápolási rituálé kiegészítéseként így ezt a maszkot akár egy héten belül többször is használhatjuk, nem lehet túlzásba vinni – tanácsolják a szakértők.

 

Újra felfedezett kincsünk, a fürdőgyógyászat

Rég felfedezett, majd elfeledett, a természeti kincsek erejét latba vető kezelések élik reneszánszukat egészségünk javítása és megóvása érdekében

Budapest fürdőkultúrája egyre távolabbi országokból vonzza magához a kíváncsi látogatókat, 118 fúrt kútjával és természetes forrásával, 19 féle gyógyvizével, történelmi fürdőivel, a természet erőforrásait hasznosító gyógykezeléseivel egyedülálló. Budapest fürdővárossá válásának előzményei egészen a XI. századig nyúlnak vissza, amikor is a keresztes lovagok a „Felhévíznek” nevezett gyógyhelyen, (ami a mai Gellért-fürdő forrása), és az „Alhévíznek” nevezett gyógyhelyen (ami a mai Lukács-fürdő forrása) kezeltették magukat, illetve a Margit-szigeti kolostorokba jártak gyógyulni. A középkorban a testkultúra hanyatlásával a fürdőkúrák is feledésbe merültek, egészen a XIX. századig, amikor Sebastian Kneipp tiszteletes lefektette a modern fürdőkezelések alapjait.

Napjainkban az egészség megőrzése és visszanyerése egyre fontosabb az életminőség biztosítása szempontjából – ebben nyújthat támaszt a fürdőgyógyászat. 

Gyógyszer nélkül gyógyítanak

A természetes gyógymódok leghatékonyabbjai közt tartjuk számon a gyógyvizes, gyógyiszapos kúrákat, melyek egyaránt alkalmasak megelőzésre, gyógyításra, és a közérzet javítására. Kialakult betegség esetén célzott helyi, és általános, egész testet érintő hatásai is vannak -anélkül, hogy gyógyszert vinnénk be szervezetünkbe! A gyógyvizekből felszívódó ásványi anyagok gyógyító hatást fejtenek ki. Emellett a meleg víz értágulatot okoz, így éri el izomlazító hatását, másrészt mozgáskönnyítő felhajtó erejük, ödémacsökkentő, szív munkáját, légzést javító hatásuk érvényesül a fürdőkúrák során. A budapesti gyógyvizek többsége kálcium-magnézum-hidrokarbonátos, így többségében mozgásszervi problémák kezelésére alkalmas.

Ismerd meg a fürdőgyógyászat módszereit

Ide tartoznak a vizes és iszapos kezelések valamint az azokat kiegészítő masszázsok, elektro- és fizioterápiák. A balneoterápia a víz fizikai, kémiai hatásait ötvözi a speciális áramformák, vagy a húzás/nyújtás mechanikai hatásaival és a testre irányított vízsugár izomlazító hatásaival. A Tangentor vagy víz alatti vízsugár masszázs során kezelő kádba merülve magasnyomású vízsugárral masszírozzák, lazítják el az izmainkat, a merevebb, több kezelési időt igénylő izmokra fókuszálva, de az egész testet bejárva. A részleges elektromos fürdő alkalmával végtagjainkat kezelő kádacskákba, 32-34 oC-os vízbe helyezve különböző elektromos áramformákkal fokozzák a vérkeringést, ezáltal az ízületi fájdalmak csökkennek.

Az izomfeszülések oldásában egyik legjobb kezelés az iszappakolás abban az esetben, ha gyulladás nem áll fenn. A parafangó parafin és apró szemcsés iszap keveréke, mely sokáig tartja a meleget, melynek hatására kitágult ereken keresztül az iszap ásványi anyagai fel tudnak szívódni. Az izmok értágulata magában is izomlazító hatású. Nyári melegben, illetve gyulladások esetén jobb hatású a hűtő-értágító hatású krémekből készült izomlazító pakolás (ritex), melynek hatása megegyezik az iszapéval.

 Az elektroterápia a különféle áramformák hatásait használja fel fájdalom és gyulladás csökkentésére, keringésfokozásra, az izomműködés javítására – ezáltal a kezelt terület táplálását javítják, illetve a káros anyagok elszállítását fokozzák, segítik a regenerációt.

Az orvosi gyógymasszázs kifejezetten a fájdalmas, túlfeszült területre hat. Csökkenti a fájdalmakat, az izmok között futó idegek nyomásait, javítja az ízületek terhelését, és az egész közérzetet. A sportmasszázsok erősebb, kevésbé problémamegoldó, inkább általánosabb izomlazító kezelések. A wellness masszázsok az általános közérzetjavításra szolgálnak.

A gyógytorna – fizioterápia egy fizikális felméréssel kezdődik és már 5-10 kezelés alatt (egy – két hét) jelentős eredményeket lehet vele elérni a mozgás szervrendszeri elváltozások kezelésében. Sok gyógytornász manuálterápiát is végez, amely fokozza a tornagyakorlatok hatását. A gyakorlatok az erősítést, nyújtásokat, gerincstabilizálást, mozgástudatosítást, keringésjavítást, izomcsoportok működésének harmonizálását, ízületek mozgástartományának növekedését szolgálják.

A nyirokmasszázs vagy limfodrenázs a kötőszövetben futó erek érzáró izmait tágítja, és a nyirokkeringést fokozza, ezáltal csökkenti a szervezetben – főleg végtagokban lévő ödémát.

A wellness kezelések többek közt Kneipp kúrát, fürdő kezeléseket, relaxációt, mozgásterápiát jelentenek. Az általános jobb közérzetet javítják, ezáltal hatnak a testi és szellemi lazulásra.

Használjuk ki ezt az újra felfedezett kincset, mert az egészségünk jelenti az életminőségünk alapját.

Legyen zökkenőmentes, még boldogabb a karácsony

Álljunk meg egy pillanatra és gondoljuk végig: Biztos, hogy a karácsonynak az ajándékokról és a stresszes előkészületekről kell szólnia? Törekedjünk inkább arra, hogy minél több időt töltsünk a szeretteinkkel és éljük át együtt az ünnepek meghitt hangulatát. Ebben az időszakban az utazás elkerülhetetlen, és a megnövekedett forgalom elég sok feszültéget tartogat. Íme néhány tanács, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy ne zökkenjünk ki az ünnepi hangulatból.

Vásárlás, rohanás, dugók és a több hetes karácsonyra való készülődést követően az ünnepek egy szempillantás alatt elillannak, majd azon kapjuk magunkat, hogy már megint január van, mi pedig ugyanolyan fáradtak vagyunk, mint az év végén. Azért, hogy idén ez ne így történjen, iktassunk be az ünnepekre a szokásos családi látogatások mellett egy hosszabb vagy nagyobb utazást. A Europcar Autókölcsönző összegyűjtött olyan utazási ötleteket, valamint úticélokat, amikkel még varázslatosabbá tehetjük az ünnepi időszakot:

Karácsony előtt hatalmas a forgalom a boltok és bevásárlóközpontok környékén. Kíméljük meg magunkat a tömegtől és menjünk közvetlenül nyitásra oda a boltokba. Azok, akik nem ragaszkodnak a személyes vásárláshoz, már mindent meg tudnak rendelni online és órákon át tartó vásárlás helyett otthon hangolódhatnak az ünnepekre.

Ne idegeskedjünk azon, ha nem érnünk oda valahova időben. Az év végén mindenki fáradt és nehezebben indulunk útnak. Inkább ígérjük magunkat későbbre, hogy mindenki nyugodtan el tudjon készülni.

A családi látogatásokra készítsünk listát azokról a dolgokról, amiket magunkkal szeretnénk vinni, így biztosan semmi nem marad otthon.

Ne vezessünk fáradtan! Inkább aludjunk ott szeretteinknél és induljunk útnak másnap reggel, ahelyett hogy sötétben és fáradtan ülnénk a volán mögé.

Törekedjünk a kényelmes és biztonságos utazásra. Az utasteret ne rakjuk tele ajándékokkal és csomagokkal, mert az balesetveszélyes.

Gondoljuk előre végig a legoptimálisabb utazási lehetőségeket. Ha elutazik valahova a család, lehet, hogy érdemes egy kisbuszt bérelni és nem több autóval menni. Illetve akkor is célszerű az autókölcsönzést választani, ha az ünnepek alatt nem szeretnénk vonattal vagy busszal bejárni az országot. Autókölcsönzők flottájából kiválaszthatjuk az igényeinknek legmegfelelőbb gépjárművet.

Az év végéhez közeledve igazi felüdülés lehet, ha az ünnepek alatt vagy között elutazunk valahova a családdal vagy barátainkkal. Ilyenkor érdemes olyan helyet választani, ami néhány óra utazással megközelíthető. A csapatos utazások során érdemes előre megbeszélni, hogy ki milyen finomságokkal készül, hogy ne legyen gondunk az étkezésekkel, vagy amennyiben tehetjük, válasszunk olyan helyet, ahol biztosítják az ellátást. Az év végi utazásokat érdemes előre lefoglalni, de ha ezt nem tettük meg, sok last minute ajánlatból is válogathatunk. Mivel csekély esély van arra, hogy fehér karácsonyunk lesz, érdemes olyan helyre utazni, ahol láthatunk havat. Szerencsére néhány óra autózással a szomszéd országokban idilli célpontokat érhetünk el, ahol nagy eséllyel a téli sportok kedvelői is hódolhatnak szenvedélyüknek. Amennyiben pedig országhatáron belül maradnánk, Galya-tető, Zemplén, Dobogókő tökéletes úti cél lehet, és ha szerencsénk van, még szánkózhatunk is.

Legyen bármennyire is mozgalmas az ünnepi időszak, törekedjünk arra, hogy átéljük a szeretteinkkel töltött időt és csodálatos élményekkel zárjuk az évet!

A Europcarról:

A Europcar autókölcsönző több mint húsz éve van jelen Magyarországon és a Porsche Pénzügyi Csoport tagja. Piacvezetőként Magyarország legnagyobb országos kölcsönzői hálózatával, 21 kirendeltséggel és az ország legfiatalabb és legnagyobb autóflottájával rendelkezik. Kínálatában megtalálhatók a kis kategóriás városi autók, a prémium kategóriás járművek és a kishaszon-gépjárművek is.