Országos fesztivál indult az egészségért!
2018. július 03. írta: persica

Országos fesztivál indult az egészségért!

Tartalmas és aktív kikapcsolódásra számíthatnak azok a gyerekek és felnőttek, akik a nyár folyamán vidéki városok fürdőhelyeire látogatnak. Czanik Balázs, a Capoeira Aerobik megteremtője ugyanis országos egészségfesztivál keretében igyekszik megszerettetni a mozgást és az egészséges életmódot a strandolókkal.

20 város, megannyi program és legalább 100.000 tornázó ember – tavaly ez volt az eredménye a B-Life Strand Egészség- és Sportfesztiválnak. Idén remélhetőleg még többen fognak sportolni a nyár folyamán. Czanik Balázs, a fesztivál rendezője nap mint nap szembesül a mozgásszegény életmód negatív hatásaival, amikor fogyni vágyók fordulnak hozzá segítségért. Éppen ezért szeretné minél több emberrel megszerettetni az aktív, egészséges életmódot. Amire igen nagy szükség van, hiszen az európai gyerekek egyharmada elhízott, emellett pedig a kontinens országai közül hazánkban van a legtöbb túlsúlyos felnőtt.

„Az utóbbi években sokan ismerik fel, hogy egészségesebben kellene élniük, azaz szükséges változtatniuk az étkezésükön és sportolniuk kell. Szerencsére ezt egyre többen meg is teszik, de sajnos még mindig jelentős azok száma, akiknek ez hiányzik az életükből. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy fesztivállal kedvet tudunk csinálni a mozgáshoz. Ilyenkor együtt tornáznak a felnőttek és gyerekek, sőt teljes családok, ami komoly lendületet ad annak, akitől eddig távol állt az aktív életmód. A gyerekek nagyon szeretik ezeket a programokat, ezáltal a szülők is velük tartanak, és sokszor emiatt határozzák el, hogy többet fognak mozogni, mert a közösségnek nagy ereje van” – mondja Czanik Balázs, a Capoeria Aerobik megalkotója.

A 20 állomásos B-Life Strand Egészség- és Sportfesztiválon többféle mozgásformát ismerhetnek meg az érdeklődők, emellett cukormentes és bio élelmiszereket kóstolhatnak, életmód tanácsokat kaphatnak. Különösen nagy figyelmet fordítanak a gyerekekre, akiket a sportolási lehetőségeken túl kreatív feladatokkal is ellátják.

„A kicsiket is alaposan megtornáztatjuk, de arra is figyelünk, hogy a kreativitásukat is megmutathassák. A „Légy mester Te is!” program keretében egy ház makettjén ábrázolhatnak különböző szakmákat, miközben egy tapasztalt pedagógus foglalkozik velük, végül pedig értékes nyeremények várnak rájuk” – tette hozzá Czanik Balázs.

A szervezők nagyon fontosnak tartják, hogy minden korosztály érdeklődését felkeltsék, ezért a fesztivál keretében rendezik a Miss B-Life Szépségverseny előválogatóját, melyre helyszínenként 3-3 jelentkezőt várnak. Közülük választják ki a döntős lányokat, akik egy nyár végi felkészítő tábor után mérhetik össze szépségüket szakmai zsűri előtt.

A B-Life Strand Egészség- és Sportfesztivál állomásai:

Július 6.               Mezőkövesd - Zsórifürdő
Július 7.               Tiszafüred
Július 8.                Berekfürdő
Július 13.              Leányfalu
Július 14.              Cegléd
Július 15.              Kecskemét
Augusztus 3.        Cserkeszőlő
Augusztus 4.        Csongrád
Augusztus 5.        Kiskunmajsa
Augusztus 10.      Zalakaros
Augusztus 11.      Balatonakarattya
Augusztus 12.      Balatonfüred
Augusztus 17.      Hajdúszoboszló
Augusztus 18.      Nyíregyháza
Augusztus 19.      Miskolctapolca
Augusztus 25.      Kaposvár
Augusztus 26.      Marcali

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr3914090635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása