Szárnyakon repülve a Dunán
2017. május 22. írta: persica

Szárnyakon repülve a Dunán

Az élénk közúti forgalom nem túl kellemes a nagy melegben, ám ha ugyanazzal a sebességgel a Duna habjait szelhetnénk dugó nélkül, mennyivel vonzóbb lenne az utazás! De miért is ne tehetnénk? A Dunán közlekedő szárnyashajók ízig-vérig a sebesség megszállottjai. Nem véletlen, hogy ezek a vízi szárnyasok a keresztelőn olyan hangzatos nevet kaptak, mint a Sirály, a Sólyom, a Vöcsök vagy a Bíbic. S ez a névválasztás cseppet sem fellengzős, hisz akár 65 kilométeres óránkénti sebességgel képesek száguldani, vagyis Esztergomba és Visegrádra mindössze egy óra alatt elérhetnek az utasok a szárnyasok fedélzetén. Ezt személyautóval megtenni traffipaxos büntetés nélkül lehetetlen. A szárnyashajó közlekedési rendje is arra csábít, hogy vízre szálljunk, mivel április vége és október 1-je között hétfő kivételével mindennap útra kel. A járattal eljuthatunk Vácra, Visegrádra és Esztergomba. A Duna-kanyar a kerékpárosok egyik kedvelt úti célja. Jó hír, hogy nekik sem kell lemondani az élményről, mert ezeken a hajókon is lehetséges a kerékpárok szállítása. Sokan gondolhatják, hogy a száguldásnak ára van, hogy a jegyeket borsos áron mérik. Következzék hát az igazi csoda, hiszen a szárnyashajó járatok tarifája közel azonos a hagyományos kirándulóhajók áraival, ráadásul számos helyen jelentős kedvezményben részesülnek a MAHART PassNave utasai a parti szolgáltatások áraiból is. Aki pedig a hétköznapok unalmát törné meg egy izgalmas „vízi repüléssel”, és online foglalja le szárnyashajós útját, az 15%-os kedvezményben részesül. A fentiek fele is elég lenne ahhoz, hogy szárnyra kapjon az ember, s kalandra készen vízre szálljon.

Ezek a szárnyashajók olyan lenyűgöző technikai adatokkal rendelkeznek, amelyek minden férfiembert és fiúgyermeket elvarázsolnak, így nem csak az utazás lesz örök élmény számukra. Hogy addig a lányok mit csinálnak? Élvezik a táj szépségét és a vízen repülés páratlan lehetőségét.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr6412532149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása