EAUX FRAICHES – I LOVE GAULTIER ÚJ ILLATPÁR
2018. május 23. írta: persica

EAUX FRAICHES – I LOVE GAULTIER ÚJ ILLATPÁR

Jean Paul Gaultier Eaux Fraîches illatai a kortárs kultúrát veszik górcső alá az illatok szemszögéből, idén kifejezetten a művészetet előtérbe helyezve. Betty Boop, Popeye, Wonder Woman és Superman háromdimenziós figuráival a reláció-esztétika kontinuum paradigmáit tárták fel, a Eaux Fraîches fejezettel pedig - a művész André Saraiva közreműködésével - újabb különleges Gaultier alkotások születtek.

Betty Boop, Popeye, Wonder Woman és Superman után most a művész André Saraiva a következő, aki „felöltözteti” az illatokat.

Fantasztikus együttműködés Jean Paul Gaultier – aki mindig nagylelkű, érzéki, és szeret viccelni – és André Saraiva között, aki humoros és szabad gondolkodású művészként ismert.

Mindketten Párizsban nőttek fel, és mindketten franciául beszélnek, remek humorérzékkel megáldott nemzetközileg elismert művészek.

És mindketten ... maximalisták munkájukban.

André Saraiva

André Saraiva 1971-ben született. Tizenhárom éves kora óta feszegeti a graffiti hagyományos kereteit, ő a „Mr A” rajzfigura atyja.

Mr A ma már különféle identitásokkal és visszatérő ábrázolásokban köszön vissza múzeumokban, többek között a MOCA-ban (Los Angeles) és a Grand Palais-ben (Párizs). Munkáit a Velencei Biennálén is bemutatták.  André Saraiva értelmezése nyomán az Eaux Fraîches Classique és a Le Mâle teljesen új arculatot kap a 2018-as limitált kiadáshoz.  

André rajzait nem öltözetnek tervezte, de utcaművészeti alkotásai is utcákat „öltözettek” fel, és ma már múzeumokban is megtalálhatók.

Az üveg

Az üvegek viccesek. Bár komoly márkáról van szó, itt most szó sincs komolyságról. A női illatüveg szívalakú dekoltázst formáz, a férfi pedig főhajtás a hagyományos ábrázolásmódok előtt. Vérbeli Jean Paul.

A doboz

André rajzai díszítik a fémdobozokat is, ami nagyszerű. A figurák és a színes csíkok öltöztetik fel a rendkívül nyers hatású fémdobozokat.    

Az illat

Üdítően friss illatok, amelyek az édes semmittevés, a nyaralások kellemes napjait idézik meg. Röviden: egyszerűen nagyszerű. Briliáns illatkompozíció, igazi mestermunka.

Classique Eau Fraîche

 A keleties alapjegyekre épülő Classique Eau Fraîche a virágos jelleg kialakításánál számtalan új lehetőséget feltárt, és az elkészült varázslatos elixír egyetlen életérzést sugároz: élvezet.

Vizes-keleties illat. Fehér virágok, gyömbér, cukornád juice, citrom sorbet, vanília és pézsma szokatlan társítása. Az illatot Daphne Bugey parfümőr neve fémjelzi.

Egy forró cukorszirup.

Le Mâle Eau Fraîche

A megszokott archetípusokkal dacolva a Le Mâle Eau Fraîche alapja a Soupline, amely a gyengédséget hivatott képviselni, méghozzá férfi kontextusban. Disszonáns elemekből összeálló illatkompozíció, amely arra ösztönöz, hogy a pillanatnak éljünk, a lehető legjobbat hozzuk ki a jelenből. 

Keleties fougère illat. Az alapjegy a Soupline (öblítő illatjegy), amely tisztaságot és frissességet áraszt. A Nathalie Gracia-Cetto parfümőr nevéhez fűződő gazdag illatkompozíció további összetevői a tonkabab, a szantálfa és a vanília.

Egy sexy öblítő.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr5613996418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása