RECEPT ÖTLET:
2018. január 10. írta: persica

RECEPT ÖTLET:

Zöldséges batyu. Philadelphia sajtkrémmel

A Philadelphia sajtkém sokszínűségét próbálgattam, bár megmondom őszintén, nagyon szeretem pirítósra kenni, friss paradicsom szeletekkel díszítve reggelire elfogyasztani....

Most nagyon finom, zöldséges töltött batyut sütöttünk! A képek önmagukért beszélnek, a 12 batyu pikk pakk elfogyott.

Nézzük a hozzávalókat:

1 doboz Philadelphia natúr sajtkrém, 1 db mirelit hajtogatott vajas tészta (Aldi) 1 db 500g-os mirelit vegyes zöldség (brokkoli, karfiol, répa) (Aldi) 15 dkg sonka, 2 fej közepes hagyma, 1 ek keményítő (Dr.Oetker), só, bors, oliva olaj

A hagymát meghámozom, apróra vágom, majd kevés oliva olajon  meg dinsztelem, erre ráteszem az ugyancsak apróra vágott sonkát, jól összepirítom, majd hűlni hagyom, ha kissé kihűlt, egy doboz natúr Philadelphia sajtkrémet keverek hozzá, ha nagyon híg a krém, egy ek. étkezési (Dr.Oetker) keményítőt keverek még hozzá.

A mirelit zöldséget kevés vajon megpárolom, nem teszek hozzá sok vizet, mert bőven enged magából a zöldség, ha jól megpárolódott a zöldség, a hagymás sonkás sajtkrémmel jól összekeverem.

A hajtogatott vajas tésztát egy két órával a sütés előtt kiveszem a fagyasztóból, hogy kiengedjen, ekkor a lapokat ketté osztom, összesen 12 lap lesz, nyújtódeszkán kicsit nyújtófával megnyújtom a lapokat, majd 2 ek tölteléket teszek a közepére, és mint egy batyut összehajtogatom.

Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütöm.

Melegen is, és hidegen is kiváló laktató étel, önmagában is és köret ként is tálalhatod.

Jó étvágyat!

Kép: saját (PR)

Recept: saját (PR)

Köszönöm Philadelphia!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr2613564309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása