Sztárfocisták közreműködésével állították össze a Bozsik Bajnokok válogatott csapatait
2018. április 24. írta: persica

Sztárfocisták közreműködésével állították össze a Bozsik Bajnokok válogatott csapatait

Kihirdették az OTP Bozsik Bajnokok idei döntőjének résztvevőit. A szolnoki és a siófoki válogatón olyan klasszisok készítettét fel a gyerekeket, mint Király Gábor, Gera Zoltán és Nyilasi Tibor. A 10-14 éves fiúkból és lányokból álló csapatokba a legtöbben Baranya és Hajdú-Bihar megyéből kerültek be.

Az OTP Bozsik Bajnokok-programot már a második alkalommal hirdették meg, ahová a foci iránt lelkesedő, de nem egyesületben sportoló gyerekeket tanáraik nevezhették.. A közel 400 jelentkező közül az április 3-i siófoki nyugati és az április 11-i szolnoki keleti válogatón választották ki a döntőbe bekerülő legügyesebb fiúkat és lányokat.

Az MLSZ szakemberei és sztármentorok előtt a gyerekek csapatban és egyénileg is bizonyíthatták rátermettségüket. Amíg Siókon Király Gábor 108-szoros válogatott futballistának rúghattak kapura a gyerekek, addig Szolnokon Gera Zoltán, 97-szeres és Nyilasi Tibor, korábbi 70-szeres válogatott labdarúgók irányították a cselezős sorversenyt.

A tréningeket Hajdú B. István és Berkesi Judit sportriporterek kommentálták a lelátón drukkoló szülőknek és felkészítő tanároknak. A kezdeti izgalmakat hamar feloldotta a mentorok közvetlensége, akik készségesen állták a meccs utáni szelfiző és autogram kérő rohamot is.

A csapatok április 24-25-én kétnapos edzőtáborban vesznek részt a telki edzőcentrumban. Itt a korábbi válogatón már megismert klasszisok mellé mentorként csatlakozik még Juhász Roland 95-szörös és Torghelle Sándor 42-szeres válogatott futballista, valamint Fenyvesi Evelin, a női válogatott tagja. Evelinre fontos szerep hárul majd  hiszen a 18 fős nyugati csapat női mentoraként 7 lány bátorítása és felkészítése vár rá.. A keleti csapatbeli 7 lány mentorálását Berkesi Judit, az M4 Sport riportere vállalta el, aki korábban maga is futballozott.

Az OTP Bozsik Bajnokok különlegessége, hogy nem igazolt gyerekek, hanem iskolai vagányok, ügyesen cselező grundfocisták, fiúknak is kötényt adó hölgyek, vagy éppen csendes, de a pályán is bizonyítani akaró tanulók jelentkezését várták. A tavaly elindított kezdeményezés lényege, hogy közelebb vigye a fiatalokhoz a labdarúgást, méghozzá nemcsak azokhoz, akik esetleg erre akarják építeni karrierjüket, hanem azokhoz is, akik csak egy alkalommal szeretnének ünnepelt sztárokká válni. A program nagy hangsúly helyez arra, hogy a focit a lányok számára is vonzóvá tegye. Ezért is alakítottak ki vegyes csapatokat és vontak be a labdarúgásban kiemelkedően teljesítő női mentorokat is.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr9213867720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása