
Hozzávalók: 2 db Philadelphia natúr vajkrém, 6 db közepes piros paradicsom, fekete vagy zöld oliva bogyó 1-1 maréknyi, kakukkfű, 20 dkg kecskesajt, oliva olaj
A paradicsomokat megmossuk, és szépen felkarikázzuk (kb 7 mm)) Egy nagy jénai tálba 2-3 ek oliva olajat öntünk, majd a felkarikázott paradicsomokat rátesszük sorban és egymásra, ezt a sütőben 150 fokon jól megszikkasztjuk. Amíg a paradicsom sül, addig az oliva bogyókat karikára vagy csak hosszanti félbe vágom. Amikor a paradicsomok összesültek és jó sok levet engedtek, rászórok tetszés szerinti kakukkfüvet, majd az oliva bogyókat szórom rá, és ezt jól beborítom a Philadephia natúr vajkrémmel, és betolom a sütőbe ekkor már 180 fokra állítom a sütő hőfokát, ha nem sikerül elkenni egyenletesen akkor megvárom míg egy kicsit szétfő, és fakanállal szétkenem, rászórok egy kis kakukkfüvet és az összemorzsolt vagy reszelt kecskesajtot, addig sütöm, míg egy kicsit meg nem sárgul az oldala.
Barna kenyérrel vagy kiflivel tálalom. Előételnek, köretnek kiváló, de önálló ételként is megállja a helyét
Nagyon finom, jó étvágyat hozzá!
Fotó: saját (PR)
Recept: saját (PR)