December beköszöntével új, izgalmas időszak következik, hiszen karácsony közeledtével lázasan készülünk az ünnepi időszakra. Karácsonykor a meghitt pillanatoké a főszerep, melynek meghatározó pontja a karácsonyi vacsora és ebéd. Az ünnepi menü megtervezésénél érdemes kellő figyelmet fordítani a megfelelő bor kiválasztására, ezzel is emelve az alkalom fényét.
A választásnál elsősorban törekedjünk a minőségre. Sok energiát fektettünk a különféle menüsor megtervezésébe és elkészítésébe, egy ilyen jeles alkalom megérdemli a minőségi választást. Örök igazság, hogy egy jó bor csak emeli az étkezés fényét. Válasszunk olyan bort, ami kiegészíti az ételek ízeit. A karácsonyi nehezebb ételek ízvilágához, leginkább a karakteres vörösborok illeszkednek. A vörösbor akkor is jó választás, ha többféle fogás kerül az asztalra, és mindegyik ízével harmonizálnia kell az italnak. Egy jó választással nem csak az ételeket emelhetjük ki, de vendégeink elismerésére is számíthatunk.
Twickel Gróf Zichy Szekszárdi Kékfrankos 2012
Az adventi időszakban sok csodás közös pillanatot töltünk el szeretteink és barátaink körében. Ezeket a pillanatokat igazán különlegessé, meghitté és felejthetetlenné tehetjük egy pohár szekszárdi vörösborral. Ez a különös gonddal válogatott, mély rubin színű kékfrankos a pincészet egyik zászlósbora. Terméskorlátozással és kézzel válogatva a legmagasabb potenciálú szőlőket szüretelik le. Illatában áfonyalekvár-jegyeket fedezhetünk fel. Kiváló kísérője lehet őz- és szarvashúsból készült fogásoknak. Fűszeres ízvilága illeszkedik az ünnepi ételek gazdagságához.
A Twickel borok a Szőlőbirtok webshopjában (http://twickelshop.hu), számos étterem és vinotéka, illetve hipermarketek polcain érhetőek el.
(Kékfrankos, Merlot, Bikavér)