Mindenki odavan a szőkékért!
2017. január 31. írta: persica

Mindenki odavan a szőkékért!

chocoME : A szőkecsokoládé

A mindenki által jól ismert ét-, tej- és fehércsokoládék mellé 2002-ben hozta el a negyedik csokoládétípust a francia Valrhona csokoládé gyártó vállalat, melyet szőkecsokoládénak nevezett el. Szalmaszőke színével a tej- és a fehércsokoládé között elhelyezkedő új csokoládétípus ízében leginkább az utóbbira hajaz, elementáris karamell ízzel kiegészítve. A szőkecsokoládé relatív ismeretlensége javarészt bonyolult készítési folyamatának köszönhető: a tejpor megégetése nélkül karamellizálni a cukrot csak különleges szaktudással lehetséges.

Újabb Raffinée költeményünk

Tonkababos, szőkecsokoládéval és kakaóporral bevont karamellizált makadámdió (RF112)

Az Észak-Ausztrália trópusi területeiről származó, a világ legfinomabb és legegészségesebb magjának tartott dió kellemesen puha, majdnem krémes állagát egy nagyon különleges karamellizálási eljárással tesszük kellemesen roppanóssá, majd a Dél-Amerikából származó tonkababbal fűszerezett francia szőkecsokoládé-folyamba mártjuk őket, hogy eztán még kellemesebb legyen a kakaópor fürdő.

Szőkecsokoládéval készített táblás csokoládé összeállítások 

(A táblás csokoládék Entrée és Carré formában is elérhetőek (100g és 50g))

„Az elmúlt másfél év soha nem várt sikert hozott a szőkecsokoládéval készített Raffinée termékünknek. 2015 októberében az International Chocolate Awards verseny világbajnoki döntőjén a világ legjobb fehércsokoládés magvas drazséja címet nyertük el, 2016-ban pedig a Londoni Csokoládé Akadémia által szervezett Academy of Chocolat Awards vesenyen, valamint a Great Taste Awards versenyen is bronzérmeket szereztünk vele. A csokoládé költemény nagyon hamar a best seller listánk élére került. Ezért döntöttünk úgy, hogy az igen ritka szőkecsokoládéval megpróbálunk elkészíteni még olyan kreációkat, amelyekről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.” – mondta Mészáros Gábor, a chocoMe alapítója, tulajdonosa.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr6212171964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása