Lelket melengető koktélreceptek karácsonyra
2017. december 02. írta: persica

Lelket melengető koktélreceptek karácsonyra

Már ropog a hó a lábunk alatt és ünnepi fényben úszik a város, jól esik ilyenkor az otthon melegében a kanapén nosztalgiázni. A karácsonyi bejgli, a gőzölgő piték, a forró csokoládék és a narancsos teák is szép emlékeket idéznek bennünk, de itt van néhány karácsonyi forróital ötlet is, amelyeket ha elkészítünk, még inkább ünnepi hangulatba kerülhetünk.

 

Téli erdők melege

 

4 cl Jack Daniel’s Honey

1 cl vanília likőr

redberry tea keverék (tea, fahéj, szegfűszeg, citromlé, málnalekvár)

 

Díszítés: erdei gyümölcsök

 

Elkészítés: A teát elkészítjük a fűszerekkel, lekvárral és az egyéb összetevőkkel, majd leszűrjük. A Jack Daniel’s-t és a vanília likőrt pohárba töltjük és a forró teával felöntjük.

 

Havas forró csók


4 cl Jack Daniel’s Honey

1 cl almás pite szirup

10 cl forró csokoládé

tejszínhab


Díszítés: tejszínhab és fahéj

Elkészítés: Az almás pite szirupot a forró csokoládéba öntjük.
A Jack Daniel’s-t pohárba töltjük és felöntjük az almás pités forró csokival.

 

Narancsos álom

 

4 cl Jack Daniel’s Honey

1 cl Cointreau

narancs tea keverék (tea, fahéj, szegfűszeg, gyömbér, citromlé, narancslekvár)

erdei gyümölcs keverék

   

Díszítés: aszalt narancs, lekvár

 

Elkészítés: A teát elkészítjük a fűszerekkel, lekvárral és egyéb összetevőivel, majd leszűrjük. A Jack Daniel’s-t és a Cointreau-t pohárba töltjük és a forró teával felöntjük.

 

A Jack Daniel’s a mértékletes alkoholfogyasztás híve.                       

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr7113411221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása