Az AVON a legmenőbb női beauty startupokat keresi Európa-szerte
2019. május 21. írta: persica

Az AVON a legmenőbb női beauty startupokat keresi Európa-szerte

Women Startup Competition AVON akcelerátor program 2019

Van egy szuper vállalkozási ötleted? Valósítsd meg! Az AVON a Women Startup Competition fő támogatójaként egy beauty akcelerátor program keretein belül a legmenőbb női startupokat keresi Európa-szerte, amelyre szeptember végéig online lehet jelentkezni. A verseny végén a legjobb háromnak bizonyuló beauty-tech csapat iparág specifikus, személyre szabott mentorálásban részesül, illetve üzleti együttműködésre is lehetőséget kaphat az AVON-nal.

Napjainkban a nők egyre fontosabb szerepet játszanak a társadalmon belül. Egyre több szerepet vállalnak magukra - tanulnak, háztartást vezetnek, gyermeket nevelnek, gondoskodnak a családjukról, mindemellett keményen dolgoznak. Ennek ellenére gondoltuk volna, hogy a női startupok és vállalkozások aránya Európában kevesebb, mint 27%, a női befektetők pedig mindössze 7%-ban vannak jelen az üzleti életben? Magyarországon a női tulajdonban lévő vállalkozások aránya mindössze 28%[1], ami szintén igen csekély. Az AVON, alapítása óta, több mint 130 éve támogatja a nők önmegvalósítását, vállalkozói szellemét és jólétét. Ennek egyik legfontosabb eleme, hogy olyan lehetőségeket teremtsen a nők számára, amelyek segítségével fenn tudják tartani önmagukat és saját egzisztenciájuk legyen. Az előző adatok fényében a vállalat ezen törekvése nem csak évtizedekkel ezelőtt volt lényeges, hanem napjainkban is kiemelten fontos.

A Women Startup Competition-nel való partnerség révén az AVON éppen ezért a szépségipari befeketéseket hivatott támogatni, bízva abban, hogy a női startupok teljesen új generációjának létrejöttét és működését tudja ezáltal ösztönözni. A versenyre való nevezés egyik alapfeltétele ugyanis, hogy a csapat alapítóinak nemek szerinti megoszlása harmonikus (50-50%-os), vagy többségben női (> 50%-os) alapítói hányadú legyen.

Az AVON akcelerátor programja a versenyen belül egy külön alkategóriaként fut, amelyre szeptember végéig online várják a kifejezetten szépségipari, beauty-tech, femtech, e-commerce alapú női startupok jelentkezését. A legjobb három induló meghívást kap a november végén megrendezendő londoni döntőre, ahol nemzetközi befektetők, startup mentorok és vállalati vezetők előtt prezentálhatják ötleteiket. A nyertes pedig egy iparág specifikus, személyre szabott mentorálásban részesül, illetve amennyiben az adott termék vagy szolgáltatás beépíthető az AVON jelenlegi működési körébe, úgy a vállalat nyitott az üzleti együttműködésre is egy kísérleti projekt keretein belül.

A versenyről információ és a jelentkezés feltételeiről bővebben: http://www.womenstartupcompetition.com

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr8314841796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása