Idén is csodákban vehetnek részt hátrányos helyzetű gyermekek
2018. augusztus 25. írta: persica

Idén is csodákban vehetnek részt hátrányos helyzetű gyermekek

A Magyar Vöröskereszt idén már 8. alkalommal szervezi meg Hétcsoda Élménytáborát, ahol ezúttal 65 halmozottan hátrányos helyzetű és/vagy fogyatékkal élő gyereket látnak vendégül a Balaton partján. Hogy a „Te magad vagy a csoda” szlogent még inkább megtapasztalják a gyerekek, számos különleges programmal várják a fiatalokat a vöröskeresztes önkéntesek.

Ma indult el hazánk legnagyobb karitatív szervezetének balatongyöröki tábora, ahol az egészségesek, a fogyatékkal élők, a kisebbségi, a gyermekvédelmi gondoskodásban részesülő és a hátrányos helyzetben élő gyermekek ismerhetik meg egymást. Az idei évben 30 olyan önkéntes vesz részt a programban, akik mindannyian a pedagógiai-szociális-egészségügyi szférában dolgoznak vagy egyetemi hallgatók. Ők különböző interaktív élményterápiás foglalkozásokkal, felejthetetlen élményekkel készültek a gyerekeknek. 

A gyermekeknek lehetőségük nyílik, hogy a zumba, a taekwondo, a jelmeztervezés, az arcfestés vagy akár a kenyérsütés területén kipróbálják magukat, de részük lehet majd egy láthatatlan ebédben, valamint kirándulással is várják őket. Az eseményhez olyan zenészek is csatlakoztak, mint például Jónás Vera, Takács Noémi vagy Ossó Balázs, akik koncertjükkel színesítik a gyerekek táborozási élményét.

A bejegyzés trackback címe:

https://persica.blog.hu/api/trackback/id/tr4114202143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása