Újabb befektetésekkel erősít az LG a robotika piacán
2018. július 23. írta: persica

Újabb befektetésekkel erősít az LG a robotika piacán

A robotika a vállalat ThinQ stratégiájának kulcseleme, így ezen a területen keres technológiai partnereket

Az LG Electronics megvalósította első tengerentúli befektetését a robotika területén: új partnere, az amerikai Bossa Nova Robotics a kereskedelmi szektorban kínál intelligens robotikai megoldásokat. A nemrégiben létrejött megállapodást a múlt évben számos koreai startup céggel létrehozott együttműködés előzte meg. Az LG az elmúlt 12 hónapban összesen 90 millió amerikai dollárt fektetett robotikai startup vállalatokba.

A Bossa Nova Robotics nemzetközi szinten piacvezető vállalat a valós idejű kiskereskedelmi adatok szolgáltatása terén. Az adatok segítenek a nagyméretű üzletek hatékony üzemeltetésében, hiszen automatizálják a raktárkészlet-adatok gyűjtését és elemzését. A világ legnagyobb kiskereskedelmi cége, a Walmart az elmúlt évben számos üzletben tesztelte a Bossa Nova polcszkennelő robotjait.

A Bossa Nova-befektetést megelőzően az LG négy koreai robotikai vállalatba (Acryl, SG ROBOTICS, Robotics és Robostar) invesztált:

Az Acrylt a Koreai Tudományos és Technológiai Intézet (Korea Advanced Institute of Science and Technology, KAIST) oktatói alapították hét évvel ezelőtt. A kognitív számítástechnikával foglalkozó vállalat a Jonathan nevű integrált mesterségesintelligencia-platform megalkotója, amely big data és gépi mélytanulás segítségével szövegekben, beszédben és képekben is képes felismerni az emberi érzelmeket és jelentéstartalmakat.

Az SG ROBOTICS egy olyan startup vállalat, amely viselhető robotokat fejleszt mozgássérültek, többek között lábbénulásban és ideg-izom kapcsolati rendellenességekben szenvedő betegek számára. A céget 2017-ben a “Robots For Better Life”, azaz robotok egy jobb életért mottóval alapították, jelenleg egy viselhető robotikai eszköz kereskedelmi verzióját fejlesztik kifejezetten gyermekek számára. Az SG ROBOTICS WalkON ruhájának viselője bronzérmet nyert a 2016-os, első bionikus olimpián (Cybathlon) és az első fáklyahordó is ezt viselte a 2018-as phjongcshangi paralimpián.

A Robotis kifejezetten robotikai megoldásokra és oktatórobotokra specializálódott. A cég a komplex robotokban alkalmazott intelligens rendszereiről ismert, de hardveres megoldásokat, például vezérlőegységeket és szenzoros modulokat is fejleszt a robotok programozásához.

A Robostar egy ipari robotokat gyártó vállalat, melynek célja, hogy komplex robotikai megoldásokat biztosítson a mobil-, kijelző- és autóipar számára.

Ezek a befektetések kiegészítik az LG saját erőfeszítéseit a szolgáltató robotok piacra helyezése terén, ami a jövőben cég növekedésének egyik motorja lehet. Az LG Koreában már letesztelte a robotokat: a phjongcshangi téli olimpia alatt Dél-Korea legnagyobb repterén útbaigazító és takarító robotjaik (Guide Robot, Cleaning Robot) segítették az utasokat. Az idei CES-en az LG három új CLOi koncepciórobotot mutatott be, amelyeket kifejezetten kereskedelmi használatra, nagy forgalmú helyszínekre (például hotelekbe és bevásárlóközpontokba) fejlesztettek ki. Az LG CLOi robotjait a ThinQ márkával — az LG mesterséges intelligenciával ellátott szórakoztatóelektronikai cikkeivel és háztartási készülékeivel – párhuzamosan fejleszti.

„A robotika a ThinQ mesterségesintelligencia-stratégiánk kulcsfontosságú alkotóeleme, így fontos növekedési lehetőség az LG számára” — mondta Kim Sungwook, az LG Electronics nemzetközi innovációs divíziójának alelnöke. „Az LG elkötelezett abban, hogy innovatív partnerekbe történő befektetésekkel, illetve intenzív belső kutatás-fejlesztéssel bővítse robotikai kompetenciáit.”

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr9314129879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása