Idén tavasszal megújult receptúrával és új külsővel kerültek a boltok polcaira a Danone Könnyű és Finom márkájának termékei, valamint a Danone natúr joghurt és kefir termékek is. A termékösszetétel megváltoztatásának köszönhetően az újra csomagolt joghurtcsalád fehérje tartalma 30%-kal növekedett, cukortartalma pedig csökkent.
A Danone Könnyű és Finom márka Magyarország egyik első joghurt márkája, közel 25 éves történetre tekint vissza. A termék az ország egyik legismertebb és legnépszerűbb joghurtja, mely idén megújult. A megújulás a termék receptúráját és csomagolást is érinti. A változás célja, hogy a népszerű brand - követve az új trendeket - minél jobban megfeleljen a fogyasztói igényeknek.
A termékek csomagolása sokkal letisztultabb, egyszerűbb, modernebb lett, ugyanakkor vissza is nyúlik a gyökerekhez. A csomagoláson faerezetes fehér háttéren három csökkenő vastagságú kék csík légiességet, könnyűséget sugall, és egyben utal a Danone közel 100 éves tapasztalatára is, hiszen már a cég alapítója, Isaac Carasso is hasonló csíkokkal ékesítette első Danone joghurtjainak csomagolását.
A csomagoláson túl a termék összetételében is komoly változások történtek, hogy a termék még inkább találkozzon a fogyasztók folyamatosan változó igényeivel és a táplálkozási ajánlásokkal. A joghurt fehérje tartalma 30%-kal növekedett, ez pedig krémesebb, lágyabb, teltebb ízű terméket eredményez, mely ráadásul növeli a teltségérzetet, csökkenti az éhséget. Emellett az új receptúra kevesebb cukrot tartalmaz, mint a korábbi termék.
Az új Danone joghurt választékában összesen 23 termék található meg. A gyümölcsjoghurtokon, natúr joghurtokon és kefiren kívül áprilisban három teljesen új joghurtital is bevezetésre került, alma-körte, eper és őszibarack. A kanalas gyümölcsjoghurtok összesen Hét ízben és négyféle kiszerelésben elérhetők. A málnát új ízként vezeti be a márka, a legnépszerűbb ízek, az eper és a meggy esetében pedig a cég változtatott a gyümölcskészítményen is, hogy azok még gyümölcsösebbek legyenek.