Republik Bistro & Kert - Magyar konyha, Francia sikkel!
2018. június 29. írta: persica

Republik Bistro & Kert - Magyar konyha, Francia sikkel!

Szereted az emlékezetes francia gasztro élményeket és a fúziós konyhát, de nem tudsz meglenni a magyar konyha jellegzetes ízvilága nélkül? Akkor neked a Republik Bistro & Kert lesz a törzshelyed! Nem kis meglepetésre a jól ismert Ötkert hozott egy üde színfoltot a Belváros virágzó gasztro negyedébe. Egy kis hazai ízvilág, stílusos francia hangulattal keverve, amibe ha belépsz, akkor ismered meg igazán a gasztroélmény nyújtotta varázslatot.

Fúziós konyha - amikor ülve utazod be az egész világot!

A 18. században vált ismertté a fúziós konyha, ami a különböző étkezési kultúrákat igyekszik ötvözni egy tányéron. Eredetileg Oroszországból indult ez a gasztro trend, ami manapság már meghódította az egész világot. Ettől válik a klasszikus és regionális konyhák konyhatechnikai eljárásainak és alapanyagainak egyvelege egy igazi gasztro élménnyé, és ad a gourmet szerelmeseinek egy igazi ízorgiát. Bármikor kipróbálhatunk olyan efféle különlegességeket anélkül is, hogy több száz kilométert utaznánk. A fúziós konyha már több, mint tíz éve hódít hazánkban, és egyre több olyan kiváló étterem kínálja a különlegesebbnél különlegesebb ételkreációit a vendégeinek, mint például a Republik Bisztro & Kert, ami egész nap várja vendégeit az izgalmas, franciás köntösbe csavart magyaros fogásaival.

Tekintsd meg a Republik Bistro & Kert étlapját és foglalj asztalt most!

Sikkes francia életérzés, aminek nem lehet ellenállni.

Ha a francia a konyha szóba kerül, mindenkinek azonnal a szuper kifinomult ízvilág jut eszébe. Semmi túlgondolt pucc, semmi csillivilli őrületes megfejtés, csak és kizárólag a letisztult hangulat és életérzés az, ami megmarad bennünk. Az irányzat ételei sokkal könnyedebbek, távol áll tőlük a túlkészültség fogalma, az alkotórészek a legfrissebbek és legízletesebbek. Természetesen a színek és a formák nagy hangsúlyt kapnak, de ez is amolyan kellemes francia bisztró stílusban. Ezt az érzést próbáljuk elképzelni úgy, hogy közben minden ételre ott lesz az a jellemző magyar ízvilág, ami megadja a kellemes pikantériáját a magyar-francia fúziós konyhának.

Kárász Andor Gábor a REPUBLIK chefje - mert nagyot álmodni!

Végy egy csipetnyi Alexandre Dumas-t, öntsd nyakon Victor Hugo életérzéssel, és máris a Republik Bistro & Kert ételkülönlegességeinek ízvilágát érzed a szádban. Kárász Andor Gábor egy igazi multifunkcionális tehetség. Nem csak média diplomával rendelkezik, de nagyon közel érzi magához a francia irodalmat, amiből nap, mint nap inspirálódik, így megalkotja meg varázslatos fogásait. Andor 2010-ben a Grill & Jazz, Ausztria, Horn - magyar grill válogatott tagja volt, majd a rákövetkező évben 2011 Másodévesen a Leonardo Da Vinci pályázatán Burgundia 6 hetes stage, Semur-en-Auxoi, ahova a nyári szezonra már vissza is hívták. Itt Monsieur Tallet lett ‘gasztro-professzora’, aki bevezette a francia konyha és gasztro világ rejtelmeibe. 2016- ban Michelin csillagos ajánlatot kapott Normandiában, 2018-ban pedig Budapesten, a Republik Bistro & Kert vendégeit varázsolja el ételeivel.

Összefoglalva, ha igazán jó gasztro élményre vágyakozol a Belvárosban, és nem bánod, ha van némi magyar áthallás az ételekben, tuti befutó a Republik Bistro!

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr7814082667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása