A-ból V-be – avagy így nyerd vissza arckontúrod!
2017. december 02. írta: persica

A-ból V-be – avagy így nyerd vissza arckontúrod!

Mi az, ami minden kétséget kizáróan fiatalít? A V alakhoz közelítő arcforma! Megtartását vagy visszanyerését egyre hatékonyabb bőrfeszesítő módszerek segítik, például az FTC.

Egy kritikus pillantás a tükörbe, és valami azonnal szemet szúr: a homlok barázdái vagy a szemkörnyék ráncai, esetleg a keskenyebbé váló ajkak. Az arc egyik területe azonban még ezeknél is szembetűnőbben árulkodik arról, hányadán is állunk az öregedéssel, ez pedig az alsó állkapocs pereme. Itt, vagyis az orcák és az áll kontúrvonalában, jelentkezik a leg szívbemarkolóbban a bőr rugalmasságvesztése.
A jelenség anatómiai háttere, hogy fiatal korban az arcbőr szorosan ráfeszül az arccsontra, ezért az áll vonala tisztán kivehető, az arc közelítőleg V formájú. Az idő múlásával azonban ez a határozott vonal egyre elmosódottabb lesz: a szövetek veszítenek feszességükből, az orcák zsírszövete megsüllyed, az állkapocs szegélye V helyett az A-vonal irányába alakul.

A bőrben zajló folyamatok

A formaváltozásban meghatározó szerepet játszik az irhában található kollagén. A cukorból és fehérjéből álló molekula a kötőszövetet támasztó rosthálózathoz kapcsolódva gondoskodik a bőr rugalmasságáról. Az elöregedett kollagén rostokat folyamatosan újak pótolják, ám a kor előre haladtával az új rostok termelése nem tud lépést tartani a régiek leépítésével, így a folyamat átbillen a leépítés irányába. A 40. életévet követően a kollagén mennyiségének csökkenése lendületet vesz, amiért elsősorban az ösztrogén hormonszint változó korral járó esése okolható, de hozzájárulhatnak genetikai tényezők, az intenzív napfürdők és a nikotin is. Az új módszerek éppen oda hatnak, ahonnan a probléma ered.

Biológiai ránctalanítás
A kozmetikai szalonok és szépségklinikák új, sokat ígérő módszerei szintén a bőr saját biológiai regenerációs folyamatait aktiválják, újra munkára kényszerítik a szervezetet. Az arcbőr természetes úton épül újjá – alulról, a mély rétegekből kap új állományt. Legszámottevőbb előnyük, hogy az arc nem veszíti el mimikáját, a beavatkozás után sokáig fiatalos és természetes marad. Ha biológiai liftingről van szó, a Fine Thread Contour Lifting, a vékonyszálas kontúrozási eljárás a legkisebb beavatkozással járó leglátványosabb kezelés! Biológiai úton felszívódó szálak segítségével újradefiniálja az arcot, növeli a volument, csökkenti a ráncokat - mindezt egy mindössze 30 perces beavatkozás alatt. Erre az eljárásra leginkább 35-45 éves kor között érdemes sort keríteni, ilyenkor a bőr még nem túlzottan ereszkedik meg, könnyen fiatalon tartható és fiatalítható.

Lifting és regenerálás

A szálak behúzásával való kontúrozás egyszerű, minimális a felépülési idő és tartós az eredménye: egy, de akár két évig is fennmarad. A bőrgyógyász a bőrön helyi érzéstelenítés mellett minimális metszéseket ejt, és behúzza a laza bőrszövetet megfeszítő szálakat. Nincs szükség vágásra, nincs szükség varratokra. A tűszúrás kiváltotta sebgyógyulás új szövetek, kollagén képződését serkenti, aminek következménye a bőr rugalmasságának és feszességének fokozódása, a pórusok méretének csökkenése. Ez a folyamat, az idő elteltével fokozatosan segíti a laza területek kötőszövetének volumennövekedését, és visszaállítja a fiatalosabb szöveti állagot és kontúrokat.
A szál többféle típusú és hosszúságú lehet. Jellemzően több szálat szúrnak be egy területre, a kívánt hatás, a bőr lazasága, az egyéni adottságok, az életkor függvényében. Átlagosan az arc kezelésekor (orcák és állkapocs, áll vonala) körülbelül 60 szálat implantálnak. Az FTC eljárás továbbfejlesztéseként jelentek meg a kis fogakkal ellátott, ún. Cog szálak, melyek a szálakon kialakított kis karmokkal képesek belekapaszkodni a szövetekben és azokat megemelni. Ezekkel még látványosabb feszesítés érhető el.

Az arckontúr, állvonal, orr-ajak barázda és homlok feszesítésén túl e módszerrel megemelhető a szemöldök vonala, teltebbé tehetők az orcák. Remekül használható a nyak, a has, a felkarok illetve a comb és a fenék feszesebbé, kontúrosabbá tételére is.  Az eljárás minimálisan invazív – vagyis a legkisebb mértékű fizikai beavatkozással jár - minimális a bevérzés kockázata, és sminkkel fedhető, így nincs felépülési idő.

Bővebb információ: www.royalclinics.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr9513411059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása