Ismerjük meg 2024 színét! A Peach Fuzz a gondoskodás múzsája
2024. január 18. írta: persica

Ismerjük meg 2024 színét! A Peach Fuzz a gondoskodás múzsája

Az ismert színintézet, a Pantone decemberben immár 25. alkalommal hirdette ki az év színét, azaz a 2024-es év legmeghatározóbb árnyalatát. A színintézet évről évre komoly kutatómunkát követően választja ki azt az árnyalatot, amelyben a múlt és a jövő hatásai összefonódnak, a jelen történéseire, a kulturális és társadalmi változásokra, valamint a globális folyamatokra reflektál, és amelyből a társadalom számára legszükségesebb energiákat meríthetjük. A gyorsan változó, sokszor kaotikus világban, a nyugalom és az összetartozás iránti vágy áthatja mindennapjainkat. Ezt az érzést ragadja meg a 13-1023 Peach Fuzz bársonyos, lágy barack árnyalata, amely mindenre kiterjedő hatása elménket, lelkünket és testünket egyaránt gazdagítja.

A Pantone Color Institute 1999-ben hozta létre a Pantone Color of the Year programot, hogy felhívják a figyelmet a kultúra és a színek közötti kapcsolatra és rávilágítsanak, hogy a globálisan zajló események, valamint az emberi érzelmek hogyan fejeződnek ki és tükröződnek a színek nyelvén keresztül. A globális színszakértői csapat minden évben új színhatások után kutatva járja a világot. Bármi, ami az év során a kultúránkban történik, befolyásolhatja az év Pantone-színének kiválasztását, a szórakoztató ipar, a készülő filmek, az új művészeti stílusok, a divat és design minden területe, a kedvelt úticélok, az új életstílusok, vagy a gazdasági és társadalmi viszonyok, de a szakértők inspirálódhatnak az új technológiákból, anyagokból és textúrákból is. Az év színe azt képviseli, ami az adott pillanatban kultúránkban zajlik, a globális korszellem hangulatát tükrözi. Egy olyan szín, amely a design minden területét áthatja, amely a fogyasztók hangulatának és hozzáállásának kifejezésére szolgál, az egész világon visszhangra talál, azt tükrözi, amit az emberek keresnek, és válaszokat ad nekik kérdéseikre.

Az életünk számos területére jellemző zűrzavarban egyre erősebbé válik igényünk a gondoskodásra, az együttérzésre és egy békésebb jövőre. Ahhoz pedig, hogy úgy érezzük, teljes életet élünk, elengedhetetlen, hogy egészségesek legyünk, elegendő erőnk és kitartásunk legyen ahhoz, hogy élvezni tudjuk mindennapjainkat. Egy világban, amely gyakran a termelékenységet és az eredményeket díjazza létfontosságú, hogy felismerjük lelkünk ápolásának fontosságát és, hogy nyüzsgő modern világunkban is tudjunk lehetőséget és időt találni kreativitásunk kibontakoztatására, pihenésre és kapcsolataink ápolására. Napjainkban elkezdtük újraértékelni eredményeinket, céljainkat és, hogy mik az igazán fontosak számunkra. Újra fogalmazzuk, hogyan szeretnénk élni, és újra kalibráljuk prioritásinkat, hogy azok összhangban legyenek belső értékeinkkel. Az egészségre és a jólétre összpontosítunk, mind mentálisan, mind fizikailag, és megbecsüljük azt, ami különleges - a barátainkkal és a családdal töltött idő melegét és kényelmét, és igyekszünk időt szánni önmagunkra is.

Ezt szem előtt tartva választották a 13-1023 Peach Fuzz árnyalatot a 2024-es év Pantone-színének, amely a közösség erejére, valamint a magunkról és másokról való gondoskodás fontosságára összpontosít. Kifejezi a vágyunkat, hogy közel akarunk lenni szeretteinkhez, és azt az örömöt egyaránt, amit akkor érzünk, amikor megengedjük, hogy ráhangolódjunk saját magunkra, és csak élvezzük a csendes, magányos pillanatokat.  Olyan szín, amelynek meleg és barátságos ölelése az együttérzés és az empátia üzenetét közvetíti, meghitt érzékenysége összehozza az embereket. Olyan, amely támogatja az egyszerűbbnek tűnő napok iránti vágyunkat, ugyanakkor modern, korszerű hangulatot is idéz, szelíd könnyedsége és légies jelenléte a múltat képviseli, mégis kortárs hangulattal lett újra gondolva.

Az év színe tükrözi az aktuális trendeket, a világ szinte minden országában és iparágában befolyásolja a termékfejlesztést és a vásárlási döntéseket. Meghatározza többek között az ipari formatervezés, a termékcsomagolás, az enteriőr- és webdizájn világát, valamint a divat és a szépségipar trendjeit is, így bátran beépíthetjük ruhatárunkba és akkor sem lövünk mellé, ha sminkrutinunk szerves részévé tesszük, hiszen a 13-1023 Peach Fuzz gyengéd melegsége visszafogott fényt és természetes rózsás ragyogást eredményez. Az árnyalat barackos könnyedsége élénkíti a bőrt, lágy melegséget kölcsönöz a szemnek, az ajkaknak és az arcoknak, így viselői egészségesebbnek tűnnek. Az AVON Szépségszakértője, Károlyfi Edit az Avon Ultramatt ajakrúzs Peach Flatters, vagy a Nourishing Shine szájfény Just Peachy árnyalatát ajánlja, ha szeretnénk, hogy az év színében pompázzon ajkunk, orcánkra pedig az Avon Creme Blush Peach árnyalatú pirosítóját javasolja. Az év árnyalatát körmeinken viselve pedig romantikusságot és ártatlanságot sugározhatunk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr3418310221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása