Így tudjuk biztonságban az otthonunk – Hasznos tippek nyaralás előtt
2017. június 03. írta: persica

Így tudjuk biztonságban az otthonunk – Hasznos tippek nyaralás előtt

Az újoncoknak, az újrakezdőknek, de még a gyakorlott utazóknak sem árt felkészülni a nyaralásra, hogy a pihenést nyugodt hazatérés kövesse.

2016-ban a magyarok összesen 18,9 millió alkalommal látogattak külföldre, 9,4%-kal többször, mint egy évvel korábban. 2015-höz képest a többnapos külföldi utazások száma 11,1%-kal nőtt, és jó esély mutatkozik arra, hogy ez a kétszámjegyű növekedés idén is megismétlődjön. Vagyis egyre többen engedhetjük meg ismét, hogy hosszabb időre és távolabbi desztinációkba utazzunk. Íme, azok a dolgok, amelyekről nem érdemes megfeledkezni nyaralás előtt!

Látható vs. láthatatlan

A legjobb az lenne, ha semmilyen könnyen mozdítható értéket nem tartanánk otthon, de ha muszáj, legalább ne könnyen elérhető helyen és semmiképpen sem egy helyen. Amit elől hagyhatunk az pár ékszernek tűnő bizsu és egy kisebb, mégis mutatós pénzösszeg. Mivel a betörő alapvető célja az, hogy bejusson, találjon valamit gyorsan, majd kijusson, valószínűleg be fogja érni ennyivel.

Mi magunk maradjunk láthatatlanok a nyaralás alatt. Ne reklámozzuk, hogy elutaztunk! Csak a közeli ismerősöknek áruljuk el, hogy hol leszünk, és mikor jövünk. A Facebook izgatott közönsége is kibírja úti beszámoló nélkül, amíg hazaérünk.

Így nem lesz üres a lakás

Sokan furán néznek azokra, akik házcsőszt fogadnak, de megértik, ha valaki bébicsőszt alkalmaz – pedig az ingatlanunkat könnyebb lenne valakire bízni, mint a legféltettebb kincsünket, gyermekünket. Keressünk egy családtagot, vagy megbízható fiatalt, aki szívességből vagy némi zsebpénz fejében beköltözik hozzánk addig, amíg távol vagyunk. Ha alkalmi lakót nem sikerült szerezni, megoldás lehet egy csereotthon közösség, amelyben hasonlóan gondolkodó utazók cserélnek otthont egy előre egyeztetett időszakra, hogy aztán úgy élhessenek, mint egy helyi.

Fő a látszat

Indulás előtt nyírjuk le a füvet, hogy ne tűnjön dzsungelnek, mire hazaérünk. Szedjük le a ruhákat azokról a szárítókról, amik kintről is látszanak. A függönyöket és rolókat hagyjuk nyitva; semmi sem árulkodóbb, mint a nappal is besötétített ház. Használjunk időzítős lámpakapcsolókat, amik sötétedés után véletlenszerűen kapcsolódnak be és ki. És kérjük meg a szomszédot, hogy locsolja meg a kinti vázák földjét, mert így nemcsak a növények szépsége, de a látszat is megmarad, hogy otthon vagyunk.

Így nem lesz tele a postaláda

Már a Magyar Postának is vannak olyan kényelmi szolgáltatásai, amelyekkel a nyaralás alatt is megkaphatjuk vagy biztonságban tudhatjuk küldeményeinket. Így például magunk után küldethetjük a postánkat, kérhetünk ismételt kézbesítést egyeztetett időpontban, illetve 30 napig postán őriztethetjük a levelet, csomagot, utalványt vagy előfizetett hírlapot.

Ne okozzon meglepetést a biztosítás!

Indulás előtt érdemes újraolvasni az apró betűs részeket a lakásbiztosításunkon, hogy egy esetleges káreset után nehogy hoppon maradjunk. Érdemes odafigyelni azokra a részekre, ahol azt taglalják, mennyi ideig állhat üresen a ház, vagy hogy milyen riasztóval, esetleg távfelügyelettel kell rendelkeznie az ingatlannak.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr812561771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása