Pincéről - Pincére :)
2017. szeptember 21. írta: persica

Pincéről - Pincére :)

Borangoló Etyeken

Szüreti hangulat várja az Etyekre érkezőket 2017. szeptember 23-án. Borospincék, családi gazdaságok, műhelyek nyílnak meg a látogatók előtt, ahol a bor- és gasztronómiai kóstolók mellett kulturális- és gyermekprogramokat is kínálnak.

Családias hangulatban, megújult és szépülő környezetben, pincéről pincére fedezhetik fel Budapest szőlőskertjének értékeit ezen a napon. Izgalmas gasztroélményekkel gazdagodhat, aki Etyekre látogat. A bor, pezsgő, pálinka, must, borecet kóstolásán túl csoki kóstoló, sajtkülönlegességek, sonka, házi sütemények, házi szörpök, mézkóstoló, falusi vendégasztal várja az ínyenceket. Aki a kóstolás mellett mélyebb ismeretekre is vágyik, annak kihagyhatatlan program a „Pohárral a kézben” szőlőtúra és az Etyeki pezsgők kóstolója! A gyermekek kipróbálhatják a szőlőpréselést, a trüffelkészítést, s az eredményt mindkét esetben el is fogyaszthatják. A felnőttek sem maradnak éhesen, néhány finomság a kínálatból: saures zsemlegombóccal, csülkös-körmös pacal, látvány-malacsütés, háziasszony mézes-krémese. De ha valaki saját maga főzné meg bográcsban ebédjét, s már csak egy présház hiányzik hozzá, arra is lehetőség nyílik! Kézműves foglalkozások, parasztudvar látogatás, zenés-éneklés színesítik a kisebbek programját.

15 órától szüreti felvonulás indul kisbíróval, traktorokkal, sok-sok zenével és tánccal. A felvonulást élőzenés szüreti mulatság követi. A fotózás szerelmesei fényképezőgéppel érkezzenek, az elkészült hangulat fotókat a Borangoló fotópályázatára várják!  

A pincékre szabott programokról bővebb információk honlapunkon és facebook oldalunkon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr5112884530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása