Pénzügyekre fel!
2017. október 16. írta: persica

Pénzügyekre fel!

Elindult a Zsebpénzügyes ifjúsági pénzügyi vetélkedő

Az Intrum Justitia örömmel bejelenti, hogy elindult ifjúségi pénzügyi tudatossági vetélkedője, a Zsebpénzügyes.

Pénzügyekre fel! Elindult a Zsebpénzügyes ifjúsági pénzügyi vetélkedő

Elrajtolt a Zsebpénzügyes pénzügyi tudatossági vetélkedő. Az Intrum Justitia szervezésében megvalósuló programra 16-17 éves középiskolai tanulókból álló, 3 fős csapatok jelentkezhetnek.

A csapatok október 4. és 25. között tudnak regisztrálni a zsebpenzugyes.hu weboldalon. Az első, online forduló időpontja október 27.

A vetélkedő a Studium Generale ajánlásával, szakmai támogatásával valósul meg.

Elindult az Intrum Justitia ifjúsági pénzügyi tudatossági vetélkedője, a Zsebpénzügyes. A 16-17 éves iskolás diákokat megszólító program célja, hogy játékos, kreatív, ugyanakkor elgondolkodtató formában fejlessze és mélyítse el a középiskolások pénzügyekkel kapcsolatos ismereteit, képességeit, pénzügyi önállóságra tanítva őket. A három fordulóból álló Zsebpénzügyes résztvevői amellett, hogy életre szóló élményt és tapasztalatot szereznek, értékes nyereményekkel, okostelefonnal, tablettel és laptoppal is gazdagodhatnak.

Pénzügyek korhatár nélkül

Az Intrum Justitia nemrég közzétett Európai Fogyasztói Fizetési Jelentéséből kiderült, hogy a 18-34 év közötti magyarok számára fontos a pénzügyi tudatosság, a megkérdezettek több mint fele havi szinten tesz félre, és elsősorban saját otthonra spórolnak. Ezért döntött úgy Európa legnagyobb Credit management vállalata, hogy megszervez egy társadalmi projektet, amely kifejezetten a középiskolásokat szólítja meg, és pénz-tudatosságra neveli őket.

„Mindannyian szeretnénk gondoskodni magunkról és szeretteinkről, de egy előnytelen hitel vagy rossz időszak minden számítást keresztülhúzhat. Éppen ezért a pénzügyi jártasság olyan kompetencia, amit a diákoknak még azelőtt kell elsajátítaniuk, hogy kilépnek a nagybetűs életbe.” – magyarázta Felfalusi Péter, az Intrum Justitia vezérigazgatója.

A Zsebpénzügyes ezért a 16-17 éves fiatalokra lett szabva: a változatos, kreatív, ugyanakkor elgondolkodtató fordulók egymásra épülve, az alapoktól (a háztartásokat érintő napi pénzügyi folyamatok, alapfogalmak, definíciók) az egyre összetettebb problémák modellezéséig tét nélkül segítenek a résztvevőknek tudatos döntéseket hozni. A kvíz, esszé és esettanulmány jellegű feladatokat a csapatok közösen gondolkodva oldják meg.

A vetélkedő szakmai védnöke a középiskolások oktatásában, felkészítésében évtizedes tapasztalattal rendelkező Studium Generale.

A vetélkedő első két fordulója online, a zsebpénzügyes.hu weboldalon keresztül zajlik, a döntőre élőben kerül sor. A weboldalt a szervezők folyamatosan frissítik hasznos tanulmányokkal, olvasmányokkal, amelyek segítik a felkészülést az egyes fordulókra.

A vetélkedő menete:  Regisztrációs időszak: 2017. október 4. – 25. Első forduló (online): 2017. október 27. Második forduló (online): 2017. november 10. Döntő (élő): 2017. december 9.

A Zsebpénzügyesre három diákból álló csapatok nevezhetnek a zsebpénzügyes.hu felületen. A versenyzők felkészülését egy felnőtt támogató, tanár vagy szülő segíti. A vetélkedő egy online kvízzel veszi kezdetét október 27-én. Azok a csapatok, amelyek sikerrel vették az első akadályt (megyénként 5-5), a szintén online november 10-i második fordulóba jutnak, ahol már hosszabb, kifejtendő kérdésekre kell válaszolniuk. 

A vetélkedő zárásaként a legmagasabb pontszámot elérő, összesen 21 (megyénként egy, és két budapesti) csapat Budapesten, az élő döntőben mérik össze pénzügyi tudásukat. A döntőn egy esettanulmány keretében tesztelik a résztvevők pénzügyi felkészültségét. 

A megoldásokat minden csapat egyénileg prezentálja a közönségnek és a zsűrinek, amely Felfalusi Péter az Intrum Justitia vezérigazgatója, a Studium Generale képviselője, továbbá Osváth Richárd paralimpikon, kerekesszékes vívó hármasából fog állni. A döntő moderátora Buda Márton rádiós műsorvezető lesz. 

További információk a versenyről, regisztráció: http://zsebpenzugyes.hu/ 

A verseny Facebook oldala: https://www.facebook.com/zsebpenzugyes 

Az Intrum Justitia-ról: Az Intrum Justitia és a Lindroff egyesülésével 2017. június 27-én létrejött Európa vezető követeléskezelési szolgáltatásokat nyújtó vállalatcsoportja. Az 1898-ban alapított Lindorff a követeléskezelés és -vásárlás mellett számlakezelési szolgáltatásokat is nyújt. Az 1923-ban alapított Intrum Justitia olyan testreszabott szolgáltatásokat kínál, amelyek igénybevételével mérhetően javul ügyfeleinek cash-flow-ja és hosszú távú jövedelmezősége. Az egyesített vállalatcsoport Európa 23 országában közel 8000 munkavállalót foglalkoztat, központja Svédországban, Stockholmban található. Az egyesített vállalatcsoport konszolidált árbevétele a 2017 márciusát megelőző 12 hónapban elérte a 1352 millió eurót. Az Intrum Justitia AB részvényei jegyezhetők a Nasdaq Stockholm tőzsdén. Tovább információkért látogasson el a www.intrum.com vagy a lindorff.com weboldalra

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr312992046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása