Beteg gyermekek támogatására gyűjtöttek a sztárok

A McDonald’s adománygyűjtő hetének nyitó napján ismert emberek álltak a pultok mögé

2017. december 02. - persica

A beteg gyermek gyógyulását a szülő közelsége nagymértékben segíti. A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány több évtizeddel ezelőtt azért jött létre, hogy az általa épített Ronald Házakban és Szobákban a szülők beteg gyermekeik közelében maradhassanak a betegség nehéz időszakaiban. Az Alapítvány adománygyűjtő hetének első napján ebben az évben is hírességek és közéleti szereplők álltak a McDonald’s éttermek pultjai mögé, hogy ezzel segítsék a budapesti és a miskolci Ronald Házak, illetve a pécsi Ronald Szobák fenntartását támogató gyűjtést. Karácsonyig a McDonald’s egyedi, a Ronald Házakban lakó gyermekek rajzaival díszített üdítős papírpoharakkal is népszerűsíti az Alapítványt.

A szombaton kezdődő adománygyűjtő hét során, november 18 és 24. között, a megvásárolt sült krumplik* árából 40 forintot az Alapítvány részére adományoz az étteremlánc. Emellett a vendégek az év minden napján, a McDonald’s éttermekben kihelyezett perselyekben gyűlő adományokkal segítik a hazai Ronald Házakat és Szobákat. Az adománygyűjtő hét első napján, a McHappy Day-en hazai sztárok is a pultok mögé álltak, hogy így hívják fel a figyelmet az akcióra és az Alapítvány céljaira.

 „Tavaly karácsonykor jártam először a budapesti Ronald Házban, ahol volt szerencsém körülnézni, és mézeskalácsot sütöttem a gyerekekkel – emlékszik vissza Kozma Orsi, az idei McHappy Day egyik jótékony híressége. –  Fantasztikus körülmények között tudnak a beteg gyermekek gyógyulni szeretteik körében. Nagyon-nagyon fontosnak tartom, hogy támogassuk a Ronald Házakat, hogy még több ilyen létesítmény szülessen.”

Kozma Orsi mellett többek között Singh Viki, Nagy Sanyi, Peller Károly, Azurák Csaba, Nagy Adri és Bugár Anna is segített. Sokan már nem először vettek részt az eseményen; például Németh Kristóf, Bebe, Csonka András, az Animal Cannibals és az Irigy Hónaljmirigy tagjai, valamint az Operettszínház színészei is már évek óta segítik az Alapítványt.

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány számtalan magyarországi vállalkozás – köztük a McDonald’s és üzleti partnerei –, valamint magánszemélyek adományainak köszönheti létezését. Ezek az adományok, az szja 1% felajánlások és a jótékonysági akciók mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az alapítványi házak évről-évre több rászoruló családnak tudnak segíteni a betegség nehéz időszakaiban. Az alapítvány Magyarországon 23 éve van jelen. Ez idő alatt itthon több mint 9000 családnak nyújtott térítésmentes lakhatást a kórházi kezelés idejére.

Az adománygyűjtés részleteiről az alábbi weboldal ad bővebb tájékoztatást: https://ronaldhaz.hu/adomanygyujtes/

Minden segítőnek köszönet a támogatásért:

Abebe Dániel, Animal Cannibals zenekar, Azurák Csaba, Barna Barnabás, Bugár Anna, Csonka András, Csórics Balázs, Dukai Regina, Eleni Korani, Gubik Petra, Hajnal János, Irigy Hónaljmirigy zenekar, Kadlecsek Krisztián, Király Péter, Kocsis Dénes, Kozma Orsolya, Legerszki Kriszti, Lévay Viktória, Mezei Léda, Muskovics Zsolt, Nagy Adrienn, Nagy Réka, Nagy Sándor, Németh Kristóf, Pauman Dániel, Peller Károly, Ripli Zsuzsanna, Singh Viktória, Sinka László, Veréb Tamás 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr2513410921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.