Utazási és autóvezetési tippek a nyárra a EUROPCARTÓL :)
2018. június 29. írta: persica

Utazási és autóvezetési tippek a nyárra a EUROPCARTÓL :)

Már mindenki előre kivette a szabadságát, lefoglalta a szállást, félretette a költőpénzt és pótkulcsot adott a szomszédoknak vagy a rokonoknak, hiszen itt a nyár, amikor minden az utazásról és a pihenésről szól! Mielőtt azonban kényelmesen hátradőlnénk, és átadnánk magunkat a pihentető nyaralás gondolatának, érdemes ellenőrizni az autónk állapotát! A Europcar Autókölcsönző hozott pár hasznos tippet a biztonságos utazás érdekében.

A gumik állapotának ellenőrzésének egy látványos és egyszerű módja a pénzérmés módszer. Ekkor egy százforintost helyezünk el a gumiabroncs hosszanti hornyában, ami alapján iránymutatást kaphatunk arra nézve, hogy eljött-e a csere ideje. Ha az érme ezüstös peremét már csak részben fedi a horony, akkor a gumi profilmélysége a 4 mm-es határ alatt van.

Figyeljünk arra, hogy ha a kánikulában sokat jár a motor, az autó pedig kis sebességgel halad, akkor a hűtővíz könnyen túlmelegedhet, akár fel is forrhat. Ennek megelőzése érdekében fontos, hogy még indulás előtt ellenőrizzük a hűtőfolyadék szintjét!

Az elhanyagolt szellőzőrendszer a melegágya lehet a különböző gombáknak, penésztelepeknek, ezért fontos, hogy még a klíma beizzítása előtt kitisztítsuk a szűrőket! Ha nincs klímánk, akkor hosszabb utazás előtt érdemes beszerezni egy napelemmel működő autóba illeszthető ventilátort is!

Ha pedig szeretnénk megóvni a kezünk épségét a forró kormány okozta égéstől, akkor az indulás előtti napon fordítsuk el a kormánykereket 180 fokkal, így a nap biztosan nem éri azt a felületet, amelyiken a kormányt fogjuk. Egy másik megoldás lehet a kesztyű használata, de ember legyen a talpán, aki a hőségben még kesztyűt is húz.

Végeztünk az ellenőrzéssel, ugye milyen megnyugtató érzés? Persze a Europcar Autókölcsönzés esetében nem kell a minőség miatt aggódni, az autó kifogástalan műszaki állapotban várja a lelkes sofőröket! Az alapok ellenőrzése után nincs más hátra mint előre, vagyis gondoskodjunk az autónk extra felszereltségéről.

A tűző nap nem sokat segít a látásviszonyok javításában ezért fontos, hogy jó minőségű árnyékolókkal és napellenzőkkel szereljük fel autónkat. A megfelelően kiválasztott árnyékoló nemcsak a hőséget csökkenti az utastérben – hiszen visszaveri a napsugarakat – de hatékonyan óv a káros UV sugárzástól.

Vidámság az út alatt! Az egyik legegyszerűbb játék a „Betettem a hátizsákba”, amely során rá kell vezetnünk a másik játékost arra, hogy mit pakoltunk a táskánkba, csak a kezdőbetű megadásával. Ez a játék főleg a gyermekes családoknál örvend majd nagy sikernek, a kicsiket biztosan leköti az agytorna!

Víz, víz, víz! Kevés folyadékbevitel csökkenti a koncentrálóképességet, ami fáradtsághoz, álmossághoz és ingerlékenységhez vezethet, ezen tényezők pedig negatívan hatnak a  vezetésünkre. Ahhoz hogy elkerüljük a dehidratációt, fokozottan ügyeljünk a folyadék pótlására! A legjobb megoldás, ha mindig tartunk magunknál ásványvizet, vagy valamilyen lédús nyári gyümölcsöt.

Mi a helyzet, ha a négylábú kedvencünket is magunkkal visszük az útra? A biztonság érdekében fontos, hogy a kutya ne zavarja a kilátást és ne gátolja a sofőrt a vezetésben. Ha a kutyus izgága, a saját épsége érdekében érdemes egy külön nekik tervezett, autóba szerelhető biztonsági övvel ellátni őt, ami megakadályozza, hogy ugrándozzon, vagy kiugorjon a nyitott ajtón vagy ablakon. A gyakorlott gazdiknak pedig talán nem is kell hangsúlyozni, hogy az utazás során elengedhetetlen a víz és a jutalomfalat mellett a póráz és az oltási könyv is!

A Europcarról:

A Europcar autókölcsönző több mint húsz éve van jelen Magyarországon és a Porsche Pénzügyi Csoport tagja. Piacvezetőként Magyarország legnagyobb országos kölcsönzői hálózatával, 21 kirendeltséggel és az ország legfiatalabb és legnagyobb autóflottájával rendelkezik. Kínálatában megtalálhatók a kis kategóriás városi autók, a prémium kategóriás járművek és a kishaszon-gépjárművek is.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr8014082599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása