Már ropog a hó a lábunk alatt és ünnepi fényben úszik a város, jól esik ilyenkor az otthon melegében a kanapén nosztalgiázni. A karácsonyi bejgli, a gőzölgő piték, a forró csokoládék és a narancsos teák is szép emlékeket idéznek bennünk, de itt van néhány karácsonyi forróital ötlet is, amelyeket ha elkészítünk, még inkább ünnepi hangulatba kerülhetünk.
Téli erdők melege
4 cl Jack Daniel’s Honey
1 cl vanília likőr
redberry tea keverék (tea, fahéj, szegfűszeg, citromlé, málnalekvár)
Díszítés: erdei gyümölcsök
Elkészítés: A teát elkészítjük a fűszerekkel, lekvárral és az egyéb összetevőkkel, majd leszűrjük. A Jack Daniel’s-t és a vanília likőrt pohárba töltjük és a forró teával felöntjük.
Havas forró csók
4 cl Jack Daniel’s Honey
1 cl almás pite szirup
10 cl forró csokoládé
tejszínhab
Díszítés: tejszínhab és fahéj
Elkészítés: Az almás pite szirupot a forró csokoládéba öntjük. A Jack Daniel’s-t pohárba töltjük és felöntjük az almás pités forró csokival.
Narancsos álom
4 cl Jack Daniel’s Honey
1 cl Cointreau
narancs tea keverék (tea, fahéj, szegfűszeg, gyömbér, citromlé, narancslekvár)
erdei gyümölcs keverék
Díszítés: aszalt narancs, lekvár
Elkészítés: A teát elkészítjük a fűszerekkel, lekvárral és egyéb összetevőivel, majd leszűrjük. A Jack Daniel’s-t és a Cointreau-t pohárba töltjük és a forró teával felöntjük.
A Jack Daniel’s a mértékletes alkoholfogyasztás híve.